måndag 25 november 2013

Arbetslinjen för arbetsföra längre bort från jobben och närmare avgrunden.

Artikeln från kristianstadbladet  belyser  solklart ett problem och det är ett stort problem, skapat av alliansen i sin iver att införa arbetslinjen och låglönejobb i Sverige. En ny samhällsklass har vuxit fram med stormsteg.
De som jobbar och jobbar men inte får till livets nödtort för det, de som är  inskrivna i fas 3 och tvingas  jobba för en lön som vida understiger minimilönen för en 18 åring, trots kanske ibland 30 års erfarenhet. En åtgärd som kostar  enorma pengar och där vinnarna heter blatteförmedlingen, jobbfabriken, Personalstrategerna om  skall föreställa någon slags  flumeliflum jobbcoacher.
Många verksamheter har skapats  för att komma åt femtusingen som en fas 3are inbringar.
ARbetsförmedlingen erbjuder tjänstvilligt praktikplatser tll företag som välvilligt egentligen hade anställt praktikanten.
Åtskilliga är de exempel på Alliansens misslyckade arbetsmarknadspolitik.
I alliansens ögon är vi alla latmaskar som ska arkebuseras.
Största misslyckandet är dock deltidsregeln.  75 dagar får en arbetslös stämpla deltid, sedan måste vederbörande säga upp sig. ett deltidsjobb som kanske hade lett till en fulltalig anställning när tillfälle getts. Nu är det ut med en deltidare och in med nästa.
Var ligger logiken i det hela. Arbetsförmedlingen har uppmanat arbetslösa att  fuska med dagarna. När sedan akassan har uppdagat fusket har den arbetslöse fått ta hela käftsmällen.
Jag hittade också en bra artikel om arbetsförmedlingens verksamhet. De förtar sig inte de första 300 dagarna men när ersättningen går via FK och den arbetslöse hamnat i den avskyvärda långtidsarbetslöshetsstatistiken, då blir det fart på dem, ja inte så att de förmedlar arbeten nä de börjar hota de arbetslösa att söka jobb som de inte har kvalifikationer till. Resultatet blir att arbetsförmedlingen får mindre jobb att förmedla eftersom deras förmedlingstjänst inte håller så bra kvalitet. Alltså förmedlar de mer och mer praktikplatser för att fylla ut och säkra sina arbeten.
Alliansen har snart lyckats riva hela den lilla spillra som är kvar av Sveriges välfärd.
Något är fel när staten betalar din lön och du inte får lön efter  avtal  utan efter vad du tjänat innan och fan hämtar den som går på socialbidrag,  då börjar vi prata riktigt låg lön, ja i princip betala till för att få arbeta, för omkostnaderna för arbetet räknas ine, men varenda liten krona  som intäkt gör det.
Everöds bank..... ala 2013
Så har vi ytterligare en  politiker som  profiterar på systemet,. denna gången är det Karl-Erik Kruse
i Svalöv som  myglat till sig ett jobb som skolsjuksköterska på en 25 år gammal utbildning.  Han får både lön och pension från kommunen. Helt enligt lagliga regler, men  hur är det med moralen. Kan han sova gott om natten. Den pensionen hade gjort mer nytta i  välfärden det  är då en sak som är säker.  Mycket vill ha mer och det bor en kapitalist i varje röd sosse, det är då en sak som är säker.
vid tangentbordet
KågerödsmurvelnInga kommentarer:

Skicka en kommentar