tisdag 26 mars 2013

Kebaben grymtar och bökar

http://hd.se/utrikes/2013/03/26/spar-av-gris-i-kebab/
Då grymtar kebaben i kapp med gnäggningarna.
Man undrar absolut vad som pågår. Vad skall man hitta härnäst. Spår av människa?
Det här är ett stort och allvarligt problem.  Oavsett om man är muslim eller inte så skall man kunna lita på att det man köpt för att äta innehåller vad det står också. Många äter inte griskött av olika skäl. en del religiösa, en del hygieniska, en del pga. att det innehåller urinsyra som förvärrar reumatisk värk.
Man skall kunna lita på att  innehållsdeklarationen stämmer. 
En av mina studiekamrater  som är muslim och troende sådan sade häromdagen att när han äter ute, väljer han antingen fisk, kyckling eller vegetariskt.   Aldrig något med kött.
Själv undviker jag förädlat kött om jag kan  alltså typ pressat kött. Detta eftersom jag helst vill undvika inälvor, inte av religiösa skäl, utan hygieniska. jag tycker helt enkelt det är äckligt att äta inälvor och organ. Undantag leverpastej.

 När det gäller gris och oxkött är det framförallt är det tillagningsmetoderna som skiljer åt. Att inte värma griskött tillräckligt kan vara förkastligt, medan oxkött skall serveras rosa, eller blodigt.
Läste en del kommentarer om moseboken och 2000 talet. Men det är inte det som det handlar om. Det är  större problem än religiösa skäl. Att sälja något  som inte är vad det sägs vara är bedrägeri. Vi kan ta ett exempel ur entreprenadbranschen. Offererat LK golvvärme, levererat ett mindre  lågprisföretags produkter. Inte för att det är något fel på det, men bedrägeriret är att man inte anger att det inte är LK.  Sådant kostar och det skall det göra också. 
Nu är mat och värmesystem inte samma sak, men  principen är det samma. Konsekvenserna blir att kunden vägrar b etala fakturan, finns ett ordspråk som stämmer in. Den som gapar efter mycket mister oftast hela .......  Men för att  återgå till den  inflammerade kötthärvan som jag är övertygad om kommer att svälla rejält.
 En sak är solklart. Scan och ugglarp m fl svenska slakterier coh företag som profilerat sig svenskt har förskonats från skandaler med hästkött, ehec salmonella. Det är i huvudsak utländskt kött. Så man får vad man betalar för.
Så svenska konsumenter. Låt oss  bojkotta utlänskt kött och köpa svenskt i fortsättningen.
Då får vi se kor på ängen,  dricka svensk mjölk och äta svensk gris i fortsättningen också. Kanske tom se en och annan traktor på åkrarna.  Nästa skandal, vad blir det.
Dioxin eller andra gifter i brödet nermalda försvunna hundar, eller människokött.  Absurbt, ja det är det, men i jakten på pengar kan många göra vad som helst.
Vid tangentbordet
KÅgerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar