onsdag 8 maj 2013

poäng på arbetsförmedlingen

DNu kommer det ena avslöjandet efter det andra om hur det fungerar på arbetsförmedlingen. Kvantitet och tramfs framför  kvalitet, struktur och seriositet.
ARbetsförmedlarna får poäng för varje åtgärd de sätter arbetslösa i, och för handlingsplaner som uppdateras.
Arbetsförmedlingen är ett dagis för inre kretsen och inbördes beundran. Skrota skiten, det är ingen som får jobb därigenom ändå. Man förmedlar jobb och tycker att man är duktig, jobb som finansieras till stora delar av staten, men man glömmer en liten detalj. Att kolla om det drabbar någon annan.
Taxibolag går i kånken, cafeer stänger, det slår ut  gammal etablerad verksamhet för att  bemanningen körs med låga kostnader.  Men allt är klart i linje med REinfelds arbeetslinje, som handlar om att sänka lönerna så mycket som möjligt.
Först plockade man bort beredskapsarbetena som på 80talet var till för att få arbetslösa i arbete och lönebidragsanställda, dvs någon med ett handikapp som fick jobb med lönebidrag.
idag återinförs det på bred front, men resultatet blir att man konkurrerar ut de "riktiga jobben".
 DEt startas utbildningar överallt, lägg ett anbud, lågt sådant, allt enligt lagen om offentlig upphandling. Hyr en lokal och anställ några utbildare på  bidrag. Praktik på 30-40% på företag, inte så noga var den arbetslöse hamnar. Säljkurser, städkurser. 8 timmars utbildning på hur en putstrasa fungerar. Hru tror dem att  40-50 åringar känner sig som får gå kurs för att lära sig städa.
Det som är viktigt är arbetsmiljön, arbetsställningar, för att undvika arbetsskador. Trasföringen tror jag de flesta kan redan innan.

Folkuniversitetet är en anordnare av "utbildning" söka jobbkurs, aktivitetskurs. Vuxendagis kallar många det för.  Det är 5tusingen man är ute efter eftersom det oftast innefattar fas 3are. Många tvingas åka i timmavis för att komma till en  aktivitet som varar några timmar. Allt för att anordnaren skall få 5tusingen för varje deltagare. Det trycks in 30-40 personer i små lokaler. Bord, bänkar stolar är inte anpassade och deltagarna får problem med sina ryggar bl.a. Men vad gör det... de är ju bara fas3are ändå och sådana har inga rättigheter. Precis som statarna inte hade.
JAg läste en artikel om att socialbidraget, eller försörjningsstödet som det heter numera   blir en försörjning för fler och fler. Detta som endast var det absolut ytterst tänkbara  för bara 15 år sedan.
Det stod också att om några år kommer endast 10% att vara berättigade till akassa.
Så lysande Reinfeldt..... Du sänker lönerna, tvingar folk att sälja vad de äger och har, många får inte en krona i bidrag, för att de råkar ha en partner som jobbar... Bil, hus, andra ägodelar tvingas man sälja. Precis det  fattigmanssamhälle som Moderaterna strävar efter.  Oro, sjukdomar, armod, knalt med pengar minskar livslängden och eftersom de inte duger till något ändå, de lata arbetslösa, så är det lika bra att  de dör i förtid, vilket sker pga. sjukdom, eftersatt tandstatus etc.
Visst är det ruggigt.  Vi är på väg från en sjukvård för alla till "basvård", skola för alla till en segregering som redan är här. Förslummade bostadsområden och  försämrade pensioner. Jobba hela livet och sedan dö direkt. Den idealiske medborgaren.  Jag frågar mig, var har mitt fina Sverige tagit vägen, det land som  alla världens länder såg upp till som ledde välståndsligan. Bästa skolan, bästa äldreomsorgen.  Ja det försvann genom den pipeline där Riskkapitalbolgen a la carema och attendo  skickar sina vinster och överskott till Caymanöarna.
Vi får väl hoppas att REinfelst och gänget  får sälla sig till skaran arbetssökande efter valet 2014. Bättre med sossarna, nä det blir det inte, därför är det viktigt att SD får mer inflytande.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar