tisdag 21 maj 2013

det lönar sig inte arbeta för den som går på försörjningsstöd

http://aktuellnu.blogspot.se/2013/05/bevis-for-att-fas-3-ar-en-succe-eller.html
Bloggen ovan som både handlar om  dunderfiaskot fas 3 som påstås vara en succe av en verklighetsfrånvarande moderat och  det  lagvidriga förslag som  ett parti  motionerat om  i kf i Svalöv.  Förslaget går ut på att  mottagare av försörjningsstöd skall göra motprestaton för att få pengar.
Det har kommit en del kommentarer och folk har stoppat mig i affären, ringt mig. Vi tog upp saken till  diskussion idag på utbildningen där jag går. en av mina kurskamrater frågade mig, hur skall man kunna söka jobb, då kommer man ju aldrig ur bidragsberoendet.
Så rätt så.  Vidare träffade jag idag en kvinna som driver en städfirma. hon har en tjej som hon  har anlitat tidigare,  som arbetat med hushållsnära tjänster, flyttstädning etc. någon heltidstjänst går inte att erbjuda, men några timmar 2-3 dgaar i veckan. Tyvärr är det inte ens lönt för tjejen att jobba, nu när hon blivit av med sin fas 2 ersättning och hamnat i fas 3 med försörjninggstöd.  För varenda krona som hon tjänar  räknar dem av månaden efter, inte ens reskostnaderna får räknas av. Så summa summarium, hon har inte råd att jobba deltid.
I vissa kommuner får  biståndstagarna behålla en del av sin lön upp till en viss summa  som en morot, för att de försöker.  Kanske borde det motionerande partiet kolla upp detta istället och använda sig av sunt förnuft. Den som hamnat i bidragsberoende har väldigt  svårt att ta sig ur det och blir oftast  stämplade som lata. Någon gång händer det att det ringer ett företag och vill anställa. Då är det som att dra en högvinst. Detta hände en godvän till mig för ett tag sedan. Men det är 1 på 10000 som får detta.
Så har vi familjen i klippan. Mannen har jobbat deltid innan, timanställning, och  har även varit uppsatt på timanställning, men tyvärr kan ha ninte ta timanställning, som sedan kan innebära heltidsjobb. Den som visar sig vilja jobba, finns det alltid jobb till, men reglerna sätter stopp för det idag.
En enda halvtimmes jobb på en vecka och ersättning från akassan utgår inte.
Vad hade hänt om han hade jobbat 1 dag en vecka, sedan sökt bistånd och fått  mindre från akassan. Jo garanterat hade socialen avslagit ansökan, då han inte gjort sitt yttersta för att bidra till frösörjningen. Var  är logiken i  denna regel.
Ja vi vet ju alla att den har missbrukats tidigare.
Framförallt kvinnor har stämplat deltid för att kunna gå ner i arbetstid, år ut och år in. Det finns dem som stämplat tidigare i 10-15 år, deltid, jobbat så mycket att det har givits en ny period. Men detta är absurbt som det är nu.  Så medan företagen skriker efter tillfällig arbetskraft går det massor med folk arbetslösa som inte får jobba. Visst är Sverige fantastiskt. 
Ja de som bara har socialbidrag kan ju ta det. Men  dessa föreslås aldrig av bla. arbetsförmedlingen.
  Egentligen  skall det inte heta arbetsförmedlingen längre, utan praktikförmedlingen, eller  bidragsförmedlingen, för det är vad man gör, förmedlar bidrag.
Sverige har blivit fantastiskt jobba för försörjningsstödet med en ersättning som vida  understiger minimilönen, eller sitta på en stol för att ett företag skall få en 5tusing.  Ett led i  Reinfelds lönesänkningssrategi.  Denne man som nonchalerar att besöka  det som benämns i media som en krigszon. Huseby.  Stenkastning, bilbränder ett besök i verkligheten herr Reinfeldt.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar