torsdag 12 december 2013

Regeringen vänder fläsket på arbetsmarknaden.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18010004.ab

Nu vänder det på arbetsmarknaden braskar stora rubriker. Utrikesfödda får flest jobb.
Det låter väl bra det.. Samtidigt berättar man att invandringen MÅSTE ligga på dagens nivå.
Men ursäkta, vi är 1/2 miljon arbetslösa i Sverige. FAs 3 räknas inte som arbetslösa utan i åtgärd.  folk på Arbetsmarknadsutbildningar är inte  heller arbetslösa Samtidigt fortsätter man att pumpa in folk i fas 3.  Den stora parodin  som gör att omvärlden skrattar åt dumma svenskarna.
Om vi nu trots allt ska tro på  uppgiftern att utrikesfödda får flest jobb - då har vi en bra förklaring i att arbetsmarknadspolitiken som förs idag ger den arbetsgivare som anställer en utrikesfödd  80-90% av lönekostnaden i bidrag. 
Men  det man inte berättar är att det bidraget inte berättigar till akassa, lika lite som de kommunala uthyrningsjobben för fas3:are och  försörjningsstödstagare  ger berättigande tilll akassan.
Så hur går det med den anställde när bidraget är slut. Ja har han/hon inte lyckats göra sig oumbärlig så åtrstår bara arbetslöshet igen, det har vi sett exempel på när det gäller nystartsjobb för långtidssjukskrivna. När de maximalt 5 år  gått som  den arbetsgivare   som anställde en sjukskriven   kunde få bidrag på 2xarbetsgivaravgiften, ja då blev det uppsägning pga arbetsbrist.
En del utrikesfödda har  väldigt hög  utbildning, många är duktiga läkare  i sina hemländer  men  ägnar dagarna åt att köra taxi eller baka pizza  så nu kan vi väl ändå konstatera att något är fel. Samtidigt som sVerige skriker efter läkare.   Så hur vore det att  ta det från rätt sida istället.
Alla nya jobb finns i tjänstesektorn, men  pengarna måste komma någonstans ifrån. Alla kan inte  jobba för rut och rot... Något måste tillverkas, men tillverkningen har man skickat till Kina.
Att detta handlar om valfläsk det är så solklart, men valfläsket är så surt vid det här laget.  att  det stinker trots att man saltar det  allt man kan.
Så sorry Reinfeldt kvittar hur många arbetsförmedlingsbyrådiirektörer och chefer du byter ut.  Svenska folket har genomskådat alla bluffar  blå duster. Så i september 2014  får du besöka arbetsförmedlingen du också  liksom alla dina  ministrar.  Att ha expressen  och andra blaskor till att slå upp den stora nyheten om avpixlas  kommentatorer, det  är så lågt så det är inte sant, lägre än sandlådan.
Givetvis är inte kommentarerna acceptabla och det måste vara snopet för elbolagschefen  att han får gå.
Samtidigt  går expressen Reinfeldts ärenden och manövern  är väl förmodligen   tänkt att mörka annat och ta fokus från det. lämpligt nu när regeringen  led nederlag angående  den höjda skatten.
Apropå uttalanden så  har vi herr Bylund och hans bondläppar. För sent insåg han sin stora blunder och det är väl frågan när avgångsklockan ringer i båda öronen på honom.
Bondläppar är ett vedertaget  skällsord för folk som bor på landet och faktum  är att  när man nu pratar nedlåtande om  bondläpparna så   pratar man nedlåtande om majoriteten av SD:s väljare. Så vem skall rösta på  SD då. herr Bylund. Ja inte blir det fina folket i DJursholm, jo säkerligen några där också, men med tanke på  personerna och dess moral som bor där och i andra skuldkustbelägna orter står det säkerligen stämplat ett större M i pannnan på dem än en blåsippa på kavajslaget.
Kanske borde herr Bylund  gå en grund  kurs i svenska uttryck och svenska ord.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar