onsdag 20 februari 2013

Svårt handikapp är väl humanitära skäl om något?

http://www.exponerat.info/assistansbolag-alla-svart-sjuka-bor-fa-stanna-i-sverige/
http://www.vimmerbytidning.se/article/view/51632/

Återigen ifrågasätter jag vilka kriterier migrationsverket har när de   avvisar, respektive låter  flyktingar/invandrare stanna. 
Jag tror inte att någon  normal svensk   tycker att familjen från Bosnien med ett svårt cp-skadat barn  inte ska få stanna. Pojken som  har både svår cpskada, är rullstolsbunden, nästan blind, har svår epilepsi  över lever inte  i Bosnien hävdar hans hjälpare.
Nej det gör han med all sannolikhet inte, inte i längden. I vilket fall som helst lär han inte få ett drägligt liv.  Bosnien som tillhör det forna Jugoslavien  håller på att återgå till en någorlunda normal tilllvaro med där korruption och fattigdom råder.  Arbetslösheten är stor och skyddsnätet i stort sett ingenting.  Ett svårt handikappat barn har inga chanser i ett land utan trygghet och  det är skrämmande att Migrationsverket ens funderat på utvisning, än mer att de  tagit beslut om det.
vad sysslar dem med egentligen.  Vilken idiot som helst kan se att  ett PUT i detta fallet är verkligen relevant.   Så alla riksdagsledamöter, regeringsmedlemmar, kändisar a,b,c.  FAmiljen Bernadotte som skall föreställa någon form av  humanitära änglar, iallafall i media. VAr håller ni hus egentligen?
Låt sunt förnuft råda, annars  dör ett oskyldigt barn vars liv   måste bli så bra som möjligt med hjälp av assistenter   familj etc.
 Sverige har råd att låta sjuka stanna  säger assistansbolaget som sponsrar advokathjälp.
 Det handlar inte om råd eller inte, det handla rom att fördela och omfördela och tänka humanitärt. Bästa flyktinghjälpen ges på plats när det gäller oroshärdar. Men i det här fallet har Bosnien inte resurser att   ge pojken den vård han behöver och han kommer  inte att överleva.
I det här fallet handlar det inte om gränserna skall stängas eller vara vidöppna, utan rent sunt förnuft.
Att begränsa den massinvandring som sker nu, framförallt selektera och  se kritiskt på tveksamma identiteter är självklart. Men  när det gäller svaga individer som behöver stöd och hjälp samt  personer som verkligen är förföljda tex familjer som flyr för att undvika att tvingas gifta bort sina  alltför unga döttrar mot sin vilja, så är det självklart att vi skall hjälpa till. För där ges inte någon humanitär hjälp i gränslandet, det är likadant. Det är för nära släkten med omoderna synsättet.
I veckan som gick träffade jag två barn  på tåget    som precis kommit från Gaza. FAmiljen hade varit tvungna att lämna hus, jobb etc pga att de var hotade. Barnen var med en moster som redan bodde här. FAmiljen har landat hos henne och barnen åkte tåg för första gången i sitt liv. Glad trevlig var flickan på 12 år. Hon pratade flytande engelska. Hennes föräldrar var läkare och tandläkare i sitt hemland. Tråkigt när  någon som vill  leva modernt och i tiden tvingas lämna allt för otidsenliga seder och bruk.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

tisdag 19 februari 2013

kostnader måste ifrågasättas på ett riktigt sätt.

http://ekuriren.se/ledareasikter/insandare/1.1644092-invandrare-ja-men-till-vilket-pris

I artikeln kan vi läsa hur mycket bidrag en ensamstående mamma med tre barn kan få.  Då får man se det ur en annan synvinkel coh det har ingenting med att göra vad man tycker om invandringen  i sig. Jag kan  hålla med om att retroaktiv föräldrarpenning  kan ifrågasättas, men även artikeln kan ifrågasättas då det inte anger vilken ålder på barnen.   Vid en närmare kontroll på fk.se är det lägstabeloppet 180 kr per dag som angivits.
Det förutsätter att alla barnen är under 8 år, för efter 8 års ålder kan man inte plocka ut föräldrarpenning.
Det är också inkomster som räknas från etableringsbidraget, som egentligen ersätter socialbidraget.
Så nu gör vi en ny räkning.
Hyra för 4 personer 3 barn. ja det behövs minst 4 rok,  hyra  lägst 8000 kr till det kommer el, så runda av 8500 kr. Då är det en billig lägenhet.
I vårt exempel är barnen4,5,7 år.
Inkomster är 0 kr (beskattningsbar inkomst
Barnbidrag  3675
Bostadsbidrag 4500 kr
Underhåll 3750. Hisnande massa pengar, för att göra ingenting.
Men, men, men,,,,,
Det kostar att leva och existensminimum för 3 barn och 1 vuxen  med ovannämnda hyra  ligger runt de 21800 kr, så, är det så hisnande egentligen?
Jag är givetvis  mycket skeptisk till den massinvandring som sker i Sverige, helt okontrollerat, men de uppgifter som florerar i artiklar och på facebook framförallt bör ifrågasättas.
Det är inte så hisnande summor och det kostar att leva, det vet vi alla. Bara genom att ifrågasätta invandringen och kostnaderna på ett riktigt sätt kan det bli en seriös dialog av det.
Jag frågar mig också, om mamman tar ut sin föräldrarpenning,  minskar etableringsbidraget  då? Socialbidrag gör det och där tvingas  de sökande ta ut fullt på föräldrarpenningen.
Skrönor gör mer skada än nytta i sammanhanget.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln


måndag 18 februari 2013

Ruggig syn på mänskligheten

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article16264709.ab
sällan har väl en ledare varit så träffande. ARbetslösa är slashasar som spelar tvspel. Ja den åsikten genomsyrar  Reinfeldtligan med besked.  Människoföraktet i ett nötskal.
Vem har inte glömt Charlotte Wachtmeister som hävdade att  kostnaderna för  barn med särskilda behov har skenat för att man slutade tvångssterilisera på 70talet. Åtgärder som oftast vidtogs med godtycklighet. Någon hade synpunkter.... Ett övergrepp på mänskligheten.
Givetvis slätade man över det hela.  att jag kom att tänka på det nu i samband med detta var för att någon länkat till artikeln igår.
http://hd.se/svalov/2011/03/16/chockades-over-uttalande-om/
Många med handikappade barn kände sig utpekade.
Detta f.d. välfärdsland som varit förebild för övriga världen gällande trygghetssystem, skola, äldrevård håller på attfå en fjärde och femte samhällsklass.
E nsamhällsklass som tvingas leva på bidrag, arbeta gratis för sitt uppehälle. Tilllbaka till statarsamhället, där belöningen var mat, husrum. Sedan flytt en gång om året.
Landskrona kommun har infört  kommunala "praktikplatser med lön". Visst är det som jag skrev igår ett steg bättre än praktik för socialbidraget, men  löner som ingen kan leva på. Torkilland blir föregångare för den svenska modellen.
Alla skall dra sitt strå till stacken, det har man fått höra sedan barnsben. Ingen väljer väl frivilligt att leva på akassa som max ger 10500 kr in i kassan varje månad. Att försörja en familj på.
Som ensamstående är det tufft att leva på akassan. 80% av lönen heter det.  Men Reinfeldts och övriga  manövrar för att få tvspelarna i arbete har resulterat i att  Akassan  har höga avgifter, många får betala 7-800 kr tillsammans med sin fackavgift varje månad i avgift. Som ensamstående är det säkerligen  lätt att välja bort detta Då är katastrofen ett faktum direkt, Men för den som har akassa innebär arbetslösheten att  mer än 20% förloras. De s.k. maxbeloppen har stannat på 90talets nivå.
Akassan har sänks, då man tidigare hade en högre nivå upp till 200 dagar, den tog man bort från 750 till 680 kr per dag. För 10 år sedan var jag deltidsarbetslös en kort period. Då hade jag högsta akassa redan då. Idag är jag arbetslös och går arbetsmarknadsutbildning. Idag har jag 680 kr per dag och får etala högre skatt än när ja gjobbade. Visst är det sjukt.
Jag räknas inte som aktivt arbetslös heller. Min handlingsplan kom från arbetsförmedlingen igår. Där står att jag söker säljjobb och att chanserna att få säljjobb efter min utbildning till kyltekniker  bedöms som goda. Men då har man inte fattat poängen.  Jag byter yrke.....  Visst kan jag sälja fortfarande för ränderna går aldrig ur, men  produkterna jag tidigare sålt är det tänkt att jag skall serva och reparera samt montera nytt i framtiden.  Jag går inte  en omfattande tuff teknikutbildning för att fastna i mina gamla hjulspår.
Viusst forcerade jag fram beslutet, fick inskrivet "åtgärden" i min handlingsplan. Fru fortuna tog mig i handen och jag kom in på utbildningen trots att det egentligen är intagningskö. Men få kvinnor jobbar i branschen, noga räknat 1. 6 har börjat utbildningen på 26 år, 2 har slutfört, 1 jobbar med det idag.  Hur är mina förutsättningar för jobb som kyltekniker. Ja det får framtiden utvisa.
Fredrik Reinfeldt har också  hävdat att arbetslösa får söka hjälp och låna runt. Leva på släkt och vänner, det är vad han vill. Denna ruggige man som hatar sitt land, nog får vi väl hoppas att han får  besöka verkligheten 2014.  Tyvärr är det inte så, för någon akassa behöver inte han leva på, utan får en ersättning fårn riksdagen som vida överstiger en normal löntagares lön. Sedan startar han företag och får ersättningen samtidigt som han debiterar konsultarvode.  Girigheten i ett nötskal. Men så gör de flesta, där skriver vi Mona Sahlin, göran Persson. Partitillhörigheten spelar ingen roll,  gamen  har många skepnader.  Kostnaden får Svenne Banan betala. 
vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Ett steg i rätt riktning men....vad man ger med ena handen tar man med andra

http://hd.se/landskrona/2013/02/18/bidragstagare-blir-arbetskraft-i/
Nu delar kommunen ut gratis arbetskraft till privata företag. En liten detalj skiljer från ett vanligt fas 3. Det ger en liten lön, dock inte så stor att någon kan leva på det.
17000 kr i månaden, ger 98 kr i timmen.  Det ger fortsatt bidragsberoende för någon som har familj. Man måste också ta reskostnaderna.  Om bidragstagarna får fortsatt jobb efter är det en bra åtgärd, men  hur många  får det.  någon enstaka om ens någon.
3 personer har man stoppat in på privatskolor i SValövs kommun, gissningsvis Bluchers och Montessori.Eftersom det bara gäller året ut är det inte någon större mening, då jobben inte kvalificerar till akassan. Det måste innebära minst 12 månaders medlemskap och jobb under denna tid. Annars är det bara kostnader, inget annat för den enskilde.
Ett dylikt jobb bör vara så långt som 2 år, och även om första året bekostas av kommunen,  så bör det ändå bli ett år två, och då med bidrag från arbetsöförmedlingen. Akassan är så dålig idag, så de flesta slår i taket, många är också berättigade till försörjningsstöd som socialbidraget  egentligen heter.
Rimligt är att det är respektive företags kollektivavtal som bör gälla inte kommunala avtalet, det är ingen som kan leva på en kommunal lägstalön.
Eftersom jobben endast varar 8 månader kommer de sista 3 månaderna samt semesterlönen att räknas in i socialbidraget när det är dags att söka igen. Så summa summarium blir kostnaden noll.
Det man tar med ena handen ger man med andra.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

söndag 17 februari 2013

Sadine Madon - näthatarnas älskling.

Expressen brukar stå för "sensationer och pravdajournalistik, även om de tidvis kan ha mycket bra "avslöjande" Men vissa journalister  visar tydligt hur subjektiva de är i sina artiklar och många gånger låter de sina egna åsikter genomsyra artikeln. Visst skall man skriva utifrån eget perspektiv, men en vinkling är väl inte fel.   Under de år jag drivit bloggen har jag fått en del hatmail, men också hatsms.
SMS-en var dock inte från någon muslimsk terrororganisation, eller någon feminist som var förbannad på mig. Nej, det var direkt efter valet 2010, det började poppa upp sms om att jag  inte hade något existensberättigande och att jag tillhörde ett sionistvänligt parti.  SMS:en dök upp några gånger i veckan, men  avsändaren avslöjade sig genom sin dåliga stavning och det faktum att han i sin iver avslöjade att han sett mig gå genom byn.  Jag hade noterat en bil som jag kände igen.  Avsändaren av sms:en har koppling till SvP som gjorde försök att etablera sig i vår kommun.  När vederbörande var avslöjad, så  slutade sms:en att droppa in.
Nåväl jag kan inte respektera skribenter som tar en rad ur en blogg och vinklar den till sin egen fördel.
Att blogga om en artikel eller annan blogg  innebär att man  skriver om artikeln utifrån sin egen  synvinkel.
Idag läste jag en mycket bra skriven blogg av en tjej vid namn Sadine Madon. Hon är av muslimskt ursprung, men som de flesta andra inte troende och dessutom även feminist.
Hennes sätt att vinkla och belysa de problem som blir när alla dras över en kam är mycket välbalanserat.
För jag frågar också mig, är alla muslimer mordiska och slår ihjäl sina döttrar? Nej knappast, det är en viss grupp som utmärker sig i samhället, oftast har de inte kommit in i samhället och tagit del av vårt samhälle.  Frivilligt eller ofrivilligt, den frågan tänker inte jag svara på, för det vet jag inte, men i många fall säkerligen ofrivilligt. Jag har under sista halvåret  dagligen träffat muslimer och ingen av dem är speciellt mordiska eller stridslystna, tvärtom, hjälpsamma och vi har många  trevliga pratstunder vid lunchbordet, frukostbordet, fikan om saker och ting. De berättar också ganska ingående hur de upplever "muslimföraktet". En kille som bott i Sverige i 23 år berättade att en okänd person kommit fram och frågat om han åt gris.
Då frågar jag mig, vad har den personen med att göra om han äter gris eller inte.  Så fick han frågan om han drack sprit, eftersom han gör det ibland så sa han ja. då var allt frid och fröjd tydligen. för dricker man sprit är man en bra människa.....  Vilken slutsats!!!!

är man en bra människa om man sköljer ner en cocktail  på recept med ett järn?
Låter det rimlig, nej det gör den inte. 


Sajter som avpixlat och exponerat  läser i allafall jag  för att det tar upp händelser som Expressen och övriga gammelmedia gärna undviker att skriva om.  Men man får läsa dem som övriga tidningar och skvallerpressen, med en nypa salt.  Jag läser även REalisten ibland  men kvaliten på inläggen upplever jag som lite skiftande.
Det är ju trots allt så att domar och polisanmälningar är offentliga handlingar och "sanningen" kommer alltid fram till slut" - ett gammalt ordspråk. En fördel är dock om det finns en koppling till källan så att ma n lätt kan kolla att det stämmer.
Näthatare finns det gott om bland vänstersidan också, fast då oftast mot Sverigedemokrater och andra som vill reducera invandringen.
Jag lägger själv ytterst sällan kommentarer på avpixlat. Men eftersom problemet med hatiska och ibland idiotiska kommentarer är  väl förekommande finns det möjlighet att stänga av kommentarsfältet eller att det skall granskas innan.  Lämpligt vore väl om ovannämnda sajter granskade kommentarerna innan  de görs synliga, gör man inte det så   är det ett sätt att säga att det ä r okej att kräka.  Det märks att de mest knäppa kommentarerna på avp och exp är skrivna av samma personer, oavsett signatur.  för lite sysselsättning kanske?
Jag har nu flyttat bloggen tillbaka till Blogger, där den låg från början eftersom tjänsten idag är uppdaterad
På min gamle blogg stängde jag kommentarsfältet pga de spam som lades in och som krävdes ca 15 minuter rensning varje dag, trots spamfilter.  
Gör nu återigen ett försök att tillåta kommentarer.
 DEn som är läskunnig inser att Sadine Madon skriver  bra och välvinklat.
Jag  kommer säkert att referera till  hennes bloggar i framtiden.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Reinfeldts slutliga lösning?

http://www.expressen.se/nyheter/reinfeldts-losning-bort-med-de-sjuka/
Rubriken  fick mig att  kasta mig över artikeln.  
Men till skillnad från sin f.d. make verkar Filippa Reinfeldt  vara drabbad av någon form av sunt förnuft. för hon har rätt till viss del, även om den egentligá orsaken inte kommer fram i artikeln, eller en av dem.
Många söker akutsjukvård i onödan, det kan vi konstatera och det vet vi.  Man kan vänta att åka vill doktorn när man är förkyld, såvida man inte har extremt hög feber eller andnöd. Men då är det nästa problem. Många gånger svarar man inte påvårdcentralerna och det finns inga tider att få, alltså återstår akutmottagningen. nu vet jag inte riktigt hur det är i övriga landet, men Svalövs vårdcentral erbjöd en vän till mig en akuttid om 3 veckor.... Det är oerhört krångligt att få en tid till en läkare.  Kör man dit ner, så är det vänta, vänta , vänta.
Vid telefonkontakt blir man urkopplad ur kön åtskilliga gånger. Själv är jag inte drabbad av dessa veterinärer till läkare som även är oerhört nonchalanta, men det återkommer  jag till längre ner.
Det är ju så också att har man jobb eller studerar så är man pressad att vara på jobb och visst kan en infektion gå över, så även en bakteriell, men det kan vara på bekostnad av jobbet.  Så rimligtvis bör man börja på vc anläggningarna och  utbilda personalen på tillgänglighet.   Här kan jag också ta upp ett  tillfälle som min mamma råkade ut för. hon hade emellanåt svår andnöd, speciellt när infektionerna började slå ut hennes kropp. Hon åkte in till Landskronas citiklinik för att få hjälp, men hon blev avvisad,då hennes egen läkare inte var där. hon fick inte träffa någon annan heller.  Sköterskan lät inte henne ens få hjälp att andas, eller såg till så hon fick nya recept då hennes mediciner var slut, vissa av dem.
3 dgar senare skickade jag iväg henne för sista gången  från hennes lägenhet med rejält med bubbel i lungorna och dubbelsidig lunginflammation samt svår andnöd. Den gången blev vi inte nekade ambulans heller,  vilket antagligen berodde på att det varit stor debatt om sos bemötande av hjälpsökande. Men säkerligen också en notering  om adressen och den ilskna dottern.
Nåväl Vårdcentralen bör vara den enhet som man söker sig till i första hand.  Vi ä'r själva listade hos en privat mottagning och där får man  i  princip alltid tid samma dag vid akuta ärenden.  Det är två läkare som driver mottagningen, ibland tar man in någon extra, men det finns bra dokumentation i ärendena. Läkarmottagningen ligger i min gamla boendekommun, vilket gör att jag får köra 2 mil för att träffa min läkare, men hellre det än träffa  dessa  ryska veterinärer i Svalöv.  Egentligen är det fel att kalla dem veterinärer för djuren får bättre vård än  de hjälpsökande.
Nåväl, nu kommer jag till fallet med kvinnan som sökte vård på vc i svalöv och som numera är död pga. läkarens nonchalans.
Vi kan kalla kvinnan Siv, hon hade  ett födelsemärke som hon flertalet gånger frågat doktorn om, då det liknade något av de märken somExpressen exponerade på förstasidan som Malignt melanom. Men läkaren, en kvinnlig sådan avfärdade det med ålderförändring.   Men oron kvarstod och efter  flera årliga kontroller  krävde hon en remiss till hudkliniken.
 LÄkaren som  stod i begrepp att gå på semester "hade inte tid" att skicka remiss. 8 veckor senare gjorde hon det då hon kom tillbaka på semestern. Vid ankomsten till kliniken konstaterades Malignt melanom och kliniken ställde frågan varför hon inte kommit innan....
 1 år efter att en mer omfattande operation gjorts  blev kvinnan plötsligt lam i benet. Vid röntgen konstaterades 13 metastaser i hjärnan. Kvinnan blev kort därefter rullstolsbunden och den omfattande cancerbehandling som inleddes hjälpte inte. Kvinnan avled 6 veckor efter besöket på sjukhuset. Nu kan man aldrig veta om utgången blivit annorlunda om läkaren inte visat så stor nonchalans, men  faktum kvarstår att ju snabbare något upptäcks desto bättre är prognoserna. Dessutom hade kvinnan frågat i  flera år om märket.  Läkaren fick sedan sparken, eller slutade på egen begäran då det fanns åtskilliga fall där hon visat samma  brist på  empati och kompetens.
 Med denna långa utläggning kan  jag konstatera att om man  är lyhörda  vid första kontakten,  avlastar  det längre fram. Framförallt  undviker man mänskligt lidande och det finns det ingen möjlighet att sätta prislapp på.  Men samhällsekonomiskt vinner man stort på det, då bla. cancermediciner är  ruggigt dyra. En enda tablett eller kapsel, cellgift i flytande form etc, kan kosta 50000 kr eller mer.  Men människoliv kan inte mätas i pengar, ej heller mänskligt lidande, då måste sunt förnuft få råda framför policy och paragrafer.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Premiepensionsuttag vid försörjningsstöd förblev obesvarad - kommunen backade.

http://www.transport.se/Transportarbetaren/Start/Nyheter1/Tvist-om-avtalspension-fick-snopligt-slut-/

Tyvärr fick vi inte svar på frågan om premiepensionen skall räknas med och man  skall  tvingas ta ut  i förtid.
Kommunens tjänsteman backade nämligen. Officiellt med den förklaringen att det tar minst 3 månader för  förvaltaren att sälja fonderna.  Bullshit, en dålig förklaring. Nä man backar för att det blev för mycket uppmärksamhet.
 Anders som lastbilschaffisen heter  har överklagat till kammarrätten och det gör han rätt i.
Frågan är mycket viktig, för alla, oavsett vilken partitillhörighet man har och oavsett hur kaxig man är. för faktum är att livet kan förändras på bråkdelen av en sekund.  Ett aldrig så välbetalt jobb kan försvinna fortare än en avlöning. Faktorer som inte kan påverkas kan spela in. En  aldrig så duktig ekonom, eller advokat, läkare etc  kan få sjukdomar och åkommor, handikapp som om´öjliggör fortsatt arbetsliv. 

Men frågan måste upp till politisk debatt liksom fas 3.   Viktigaste valfrågorna 2014???????????? Värdet av pensionen, pensionsåldern, välfärden  trygghetssystemetoch arbetslösheten....
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Körkort - en klassfråga

http://www.skanskan.se/article/20130216/SKURUP/702169980/1017/-/slutkort-for-eleverna-efter-skolinspektion

Eleverna  har fått körutbildning på skolan i Skurup.  Kanonbra. Men tyvärr är det slut med det nu för att Transportstyrelsen sagt att så inte får ske. Det borde vara tvärtom istället. Körutbildning bör ingå i gymnasieskolans läroplan för ALLA elever. Körkort är nämligen något som innebär nyckeln till ett jobb.  De flesta arbetsgivare frågar efter körkort, även om det inte behövs alla gånger.
Men ett körkort har en prislapp och i dagens fattigsverige finns det många som inte har denna möjligheten.
Ett körkort kostar från 20000 kr och uppåt. Beroende på hur mycket som man övningskör privat och givetvis eleverens inlärningsförmåga.
Ju äldre man blir desto dyrare blir det.
Då är det bättre att man förpassar hemkunskapsutbildningen till gamla läroplanen. Detta trots att det svenska folket  har generellt dåliga kunskaper i matlagning. Många gånger i hem som tillhör s.k. lägre samhällsklass. Findus lasagne, pulvermos. fiskpinnar, pulversås.
Men när hemkunskapsundervisningen som i min dotters skola består av att laga mat hemma då är det ingen mening.  Vad det beträffar  kostar en kurs i matlagning betydligt mindre än körkortet.
Vidare  ifrågasätter man naturligtvis varför det skall kosta 600 kr för 50 minuter.
Det är nästintill orimliga summor. Bara fasta avgifterna med inskrivning, böcker, risketta, tvåa och allt vad de infört  samt uppkörning, handledarkurs  uppskrivning, hyra av bil inför uppkörning, bara de kostnaderna snurrar upp till runt 8000 kr direkt. REjäla summor som  många inte kan ge sina barn.
Den som är beroende av försörjningsstöd har  garanterat inte dessa pengar till barnens körkort, då kommunerna  kräver att barnens sparpengar skall levas upp först, även om de är tänkt och kanske skänkt av någon släkting till körkort.   Så till syvene och sist är det en klassfråga.
Ute på landsbygden är det också vanligare att barnen tar körkort tidigt, detta eftersom kommunikationerna  oftast är usla. Att kunna jobba och få ett jobb kräver att man kan transportera sig och när kollektivtrafiken inte är  bra, så  är körkort, oftast en förutsättning.
Vissa kommuner betalar körkort för invandrare. Uppenbart är det en fördel att ha körkort och invandrare har redan svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Men  detta är trots allt omvänd diskriminering och instället för att ondgöra sig över ett betalt körkort för invandrare  borde det  istället läggas förslag på att utöka denna möjlighet även till svenskar som inte har körkort.
Givetvis  måste det behovsprövas. Det finns idag möjlighet att ta lastbilskort, och bli lastbilschaufför via arbetsförmedlingen. det spottas ut nya chaufförer som oftast får gå arbetslösa, för arbetsmarknaden där är ingen höjdare. Men den utbildningen förutsätter ett B-körkort, så även kylteknikutbildning.  Vidare beter sig kommunerna korkat och  har kortsiktigt tänkande, men det är ingen direkt nyhet, eller?
  I ett fall  har en kille gått  nästan hela sin kylutbildning på 15 månader totalt. Då kommer krav att han skall hoppa av för att söka arbete som cykelreparatör, ett vikariat på 2 månader. Hur är man funtad.  Efter utbildningen till kyltekniker är förutsättningarna bättre att få arbete OCH komma från försörjningsstödet, än att gå på ett jobb som cykelreparatör i  2 månader. Speciellt som en utbildning till kylmontör kostar 600 000 + ersättning till kursdeltagaren.  Helt uppenbart borde  socialtjänstemännen sättas på en kurs i långsiktigt tänkande. En arbetsmarknadsutbildning, alltså ren yrkesutbildning är inget som  man får utan vidare, det måste finnas förutsättningar och sköter man inte sig så är det ut i kylan. Skolorna är rädda om sitt rykte. Nu innefattar inte det här flumkurser utan rena yrkesutbildningar. Flumkurser , via folkuniversitetet etc  tillför inget matnyttigt till detta jordeliv.
För att återgå till körkort, så borde möjligheten öppnas att  som FAS 3-åtgärd  ta körkort.  En grupp på 7-8 personer som 8 timmar per dag fokuserar på sitt körkort.  Dyrt, ja, men billigare på lång sikt.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

lördag 16 februari 2013

påverök en lysande ide för Landskrona.

http://hd.se/landskrona/2013/02/14/foreslog-rondelldimma-som-paverok/
Men vilken lysande ide att sälja dim-maskinen till vatikanen. Då kanske Landskrona kommun kan få tillbaka lite av de 200 000 som man lagt på vanvettsaffären som dessutom visade sig vara en trafikfara.
200 000 det är samma kostnad som en assistent på en skola kostar halvtid. Istället för att orsaka halkolyckor och öka kostnaderna för försäkringsbolagen kunde pengarna hjälpt några elever att få godkänt i skolan.
Att lägga 200 000 på dekoration i en rondell kan man tycka är fel, men det är inga jättepengar. Det som  är helt galet i det här sammanhanget är att  man faktiskt köpte in ett s.k. konstverk som inte  kan användas. Man har inte tänkt till och uppenbart har man gjort ett undermåligt jobb med skattepngarnaa.
Landskrona  har stora utgifter på det sociala kontot. Vilket beror på att man var korttänkta på 80-90talet när man drogs med stort bestånd av tomma lägenheter.  Det flyttade in ett stort antal  personer som inte hade arbete och många har aldrig fått något.  Man tog  också emot ett stort antal flyktingar, men glömde en lite detalj, arbetena. Arbetslösheten i kommunn var hög sedan tidigare efter stora industriers nedläggningar och framförallt varvskrisen.  Landskrona -  de uppgivna suckarnas kommun.  Många kom inte ut i arbetslivet förutsatt att de inte startade egna företag, oavsett  tidigare kompetens.
Samtidigt har fastighetsägare i centrala Landskrona, dvs privata kommunen. fastighetsägare som inte är seriösa fått ett stadigt grepp om stan. Den som har någon chans till annan bostad vill inte bosätta sig där, lägenheterna är uruselt skick, men den som inte har något val får tacka och ta emot. REnovering sker bara i ytterst nödfall. Fönster som är uppruttna, toaletter som är mögelskadade, golv som sviktar pga. gamla fuktskador. SAmtidigt är hyrorna skyhöga, för vem vågar protestera.

Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln


måndag 11 februari 2013

Kundcentra andra sidan jordklotet men var är chaufförens sunda förnuft


http://hd.se/helsingborg/2013/02/11/hjartsjuk-84-aring-lamnade-i-kylan/
Så var det dags igen.  Sjuresor, färdtjänst etc, fungerar inte.  Nu har dessutom sopproten till chaufför lämnat en  sjuk, gammal rullstolsbunden hjärtsjuk 84åring i kylan.
Visst klickar inte  Kundcentrat och de hade gett fel adress denna gången. Men nog borde chauffören begripa att en rullstolsbunden 84 åring utan ytterkläder och skor inte kan sitta och vänta i kylan. Lite servicemindet borde vederbörande vara.   Nog borde han/hon begripa att  man måste göra en insats när ingen möter upp och dessutom kanske lyssna på kvinnan.   För även omchauffören inte kan någon svenska borde han/hon begripit att   man kan inte lämna en person i kylan och sedan köra.
Någonstans bör sunda förnuftet kopplas in.
Varje vecka är det något som inträffar, folk missar sina läkarbesök med straffavgifter till följd. Pengar som  en äldre fattig pensionär behöver, för det kostar att vara sjuk i vår land.
Det finns pensionärer som inte har mer än 1000 kr att leva för  i månaden och att då behöva lägga 600 kr i straffavgift för ett missat läkarbesök det är för mycket.
alla som råkar ut för samres  klabbsockeri måste begära ersättning. Till syvene och sist borde man inse vad alla vi andra insett för länge sedan.  Outsoursing är inte lönsamt, det kostar för mycket. Nrä det dessutom handlar om sjuka, svaga människor borde det vara reglerat i lagen att outsoursing  till fjärran länder inte får förekomma.  Av säkerhetsskäl. Rikets säkerhet, låter väl bra.

Så har vi den mytomspunna rondellen i dimman i landskorna. Det är många som reagerat på detta vansinne. Tom en förskoleelev vet vad som händer om man sprutar vattenånga på en yta som håller 0 grader eller under.  Men tydligen inte tjänstemännen på Landskrona kommun, som dessutom hävdar att det inte är slöseri med skattemedel, ja jisses.  Det var inte utan att vi alla fick oss ett gott skratt åt dessa sopprötters tilltag. Men skrattet fastnar trots allt i halsen, för det är skattepngar som man leker med, det är inte monopolpengar. Det är pengar som gör bättre nytta i skola, äldreomsorg, barnomsorg.
Det har gått inflation i konstverk i kommunerna, varenda liten luda, eller rondell, eller väggstump skall utsmyckas av någon som kallar sig för "konstnär"  Om man nu skall ha järnskrot, stenbumlingar eller trästammar i korsningar, varför inte låta skolelever göra något istället. Låt gymnasieelever från verkstad sveta ihop lite gammalt skrot, ihopsamlat av elever från låg och mellanstadiet som varit runt i kommunerna och samlat skräp under någon håll Sverige rent tema dag. TEamwork kalls det för dessutom blir det recycling då skräpet kommer till användning. Skräp, förlåt konstverket blir gratis, det blir mindre avfall att ta hand om och alla blir nöjda och glada.....
Av alla idiotiska sk utsmyckningar så tog nog detta priset ändå. Prislappen blir så mycket högre när kostnaderna för krockade fordon och personskador räknas in i summan.
En dimmaskin kunna återlämnas och pengarna betalas tillbaka,, fast det är kanske en specialbeställd dimmaskin.  Kanske kan man sälja det till något tvteam, kanske teamet som gör uppföljaren till Bron. Då kan man ju kalla Bron 2 för I dimmornas dunkel.
Man ka nskoja om eländet men till syvene och sist bör vi gråta över det elände som man ställer till med när  man flyttar  kundcentra och  glacerar vägbanor. Det drabbar den lilla människan med onödigt lidande.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

söndag 10 februari 2013

Trolsk prislapp och skattebetalarna får notan

http://hd.se/landskrona/2013/02/11/skattepengar-upp-i-rok-med/
Av all idioti tar nog detta priset.  En dimmaskin med vattenånga i en rondell.
E dem goa i boet som min son brukar säga.  Det kan väl ett barn räkna ut att   vattenånga vid lägre temperaturer, dvs där de börjar närma sig nollpunkten så blir det livat och glatt.
200 000 har man slängt på detta vansinnesprojekt. Trolska Landskrona....
Ja den trolskheten sänktes med varvsindustrin  på 70talet och försvann som staden i vinden blåste bort när man löste  sina problem med tomma lägenheter på sitt sätt. Detta utan att lösa problemet med arbetslösheten.
  Nu kommer prislappen att flytta dimmaskinen till någon annan plats i landskrona som behöver bli lite trolsk.
Kanske en dimbank runt alla förfallna bostadsområden och oseriösa hyresgäster så ingen behöver se eländet.... En ridå från Nyhavn, som man kallar byggena vid hamnen.
Konst - ja det kallas det mest vansinniga nuförtiden.


 Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Dags att bojkotta Findus -en miljöbov utan skrupler

http://www.expressen.se/nyheter/findus-vd-vi-kanner-oss-lurade/ http://www.expressen.se/nyheter/svenskar-kan-ha-lurats-med-hastkott-lange/
http://hd.se/inrikes/2013/02/10/findus-polisanmals-for-hastlasagne/
http://hd.se/inrikes/2013/02/09/kan-ha-varit-hast-hos-findus-lange/
http://www.skanskan.se/article/20130210/TTINRIKES/302109904/1395/-/erlandsson-rasar-mot-koumlttfusket
http://www.skanskan.se/article/20130210/TTINRIKES/302109905/1395/-/findus-vi-aumlr-lurade


Så var återigen Findus i fokus. I somras dödade företaget hundratals fiskar i Vegeå med sina  utsläpp från bla. ärtskörden. Nu är det dags igen.
Denna gången har man stoppat hästkött i lasagnen och säger att man inte har en aning om det.
Men uppenbart väljer Findus utländskt kött  istället för svenskt som är betydligt bättre kontrollerat än  kött  med tveksamt ursprung.. Att äta hästkött är kanske inte hela världen, men betänkt vilket ramaskri det blivit om man stoppat griskött i istället för  oxkött. Förutom att  kunder sområkat få denna falskmärkta produkt i sig mår psykiskt dåligt,kanske av etiska eller religiösa skäl, så finns det dem som inte tåler griskött, pga. urinsyran.   Hur är det med barnmaten, vad stoppar man i dem burkarna?
Med tanke på att Findus ägs av ett riskkapitalbolag är det föga förvånande det som hänt.
Dags för oss svenska konsumenter att välja andra varumärke än Findus. Lasagnen kan vi dessutom laga själv. Det blir betydligt godare, smakrikare och säkerligen nyttigare att göra den själv. Den  aptitlösa  skapelse som kommer ur mikron efter 7 minuter  och som i konsistens påminner om gammal disktrasa är föga aptitretande.     alla tillsatser och kemiska substanser i  vår mat  kan inte vara häsosamt. För en tid sedan kundevi läsa att margarin innehöll fosforsyra och lut.  Det fanns också e nbild från unilevers margarintillverkning,föga  aptitretande där det rann på ett golv som inte såg alltför rent ut.Det blev förvånansvärt fort tyst om detta. Expressen, Aftonbladet, var det inte intressant kanske, eller komnågon med munkaveln och drog in annonsintäkterna.

Apropå hästkött, Burger King i Storbritannien  har fåtthästkött i sina Hamburgare. Säkerligen tillverkas allahamburgare vid samma fabrik,så hur är det med MAc Donalds, gnäggar hamburgarna där också. Eftersom  analyser är fruktansvärt dyra  är risken minimal att bli upptäckta och skulle  företagen bli tagna med fingrarna i  den lutbaserade margarinasken, går det alltid att skylla på leverantören.   i Sverige  äts inte hästkött på samma sät tsom övriga Europa. Vi harockså koll på kedjan eftersom det är kortare väg från stallet till  hamburgerbrödet.Så svenskt kött i lasagnen Hamburgaren, etc istället. Då  är det mer koll, Sveriges ekonomi mår bättre, ju mindre import desto bättre.  De enda som tjänar lite mindre är Findus, Donkan, Burger king etc.

Men det kan vi ju bjuda på. Så svenskt kött i hamburgaren och lasagnen TACK

En uppdatering! Det blev reaktioner på bloggen. Mac donalds garanterar att de endast har oxkött i sina hamburgare, dock nämner de inte något om svenskt kött, så frågan är vilken ända den galna kon kommer från för att vitsa till det lite.   Det är också en som spyr lite över att jag  bara nämner findus, men som bekant rullades först Findusskandalen upp och därefter kom Willys, coop etc med på  samma resa. 
Jag fick också frågan om jag var beredd att betala för svenskt kött. Ja det är jag och det gör jag redan. JAg köper bara svenskt kött ( scan, eller Holms chark, en lokal leverantör, samt viltkött naturligtvis) Kyckling är jag också noga med, dels för att den billiga kycklingen på 49 kr per kilo för file, blir dyrare då man får köpa 3 kg istället för 1 kg, eftersom den är så fullspäckad med saltlake och vatten att det försvinner i grytan. Det har ju konstaterats att griskött fårn tyskland, holland, polen är dioxinförgiftat, ändå ser vi det icas falukorv, så nej tack, ingen ica falucorv, willys, eller någon annan. 
 
Vid tangentbordet

Kågerödsmurveln

fredag 8 februari 2013

Tummen upp för MP och Rolf Johnsson

http://www.skanskan.se/article/20130204/SVALOVLANDSKRONA/702039967/1398/-/kraver-krafttag-for-att-hjalpa-ungdomar
Kfum  har i en rapport konstaterat att SValövs kommun är sämst att ta hand om våra ungdomar.
Ja det är det många som  har konstaterat för länge sedan.
Kategoriskt har ma nnekat till kommunala fritidsgårdar. Skall drivas med ideella krafter.
Men det fungerar inte i längden.  Många vill inte lägga sin fritid på  ungdomsverksamhet  och de flesta har inte möjlighet pga. tidsbrist.

MP med Rolf Johnsson i spetsen har här tagit till orda och hävdar att det krävs mer än en fältsekreterare. Då återstår bara det värsta att  inte låta policyn och principerna gå före.
Givetvis tänker jag på att har man en gång sagt ner till kommunala fritidsgårdar så kan man inte ändra sig. Men detär dags att ändra sig, det är dags att ge ungdomarna en tillvaro inomhus i värmen och inte ute på gator och torg  eller på en gröning någonstans, om de inte får vara hemma hos någon.
Moderaterna och Sossarna  har hårdnackat  hävdat att det skall inte finnasd några fritidsgårdar. Kanske dags  att inse att det är en billig investering i ungdomarna som ger avkastning i framtiden i form av minskade kostnader för  LVU.  En investering som betalar sig  mer än bara i pengar, de betalar sig i mjuka värden som inte kan värderas i pengar.  Det ger vuxenvärlden en länk och brygga till ungdomarna och ungdomarna en fast  hand att hålla sig till. Ungdomar vill ha vuxenkontakt, men  på deras villkor.  Det handlar inte om högskoleutbildning, utan om att förstå ungdomar, kunna prata med dem på deras språk.  Det språket är medfött, säkerligen finns det några lämpliga bland arbetslösa utan akassa  som härmed kan få anställning, lön,  och människovärdet tillbaka.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

torsdag 7 februari 2013

Upp till debatt om FAS 3.. den som vågar

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16201314.ab
Med 1,5 år, lite drygt kvar  till nästa val så verkar de flesta partier smyga runt som kattfan runt het gröt.
Ingen vågar ta debatt med den andre och görs det så är det i princip bara väder och vind.
 Nä  nu vill vi ha en rejäl debatt om FAS 3 och sjukersättningen. Återställningen av det ekonomiska värdet av  arbetslöshetsersättningen.  Den höga arbetslösheten. Ja allt som vi debatterar i stugorna, men som    den riksledande politikerna  likt  strutsen gömmer sig för.
 FAS 3 när skall detta totalitära katastrofala kränkande  REinfeldska påhitt  försvinna.
Ett totalt meningslöst påhitt som endast tar livsglädjen ur folk. Fast det är kanske det som är meningen, så minskas arbetslösheten.  Med försvunnen livsglädje  förkortas livet, så är det det bara.   Det handlar inte om något massivt självmord, utan  krämpor, sjukdomar ålder, minskat självförtroende   intar en människas kropp både psykiskt och fysiskt. Ständig oro  över ekonomi tar hårt på en människa.
Det är också dags att ta en debatt om   kommunernas kränkande  behandling av sina invånare. För några dagar sedan kunde vi läsa om lastbilschauffören som blev nekad hjälp eftersom man hävdade att han skulle plocka ut sin pension. Ponera att  han gör det, hur agerar man sedan när han 65 år gammal kommer till Soc och ber om hjälp. Man frågar givetvis, varför han tagit ut sin pension så tidigt...... Det är hög tid att ta en debatt om den undermåliga skolan, där en skola som tidigare varit i världsklass nu rankas mycket långt ner.
Så nu vill vi se en debatt där alla partier, även SD, KD  Cetc klart redovisar sina åsikter och mål  och avsikter. INNAN valet 2014....
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln 

tisdag 5 februari 2013

EN liten historia om ett huskors från en folkhögskola på 60talet


EN liten historia om ett huskors från en folkhögskola på 60talet

Idag fick jag en historia berättad för mig som utspelades på 60talet. Vi kan kalla kvinnan som berättade det för mig för Anna. hon var tonåring på 60talet och växte upp i Kristianstad som då var residensstad i Kristianstad län.
Efter grundskolan, eller folkskolan som det kallades då satte hennes föräldrar henne på internatskola i Önnestad. hon gick där i 2,5 år. Precis som dagens unga var tjejerna på den tiden sugna på att dra till stan. Till skillnad från nu så var detta dock inte tillåtet. För det mesta lyckades de dra iväg ändå.
På skolan fanns det en husfru som hette Fröken Agda. Fröken Agda hade tagit som sin livsuppgift att vakta flickorna från att ge sig ut på farligheter trots att hon egentligen var husfru på intillliggande lantbruksskolan och inte fokhögsskolan.
Fröken Agda satte sig troget på trappan upp till internatbyggnaden och väntade på flickorna, med block och penna i högsta hugg beredd att göra rapport den av av flickorna kom in efter kl. 22. Men flickorna uteblev för de var tummis med vaktmästaren och hade en överenskommelse om nyckel på en spik i vedboden., Anna skrattade och sa att hon kunde när som helst framkalla bilden av fröken Agda där hon satt på trappan med sin grisrosa quilta demorgonrock, beige hätta på huvudet som var neddragen ner över öronen, papiljotter i håret. hon hade en rutig yllefilt om sig som sett sina bästa dagar. Någon sa att hon ärvt den efter sin mormor, så där var säkerligen antikvärde i den. Under filten såg man hennes fötter sticka fram som hon hade stuckit i ett par röda morgontofflor. På föterna hade hon alltid tjocka strumpor som korvade sig längst ner i en rulle.
Oftast var fröken Agda trött när det var fredagkväll därför hände det att hon somnade efter några timmar på pass. En termin var det någon som fått fatt i en kamera och när läsåret var slut samlade man in bilder från läsåret för att visa de roligaste bilderna. Då denna bild visades i aulan blev fröken Agda först vit i ansiktet och sedan högröd. Det var så det rök om öronen på henne. Hon stampade i golvet och gick därifrån med bestämda marscherande steg så det bankade i trägolvet.
Fröken Agda körde bil. Hon hade en PV 544 duvblå med gangsterkeps. På skolan fanns det en luda med 3 portar och stampat jordgolv. DEt var glest mellan brädorna men det föreställde garage. Vaktmästaren på stället, ja det var han som hängde ut nyckeln på spiken i vedboden fick den höga äran att öppna garageportarna för Fröken Agda. Fröken Agda som var i 55årsåldern tog körkort på äldre dar och innan Anna började på skolan sades det att fröken Agda hade tagit körelktoner i 3-4 år. Någon bilförare var hon inte men hon fick väl körkortet till slut annars hade de aldrig blivit av med henne. Det var ju inte så noga på den tiden. Hon kommenderade med skarp stämma Nils- Elof som vaktmästaren hette att öppna garageportarna. JAJA, muttrade Nils Elof, öppna portarna själv…. Men han gjorde det alltid åt henne, förmodligen vågade han inte något annat.
En lördag satt Anna och hennes kompisar utanför internatbyggnaden. Det var ganska tidigt på sommaren och de hade stannat kvar över helgen istället för att åka hem. Planerna var att smita ut och roa sig på lördagkvällen. Fröken Agda körde alltid till stan och handlade på lördagförmiddagen, så även denna lördag. Hon kommenderade Nils Elof att öppna portarna, vilket han gör. Strax därefter hörs ett fruktansvärt brak. Då hade Fröken Agda lagt in ettans växel istället för backen och de brädor i garageväggen som inte splittrats buktade utåt i en båge. Fröken Agda ger upp ett illvrål. Nils-Elof muttrar då, varför säger du till mig att öppna portarna när du ändå kör andra hållet.
Fröken Agda var en bestämd dam, man kallade många gånger de här damerna för huskors, så kanske kan vi kalla henne för Nils-Elofs huskors. Nu var ju Fröken Agda en gammal bestämd ungmö, men även i de lugnaste vatten simmar de största fiskarna, så vem vet vad fröken Agda och Nils elof hade för sig på höskullen när eleverna somnat.
En kväll var det stört omöjligt att smita ut, det var vakter överallt. Men Anna och gänget de SKULLE ut. Sagt och gjort Internatbyggnaden som var 3 våningar hög hade ett stuprör mellan fönstren. Tjejerna tog sina lakan och band ihopa, knöt lakanet i elementet och började fira sig ner en efter en. En våning ner kunde de ta ett språng över till stuprännan och där kana ner. Den kvällen hon minns mest var just denna kväll i september då det var vakter överallt. Alla tjejerna tog sig ner och när sista tjejen landat hörs en röst. OCH VAD GÖR VI HÄR DÅ. MÅNDAG INFINNER SIG DAMERNA PÅ MITT KONTOR: DET GÅR BRA ATT TA SIG IN SAMMA VÄG SOM DAMERNA TOG SIG UT. Det var skolans rektorn som tagit sig en kvällspromenad med sin hund på den intillliggande gröningen. Han hade sett hela föreställningen och säkerligen hade han fruktansvärt roligt när han såg mödan tjejerna hade att klättra nerför stuprännan med sin a lakan. Nöjet att ta dem med fingrarna i kakburken har säkerligen varit än större, därav väntade han tills de såg friheten framför sig med att fånga in dem.
Anna skrattar vid minnnet och sa att idag vet hon inte hur hon vågade klättra på stuprännan. Det var 3 våningar ner och egentligen var det konstigt att ingen slog ihjäl sig.
Det var många incidenter under hennes 2,5 år på Önnestad folkhögskola, men bäst minns hon Fröken AGDA med sin morgonrock och papiljotter.
Ibland försökt tjejerna smyga ut genom dörren, eller in. Plötsligt hördes en smäll när kontakten i matsalen tändes och en barsk stämma tillhörande damen med papiljotter frågde var skall fröken idag då. Vanliga ursäkten var att dricka vatten.
Fröken Agda är borta nu, så även Nils Elof, men Önnestad folkhögskola finns kvar än idag, fortfarande internat. Vet vet kanske eleverna får se Fröken Agda sitta på trappan en lördagkväll med sin rosa morgonrock och papiljotterna.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

fredag 1 februari 2013

Framtida premiepension ger avslag för försörjningssstöd

Så har vi ett nytt skrämmande fall gällande övergrepp och orimlighet från socialtjänstens sida.
http://www.transport.se/Transportarbetaren/Start/Nyheter1/Arbetslos-nekas-socialbidrag–Du-maste-ta-ut-din-avtalspension/
Denna gången är det en tjänsteman på Göteborgs kommun som kommit på den lysande iden att avtalspensionen som kan tas ut från 55 års ålder skall knapras på innan något försörjningsstöd kan erhållas.
Ytterligare ett steg till Reinfeldts fjärde och femte samhällsklass. De politiska representanter man intervjuat, vilket inte är alla tycker att det är vansinne. Förutom Folkpartiet, som tom vill överklaga om chauffören vinner i länsrätten.
Vänstern, miljöpartiet och S tar klart avstånd. Moderaterna är mer slipade än FP och vill inte uttala sig.
Ulven i fårakläder likt en kameleont vänder M kappan efter vinden.
Samtidigt så bör v, mp och s tillsammans med övriga partier som tar avstånd från vansinnet – SD (hoppas jag) – C och KD med omedelbar verkan riva upp tjänstemannens beslut i sunda förnuftets tecken och förpassa vederbörande till en tjänst där hon inte har med folk att göra, typ städa dass eller liknande.
Pensionssystemet har drastiskt förändrats och arbetar man så avsätts en del av lönen till pension. Även om det inte är jag som anställd som betalar in, utan det görs av min arbetsgivare är det pengar som jag avstått i löneökning som går till pensionen.
Jobba till 75 och se sedan till att vara en god samhällsmedborgare och kola vippen. Är det så vi skall ha det i samhället?
Vad blir nästa steg för herr ”arbete skapar frihet” ( Arbeit machts frei- ser ni parallellerna?) , betala för sjukvården, basvård fri men cancervård, operationer etc går som plusvård. Teckna försäkring, annars stänger vi respiratorn…. Inspirerat av landet ”over there” kanske?
Tidningen bör omedelbart ifrågasätta var alla partier står i fråga. Det är mycket intressant att veta. Givetvis ifrågasätter man varför mannen valt att inte betala till sin akassa. Här ser vi också vikten av att akassan görs till en allmän försäkring och inte något som har anknytning till facket. Eftersom transportarbetaren driverfrågan har troligtvis mannen gått med i akassan. Bättre sent än aldrig.
Hemförsäkring, arbetslöshetsförsäkring är något som vi alla bör ha vett nog att skaffa oss. Oavsett vilket så är tjänstemannens agerande ruggigt och ännu ruggigare är det att FP-representanten håller med. Hur ställer sig FP till frågan partimässigt.
Vad är det för pengar det handlar om, några tior i månaden förmodligen? Pengar som skall växa i 8 år till och ge en drägligare ålderdom.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln