lördag 11 maj 2013

http://www.smp.se/nyheter/sverige/ungcentern-vill-tillata-cannabis%283769262%29.gm

Nu har Centers ungdomsförbund fått riktigt hjärnsläpp. Nu vill man tillåta användandet av cannabispreparat och i statens namn sälja det ala systembolaget.
Har centern missat  något viktigt. Cannabis är inkörsporten till tyngre droger. Det  skadar hjärnan , precis som alkohol gör.
Det finns dem som harlatenta psykiska sjukdomar som brutit ut i samband med cannabisbruk.
bättre vore om man tog sitt förnuft till fånga och reglerade  förskrivning och tillgång till läkemedelspreparat.
En del preparat   skrivs bara ut av läkare med tilsltånd från läkemedelsverket/socialstyrelsen, dvs tunga narkotiska preparat. Men övrigt..... Tramadol, Nobligan, ketogan, sobril etc. Det är läkemedel som är starkt vanebildande.
Ett register över totalt förskrivna ohc uthämtade läkemedel på en persons personnummer.  Drabbar integritenten heter det. Men vi är registrerade på allt annat, så var är problemet.
Sätter vi in pengar på banken, skall vi ange var vi fått pegnarna ifrån. tar vi ut pengarna bokförs transaktionen. När vi handlar på våra kort, registreras de. Ringer vi på mobil kan detta tas fram, plats, längd, tid och klockslag.  Skickar vi sms, meddelande på datorn kan detta spåras, så var är problemet.
Jag är övertygad om att vanliga medborgare som inte har missbruksproblem inte ser några problem med en registerföring.
Samhället hade sparat åtskilliga pengar på detta då många av missbrukarna  hämtar ut, säljer till andra eftersom medicinerna är gratis då gränsen för högkostnadskortet uppnås första veckan/månaden.
Vi får väl hoppas att centerpartiet tar sitt ungdomsförbund i öronen. 
Vid tangenbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar