lördag 30 mars 2013

utvisning av Sara - ett brott mot mänskligheten

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16513084.ab

I vanliga fall brukar aftonbladet  köra snyfthistorier om brottslingar  som utvisas. Här i artikeln har vi en ung kvinna med 2 barn, varav det ena är kvar i det tidigare hemlandet, som riskerar livet genom att bli utvisad. Kvar i vårt land finns hennes 3-åriga dotter. Kvinnan har ensam vårdnad vilket gör att pappan troligtvis är olämplig att  ta hand om dottern.  Ingen kan utvisa hennes dotter och så skall ej ske heller. Återigen efterlyser jag sunt förnuft. Att jag liksom de flesta andra  vill reglera invandringen  det vet alla, men samtidigt måste de som behöver skydd verkligen få det.  Kvinnan är från elfenbenskusten, en region där  medeltida seder regerar. Hennes  f.d. man mördades, men ingen kunde  bevisa det. Hon tror själv att det är hans familj som bragt honom om livet.  Nog är det skäl nog att låta henne stanna.  Humanitära skäl, hur definieras detta. Kvinnor är utsatta i många muslimska länder. Är det dessutom en kvinna som är kristen, ogift med barn utom äktenskapet.  Ja det är som att skriva under avrättningen direkt.
Man undrar också varför inte barnets pappa ställer upp. Det antyds i tidningen att han är en aktiv SVerigedemokrat. Inte för att det har någon betydelse i det här fallet. Det är knappast därför som kvinnan fått ensam vårdnad.  En svensk man borde veta bättre i jämlikhetens tidevarv och ställa upp för sitt barn. Pappa mot sin vilja kanske någon hävdar, ja men det var vä lfrivilligt han hamnade i sänghalmen med kvinnan eller?
Kvinnan har bott i SVerige i 6 år, är det inte skäl nog att stanna.  Hur länge skall utredningar ta?
Föräldrar till barn med svenskt medborgarskap bör rimligtvis även de  få svenskt medborgarskap.  Många lever med dubbelt medborgarskap, var är problemet.
Att skilja barnet från sin enda trygghet bör rimligtvis  vara ett brott mot FN:s barnkonvention. Så prinsessan Madeleine, Viktoria, Silvia och allt vad ni blåblodiga heter. Var blir ni av? Är ert arbete  och i media ömmande för utsatta barn ett spel för gallerierna.?
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar