lördag 20 april 2013

Räcker det inte nu med flyktingboende i Svalövs kommun


http://www.skanskan.se/article/20130419/SVALOVLANDSKRONA/130419523/1398/-/hotellet-gar-i-graven-8211-gors-om-till-hvb-hem-
Så var det dags igen, ytterligare ett flyktingboende. Denna  gång är det Svalövs hotell  som utan omsvep erkänner att hotellet bär sig inte, så i princip gör han det för att rädda vad som räddas kan. Fullt förståeligt, men vi som bor i kommunen frågar oss nu. Räcker det inte med flyktingboende i vår lilla kommun.
Röstånga finns det ett transitboende som tar emot  mellan 100 och 200 boende.  lilla Röstånga med sina runt 1000 invånare. 20% av dessa är inte fast boende och kommer från annan kultur, annan värld.
Teckomatorp har man Mariesten, också ett  hotell som inte bär sig och där man sett möjligheten att tjäna pengar på det som borde vara statlig verksamhet men som idag drivs av Attendo.
Ett hvb hem stod det först i Skånskan, men under står att det handlar om flyktingboende. 2 skilda verksamheter, med en sak gemensamt, det finansieras av skattepengar och vinsten går till ett utlandsregistrerat bolag som sprder sig som en canersvulst i alla kommunala och statliga verksamheter.
Attendo som även driver äldreboende och där det  är många brister och  underbemannat med personal att det även inträffat dödsfall pga. bristande tillsyn och vanvård.
Ytterligare ett  boende för ensamkommande flyktingbarn belastar den kommunala kassan  och verksamheten. Det påverkar kvaliteten på undervisningen  för dessa  ungdomar som ibland påstås vara  betydligt äldre än 18 år. huruvida det ligger till med den saken  kan jag inte yttra mig om, men  det görs inga tandkontroller eller dnatester för att kontrollera detta, vilket görs i bla. Norge.  Om inte annat borde det göras för att bevisa för kritiska röster att "ni har fel". Fakta är rimligtvis bästa medlet att tysta sina kritiker.
Det måste betyda att vi gör som vi brukar göra i Sverige lita på våra medmänniskor. Något som  med all säkerhet myntat begreppet "de dumma svenskarna". Blond och blåögd, är också ett uttryck som förekommit och som blev aktuellt i samband med debatten om att gömma utvisningshotade flyktingar.
Det väller in flyktingar över gränsen, många kommer från Syrien. Att det pågår vidrigheter i Syrien det vet vi, inte konstigt att folk flyr.  Men det man undrar över är hur man kan anse att Sverige är första mottagningsland, vårt lilla avlånga land ligger längst upp i Norra Europa.  uppenbart har de färdats genom hela Europa tex Danmark och Tyskland etc. Sverige är med i EU. Rimligt vore att  alla EU-länderna delade på den gemensamma bördan. Det blir gemeensamma militära insatser i Eus namn. Rimligtvis borde även flyktingströmmen som är ett resultat av det som skapar miltitära insatser  ingå.  Många som kommer från Syrien har upplevt vidrigheter, de har lämnat en ibland ganska välbärgad tillvaro vilket är tragiskt. det är alltid tragiskt att behöva överge sitt land och sin ordnade tillvaro  men frågan är Har Sverige råd att vara Florence Nightingale för alla oroshärder i världen. Och det frågar jag med  referens till de larmrapporter som förekommer om selektering av svårt sjuka, indragning av  livsuppehållande medicin för svårt sjuka.  Sverige har en begränsad kassa som blir mindre och mindre när  ma ni Kapitalismens namn säljer ut  vinstgivande statliga bolag.  Skolan är en smärre katastrof och har varit sedan kommunerna tog över skolan. Dags att förstatliga skolan igen och även äldreomsorgen. De grundläggande trygghetssystemen och infrastrukturen  och enheterna bör vara inom statens kontroll och utom räckhåll för giriga riskkapitalbolag., Så även flyktingmottagningen vars  kostnader  skenat i  höjden  under de sista decennierna. Den skyhöga kostnadsökningen kan inte bara härrröras till  ökad flyktingström, utan  konkurrensutsättning i kapitalismens namn.  Samhället är snett.  Ett praktexempel är fas 3 där tex Blatteförmedlingen/jobbfabriken, Virutella historiska modeller ägs av några få eller som i VHm:s fall av en förening som köper tjänster av en styrelsemedlem. Folk får jobba gratis, eller sitta av tiden, allt för att det i arbetslinjens namn betalas ut 5000 kr till varje FAS 3 som emottages.
Arbeit machts frei - I Arbetslinjens namn.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar