måndag 28 januari 2013

Attendo Här har ni nästa mjölkeko.....

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/737165-bilden-av-hemloshet
När jag läste artikeln om den hemlöse mannen som förfrös fingrarna blev jag förbannad och fick den berömda skrivklådan.
Så¨fick jag en ljus ide. Attendo det företag som ordnar flyktingboende till höger och vänster utan kommunernas vetskap. De måste ju vara rätt instans att ordna boende åt hemlösa.
Så grabbar, sätt ner era paraplydrinkar och skrid till verket.
Men nu är det en hake. Hemlösa innebär inte stora pengar åt anordnaren, därför är det ingen som är intresserad. Tvärtom hemlösas hus, stadsmissionen etc tvingas alla förvänta sig på gåvor från frivilliga för att kunna ge hemlösa mat i magen och tak över huvudet och en säng att sova i.
Hemlösheten ökar i landet, detta pga. bla. regeringen Reinfeldts politik. Ansvaret måste åläggas kommuner att ha det finmaskiga nätet, men det krävs också folk som jobbar i verkligheten som fångar upp de här som hamnat utanför . Kommunerna måste ha akutlägenheter, det är inte rimligt att ”vanliga medborgare utan missbruksproblem etc tvingas sova sida vid sida med den 60-årige heroinmissbrukaren från flowerpowereran som får dilerium mitt i natten och börjar slåss eller skriker så nattsömnen förstörs. Många hemlösa vill inte söka hjälp. vi hade ett etxempel för några år sedan med Leif Kangas, mannen som bodde i tält i mer än 10 år några hundra meter från center syd. Hd bl.a. gjorde en artikel om honom. Det är alltid lättare att fånga upp något i början som är helt och inte behöver lagas. Istället för att lämna ut en aktuell lista med hyresvärdar bör kommunernas bostadsbolag åläggas att fixa fram bostäder. Som jag tagit upp tidigare är Svalövsbostäder ett praktexempel. Man har en ”policy” att inte ta in arbetslösa, folk med betalningsanmärkningar etc. Här tjänar kommunerna på att göra en insats direkt.
Så återigen. Det finns folk i vårt land som inte äter sig mätta, inte har en säng att sova i. Var tog skyddsnätet vägen. I många fall beror även hemlösheten på i grunden en psykisk sjukdom, missbruk etc. Men det finns även fall där det handlar om arbetslöset och de har tillkommmit under det Reinfeldtska styret. Hemlösa fanns på för 50-100 år sedan också, då kallades de luffare. Skillnaden var att många höll sig på landsbygden, jobbade på en gård för dagen, fick en slant och mat i magen innan han gick vidare efter att ha sovit på höskullen. I jämlikhetens tidevarv har det också blivit vanligare med hemlösa kvinnor.
Dåtidens höskullar har ersatts av trappuppgångar parkbänkar, under broar, etc. Alla vet att de finns, men ingen vill se dem….
Inte Attendo heller, för de tjänar inga pengar på dem.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar