lördag 30 mars 2013

Våra anställda är utrotningshotade

Läste en debattartikel som en mjölkbonde skrivit. den är så bra skriven att jag återger den i sin helhet på bloggen. Det handlar om den svenska mjölkbonden.  Om vi svenska konsumenter  inte köper svensk mjölk och andra mjölkbaserade produkter,  ser vi snart inga kor på ängarna. Vi får granplanteringar eller andra skräpträd. Vi får livsmedel som innehåller antibiotika eller andra läkemedel. Sverige har världens hårdaste djurlagstiftning och  djuretiskt är vi  bland de främsta i världen.  Köp svenskt mjölk och svenskt kött. Svenskt  kött har varit förskonat från inblandning av hundkött, hästkött griskött fast det står oxkött.  Det är viktigare än någonsin att handla våra landsproducerade produkter. Bojkotta mjölken från lidl, grädden från coop som tillverkas i tyskland, eller från ica som transporteras  till Sverige från Schweiz. Den inhemska livsmedelsproduktionen är viktig, både för  befolkningen, försörjning, miljön, landsekonomin och inte minst  i det fall att det blir krig i länderna runt oss. HANDLA SVENSKT!!!!!!!!!!!!!!

imgFoto: Anders Sjöberg

Våra anställda är utrotningshotade

Debatt
Jag och min man Jacob driver ett företag med cirka 140 anställda, cirka 70 traineer samt cirka 80 uthyrda naturvårdare.

Våra anställda, varav alla är damer, är nog de mest effektiva i Sverige. Kanske kan facket ha lite att klaga på arbetstiderna. Damerna har en arbetstid på 20 timmar per dygn, vilket innebär fyra timmars dygnsvila. Under sitt arbetspass producerar var och en i snitt cirka 1,3 liter sportdryck per timme, helt fri från tillsatser. Det ger cirka 9 500 liter per år och anställd.
Detta gör de oftast utan klagomål, dock har de höga krav på oss samordnare. De kräver fri tillgång till buffébordet hela dygnet, fri tillgång till baren som skall innehålla högkvalitativ dryck och fri tillgång till spaavdelningen, där de får massage och umgås i glada väninnors lag.
De vill inte heller behöva få vänta för länge för att gå in i den fantastiska apparaten där de tömmer sin sportdryck för att sedan gå direkt till baren och sippa lite på drinken, passera buffébordet, stoppa i sig av delikatesserna för att sedan slå sig ned i en av de nybäddade sängarna. Det är där den riktiga sportdrycksproduktionen sätter i gång.
Vidare har de semester på cirka två månader per år. Då har de om möjligt ännu högre krav! Det skall då finnas riktigt mättande mat som fyller ut magen utan att för den delen lägga sig på deras välsvarvade kroppar, och det skall vara gott om plats eftersom de befinner sig i ett synnerligen välsignat tillstånd och bär på en ny generation sportdryckstillverkare.
När det sedan är dags för att nedkomma med den nya traineen, så vill damen i fråga ha ett eget VIP-rum, som skall vara ordentligt rengjort och välbäddat.
Våra damer har för övrigt hållit cirka 250 hektar mark ekologiskt öppna, sett till att den biologiska mångfalden bibehållits, och skapat många arbetstillfällen för dem som ser till att gemene man skall kunna köpa sportdrycken i butik. Dessutom skänkt ofantligt mycket kärlek.
Vid avslutad tjänstgöring så har en dam dessutom levererat i snitt 1,5 ny trainee som blir nya anställda. Det tar cirka två år för traineen att bli en fullärd sportdryckstillverkare. Damen har också levererat 1,5 naturvårdare som blir kött om cirka 1,5 år och själv ger hon cirka 250 kg kött när hon är klar. Förutsett att hon blivit väl omhändertagen under sin aktiva arbetsperiod.
Som samordnare har vi som uppgift:
• Att se till att högkvalitativt buffébord serveras dagligen, att baren är ren och fin, sängarna bäddade och BB-avdelningen lugn och fin.
• Att hålla ett öga på alla så att ingen hamnar utanför eller mår dåligt, psykiskt eller fysiskt. Att ordna upp konflikter, stödja dem med dåligt självförtroende och säga till på skarpen om någon överträder reglerna. • Att se till att ingen maskar och att alla levererar nya traineer cirka en gång per år.
• Att vara en bra samtalspartner. Vi måste i princip vara som vilken chef som helst till dessa superanställda.
Dessa sportdryckstillverkare är på väg att utrotas från Sverige. Det kan tyckas konstigt. Med sin arbetsvilja så passar de ju fantastiskt bra in i den så kallade arbetslinjen.
Med detta säger jag: Jag är mjölkbonde, vi är inte många kvar! Vi behövs. Vi är i särklass världsbäst på att producera klimatsmart mjölk! Vi håller Sverige levande!
Vi i Sverige är faktiskt bäst i världen på att ta hand om våra ”anställda”;). Vi har lägst antibiotikaanvändning i EU, betesdrift, stora tilltagna ytor, krav på förebyggande djurhälsoprogram och så vidare. Inget annat land rustar ned sin inhemska livsmedelsproduktion så som våra politiker gör. Det är dags för oss att agera, detta är inte okej!
Men vi behöver er konsumenter! Det är inte bara ett egointresse från min sida, detta är ett mycket allvarligt problem som kan få katastrofala konsekvenser.
Således: Köp svenskt! Och du har köpt en bit svenskt landskap, bidragit till bättre nationalekonomi och framförallt bidragit till bättre miljö!

Anette Gustawson mjölkbonde, Billinge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar