onsdag 16 januari 2013

FAS 3 gynnar bara jobbfabrikens ägare och andra oseriösa, skapar inga arbeten.


http://www.expressen.se/gt/ledare/socialdemokraternas-halvfardiga-jobbideer/
Trots att det är så solklart att FAS 3 är ett av regeringen Reinfeldts största misslyckande under den tid de suttit vid makten. Fas 3 ger inga arbeten, fas 3 plockar bort självförtroendet. meningslös sysselsättning ala jobbfabriken som enbart bromsar riktiga jobb, och ger aktieutdelning till Blattefabriken AB: s ägare. 6 miljoner i vinst i fjol, rakt ner i fickorna på ägaren. Den 29 december skrev jag om det http://kagerodsmurveln.rosqvistarna.se/?p=3468
Det enda jobbfabriken är ute efter är att komma åt de 5000 kr som fas 3 arrangören får per månad för att ta emot en fas 3:are. Samtidigt är det fritt fram att ta uppdrag där fas 3 får sortera skruva r etc, som företaget får betalt för. Flaggor är en arbetsuppgift som erbjudes fas 3 i helsingborg om jag inte minns fel på just jobbfabriken.
Gratis arbetskraft. I Norrköping skall dessutom FAS 3 vara på sin interneringsplats i 45 timmar per vecka. Ingen tid att söka jobb alltså, allt är givevis enligt regeringens planer att behålla arbetslösheten för att öka konkurrensen om jobben. Allt för att hålla nere lönerna. REdan i början av 90talet lades denna strategi av Ann Fibble , nej förlåt Wibble hette hon visst. hon som sa att alla svenskar borde ha en årslön på banken. hittade en artikel om denna strategi, läsvärd.
http://josefsson.net/arkiv/etc2_97sid26_37.pdf
Fas 3 är moderna tiders värsta farsot mot den svenska välfärden. Den som ingen akassa har får gå till soc. Då räknas ev partners inkomst ohc vederbörande tvingas sälja allt av värde, såsom bil, bostad etc .
FAS 3 är som ett livstids fängelse, fast utanför murarna. har du en gång kommit in där, lär du inte bli benådad.
Hilevi Engström ondgör sig över sossarnas flumpolitik. Ja flummig har S alltid varit, men det är trots allt lite mer värdighet i att ha ett beredskapsarbet, plusjobb eller vad det nu kallats för under årens jobb. Det gav nämligen avtalsenlig lön och vederbörande slapp gå på soc.
Värdigheten är skillnaden mellan gamla tiders åtgärder och dagens FASA. Fler och fler blir arbetslösa, varför , jo för jobben flyttar till Kina, Afrika etc.
Det borde kosta skjortan att flytta tillverkning och tjänster utomlands. Att flytta färdtjänstens kundcenter till Senegal är nog ett av de mest idiotiska påfund man kommit med. Totalt intelligensbefriat. Det är illa nog att ha ett stort kundcentra i ett land som Sverige med olika former av kultur, dialekter och framförallt avsaknad av lokalkännedom. Sträckan på GPSen är inte alltid relevant med tiden. Det är dessutom oftast svårt sjuka människor som blir drabbade av konsekvenserna av dessa dumheter. Svårt sjuka, handikappade som får sitta i timmar och vänta på en bil som aldrig kommer, för att beställningen inte fungerat.
Som vanlig Svensson vill jag se en gemensam satsning mot FAS 3. Låt oss för en gång skull se mycket verkstad och lite snack. Fas 3 dödar livsglädjen hos den drabbade, dör livsglädjen dör människan. FAS 3 dödar.
Det är på tiden att hillevi Engström och gänget vaknar ur sin lilla sockersöta tillvaro och tittar på vad som finns i verkligheten. Låt oss se riksdagsledamöterna gå på akassa efter en mandatperiod…. Då lär både akassan höjas och FAS 3 försvinna….
FAS 3 måste bli en av nästa VAL:s s stora fråga.
vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar