söndag 9 juni 2013

folk flyttar från Svalövs kommun och "ingen" vet varför.... på kommunhuset.

Visst är det lustigt, man bekymras över att kommunens invånare flyttar och vet inte varför. Hur vore det med ett besök i verkligheten.
http://www.skanskan.se/article/20130609/SVALOVLANDSKRONA/130609506/1398/-/allt-farre--vill-bo-i-svalov

Det är bara att  ta en titt på Svalövs bostäders regler och "policy för uthyrning. Många som tvingas sälja sina hus  får inte lägenhet för att de har hamnat i  "svarta boken" dvs hos kronofogden. Svalövsbostäder har som policy att bara ta in  boende som har  fast arbete,  inga betalningsanmärkningar.  Inte ens borgen accepterar man.  De bostäder som finns hos privata fastighetsägare är fåtal och många bostäder är i väldigt dåligt skick. Många väljer dessutom att hyra ut till det säkra klientelet.
Dessutom är hyrorna skyhöga och medtanke på bostadspriserna kan man lika gärna bo i egethus.  Nu finns det förvisso de som inte vill det, men när hyrorna är högre än i orter med bättre service och kommunikationer och bättre läge än Svalövs kommun Ja då väljer man detta.
När folk ringer och söker lägenhet får man ock svaret att det inte finns några, samtidigt som man gick ut och sa att det finns "massor med tomma lägenheter. 
Rekommendabelt är att Svalövs kommun tar  Svalövs bostäder i hampan och ger  bättre riktlinjer.
Att ta in störande element är  inte önskvärt, men de flesta är skötsamma och till syvene och sist tjänar kommunen på det då det ger inkomster till  skattkistan och hyresintäkter till Svalövs bostäder som  idag måste ha ett rejält hyresbortfall bla. i Kågeröd där flera lägenheter på bla. Tycho Brahegatan saknar hyresgäster, Sett till antalet tomma lägenheter.
Jag har själv vänner som tvingades flytta från kommunen för 3 år sedan pga. att de inte fick lägenhet.  ni som följt min blogg tidigare, vet hur jag kämpade förgäves för att min mamma skulle få ett anständigt boende, handikappanpassat sådant istället för  som det blev till slut ett opersonligt ruffigt rum, där kakelplattorna buktade ut från sitt underlag i duschen pga fukt på senilavdelningen  på himmet i Kågeröd, bland ett antal senila 95åringar. Detta tog ju livet av henne ganska omgående, framförallt tog det livsgnistan  från henne. Jag kämpade för att uppfylla hennes önskan men det var kalla handen.
Mina vänner som flyttade från byn för 3 år sedan flyttar däremot tillbaka  om 1 månad,  då de lyckats få hyra ett hus här i byn.
Kanske är det så att man genom Svabos, policy  selekterar ut  icke önskvärda invånare.  Men arbetslös idag, fast anställd i morgon. Fast anställd idag, arbetslös imorgon. Situationen kan ändras över en natt.
Jag vet......
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar