fredag 30 november 2012

Tjejkörd – gubbkörd, känn dig omkörd grabben


http://hd.se/mer/2012/10/30/tjejkord-jag-kopplar-inte/
Skribenten Patrik Lundberg gör sig lustig över annonser med texten tjejkörd. Vad innebär tjejkörd. Ja går vi 30-40 år tillbaka i tiden så fick frun i huset endast köra när familjen varit på fest och mannen i huset intagit snapsar till maten.
Hur säker bilförare blir ma npå det. Man hade oftast bara en bil i familjen och den hade mannen.
Men tiderna förändras. Kvinnans hittade nyckeln till frihet och idag är vi i stort sett jämställda vilket Patrik Lundberg tydligen inte tycks inse trots att han av bilden att döma är ganska ung.
Vissa av kommentarena vill göra gällande att tjejkörd innebär att kopplingen är slut. Visst finns det tjejer som kör som krattor, men de flesta har bra erfarenhet. Fördelen med tjejer som tar körkort är att de som nyblivna körkortsinnehavare oftast kör ordentligt, inser att de inte är kung på vägen, utan tar mindre risker. En sak som tjejer är bättre på är att planera sin körning. Själv har jag de sista 10 åren tillryggalagt minst 5000 mil per år bakom ratten.
Fullgod bilförare, nä knappast, men med 30 år bakom ratten totalt så anser jag mig kunna hantera en bil hyfsat bra.
Unga snorvalpar som får körkorte i handen kör många gånger som jubelidioter, ibland undrar man om de fått körkortet på postorder. Höga farter genom byn där det är 30. Inte sällan ser man bilarna med både en och två bulor.
Tjejer däremot brukar oftast ta det lugnt i trafiken första året, vilket statistiken pratar sitt tydliga språk. I hens tecken får försäkringsbolagen numera inte lov att ta dyrare försäkringspremier för män än för kvinnor.
Oftast har medelålders män stora muskelstinna penisförlängare till bilar, fast det är kanske det som behövs när något annat sviktar….och är torrt som en öken Bilen är statuspryl nr 1. Har du fin bil är du en stark man. Oftast finns det två bilar i familjen, kvinnan som oftast skjutsar barn, handlar etc får hålla till godo med en bil som är för liten och som kostar betydligt mindre än vad däcken eller stereon till mannens muskelknippe kostar. Visst är det patetiskt. Mannen som kör en sam skall ha den säkraste bilen, medan det dyraste familjen har, dvs barnen tvingas åka i en mindre rishög.
Begreppet tjejkörd anses i de flesta annons sammanhang som något positivt. Att servicarna är gjorda efter 3000 mil coh 4 år är bullshit. Det finns åtskilliga män som låter saker och ting trilla sönder innan det repareras.
Själv tillhör jag den kategorin som både rensar avlopp, tvättar bilen, kollar olja och byter däck. Någon karl har jag inte i huset och de gånger jag haft det så har den formen av aktivitet lyst med sin frånvaro från deras sida. Soffan och datorn har lockat mer.
Så herr LUndberg. Den tiden är förbi när vi tjejer var blonda bimbosar. Sorry grabben vi både kör bättre, meckar våra bilar själv, fixar vi inte det så betalar vi reparationen för pengar vi tjänar genom att vi förvärvsarbetar. Ledsen grabben medn det är girlpower som gäller. Nitar och läder eller rosafärgade kläder.
Gubbkörd, vad är det, ja, det är något som jag skulle akta mig för, för en sån bil innebär oftast en hög kostnad av reparationer. Framförallt brukar en gubbkörd bil vara betydligt tröttare i motorn och ha en seg koppling. Motorn har knappt hunnit bli varm. Visst är bilen välskött, men dne är så igenbegad av att ha sniglat sig fram i 30 med hatten i backspegeln och kepsen på radiantennen med p1 i högtalarna att det går fortare att köra moppe.
Fördomar har vi alla, eller? Så grabben känn dig omkörd och nerkörd…………….The bitch is back….
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

torsdag 29 november 2012

Djuretisk och miljömässig värdegrund i upphandlingarna

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/olaglig-skolmat-slar-ut-svensk-produktion_7705346.svd
Sverige är bäst på djurskydd. Astrid lindgren fick en egen lag som dock inte efterlevs. Vi är så duktiga i detta land….. tror vi.
Åndä kan skolor, och andra instanser utan omsvep kringgå djurskyddsreglerna och handla importerad mat. Vi kan göra ett val i affären, att handla svenskproducerad mat, men våra skolbarn och äldre är i händerna på inköpare och har därmed inte det valet att välja mat. Det är inte okej att förbjuda näbbklippning, plågsamma slaktmetoder eller ställa krav på djurhållning när det är fritt fram att importera mat som kan innehålla spår av kadaver, alltså döda djur, eller där djuren behandlats på ett plågsamt sätt under sin levnad och sedan slakt.
Detta är dubbelmoral i högsta grad. Men Sverige skall inte sänka sig till den nivån, men eftersom Eu numera bestämmer över våra lagar och regler bör man ställa etiskaoch miljömässiga krav på produktionssättet. Då blir det lika för alla.
Som konsument kan man bojkotta kött som inte är tydligt uppmärkt med svenskt kött. Om man inte värnar om den inhemska köttproduktionen och öppna landkskapen kanske man värnar om sina barn eller sin egen hälsa och vill undvika dixinstinna grisar eller salmonellaspäckade kycklingar. Ingen kan heller må bra av äpple eller bröd som ser lika fräscht ut 3 månader senare som vid inköpsdagen.
Köpte ett bröd på Lidl en gång som blev liggandes, ett formfranska. Hittade det 2 veckor senare, lika fräscht. Bestämde mig då för att se hur länge det höll. Det var varken tätförslutet, utan endast en klämma. 4 år senare, tittade jag på brödet, inte var lika mjukt, men liknade en veckogammal limpa i affären, dock utan mögel. Förpackningen öppnades och därefter började brödet torka. 1 år senare slängde jag det i samband med en flytt. Brödet var av Lidls egna märke. Det visade två sädesax på förpackningen, men visst vore det intressant med en analys.
det är dags att ställa krav på kommuner och andra offentliga organ om en djuretisk och miljömässig värdegrund i samband med upphandling, både för den nationella hälsan och för vårt lands livsmedelsproduktions skull.
Inget skall serveras som inte uppfyller våra krav på egna producenter eller innehåller ämnen tillsatser och behandlingar som är förbjudet i Sverige.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

onsdag 28 november 2012

posted by skanetjej1964 in Uncategorized and have Kommentering avstängd Edit

En av 1900talets största skådespelare har lämnat oss. RIP Larry Hagman – allas vår JR Ewing

1980 började SVT sända Dallas. Från början var det en lång film. det blev sedan en rejäl långkörare.
Som i alla filmer så fanns det en skurk. I Dallas heter Han JR EWING. Familjen Ewing borrar efter olja. Överhuvudet heter Jock Ewing gift med Miss Ellie, mamma till de tre bröderna Ewing.
JR:s bror Bobby är den som är mest hemma på ranchen och likt en cowboy fångar han sina kreg med lassot.
Han har hjälp av förmannen Ray som sedan visar sig vara en halvbror till dem. Men Ray har strulat i höet med Lucy, JR:s lilla korkade systerdotter och då börjar det lukta incest, så det öll man tyst med. efter några avsnitt.
Bobby gifter sig med Pamela dotter till Digger Barnes, Miss Ellies ungdomskärlek och Jock Ewings ärkerival. jock stal både tanten och oljan från Digger.
Pamela har en bror Cliff Barnes, som ägnar sitt liv åt att bekämpa Ewing óil.
Som sig bör så omger sig JR-Ewing med åtskilliga älskarinnor.
Sue Ellen hoppar i säng med Cliff och blir gravid, men på något konstigt sätt är det ändå JR som är pappa till sonen John Ross.
Brodern Bobby och hans hustru Pamela försöker få barn och adopterar till slut en pojke som är son till Sue Ellens syster Christin som hittades död i poolen på Southfork. Hon hade försökt klämma en del av de höga herrarna som hon hoppade i säng med på underhåll men det visade sig att ingen av dem var pappa till barnet, inte ens JR utan Christins knarkande pojkvän.
En scen har etsat sig fast, det är när herrarna Ewing och Krebbs skall ge sig ut i skogen och jaga.
De blir då attackerade av några ur ortsbefolkningen och blir skadade, om jag inte mins fel är det JR som blir skjuten.
Dallas började som sagt sändas 1980, då var jag 16 år. Tänk så mycket som hänt sedan 1980. I första avsnitten från tvserien har man telefoner med sladd, och några stora kolosser till bärbara telefoner.

I förra veckan dog en av huvudrollerna. Dallas sista avsnitt ur tvserien sändes den 18 december 1993. Det var på kvällen samma dag som Emil föddes.
Fixerad av Dallas så var jag naturligtvis livrädd att behöva kalva mitt under sista avsnittet av dallas. Inspelningsbar hårddisk, on demand, var okända begrepp.
Jag började titta på Dallas igen när jag jobbade natt som personlig assistent. Då slog det mig hur patetisk den var, ändå kan man inte låta bli och man ler igenkännande. Bilarna, kläderna frisyrerna.
Nu 2012 sändes en ny upplaga av Dallas med några av de gamla skådisarna. Cliff Barnes såg väl ut som någon blandning mellan Aliens och Frankensteins monster.
JR, slogs man av hur gammal han blivit, liksom Bobby som har insjunkna ögon.
JR hade dock kvar sitt berömda kattsmile. Han liknades en gång av en god vän vid en katt som precis lapat i sig en hel skål grädde.
Så R.I.P. JR Ewing, du har lämnat över rodret för Ewing oil. Å andra sidan är olja snart en svunnen tid, ingen vill elda med det längre. Men vi skall minnas dig och fortfarande kan vi titta på ett och annat avsnitt ur Dallas när vi känner behov av nostalgiflöde.
Vid tangentbordt
Kågerödsmurveln.

Hemlöshet existerar väl inte och dem som är hemlösa får skylla sig själva


Ja det verkar vara Rååföreningarnas åsikt om hemlösa. Iallafall när man läser artikeln:
http://hd.se/helsingborg/2012/11/28/hemlosa-var-inte-valkomna-till-pa/
De får dock lite kalla fötter när de konfronteras med uppgiften att de nekat representanter för hemlösa att sälja sina kalendrar.
Organisationen Vi bryr oss blir man nekad 3 gånger så visst är man starkt medveten om vad man säger. Som vanlig svensk med normal empati för de som har det svårt så är det solklart att undvika RÅÅ och julmarknaden så långt det bara går. Vänner bryr sig, borde få en klar framträdande plats på julskyltningen för att kunna sälja så många kalendar som möjligt. Alla kan hamna i svårigheter och hemlöshet är inget som bara drabbar missbrukare, utan faktiskt även folk med arbete. Det räcker med en skilsmässa eller familjetvist så kan man vara där själv innan man vet ordet av. Inte att förglömma är bostadsbristen och det faktum att bostadsbolagen nekar alltfler bostad. I Landskrona nekas bostadssökande om de inte har fast arbete, vilket drabbar även folk som flyttar in och egentligen är etablerade i samhället. En överenskommelse med Torkils anhängare och fastighetsbolagen för att minska bidragsberoendet i Landskrona, officiell eller inofficiell.
Arbetslöshet med månader utan akassa kan få vem som helst att tvingas bo på gatan. Sociala myndigheter skall vara till hjälp, men är oftast inte anträffbara och har långa handläggningstider. Papper som försvinner, ansökningar som plötsligt är borta. Läste någon som kved över att försörjningsstödet var lägre än existensminimum hos kronofogden. Ja men det är väl rimligt att det är så. Det måste löna sig att arbetea, samtidigt skall inte den som är beroende av försörjningsstöd tvingas leva långt under svensk minimistandard. Mat i magen, tak över huvudet, det är minimikrav.
Apröpå bidragsberoende så bör kommunerna lätta lite på sitt stenåldersbeteende om de på ett seriöst sätt vill ha ut bidragsberoende i arbete. Idag ser man alltid 3 månader itlllbaka på inkomsterna. Det innebär att den som jobbar inte tjänar en krona på att jobba, tvärtom. Man tar inte hänsyn till ökade kostnader för att jobba, bara ökade inkomster, så till syvene och sist är det risk för att den bidragsberoende går minus på att jobba. Ett förslag är att låta vederbörande berhålla tex 50% av nettolönen innan resterande räknas av mot försörjningsstödet. Idag är den som blir beroende av försörjningsstöd i princip för evigt fast, så länge vederbörande inte får någon vikariat som är på tex ett halvår eller mer.
Jag föreslår att Råå:s föreningar ber de hemlösa ödmjukast om ursäkt och kanske skänker en slant från sitt julskyltningsfirande till ett värdigt julfirande.
Nu finns det ytterligare en anledning att undvika julskyltning på RÅÅ. Den tar vi vara på och glömmer inte. till nästa år.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

måndag 26 november 2012

Nolltollerans självklart


Läste precis en reklamartikel om alkomätaren som räddar körkortet.
En alkomätare är en helt onödig pryl. Det är nämligen självklart att inte sätta sig i bilen när man druckit och har man festat kvällen innan så är det apostlahästarna, buss eller cykel som gäller. så enkelt är det.
Måste man köra, ja då är det till att ge sjutton i att dricka.
Varje dag kör 16000 personer onyktra i trafiken. En hisnande siffra. Varje månad läser vi om någon som mejats ner av en rattfull person.
Hur många gånger har man inte sett den rödnäste mannen i sliskiga joggingbyxor med amerikanskt hängarsle och stinkandes gammalt fylle komma saxandes med sin gamla bil, många gånger både obesiktigad och oskattad till bolaget kl. 10. Självklart borde personalen på systembolaget ringa polisen. Men oftast görs det inte, för det är ju kunderna man lever på, policy till trots.
Själv har jag i 10 års tid jobbat som säljare och det har bjudits friskt. Men oftast har jag kört och då är det självklart att det är mineralvatten till maten, eller cola.
Själv dricker jag aldrig så mycket som en lättöl om bilen skall framföras efter och kör aldrig innan 12 timmar har förlupit efter sista intaget av alkoholhaltig dryck. Dricker ej heller starksprit.
Att föra diskussionen hur mycket alkohol man kan intaga på 0,2 promille är onödig. Nolltollerans, det är det som gäller.
Sedan Sverige gick med i EU har alkoholkonsumtionen ökat rejält. Jag vet inte vad statistiken säger, men det känns så iallafall.
Filialer finns det lite varstans med generösare öppettider än systembolaget.
Jag som är född på 60talet minns när mellanölet togs bort och folkölet infördes.
Det var också försäljningsförbud från kl. 8 på kvällarna och hela söndagen till långt in på 80talet.
Gröna plastskynken lades över ölen kl. 8 på kvällen. När jag jobbade på macken på 80talet var det ibland en strid ström mellan 19 och 20 som skulle tanka – ja inte bilen klart.
Idag har vi bag in box 3 liter vin i en papplåda, den civiliserade alkoholistens räddning. Diskret står den i kylen och det är bara att ta ett glas eller två. Det dricks även vin till maten mitt i veckan i många svenska hem. 1-2 glas. Regelbundet intag skapar beroende och tolerans. Den som kan stå på benen med 2,0 i promille eller mer, bör rimligtvis inse sina problem och söka istället för att sätta sig i bilen och köra dagen efter, för vederbörande känner sig nykter.
Även i vår lilla by dricks det en del och körs bil. Det förekommer tyvärr även att ungdomar gör det, trots att de bör vara upplysta om alkohol och bilkörning med nytagna körkort. Ett körkort kostar 20000 kr, i bästa fall är de pengarna förlorade. I sämsta fall får den onykte föraren dras med det dåliga samvetet i många år framöver.
Men barn och ungdomar gör som sina föräldrar gör, inte vad de säger, så det bör rimligtvis börja i den ändan. Som vuxen har ma nett ansvar och det är att inte dricka och köra bil. Don´t drink and drive.
Det är nolltollerans som gäller.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Kolla politiker! här är fler förbud ni kan återinföra

Motbok
1917 infördes förbud mot att köpa sprit utan motbok som gällde fram till 1955. Den ransonerade alkoholen svenskarna kunde få tag på och alla inköp stämplades i boken enligt Brattsystemet. Principen var att hindra alkoholister från att få tag på rusdrycker men hur mycket sprit du kunde få ut varierade från fall till fall. Under motbokens sista tid var maxransonen tre liter starksprit i månaden.
Kaffeförbudet
1756 infördes kaffeförbud i Sverige. Bondeståndet lyckades få igenom beslutet som en hämnd för att de tre högre stånden förbjudit hembränning. Efter det var brygden under perioder också förbjuden under flera tillfällen fram till och med 1822.
Långfredagen
I Sverige har långfredagen betonats av sorg och botdag, ända fram till 1969 vara alla offentliga nöjen enligt lag förbjudna. Biografer, teatrar och dansställen tvingades hålla stängt.
Serveringstiderna
Redan 1640 reglerades det i lag hur länge ett en utskänkningslokal fick servera sprit. Då kunde du köpa en öl fram till klockan 21.00, men bara på sommaren. På vintern var det slutsupet på lokal redan 19.00. Det gällde fram till 1860 då utskänkningstillståndet förlängdes till 22.00.
Förbudet mot Cornelis
1966 skrev Sveriges Radio i en intern instruktion att Cornelis Vreeswijk skulle spelas med måtta. Han gick ur upphovsrättsorganisationen Stim och under en period förbjöd SR alla hans låtar i radion. Samma år upphörde förbudet.
Källa: NE, Regeringen.se ocvh aftonhoran

söndag 25 november 2012

Tillbaka till 30talet – miljöpartiet visar det rätta ansiktet


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15831466.ab
Miljöpartisten Annika Lillemets verkar ha behov av lite uppmärksamhet.
Hon vill införa köpstopp och stängda affärer på söndagar, det som slopades på 60-70talet på allvar och som nyligen avskaffats i Danmark.
Skall klockan vridas tillbaka till 30talet så får kvinnorna gå tillbaka till spisen, för med dagens förvärvsarbetande dubbelarbetande kvinnor är det helgerna som står till buds att handla det nödvändigaste.
2 uppsättningar kläder i garderoberna, vedspis, cykel. Hur långt ska det vridas tillbaka.
Varför inte vrida tillbaka 100 år. Då kan kvinnliga rösträtten skippas, det röstade ju moderaterna emot 1919. Varför inte återinföra arbete på lördagar, så hinner inte folk handla, återinför 12 timmar arbetsdag så elimineras inköpsmöjligheterna ytterligare. Internet är inte heller bra, så det får ju stängas, så kan ingen handla på nätet längre.
Förbjud elektricitet, det är ändå bara av ondo. vi kommer ändå inte att kunna laga någon mat, för vi hinner ju inte handla.
Leve Miljöpartiets framtidsvisioner a la 1939 och tidigare.
jisses….. mycket ska man läsa innan man blir blind. Var går gränsen för uppmärksamhetsbehovet.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

lördag 17 november 2012

Vem skall bli första dödsoffer för Färdtjänstens lekskola


http://www.skanskan.se/article/20121115/SVALOVLANDSKRONA/711149910/1398/-/han-lamnades-kvar-i-skogen Så har det hänt igen. färdtjänsten funkar inte. Sjukresor, färdtjänst. Skånetrafiken har ett uppdrag och man sköter inte sig. Det verkar bara vara ekonomer som tror att man kan sköta lokala angelägenheter från andra sidan jordklotet. de förstår inte vad jag säger. Nej, har herrarna ekonomer hört talas om dialekter. Alla talar inte linguaphones rikssvenska, det är få som gör det. Tom inom landet har man svårt att förstå varandras dialekter. Nur ofta blir inte en skåning eller norrlännning missförstådd av en stockholmare . Tom inom en så liten region som landskapet skåne är det stora dialektala skillnader. Det blir billigare att arrangera det från Senegal hävdar man. Men om Skånetrafiken varje gång hade fått betala vitesföreläggande för man dabbar sig så hade det blivit världens dyraste färdtjänst.
De som är hårt drabbade av detta spektakel bör få kompensation med några tusenlappar varje gång. I artikeln berättas om en kille som är beroende av rullstol och permobil för att komma ut. Han har blivit strandsatt flertalet gånger. Vad händer när detta sker vintertid, i 15 minusgrader. Skall han behöva hålla sig inomhus likt en äldre på äldreboende som aldrig kommer ut för att hemtjänsten inte har tid. tom fångarna på fängelserna som kan ha begått både mord och annat har en bättre tillvaro. de får om inte annat komma ut 1 timme per dag, himlen är vissa dagar blå ovanför även om omgivningen är sossebetonggrå. Vem skall bli första dödsoffret i den här lekskolan.
Inkörningsperiod, ja den inkörningsperioden kommer att fortgå tills man retirerar och flyttar tillbaka callcentrat. Mångkultur och nationell integrering i all äga, men de här dumheterna tar väl ändå priset med besked.
Afrika är Afrika, Europa är Europa, Sverige är Sverige. Jag är övertygad om att man i övriga världen skrattar åt de dumma svenskarna som är så korkade. Blondiner är vi allihopa eller?
vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

onsdag 14 november 2012

Kommunen medskyldig till mordet

 http://www.expressen.se/kvp/marias-kropp-hade-mer-an-100-skador/
http://hd.se/landskrona/2012/11/14/att-tro-ar-en-sak-att-bevisa-en/
I våras mördades en 17årig ung kvinna av sin familj med Landskrona kommuns goda minne. för Maria som vi kan läsa om i artikeln var hotad till livet av sin familj. hon ville leva som andra i vårt samhälle, som en svensk. Det accepterade inte familjen.
De gifte bort henne i ett tvångsäktenskap som hon hade brutit upp ifrån. Då drar man skam över familjen. Men är man 17 år skall man inte behöva gifta sig. Vi har Fadime och Pela, två andra tjejer som ville vara som alla andra, men inte fick för sina familjer.
FAmiljerna skickar fram sina söner att hålla i kniven, ibland är det mamman som håller i kniven. Egentligen spelar det ingen roll vem som utdelar de dödande huggen, de är alla medskyldiga till kvinnornas död. Lika skyldiga är kommunerna. För oftast har socialtjänsen fått kontakt med de här tjejerna tidigare. De har sökt hjälp, men tjänstemännen gömmer sig bakom sina skrivbord och går på smörgåstårtsmöten. Telefontider, det är alltid upptaget. Att få tag i socialtjänsten akut en kväll är stört omöjligt.
Detta vare sig man är nattvandrare eller man är en rädd invandrartjej som förföljs av sin familj.
Maria hade avböjt skyddat boende. Men vad har man erbjudit henne. Det är inte MAria som skall vara fånge. Det är inte hon som skall ha inskränkningar i friheten. Det är de som inte kan acceptera en svensk kvinnas liv och leverne.
Dessa kvinnor som hotas och många gånger misshandlas innan de slutligen dödas behöver all form av skydd de kan få. SAmhället måste ställa upp, vi som bor i samhället måste öppna våra hem för att hjälpa dessa tjejer. Skydda dem, ge dem mod. Tyvärr brukar blod vara tjockare än vatten och tjejerna längtar efter sina familjer. då passar familjen kallblodigt på att döda dem. Vissa mördas ändå, när familjen kallblodigt knackar på dörren och sticker kniven i den försvarslösa unga kvinnan. Och allt detta för att hon vill leva som en modern människa.
För några år sedan gick en film på tv med titeln När mörkret faller.
Det handlade om en turkisk familj, där föräldrarna med berått mod mördar sin dotter med hjälp av hela övriga tjocka släkten. På autobahn jagas flickan ut på motorvägen för att bli påkörd. Tragisk olycka. Det uppdagas ytterligare mord. En flicka drunknade. Så har vi balkongflickorna som plötlsigt trillar ut från balkongerna. Olyckshändelse, hur många av förövarna går fria. ja en vild gissning 90%. Det är väl om någon råkar se att flickan får hjälp över räcket som vederbörande kan åka dit. Jag rekommenderar alla att titta på filmen När mörkret faller. Den tar också upp problem med kvinnomisshandel, men ger samtidigt en strimma hopp.
En sak är säker, vi får inte blunda för familjevåldet. Den som ser något är skyldig att anmäla och agera. En svensk tiger inte längre, den tiden är förbi.
Vi skall inte glömma Maria, Fadime eller Pela. Vi skall tända ett ljus för dem och hedra deras minne samtidigt som vi öppnar våra hem och dörrar för de kvinnor som fortfarande är i livet men riskerar att mördas kallblodigt för en medeltida hederstradition.Minsta misstanke om hedersrelaterat mord måste utredas och vändas ut och in på. Ingen hedersmördare skall känna sig säker från Fru justitia.
All form av våld i hemmet mot kvinnor skall ses allvarligt. Oftast är gärningsmannen en nära anhörig. I svenska kvinnors fall är det i regel maken, i invandrarkvinnornas fall kan det var vem som i familjen, tom många gånger mamman som är drivandeohc hjärnan bakom morden.
Många menar på att kvinnan har ett val som stannar kvar i ett förhållande eller en familj där de blir utsatta för våld. Det är bara att gå. Men riktigt så lätt är det inte. För den fysiska misshandeln är oftast inte den värsta, det är den psykiska terrorn. Psykisk misshandel bryter ner. Blåmärkena sitter invärtes, de syns inte. Ingen frågar hur det är, ingen vet något. Kvinnan vågar inte berätta. Men när hon väl vågar så måste hon ha någon som fångar upp henne, för annars lär hon likt en bomerang falla tillbaka i ett förhållande som blir ännu värre än innan med mer våld, mer kränkningar, sämre självförtroende. Allt blir som en nedåtgående spiral. Oftast slutar det med att våldsmannen slår henne sönder och samman. sttryker hon inte med, så hamnar hon på sjukhuset med utslagna tänder, krossad näsa, brutna revben. Det är då hon måste veta att hon har en väg ut, bara hon vågar ta steget. Den vägen kan vi alla ge henne,
Vid tangentbordet.
Kågerödsmurveln

Kommunen medskyldig till mordet


http://www.expressen.se/kvp/marias-kropp-hade-mer-an-100-skador/
http://hd.se/landskrona/2012/11/14/att-tro-ar-en-sak-att-bevisa-en/
I våras mördades en 17årig ung kvinna av sin familj med Landskrona kommuns goda minne. för Maria som vi kan läsa om i artikeln var hotad till livet av sin familj. hon ville leva som andra i vårt samhälle, som en svensk. Det accepterade inte familjen.
De gifte bort henne i ett tvångsäktenskap som hon hade brutit upp ifrån. Då drar man skam över familjen. Men är man 17 år skall man inte behöva gifta sig. Vi har Fadime och Pela, två andra tjejer som ville vara som alla andra, men inte fick för sina familjer.
FAmiljerna skickar fram sina söner att hålla i kniven, ibland är det mamman som håller i kniven. Egentligen spelar det ingen roll vem som utdelar de dödande huggen, de är alla medskyldiga till kvinnornas död. Lika skyldiga är kommunerna. För oftast har socialtjänsen fått kontakt med de här tjejerna tidigare. De har sökt hjälp, men tjänstemännen gömmer sig bakom sina skrivbord och går på smörgåstårtsmöten. Telefontider, det är alltid upptaget. Att få tag i socialtjänsten akut en kväll är stört omöjligt.
Detta vare sig man är nattvandrare eller man är en rädd invandrartjej som förföljs av sin familj.
Maria hade avböjt skyddat boende. Men vad har man erbjudit henne. Det är inte MAria som skall vara fånge. Det är inte hon som skall ha inskränkningar i friheten. Det är de som inte kan acceptera en svensk kvinnas liv och leverne.
Dessa kvinnor som hotas och många gånger misshandlas innan de slutligen dödas behöver all form av skydd de kan få. SAmhället måste ställa upp, vi som bor i samhället måste öppna våra hem för att hjälpa dessa tjejer. Skydda dem, ge dem mod. Tyvärr brukar blod vara tjockare än vatten och tjejerna längtar efter sina familjer. då passar familjen kallblodigt på att döda dem. Vissa mördas ändå, när familjen kallblodigt knackar på dörren och sticker kniven i den försvarslösa unga kvinnan. Och allt detta för att hon vill leva som en modern människa.
För några år sedan gick en film på tv med titeln När mörkret faller.
Det handlade om en turkisk familj, där föräldrarna med berått mod mördar sin dotter med hjälp av hela övriga tjocka släkten. På autobahn jagas flickan ut på motorvägen för att bli påkörd. Tragisk olycka. Det uppdagas ytterligare mord. En flicka drunknade. Så har vi balkongflickorna som plötlsigt trillar ut från balkongerna. Olyckshändelse, hur många av förövarna går fria. ja en vild gissning 90%. Det är väl om någon råkar se att flickan får hjälp över räcket som vederbörande kan åka dit. Jag rekommenderar alla att titta på filmen När mörkret faller. Den tar också upp problem med kvinnomisshandel, men ger samtidigt en strimma hopp.
En sak är säker, vi får inte blunda för familjevåldet. Den som ser något är skyldig att anmäla och agera. En svensk tiger inte längre, den tiden är förbi.
Vi skall inte glömma Maria, Fadime eller Pela. Vi skall tända ett ljus för dem och hedra deras minne samtidigt som vi öppnar våra hem och dörrar för de kvinnor som fortfarande är i livet men riskerar att mördas kallblodigt för en medeltida hederstradition.Minsta misstanke om hedersrelaterat mord måste utredas och vändas ut och in på. Ingen hedersmördare skall känna sig säker från Fru justitia.
All form av våld i hemmet mot kvinnor skall ses allvarligt. Oftast är gärningsmannen en nära anhörig. I svenska kvinnors fall är det i regel maken, i invandrarkvinnornas fall kan det var vem som i familjen, tom många gånger mamman som är drivandeohc hjärnan bakom morden.
Många menar på att kvinnan har ett val som stannar kvar i ett förhållande eller en familj där de blir utsatta för våld. Det är bara att gå. Men riktigt så lätt är det inte. För den fysiska misshandeln är oftast inte den värsta, det är den psykiska terrorn. Psykisk misshandel bryter ner. Blåmärkena sitter invärtes, de syns inte. Ingen frågar hur det är, ingen vet något. Kvinnan vågar inte berätta. Men när hon väl vågar så måste hon ha någon som fångar upp henne, för annars lär hon likt en bomerang falla tillbaka i ett förhållande som blir ännu värre än innan med mer våld, mer kränkningar, sämre självförtroende. Allt blir som en nedåtgående spiral. Oftast slutar det med att våldsmannen slår henne sönder och samman. sttryker hon inte med, så hamnar hon på sjukhuset med utslagna tänder, krossad näsa, brutna revben. Det är då hon måste veta att hon har en väg ut, bara hon vågar ta steget. Den vägen kan vi alla ge henne,
Vid tangentbordet.
Kågerödsmurveln