söndag 2 juni 2013

Vården bra men brister i ledningen.

http://www.skanskan.se/article/20130530/SVALOVLANDSKRONA/130539933/1398/-/har-trivs-alla
I artikeln sägs det att alla trivs på Åsgården. det är säkerligen så. Men att göra som man gjorde med min mamma, som 67 år, knivskarp i huvudet menmed  en kropp som håller på att ge upp, stoppa in på demensavdelningen för  korttidsboende det kan inte försvaras. Tyvärr har detta tystats ner av bl.a.chefen för äldreomsorgen.
Mamma fick inte sin medicin som hon skulle,  ingen såg till så hon åt och drack ordentligt trots en värme på nästan 30 grader. Dörren till hennes rum låstes utifrån pga. att en dement herre besökte rummet annars. Äldreboende och korttidsenhet med vård av svårt sjuka är två skilda enheter och bör inte blandas kors och tvärs som gjordes.
Det hölls möte efteråt och vi skulle få besked om vad som gått fel. Men tyvärr har det tystats ner. Trots att undertecknad påtalat  lyser chefen Mona Hirsche med sin tystnad och är aldrig anträffbar.
Svalövs kommuns agerande  förkortade min mammas liv. Hur länge får man aldrig svar på. men livsgnistan försvann och det var tack vare placeringen på Åsgården. Personalen är det absolut inget fel på, men under  en tid hade man bara vikarier, så kompetensbristen var påtaglig, speciellt gällande mediciner. Hur man kan stänga ett korttidsboende på  timmen för att det är tomma rum på en senilavdelning är en gåta.  En skrivelse med information till kommunalrådet Birgitta Jönsson har gjorts men svaret lyser med sin tystnad. Uppenbart  har man lagt locket på och hoppas att undertecknad skall ge upp.
Men ge upp.....
Nej
Vi får inte en älskad mamma och mormor tillbaka, men det kan kanske hindra fler från att drabbas.
vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar