söndag 6 oktober 2013

korruption i lagens namn ger ett 1/5dels samhälle.

http://www.expressen.se/debatt/siffrorna-som-ar-tabu-for-alliansen/?fb_action_ids=10151692593794142&fb_action_types=og.recommends

Nu  är det  lite mindre än 1 år kvar till valet.
Själv hoppade jag av allt vad politik heter och  är nu frifräsare när det gäller bloggandet.
Det känns kanonbra, för nu kan knappast något toppstyrt SD ge mig pekpinnar. Inte för att jag brytt mig om dem tidigare... men ändå.
Stödjer man inte deras manövrar skall man inte representera partiet heller, så mediekåt får ingen vara.
Det som fick mig att  ta det slutliga steget var ju som mina följare vet  jobbskatteavdraget. SD prostituerade sig för moderaterna och sådant är inte acceptabelt.
 Så har det också förekommit propaganda  om vilka som tjänar på  den höjda s.k. skiktgränsen, dvs den gräns där man börjar betala statlig skatt.
http://www.dn.se/debatt/17-miljoner-svenskar-gynnas-av-hojd-brytpunkt/?fb_action_ids=529743983768461&fb_action_types=og.recommends
 1,7 miljoner, så många tjänar på den höjda gränsen.
Men herr reinfeldt och gänget. Resten då.  mig veterligt är Sveriges befolkning runt 10 miljoner.   det är alltså knappa 20% av sverige befolkning som tjänar på denna manöver som slår undan de sista staggriga benen för välfärden.  25000 vårdplatser har försvunnit  de  senaste 10 åren. 6000 högskoleplatser dras in detta året och lika många nästa år.
Siffrorna är tabu enligt expressens artikel  och det stämmer säkerligen.
http://www.expressen.se/debatt/siffrorna-som-ar-tabu-for-alliansen/?fb_action_ids=10151692593794142&fb_action_types=og.recommends
12500 pedagogiska tjänster har försvunnit från det som numera är en  spillra av världens bästa skola.
Det finns barn i sVerige som går 9 år i skolan och inte kan läsa och skriva, trots fler bokstavsdiagnoser än tidigare.
Var tog folkhemmet vägen egentligen. Den berömda svenska modellen.  Många av Reinfeldts försvarare  hävdar att man lånade till välfärden.  Ja, det gjorde man till viss del, men Sverige rullade på duktigt på den tiden. det fanns jobb, för  jobben hade inte flyttat till  låglöneländer. Industrin fungerade, förvisso med  lite miljögifter som bonus, detta får vi betala idag, det är solklart.

Idag lånar man också hej vilt men denna gången till skattesänkningar för 1/10 av befolkningen som redan har vad de behöver.
 Jag har tagit upp det tidigare skattesänkningar gör bäst nytta hos låginkomsttagarna, där är varenda krona en  inkomstökning och  med det uppdämda behover som finns hos den del av befolkningen som benämnes låginkomsttagare  kommer varenda krona att konsumeras glatt på  kläder och annat som behövs.
Vad gör höginkomsttagaren som knappt märker av inkomstökningen, jo han/hon  sätter pengarna på sitt aktielikvidskonto och köper några  aktier i något  annat land.
Men det är verkligen inte läge för skattesänkningar. Välfärden håller på att gå under.
Det är invandringens fel säger Sverigedemokraterna.  Ja utan att lägga vikt på  detta så kan vi väl konstatera att SVerige inte har råd att ta emot  alla, utan det bör  delas solidariskt med andra euländer som "flyktingarna   passerar genom på sin väg till SVerige. Hur var det nu med första landet.....  Något som man också bör titta på är  anordnarna, för detta är inte statligt arrangerat längre utan uppdragen ges till riskkapitalbolagen.
 Själv klart  skall de syrier som nu flytt tortyr och annat   erhållas skydd, men nog bör  övriga europa  i solidaritetens också kunna ta emot några enstaka. De tkan rimligt vis inte bara vara eubidragen till jordbruket som  man skall dela solidariskt på.... Eubidrag som   hamnar i fickorna på storgodsägarna.
SDU har gjort en film om ett flyktingboende på ett slott.   Rimligtvis bör man titta på vilka som erbjuder detta boendet, det är ju inte så att flyktingen får välja fritt var han/hon /de vill bo..... Samhällets stora cancersvulst och kvarnsten heter privatisering och deras efternamn är Attendo, carema och andra.
Carema ägs dessutom av medlemmar med anknytning till Reinfeldtska ligan.
Visst luktar det surt och unket av mygel....
Korruption är vanligt i öststaterna men vad kan detta benämnas om inte korruption. Korruption i lagens namn.
Vi har senaste veckorna läst om 99-åringar som får skita i vardagsrummet och 85 åringar som hoppar ut fårn balkongen för att hon och maken inte fick plats på äldreboendet.
Detta kan vi tacka regeringen reinfeldt för.
1 år går fort, men inte tillräckligt fort för att  inte få ytterligare  märkbar demontering av välfärdssamhället . Ett välfädssamhälle som har tagit  minst 2 mans åldrar  att bygga upp, men mindre än 10 år att rasera. Sorgligt men sant.
Om ett år får vi förhoppningsvis ett slut på detta elände som rått  med stadsministern som hatade sitt sovande folk i spetsen.  Vi får förhoppnignsvis se slutet på hans lilla Mein Kampf era.
vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar