söndag 2 juni 2013

Spöket Höglund angriper nationalsången.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/elisabethoglund/article14924968.ab
Nu har spöket Elisabeth HÖglund behov av uppmärksamhet igen.  Denna gången är det nationalsången hon angriper.  Skall vi inte ha någonting kvar av tradition. Vad är det för fel på att vara svensk och  ta vara  på våra svenska traditioner.  Vi skall inte äta risgrynsgröt på julen för den är rasistisk, vi skall inte gå i kyrkan på skolavslutningen för då har någon kommit på att  någon som inte tillhör kristna kyrkan utan någon annan religion kan ta illa åt sig...  Vår svenska flagga skall vi inte hissa för då är vi rasister.
Är det inte lika bra att vi skrotar midsommar, svenska flaggan, sill potatis och allt medans vi ändå håller på.
JAg älskar Sverige, jag är stolt svensk, stolt över mina nordiska anor som så långt jag kunnat  komma i min släktforskning hållit sig i Skåne, Småland. En och annan fader okänd, vilket säkerligen varit granndrängen eller husbonden  som haft roligt med pigan. Och det baserar jag på att man på 1800talet inte flög och for tvärs över jordklotet som idag. Transportmedlet bestod av cykel, häst, och i vissa fall järnväg samt apostlahästarna dvs benen.
Vad vill man uppnå med denna fosterlandsfientliga inställning?  Vi kan ju bli norrmän och gå man ur huse för att sjunga Ja vi elsker detta landet.

Fru Höglund som verkar ha ett stort behov av uppmärksamhet   borde lämpligen deltaga i någon såpa istället typ Big Brother, Fame Factory, idol, Lets dance eller nåt istället för att ge sig på vår nationalsång.  Men lämpligen besök en frisör och stylist innan, så skatboet på huvudet   får en välbehövlig makeover.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

4 kommentarer:

 1. Intelligent att anmärka på en persons utseende. Riktigt skärpt, i en blogg som försöker ta sig själv på allvar..

  SvaraRadera
 2. Elisabeth Höglund vill gärna utgöra sig för att vara en seriös journalist. att angripa nationalsången så som hon gör är inget annat än ett behov av uppmärksamhet. Kommentaren om Big brother skatboet på huvudet var menat som ironi. Ett bra sätt att få uppmärksamhet för någon som är mediakåt nolla är att delta i någon såpa. Linda Rosing, Robinson..... ja det mesta. Bete dig som ett svin, hörs och syns och du blir kändis.

  SvaraRadera
 3. Om du vill ha en seriös blogg, som läsaren kan ta på allvar (fast jag personligen mest drar på munnen, men det hör ju inte hit), så håll dig till sakligheterna

  SvaraRadera
 4. Det står dig fritt att läsa bloggen. Jag skriver om det jag känner för att skriva, det som engagerar upprör, gör mig förbannad eller glad. Ibland krönikor, ibland om gamla tider, orättvisor i samhället. Bloggen är inte knuten till något parti, dvs det är min privata. Ibland blir det ett politiskt budskap men för det mesta handlar det om orättvisor i samhället om hur svaga drabbas. Andra som berättar.

  SvaraRadera