tisdag 28 maj 2013

Kd:s förslag ett brott mot socialtjänstlagen?

KD:s förslag ett brott mot socialtjänstlagen. ?
http://www.skanskan.se/article/20130526/SVALOVLANDSKRONA/130529500/1398/-/staller-krav-om-bidrag-

KD har kommit med ett nytt utspel. Förvånande från ett parti som säger sig  värna om människan.
Vissa kommuner  sätter mottagare av försörjningssstöd, i folkmun, folk som går på soc, i arbete för att göra motprestation. detta är inte lagligt enligt socialtjänstlagen, undantaget är personer under 25 år eller i de fall som  personen ifråga  är i behov av åtgärden, tex språkutveckling, bristfälliga språkkunskaper etc.
Det är lustigt att  när man läser socialtjänstlagen att man läser en mening men inte nästa.
Landskorna  hade motsvarande för några år sedan, där fick några huvuden rulla. Nu har man   tagit till nya djärva grepp. till viss del bättre än  att bgära "motprestation" men  ändå förkastligt då det  snedvrider konkurrensen. Om det sedan är lagligt , det är väl tveksamt det också.
Bemanningsföretag  skall betala  avtalsenliga löner, som inte får understiga  de löner som  personalen på  det företag som hyr in dem. Eftersom Landskrona kommun hyr ut  personalen, både till företag och andra kommuner bör  man nog se till att undersöka om det är lagligt.
 16000 kr i månaden har en  socialbidragsarbetare i lön från Landskrona kommun.  Man tvingar  folk att ta sig till Malmö och andra kommuner med långa restider för denna ynka lön som tveksamt ens ger socialbidragsnormen netto med lite reskostnader.
Fördelen är dock att  den "anställde" efter 1 års arbete om vederbörande är medlem i akassan kan få ersättning från densamma och därmed även få möjlighet att gå en arbetsmarknadsutbildning eller annat.
 FAS 3 eller  praktik för socialbidrag , ja det är bara ett sätt för Reinfeldt och gänget att sänka löner.
Vidare undrar jag också om KD vet vem som söker bidrag idag.
JA det är inte bara missbrukaren och  latmasken, den tiden är förbi.
 Det är den som råkar bli arbetslös och uppbär  maximalt14960 kr brutto i akassa, någonstans runt 11000 netto. Några ungar i familjen och det är snabbt  under normen.
Det är den deltidsanställde som tvingas söka bidrag för att akassan är för låg. Det är folk som egentligen är sjuka men som försäkringskassan anser vara friska.
Det är den egna företagaren som tvingats lägga ner sin firma för att detär dåliga tider.
Det är den välutbildade högskoleingenjören från  Iran, eller Balkan som flydde kriget på 90talet och inte kommit in i arbetslivet för att han/hon har fel namn.
Det är  6-barnsmamman som blev misshandlad och där det sedan  blev skilsmässa.
Det är lastbilschauffören som blev arbetslös och där arbetsförmedlingen vägrade betalaa adr-certifikatet som han behövde för att få nytt jobb och vars fru är handikappad och nollad i sjukersättning.
 Jag kan räkna upp  hundratals och egentligen  kan jag även namnge dem, för det är personer som jag träffat in reality.  Folk som kontaktar mig och ber om hjälp  mot sociala myndigheter som oftast både kränker dem och räknar fel.
Vi har ju fallet i Klippan  som endast är några veckor gammalt och där kommunen har fram till fredag på sig att   inom de 10 arbetsdagarna  komma med beslut och utbetalning.  Fallet där man fördröjt i 2 månader och sedan gjorde avslog för driftkostnader för att det skulle ingå i hyresnorm, men  där den totala boendekostnaden understiger en hyreslägenhet. En fastighet som  för övrigtr även har handikappanpassats för frun i familjen  och där  kommunens andra organ  krävt löfte om att inte flytta från huset. Hur var det nu, vänster hand vet inte vad höger hand gör och huvudet har no Connection med båda organen.
Klippan där socialtnämndens ordförande hade synpunkter på  mitt engagemang för familjen   och kved lite om att politiker från andra kommuner inte brukar lägga sig i andra kommuners  angelägenheter.
Men   politiker eller inte, som sådan har man vänner och vänner betyder mest, så  först och främst vän sedan  politiker.  Låt mig välja och valet är lätt.
Vi har  ungdomar som slutat skolan och där föräldrarna är ensamstånede och förlorar bostadsbidrag, underhåll etc, föräldrar som är arbetslösa och redan lever på marginalen.
Jag kan göra listan hur lång som helst på fall ur verklighten.
Så har vi pricken över I. Vikarien som nått 75 dagar och inte får stämpla upp tilll heltid elelr inte får jobba. Alltså får tacka nej till arbete.
Men där säger soc - du får inte tacka nej till arbete, medan  akassan säger, du får inngen ersättning om du jobbar  deltid, inte den veckan, men jobbar du inte nästa så får du.
Vad händer när denna person söker soc, blir det avslag då om akassan uteblivit för att vederbörande   jobbat  1 dag.................

Men att gå hemma och inte ha något att göra, det är förkastligt.  Så motprestation i form av personlig utveckling, såsom studier,  ideellt arbete etc, ja det  måste vara ok.  Men att räfsa löv i parken, det är varken   utvecklande eller  tillfredställande, bara kränkande eftersom  ersättningen, dvs socialbidraget understiger  vida lönen.
Fortsättning följer och den följer vi med stort intresse
vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

torsdag 23 maj 2013

Parasiter

http://www.expressen.se/kvp/parasit-hittad-i-vildsvin---farlig-for-manniskor/
Parasit hittad i vildsvin. Har expressen nyhetstorka trots händelserna i Huseby och övriga  förorter till Stockholm. Alla jägare med ansvar tar trikinprov på sina skjutna vildsvin. Som jägare kontrollerar man också mycket noga hur de inre organen ser ut. På lever, hjärta, njurar  och lungor ser man tydligt om djuret är angripet av någon sjukdom eller parasit, så även  om  päls/hud klövar är såriga.  Som en extra försiktighetsåtgärd  tar man trikinprovDet är då oftast njurtappen som skickas in för analys. Provet kostar  strax över 200 kr per st ochskickas till något labb som kan göra analys. . Köttet styckas och fryses och märks upp med datum  när den sköts.
3 vildsvin har trikiner, men hur många skjuts? Hur mycket parasiter och annat är det i tamgrisars kött. Hur ser grisköttet ut som kommer från Polen, Tyskland, Danmark där Salmonella är vardagsmat.   Vidsvinet har blivit ett av våra vanligaste vilt, ett oerhört gott och naturligt kött  som många av oss väljer framför  hästar från Rumänien, råttor och rävar från kina. Eller  dioxinstinna grisar från Polen eller tyskland,  för övrigt skall Vildsvinsköttet liksom allt annat kött upphettas väl innan det äts.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

högsta arbetslösheten - lägsta standard. Bäst på segregation

Det Sverige jag växte upp i  på 60 och 70talet skiljer sig rejält från det Sverige vi har idag.Från att ha varit ett industrisamhälle börjar vi bli ett informationssamhälle med en utbredd tjänstesektor och massiv arbetslöshet.
För SVerige leder den   ej så hedersvärda 1:a platsen med högst ungdomsarbetslöhet i Norden.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/reinfeldt-fragas-ut-i-riksdagen_8203212.svd

Förorterna till storstäderna brinner skolor brinner, polisstationer brinner.
 Sveriges invandringspolitik är totalt misslyckad, det tror jag alla håller med om.
att komma hit till ett liv i utanförskap, inget jobb, tvingas  arbeta gratis för att få pengar till sitt uppehälle.


Det brinner i förorterna, 2:a och 3:e generationens invandrarbarn står utanför. Dekan varken sitt "eget" språk, eller svenska. Att dödsskjutningen av mannen i Huseby blev startstkottet på en rad bilbränder och upplopp, ja det är säkerligen bara tillfälle.
Detta är kulmen på en totalt misslyckad, invandrings, ungdoms, kriminalvårds  och arbetslöshetspolitik.  Känslan av hopplöshet tar sig olika uttryck.
 Segregationen härstammar sedan 80talet då det stod mängder med områden tomma i Sverige, Rosengård, Lindängen, Hökarängen, Högsby, Fisksätra etc.  F.d. förorter som låg en bit utanför. Miljonprogrammens sjunkande flaggskepp. Ingen hade råd att bo i lägenheterna när de var nybyggda, mer än möjligtvis  boende som av någon anledning  fick hyran betald av  samhället.  De som hade råd att  bo i lägenehterna kunde lika gärna köpa ett hus.  Betongghetton har man kallat dem på 80-90talet.
 för att  få in hyresintäckter tog bl.a. MKB in mycket invånare med sociala problem för att få in hyror. Och vad är säkrare, då  hyran blir betald.... På 80talet hade vi en invandringsvåg och vad var mer naturligt än att placera de nyanlända i dessa områden, skärmade från svenskar. Invandrarna  fick kontakt med varandra och många lärde sig aldrig svenska, för jobba, ja det fick man ju inte göra hur som helst.  En god vän till mig var här i 4 år innan han fick arbetstillstånd.  4 år som han fick studera på, men inte jobba.
Vi måste minska invandringen för att  både invandrare som redan bor här och svenskar skall få ett  värdigt liv. För att  kunna upprätthålla världens bästa cancervård, som dock flagnat rejält i kanterna. Bla. genom att man smygselekterar äldre sjuka som inte är  ekonomiskt lönsamma.
Jag har träffat många  invandrare som bott på Rosengård och andra miljonprogramsområden, både första och  andra generationens invandrare som  tagit sig därifrån, köpt hus, har bra jobb.  Man finner en slags stolthet över att ha lyckats. För det är ett konststycke att ta sig ifrån  områden med 90% arbetslöshet och där det finns många olika nationaliteter.  Nationaliteter som många gånger varit fiender i sina hemländer under århundraden. Människor som bott i krigshärjade länder, växt upp med smällande bomber runt sig.
 Dessa miljonprogramområden är i ururselt skick, ägs av riskkapitalbolag som reparerar och underhåller så lite som möjligt.  De kommunala bostadsbolagen har oftast sålt ifrån dem när underhållsbehovet började bli påträngande.  Hyrorna är höga, skyhöga, standarden dålig, det är fukt, mögel i lägenheterna. Många tvingas att bo ett stort antal i varje lägenhet för att man  inte har något val.
Jimmy Åkesson säger i en debatt idag  att det duger inte stå och spela  We shall overcome  på fiol samtidigt som huvudstaden står i brand.   REinfeldt försöker i debatten att slå ifrån sig och påstår att Jimmy Åkesson skyller på invandrarna. 
http://www.youtube.com/watch?v=27yeoAt2XrU
Men vem som helst kan bli drabbad av arbetslöhet, dålig ekonomi pga. att akassans ersättning är så dålig som den är, sjukersättning som dras in.  Vi kommer att t tvingas jobba gratis, sitta på en stol i 8 timmar för att någon  med paraplyrink i handen skalll kunna fortsätta sola sig på Caymanöarna på skattebetalarnas bekostnad.  Upoploppen är frukten av en misslyckad invandringspolitik, kortsiktig arbetslöshets och bostadspolitik och REinfelst lönedumpning. 
Man kan ocks åfråga sig, varför integreras invandrare  bättre i småorterna,  än i storstäderna. Varför eldar man inte bilar i landsortskommunerna..... Bildbränder  och stenkastning ett resultat av REinfeldt - stadsministern som hatade sitt land, 60-talets miljonprojekt och en misslyckad invandringspolitik.


Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

tisdag 21 maj 2013

det lönar sig inte arbeta för den som går på försörjningsstöd

http://aktuellnu.blogspot.se/2013/05/bevis-for-att-fas-3-ar-en-succe-eller.html
Bloggen ovan som både handlar om  dunderfiaskot fas 3 som påstås vara en succe av en verklighetsfrånvarande moderat och  det  lagvidriga förslag som  ett parti  motionerat om  i kf i Svalöv.  Förslaget går ut på att  mottagare av försörjningsstöd skall göra motprestaton för att få pengar.
Det har kommit en del kommentarer och folk har stoppat mig i affären, ringt mig. Vi tog upp saken till  diskussion idag på utbildningen där jag går. en av mina kurskamrater frågade mig, hur skall man kunna söka jobb, då kommer man ju aldrig ur bidragsberoendet.
Så rätt så.  Vidare träffade jag idag en kvinna som driver en städfirma. hon har en tjej som hon  har anlitat tidigare,  som arbetat med hushållsnära tjänster, flyttstädning etc. någon heltidstjänst går inte att erbjuda, men några timmar 2-3 dgaar i veckan. Tyvärr är det inte ens lönt för tjejen att jobba, nu när hon blivit av med sin fas 2 ersättning och hamnat i fas 3 med försörjninggstöd.  För varenda krona som hon tjänar  räknar dem av månaden efter, inte ens reskostnaderna får räknas av. Så summa summarium, hon har inte råd att jobba deltid.
I vissa kommuner får  biståndstagarna behålla en del av sin lön upp till en viss summa  som en morot, för att de försöker.  Kanske borde det motionerande partiet kolla upp detta istället och använda sig av sunt förnuft. Den som hamnat i bidragsberoende har väldigt  svårt att ta sig ur det och blir oftast  stämplade som lata. Någon gång händer det att det ringer ett företag och vill anställa. Då är det som att dra en högvinst. Detta hände en godvän till mig för ett tag sedan. Men det är 1 på 10000 som får detta.
Så har vi familjen i klippan. Mannen har jobbat deltid innan, timanställning, och  har även varit uppsatt på timanställning, men tyvärr kan ha ninte ta timanställning, som sedan kan innebära heltidsjobb. Den som visar sig vilja jobba, finns det alltid jobb till, men reglerna sätter stopp för det idag.
En enda halvtimmes jobb på en vecka och ersättning från akassan utgår inte.
Vad hade hänt om han hade jobbat 1 dag en vecka, sedan sökt bistånd och fått  mindre från akassan. Jo garanterat hade socialen avslagit ansökan, då han inte gjort sitt yttersta för att bidra till frösörjningen. Var  är logiken i  denna regel.
Ja vi vet ju alla att den har missbrukats tidigare.
Framförallt kvinnor har stämplat deltid för att kunna gå ner i arbetstid, år ut och år in. Det finns dem som stämplat tidigare i 10-15 år, deltid, jobbat så mycket att det har givits en ny period. Men detta är absurbt som det är nu.  Så medan företagen skriker efter tillfällig arbetskraft går det massor med folk arbetslösa som inte får jobba. Visst är Sverige fantastiskt. 
Ja de som bara har socialbidrag kan ju ta det. Men  dessa föreslås aldrig av bla. arbetsförmedlingen.
  Egentligen  skall det inte heta arbetsförmedlingen längre, utan praktikförmedlingen, eller  bidragsförmedlingen, för det är vad man gör, förmedlar bidrag.
Sverige har blivit fantastiskt jobba för försörjningsstödet med en ersättning som vida  understiger minimilönen, eller sitta på en stol för att ett företag skall få en 5tusing.  Ett led i  Reinfelds lönesänkningssrategi.  Denne man som nonchalerar att besöka  det som benämns i media som en krigszon. Huseby.  Stenkastning, bilbränder ett besök i verkligheten herr Reinfeldt.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

måndag 20 maj 2013

oetiska slaktmetoder okej för Reinfeldt.


http://www.youtube.com/watch?v=fYXh1-aQuHE
Finns väl ingen normal svensk som inte reagerar på inslagt och reagerar ännu starkare på Reinfeldts uttalande. Ät något annat då.
 Halalslakt, är något som hör forntiden till. som synes i mitten av inslaget skärs  luftstrupen av  kon som kippar efter luft i panik.
skall vi ha denna typ av grymma slaktmetoder.
Nej det skall vi inte, så säg nej till halalslakt. Det hör inte hemma i ett modernt samhälle.
Det är också dags att som kommuninvånare kräva garantier från kommunerna att köttet är svenskt,  både av ekonomiska och etiska skäl, samt att det är slaktat efter etiskt godkända metoder. halal är  lagstridigt mot svensk djurskyddslag och då skall det inte heller säljas i Sverige.
vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

söndag 19 maj 2013

Försörjning efter skolan vad är rätt och vad är fel.

Idag blev jag kontaktad av en ensamstående mamma med 3 barn. 1 på 10 år, 1 på 19 och 1 på 20.
19-åringen slutar gymnasiet nu, 20åringen slutade för 1 år sedan.
Hon var helt förtvivlad. Drabbad av arbetslöshet och därmed endast 14960 kr i månaden i akassa  en lägenhet på 5 rok som kostade 8500 kr i månaden + el. , visste hon inte hur hon skulle klara sig nu när bostadsbidraget försvann för nr 2 också. Hyran reducerades i försäkringskassans beräkningar då de vuxna barnen  förväntades ta en del av hyreskostnaden.
Underhåll,, studiebidrag etc, allt försvinner.
Akassan äts upp av hyreskostnaden, ett bostadsbidrag på 2000 kr samt  barnbidrag, och underhållsbidrag för det mindre barnet är allt som blir kvar.  Någon annan lägenhet finns inte att få och hur skall det fungera med 2 vuxna sönder i huset och 1 10åring samt mamman på 3 rok.
Jag frågade om inte 20åringen fick något bidrag. Hon svarade nej.   Kommunen hade nekat, då de ansåg att hon skall försörja sina barn till 23 års ålder. Det är Landskrona kommun som detta handlar om.
Men kommunen handlar fel här och hon är inte försörjnignspliktig för de större barnen från den dage4n de slutar gymnasiet. eller som längst 21 år.  Går inte barnen i skolan  är det 18 år som gäller.
Tydligen är det fler och fler kommuner som försöker finta här, för att man som förälder inte kan socialtjänstlagen.
Så av den anledning tar jag upp det här på bloggen.
 Har man vuxna barn över 18 som inte går i skolan   så är de berättigade till försörjningsstöd. Enligt norm för vuxen person  är det 2950  för personliga kostnader + 930 kr för hushållskostnader  samt kostnader för hemförsäkring, fackavgift, el och hyra.  I fallet med den ensamstående kvinnan skall hon skriva ett kontrakt med barnen om hur mycket de skall betala i hyra då hon uppenbart har större bostad än hon behöver med 10åringen.  Alternativet är att be barnen flytta hemifrån.  och skaffa eget boende.  Det blir uppenbart dyrare för kommunen än att betala de 2500 kr som är rimlig boendekostnad för  de extra rummen  för var och en . Jag kollade runt lite och att hyra ett rum ligger på allt från 3500 kr och uppåt.   Så sammantaget  har barnen rätt till 3980 var för att leva  samt boendekostnaden. I det här fallet förlorar kvinnan mer än 2000 kr i bostadsbidrag.
Att jag tar upp detta i allmän beskrivning beror på att jag vet att många sitter i samma situation och  tror att man måste försörja barnen tills de  får jobb.
Därför är det viktigt att socialtjänstlagen kommer till all berördas kännedom. För många som går på knäna idag kan det vara en befrielse att få veta vad som gäller.
vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Det kom ett brev... från verkligheten

Det kom ett brev.... skrivet av  den drabbade familj som jag försöker hjälpa i kampen mot Klippans kommuns dumheter.
För att inte lämna iut familjen har jag tagit bort namnen och ersatt dem med initialer. /


Alla människor har lika värde

Ja tänk så naiv man kunde vara en gång och faktiskt tro detta, men så fel man kan ha. För i samhället som finns idag är det verkligen stor skillnad mellan människors värde. Så länge du är frisk och har bra utbildning och arbete då är detta ett bra samhälle, sådant folk ska gynnas och ha det bättre. Men om du blir sjuk eller arbetslös då faller värdet väldigt fort, för att behålla ett människovärde ska man arbeta och betala skatt så är det bara.

Ja men vi har ett skyddsnät i Sverige tänker många…ja men visst det finns försörjningsstöd om man inte kan försörja sig själv längre MEN denna förmån är tydligen inte heller till för att alla ska få hjälp. I alla fall inte utan att behöva slåss för sina rättigheter…och ska det vara så?

Bara att sitta där på socialkontoret och förklara att man inte klarar att reda ut sin ekonomiska kris mer känns inte bra, det är absolut sista utvägen för att slippa hamna på gatan till slut. Men det räcker inte…alla uträkningar som man själv gjort stämmer inte enligt deras uträkningar. Nu råkar vi ha ett hus som vi köpte innan jag blev sjuk och mannen hade fast arbete, huset är bostadsanpassat till mig så man kan inte tvinga oss att sälja men man kan ju ge avslag för en hel del.

I vår hyra räknade jag, lånet, vatten, pellets (till värme och varmvatten), soptömning och villaförsäkring. Men till vår hyra räknades enbart lånet, likaså avslog man elen så vi får alltså inte räkna med något av detta utan det ska vi då använda hushållspengarna till.

Det kan ju vem som helst räkna ut att det blir en svår ekvation.

Att leva på a-kassa är inte lätt det heller, man blir inte rik om man säger så att då få dessa pengar att räcka till en hel familj ja det är en utmaning. Och vill man vara duktig och jobba lite extra då och då…som man kunde förr för att spara på dagarna då straffas man istället med dagens system. Man har 75 dagar som kallas deltidsdagar och om man jobbar som timanställd och har kanske två dagar en vecka och stämplar resten då dras det ifrån av dessa deltidsdagar. När dessa 75 dagar är slut kan du välja att stämpla helt eller arbeta på det sätt du gjort men  utan att få stämpla. Låter som en suverän lösning…eller hur????

Jag vet att när mannen här var arbetslös i början på 90-talet då kunde han jobba mycket extra och på det sättet spara på sina stämpeldagar…vore inte det systemet vettigare att ha kvar idag med? Men det är väl en sådan sak som man måste vara politiker för att räkna ut.

Nu är det inte så att det bara är vi som är i denna sits…nä långt ifrån, arbetslösheten är hög och antalet människor som är sjuka är inte mindre även om det kanske ser så ut i statistiken för när man inte längre finns med utan är nollad…alltså varken är inskriven på af eller får ersättning av fk…då finns man liksom ingenstans. Och likadant med dem arbetslösa som slussas ut på praktikplatser mm dem står inte med i listan över arbetslösa och det ser bra ut i statistiken som det är så viktigt att visa utåt.

Det håll vi går mot nu är att det snart börjar bli dags att bygga upp fattighusen igen så man åtminstone kan få tak över huvudet om man faller helt bort. Detta låter hemskt det är jag medveten om och det är alltifrån positivt men det är tyvärr verklighet, tyvärr en verklighet som många väljer att blunda för. Även jag till viss del innan…jag trodde att vi hade någon medmänsklighet, att varje människa hade något värde men jag hade fel.

Alla människor har inte samma värde, människor som inte klarar sig själv som är svagast i samhället dem trampas det ner på. Varför? Jo för att dem kan trampas ner, dem har inte tillräckligt med styrka för att orka kämpa emot och dessutom hur många vill lyssna?

Varje människa har ansvar för sitt eget liv. Ja det håller jag med om, det hjälper inte att sitta och rulla tummarna eller vad man nu vill kalla det för och tro att man ska få hjälp. Nej det fungerar inte så och ska inte fungera så, självklart ska den som är arbetslös försöka få ett nytt arbete och den som är sjuk och absolut inte klarar att arbeta får kämpa för sjukersättning. Det ska jag göra nu, jag borde förstått gjort detta innan istället för att vänta men jag har burit på ett hopp väldigt länge, ett hopp om att kunna komma tillbaka och vara mig själv igen och arbeta givetvis. Men det hoppet har slocknat och mitt hopp är nu att få sjukersättning så att jag kan känna att jag har något värde och kan leva ett bättre liv.

För mig personligen har alla människor lika värde, om du är rik eller fattig, tjock eller smal, vit eller brun ja vad som helst för mig är varje person värdefull och förtjänar att bli respekterad därefter, vi lever på samma jord dock med olika förutsättningar. Vi är alla unika och värdefulla glöm inte det.

L.H 2013-05-19
 
Ja vad säger man om detta!!! Suck....
Vart är vårt kära gamla fosterland på väg. Var tog mänskligheten och det sunda förnuftet vägen.  Är man så  avtrubbad som socialsekreterare att man inte reagerar på  felaktigheterna. Bor man i lägenhet ingår värme, vatten, sophämtning och det  betalar man en prislapp för. Äger man ett hus beläget i en småhåla  har man i regel inte betalt några astronomiska summor. Man har lånat någonstans mellan 1/2-1 miljon för att bo i ett eget hus, slippa trappuppgångar, slippa grannar, att själv få styra och kanske när det är dags att sälja tjäna en liten slant på det. Om inte annat så få tillbaka det som man har sparat i huset, dvs amorterat.  I det här fallet räknar man bara räntorna.  Räntor är en del av kallhyran. Amortering kan jag förstå att man inte räknar med, det  är trots allt en kapitalsparande.  Däremot är det inte så lätt att få sänkt amortering hos vissa banker, så i vissa fall bör man även räkna med amortering. För ingen, absolut ingen  och speciellt inte kommunerna tjänar på att invånarnas tillvaro kraschar ihopa.  Ma n säger att  driftkostnaden skall ingå i hyresnormen. Men hyresnormen enligt socialnämndens ordförande Sinclair som jag klyvt näbb med en del och som säkert  avskyr mig vid det här laget, vilket jag bjuder på och det  med glädje,  är så låg att jag ifrågasätter om det ens finns bostäder för de summorna. I vår kommundel får man lägga till 4000 kr för att  få 4 rok.  Jag fick ju också en reprimant att andra kommuners politiker inte  brukar lägga sig i  andra kommuners angelägenheter. Men i det här fallet   är det som privatpersonen E Rosqvist som jag kontaktar dem, god vän till den aktuella familjen. För övrigt tycker jag att det är ens plikt och skyldighet att se till sina medmänniskors bästa och väl och ve.   För att återgå till det här med beräkningarna så kan jag köpa att familjen fått stå för  en del avboendekostnaderna OM driftkostnaderna överstigit den s.k.k normen. Men det gör den inte. Tvärtom, familjen har räntekostnader på 2000 kr per månad. till det kommer driften som  ändå inte är astronomisk. Att handla pelelts för 2000 kr en vinterm,ånad som förmodligen dessutom varar mer än en månad är inte något orimligt. Försäkring skassan räknar 159 kr per kvm och år  för värme/varmvatten. Till detta kommer hushållsel.  I runda slängar hamnar vi på 3500 kr per månad i driftkostnad. Rimligtvis bör man då tillsammans med räkntekostnaden på 5500 kr kunna ta hela kostnaden. alltså den faktiska kostnaden.
Familjen hamnar utan vidareunder hyresnormen, så vad kvider man för.
Man har också låtit utreda om fruns handikapp motiverar innehav av bil.
 Vad blir konsekvenserna. Jo mannen kan inte ta ett jobb, man blir bidragsberoende för längre tid.  Det är inte utan att man undrar om aktuella socialsekreterare lobotomerats innan de tillträtt tjänsten. 
Som brevskrivaren skriver, på 90talet kunde mannen ta tillfälliga jobb utan att straffas, det kan man inte idag. 75 dagar sedan är deltidsjobbandet finito. dock kan man ta jobb varannan vecka, men jobbar man en enda stackars timme så ryker ersättningen så halvtidsjobb borde kanske inriktas på varannan vecka. 
Det är att kränka familjen att ifrågasätta så som man gjort. Det skrivs också att man måste motivera  huruvida skatteåterbäringen inte betalas  ut i juni, i det fall detta inte sker, då man anser att familjen borde förutsätta sitt bidragsberoende.
Men i det här fallet är det arbetslöshet som orsakat bidragsberoendet. Alla vi som är arbetslösa har hopp om att få arbete  och det inom en snar framtid. Vi planerar inte för att  vara arbetslösa i flera år. Den som tror det borde nog besöka verkligheten. Den finns där utanför den skyddade värld som är kommunhuset.... Besök den snarast.  Deta är också en uppmaning till Sinclair. besök dina kommuninvånare och prata  MED dem, inte till dem.  Kanske borde du rent av besöka familjen och se hur dem har det. Att träffa frun som försöker få vardagen att fungera trots mängder med mediciner, svår värk, delvis rullstolsbunden, ständig oro för pengar. 
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.
 
 

Kågerödsmurveln

Bevis för att FAS 3 är en succe eller bevis för verklighetsfrånvarande M-politiker

http://m.expressen.se/debatt/beviset-for-att-fas-3-ar-en-framgang/?partner=www
Nu har  FAS 3 gått in i en  ny FAS. Försvarsfasen. Moderaten  Jan Ericson som sitter med i  utbildningsutskottet och arbetsmarknadsutskottet   försöker försköna FAS 3. Ett led i strategin att sänka lönerna i Sverige.
FAS 3 innebär att den som är inskriven i detta totalt misslyckade arbetsmarknadsprojekt får jobba för 65% av sina gamla lön. Den som tar emot en FAS 3:are får 60000 kr per år för att ge honom/henne en stol. Det poppar upp FAS 3 -vuxendagis på löpande band, vilka gör miljonvinster.
Den bortre slutstationen FAS 3 innebär att det är svårt att få en returbiljett tillbaka till ett normalt liv. The final solution..... Jag drar återigen paraleller till den slutliga lösningen och en liten man med mustasch.
Det finns många sätt att ta livet av folk.  Antligen  direkt avrättning eller att långsamt plocka bort hopp och livsgnista. Att se till så personen har så dåligt ställt ekonomiskt att vederbörande inte har råd att varken gå till tandläkare, tandläkaren, lösa ut sina mediciner.
Försörjningsstöd återstår för de som inte är med i Akassa, eller inte har kvalificerat sig till akassan.  Nu har tom ett parti  i Svalövs kommun kommit med förslaget att mottagare av försörjnigsstöd skall
Citat;: förslag på krav på motprestation efter förmåga för den som uppbär ekonomiskt bistånd  och är arbetsför.
Men uppenbart kan inte  representanterna för detta parti socialtjänstlagen.
Över  26 är det inte tillåtet att  placera folk i s.k praktik om det inte finns  synnerliga skäl för det.
Det står klart och tydligt reglerat i socialtjänstlagen.  Jag har tidigare lagt ut utdrag ur socialtjänstlagen angående försörjningstöd på bloggen och här är länken.
http://aktuellnu.blogspot.se/2013/04/utdrag-ur-socialtjanstlagen-kommunerna.html
 Det står citat: Att kräva motprestation efter förmåga är av största betydlese för individens värdighet. Den enskilde bör ha rätt att få möjlighet att görta något tillbaka för samhället. Att inte kräva motprestationer är att misstro människors förmåga.

Jag vill absolut hävda tvärtom.....
Att tvinga folk att jobba för socialbidraget är att sänka dem till  en modern statarnivå. Att få folk att känna hopplöshet.
En ensam person som lever på socialbidrag får 4000 kr per månad + hyra, hemförsäkring, akassa. Totalt i runda slängar  max 9000 kr.
Att tvingas jobba heltid för 9000 kr. ÄR det rimligt.
Arbetskamraten vid sidan om har kanske 6 barn och får då   ca 27000 för sin försörjning. Då har jag räknat  3000 kr per barn, eftersom det är lite under och lite över beroende på ålder.  För de vuxna utgår 5500 kr och ca 2000 för gemensamma kostnader.  från denna summaavgår då studiebidrag, barnbidrag, flerbarnstillägg. till kommer boendekostnaden, som man i ett fall med 8 personer lätt kan sätta till 12000 kr per månad då det kräver en större bostad. Summa summarium 37000- bidrag. Bidragen som utgår är 4500 kr i bostadsbidrag,  6 barnbidrag a 1050 kr flerbarnstillägg  runt 3000 kr.  allmänna bidrag  13800 kr.
Då blir det 23 200 i försörjningstöd. Är det en ensamstående  förälder  dras även underhållet ifrån för de 6 barnen, då blir lönen lägre.  I det här fallet har jag  då förutsatt att  den andre föräldern är sjuk/ej arbetsför och ej få någon ersättning. Dessa fallen är rätt vanliga i dagens Sverige.
Låter detta rättvist. Nej det tycker inte jag.....
Då rä det rimligare att  man  från kommunens sida ger  bidragstagaren arbete under  en period av 1,5 år med kommunala medel och som motprestation  kräver medlemskap i akassa. På så sätt bryter man bidragsberoendet och ger  bidragstagaren möjlighet att tex gå en arbetsmarknadsutbildning om orsaken till arbetslösheten är att vederbörande inte har rätt utbildning.
I motionen står: Försörjningsstödet är avsett att vara samhällets yttersta skyddsnät och inte en varaktig försörjning.   Det stämmer absolut, jag håller fullständigt med där, men vad är det som orsakar att  det blir en varaktig försörjning.
1 det finns inte tillräckligt med jobb längre. Det är för billigt att flytta  företag utomlands, vare sig det är tjänsteföretag eller tillverkande företag. När det gäller tjäsnteföretag  har vi ett praktexempel i Samres, där man flyttat kundcentrat till l Senegal vilket drabbat invånare här i Sverige och då speciellt äldre/sjuka/handikappade som inte kan förflytta sig på annat sätt.
Fas 3 som jag skrev om ovan gör också att  riktiga arbeten försvinner. det har vi sett praktexempel på genom Aftonbladets granskning.
Folk blir utförsäkrade, friskförklarade trots att de inte är friska.
allt i linje med Reinfelds  skapande av en fjärde och femte samhällsklass.
att helt förkasta "motprestation skall man inte göra. Det viktiga är dock att det inte är vanliga arbeten som egentligen borde vara  avlönade  som skall utföras. 

Det som är viktigt för den som uppbär försörjningsstöd är att ha rutiner i sin vardag.
Visst skall vederbörande göra en motprestation. Tex är det absolut okej att förkovra sig. Många har kanske bristfälliga kunskaper och  att då  få möjlighet att  börja studera vanliga basämnen, allmänbildande öppnar vägen tilll ett arbete. Många som kommit in i bidragssvängen  har tex slutat laga mat och  köper istället snabbmat. Försoffning är ett dilemma, liksom de som skapar sig så mycket fritidsaktivietet och engagemang att de plötsligt inte har "tid att arbeta". Detta är två olika kategorier av människor.  Den första är vanligare i dessa sammanhangen, isolerar sig och  tittar på tv, för man har ändå inte råd att göra något. Då är det behändigt attköpa pizza istället för att laga mat. Många kanske inte ens KAN laga mat.

4 kap. Rätten till bistånd


1 § Den som inte själv kan tillgodose sina behov eller kan få dem tillgodosedda på annat sätt har rätt till bistånd av socialnämnden för sin försörjning (försörjningsstöd) och för sin livsföring i övrigt.

Vid prövningen av behovet av bistånd för livsföringen i övrigt får hänsyn inte tas till den enskildes ekonomiska förhållanden om rätten att ta ut avgifter för biståndet regleras i 8 kap.

Den enskilde ska genom biståndet tillförsäkras en skälig levnadsnivå. Biståndet ska utformas så att det stärker hans eller hennes möjligheter att leva ett självständigt liv. Lag (2010:52).

1 a § Följande inkomster ska inte beaktas vid bedömningen av rätten till bistånd enligt 1 §
1. hemmavarande barns inkomster av eget arbete,
2. hemmavarande skolungdomars inkomster av eget arbete, om skolungdomarna är under 21 år.

Till skolgång räknas studier i grundskolan eller gymnasieskolan eller annan jämförlig grundutbildning.

Inkomster som avses i första stycket får dock beaktas vid tillämpning av 1 § till den del de överstiger ett halvt prisbasbelopp per kalenderår enligt lagen (1962:381) om allmän försäkring. Lag (2007:1429).


Biståndet skall utformas så att det stärker den enskildes möjlighet att leva ett självständigt liv.
I socialtjänstlagen står också.

4 § Socialnämnden får begära att den som uppbär försörjningsstöd under viss tid skall delta i av nämnden anvisad praktik eller annan kompetenshöjande verksamhet om den enskilde inte har kunnat beredas någon lämplig arbetsmarknadspolitisk åtgärd, och
1. inte har fyllt tjugofem år, eller
2. har fyllt tjugofem år men av särskilda skäl är i behov av kompetenshöjande insatser, eller
3. följer en utbildning med tillgång till finansiering i särskild ordning men under tid för studieuppehåll behöver försörjningsstöd.

Praktik eller kompetenshöjande verksamhet som avses i första stycket skall syfta till att utveckla den enskildes möjligheter att i framtiden försörja sig själv. Verksamheten skall stärka den enskildes möjligheter att komma in på arbetsmarknaden eller, där så är lämpligt, på en fortsatt utbildning. Den skall utformas med skälig hänsyn till den enskildes individuella önskemål och förutsättningar.
Socialnämnden skall samråda med Arbetsförmedlingen innan beslut fattas enligt första stycket. (Lag 2007:409).

6 § Den som deltar i praktik eller annan kompetenshöjande verksamhet enligt 4 § ska i det sammanhanget inte anses som arbetstagare. I den utsträckning den enskilde utför uppgifter som stämmer överens med eller till sin art liknar sådant som vanligen utförs vid förvärvsarbete, ska han eller hon dock likställas med arbetstagare vid tillämpning av 2 kap. 1–9 §§, 3 kap. 1–4 och 6–13 §§, 4 kap. 1–4 och 8–10 §§ samt 7–9 kap. arbetsmiljölagen (1977:1160) och av bestämmelserna om arbetsskadeförsäkring i socialförsäkringsbalken. Lag (2010:1284).
Som synes ovan är det ett brott mot socialtjänstlagen att utan vidare sätta  folk i praktik, om de är över 25.
Återkommer till detta   under nästkommande vecka.............
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln




 










fredag 17 maj 2013

Ny uppdatering angående Klippanfallet.

Jag kontaktade  socialnämndens ordförande när det felaktiga beslutet kom, efter mycket om och men. 
Fick detta svaret, och det är lite uppseendeväckande, jag har inte kontaktat dem som representant för  Svalöv/SD utan som god vän tll familjen.  ÄÄndå skriver han så här.
Individärenden handläggs mellan förvaltningen och individen.
Dessutom är det inte brukligt att politiker från andra kommuner lägger sig i varandras verksamheter.
Är faktiskt sugen på att få en fullmakt att följa med familjen. 
Jag hade idag  en dialog med en partikamrat angående försörjningstöd och regler som inte följs. hon tycker det är bra med någon som kan den snåriga regelljungeln.  Jag passade på att  inflika att oavsett var jag än är och i vilket sammanhang så kommer jag atlltid att stå på de svagas sida. Take it och leave it. 
 
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln 

torsdag 16 maj 2013

uppdatering angående familjen i KLippan.

Här följer en liten uppdatering gällande familjen i Klippan.
Efter att ha jagat ansvarig  på sociala enheten under mer än 1 vecka   tog sig familjen till kommunhuset och fick där äntligen  tag i någon form av beslut.
Som vanligt hade man inte räknat rätt.
Man hade givit avslag på hem/villaförsäkringen, för villaförsäkringen skulle ingå i Hyresnormen hette .det  Men enligt socialtjänstlagen skall det ges för faktiska kostnader. Man räknade ner elräkningen med  ett antal hundralappar samt gav avslag för pelletsräkningen.
Huslånen a 2000 kr räknades dock med. Jag fick siffror tillsänt mig av herr sinclar, ordf i socialnämnden  som jag sista 2 veckorna terrat med lite mail angående familjens situation.
De godtar en hyra för 4 personer som ligger långt under hyresnivån, man verkar inte ha koll på att boendekostnaderna ökat dramatiskt.
Man valde att ge "avslag för  kostnader famlijen haft  de sista 3 månaderna, men räknade med inkomster, tom saker som sålts för att betala sonens glasögon, men glasögonen räknades ite med.
I socialtjänstlagen står klart och tydligt att  de bara får gå 1 månad bakåt i beräkningen. Ingen kan begära att gemene man skall ha koll på socialbidragsnormen.
I det här fallet har de begärt in lönespecar från januari, plockat av familjen koden till akassans talsvar.
För mig luktar det riktigt  rejält övergrepp.
Tom sonens  reklampengar, dvs de 4-500 kr per månad han får för att  dela ut reklam, skall räknas med hävdade dem. Men i beslutet hade de backat, de fick ett utdrag ur socialtjänstlagen.
Överklagandet är naturligtvis redan skrivet samt ett mail till ordförande, vilket gjordes igår kväll. Anmälan skall också göras angående den orimliga tid som gått innan familjen fått hjälp ansökan lämnades in den 5 april, alltså 6 veckor och de har 10 dagar på sig för beslut.
Ärendet har kompletterats  den 26 april, men det är ändå 10 dagar försent. Man accepterade inte heller läkarintyget som kvinnans läkare skrivit utan de fick inkomma med ett nytt.
 Men om en familj får en trapphiss installerad så bör det finnas intyg som finns att gå på. vänster hand verkar inte veta vad höger hand gör. 

Jag kommer att fortsätta hjälpa familjen med överklagande, ansökningar etc och med familjens tillåtelse blir det rapport här på bloggen. Samt givetvis fortsätta terra Sinclar och social@klippan.se med skrivelser.
Tyvärr svarar man inte på socialadressen eller bekräftar mottagandet.
Mail har skickat även till andra i socialnämnden men de har inte svarat. Kanske fungerar inte deras mail...................
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

onsdag 15 maj 2013

Psykiskt sjuka skall tvingas arbeta

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16782249.ab
Så kommer nästa drag, lite mer än 1 år innan valet. Nu skall psykiskt sjuka tvingas arbeta. I många fall beror den psykiska åkomman på ett stressigt arbete. Många har  gått in i den berömda väggen beroende på just arbetet, även om det i många fall är privatlivets stress och den press som man har på sig  att "fixa allt"  är orsaken.
Att inte förlora arbetskamraterna och kontakten med arbetslivet är viktigt.   Men hur tror man att det skall bota sönderstressade själar. 20 olika sorters piller och sedan tillbaka till jobbet. Är det det som man är ute efter.
Antidepressiva är läkarnas älsklingsgodis och det skrivs ut i parti och minut. Mediciner som  människan blir beroende av för att kunna fungera. Det är långtidsberoende.  Någon "abstinens a la morfin är det inte, men  tas inte pillerna dras rullgardinen ner för ögonen och allt kantas av ett svart sorgeflor.
Vad vill man uppnå med detta. Fler självmord, Den slutliga lösningen?
Bort med de icke produktiva.
The final solution - arbetslinjen - Arbeit machts frei. Jag ser likheterna, ser ni................
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

måndag 13 maj 2013

Värsta övergreppet

http://na.se/bloggar/saraqvarforth/1.1667185-miss-q-s-resa?blogPostAction=view_post&postingId=19.859501
när jag läste bloggen om Sandra och hur hon tvingades till abort av myndigheterna som hotade omhänderta hennes äldre barn så blir jag rejält upprörd och förbannad. Istället för att ge denna unga flicka sitt stöd. Likheterna är slående med de tvångssteriliseringar som gjordes ända fram på slutet av 70talet.  Att hela socmaffian som varit involverad i detta övergrepp  fick gå är en klen tröst för den unga kvinnan. Var tog den  hjälp och det stöd vägen som hon behövde.
Det blir säkerligen en fortsatt historia. Skadestånd, ja men hur ersätter man en förlorat liv.
Visst var hon ung, hade kanske inte bästa förutsättningarna för att bli tvåbarnsmor. men vem är det som skall bedöma det? Hennes mor som uppenbart svek sin dotter   på det värsta sätt en mamma kan göra.
 Om det kommer att hända igen, ja tyvärr, social myndigheterna håller varandra om ryggen och begår rättsövergrepp och kränkningar  dagligen. endast de starka orkar kämpa emot.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

lördag 11 maj 2013

http://www.smp.se/nyheter/sverige/ungcentern-vill-tillata-cannabis%283769262%29.gm

Nu har Centers ungdomsförbund fått riktigt hjärnsläpp. Nu vill man tillåta användandet av cannabispreparat och i statens namn sälja det ala systembolaget.
Har centern missat  något viktigt. Cannabis är inkörsporten till tyngre droger. Det  skadar hjärnan , precis som alkohol gör.
Det finns dem som harlatenta psykiska sjukdomar som brutit ut i samband med cannabisbruk.
bättre vore om man tog sitt förnuft till fånga och reglerade  förskrivning och tillgång till läkemedelspreparat.
En del preparat   skrivs bara ut av läkare med tilsltånd från läkemedelsverket/socialstyrelsen, dvs tunga narkotiska preparat. Men övrigt..... Tramadol, Nobligan, ketogan, sobril etc. Det är läkemedel som är starkt vanebildande.
Ett register över totalt förskrivna ohc uthämtade läkemedel på en persons personnummer.  Drabbar integritenten heter det. Men vi är registrerade på allt annat, så var är problemet.
Sätter vi in pengar på banken, skall vi ange var vi fått pegnarna ifrån. tar vi ut pengarna bokförs transaktionen. När vi handlar på våra kort, registreras de. Ringer vi på mobil kan detta tas fram, plats, längd, tid och klockslag.  Skickar vi sms, meddelande på datorn kan detta spåras, så var är problemet.
Jag är övertygad om att vanliga medborgare som inte har missbruksproblem inte ser några problem med en registerföring.
Samhället hade sparat åtskilliga pengar på detta då många av missbrukarna  hämtar ut, säljer till andra eftersom medicinerna är gratis då gränsen för högkostnadskortet uppnås första veckan/månaden.
Vi får väl hoppas att centerpartiet tar sitt ungdomsförbund i öronen. 
Vid tangenbordet
Kågerödsmurveln

Hur många flyktingboende skall kommunen ha?

http://www.skanskan.se/article/20130508/SVALOVLANDSKRONA/130509542/1398/-/ny-detaljplan-kravs-for-hvb-hem-i-hotellet-
 HVB hem anvisas Skånskan att kalla det för. Dvs hem för barn under 16 år som inte kan bo hemma av olika anledningar.  I nästa andetag är det flyktingboende. Två skilda verksamheter. Varför skriver man inte rent ut  att det är ett flyktingboende Ägaren av Svalövs hotell gör ett sista  försök att få lönsamhet i det gamla hotellet.  Hur vore det om man istället gjorde om det till studentboende. I andra sammanhang när det pratas om orterna med pågatåg pratas det i nästa andetag om att Svalöv "bara är 5 minuter med buss från Teckomatorp.  Men man kan väl konstatera att ett studentboende inte ger de summor som migrationsverket betalar. Det finns uppgifter om att det betalas 40000 kr per månad för en lägenhet till en flyktingfamilj. Var är rimligheten i detta. En lägenhetshyra är 6-7000 kr, varför då frivilligt betala mångdubbelt mer.
Svalövs kommmun har ett antal flyktingboende, varav Blinkarp är det största, även om det kallas för "transitboende". Men det finns det som är i kommunal regi  i Svalöv,vid gamla ICAaffäären som totalrenoverades  för ändamålet.
Det finns gamla pensionatet i TEckomatorp Mariesten  dvs f-d- gamla sjukhemmet.
 Så har vi även Finstorpsgården som numera hyser 20talet flyktingar. Detta boende har smygits igång lite diskret och det har inte lämnats någon information.
Det här med att starta flyktingboende  har blivit någon slags överlevnad för nedlagda gårdar, hotell med dålig beläggning. Som vanligt arrangeras det av Attendo som är den som tjänar mest på affären.
Det är dags att sätta ner foten och låta kommunen vara med i dialogen innan det startas ytterligare ett boende.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

fredag 10 maj 2013

Fortsättning om Klippan kommun som bryter mot socialtjänstlagen.

För skoj skull sökte jag på arbetscentrum i klippan då detta förordades av Sinclair i hans mail angående familjen som fortfarande inte fått hjälp.  Man har ju också begått rena lagvidrigheter, brott mot socialtjänstlagen genom att förhala, fördröja, att felaktigt påstå att barnens pengar skall räknas med Redan 2010 reagerade man mot arbetscentrum som utfört arbete åt kommunen vid sammanslagning av skolor. Man har konkurrerat ut företag som  säger sig utan tvekan vilija ge arbetslösa arbete förmodligen då till regelrätt lön.
Man begår också brott mot lagen när man sätter vuxna över 26 år på praktik, dvs utföra oavlönat arbete. Precis som Landskrona gjorde ungefär samtidigt, där några huvuden fick rulla innan affären tystades ner.
VAd har då hänt i fallet med familjen.
Jo socialen hördes plötsligt av till mig, där jag ombedes  be familjen höra av sig. Det lyste igenom i malet som de skrivit till varandra att det var diariefört men inget hänt.  ÄR någon förvånad, nej,.
Läkarintyget som kvinnan lämnat  underkändes, gissningsvis utskrivet av samma läkare som har skrivit intyget för handikappanpassningen av huset. Godkänt för det ena, underkänt för det andra.
Man tycker att socialtjänsten borde lära sig vad som gäller enligt lag, men gång på gång på gång  så bryter man mot lagen.  Om inte den hjälpsökande orkar bråka, så vinner dem.
Därför är det viktigt att man hjälper de som behöver hjälp och ber om det att vara bråkig och stå på sig. Man behöver inte närvara fysiskt, utan bara ge en fingervisning om vad som gäller.
Fortsättning följer
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

torsdag 9 maj 2013

I BT KEMIS svarta skugga.

SVT har gjort ett reportage angående miljöskandaler i Sverige. En av de största finns i Svalövs kommun, såg en rankning  där det klassades som tvåa efter Hallandsåsen.
I reportaget hade man letat upp gamla filmklipp på männskor som intervjuades.
1966 startades växtgiftstillverkningen upp i Teckomatorp, på det nedlagda sockerbrukets  gamla område.
Det var jobb och det var vad man hade i fokus.
knappt 10 år senare  började en ung 2-barns mammas kamp mot den stora kemijätten. Hon mordhotades tom  för att tysta henne och blev anklagad för att varar gnällig.
Det luktade om nätterna, hennes barn fick andningsbesvär.  Så småningom var det fler som reagerade, när växterna i växthusen dog. Braån blev ett dött vattendrag.
Växtgifterna benämndes  bla som hormoslyr och dinoseb.  Växtgiftet hormoslyr användes i Vietnamnkriget men då under benämnningen Agent orange. Syftet var att avlöva skogarnaför att hitta gömda vietnameser.
Några år senare kom det larm om fosterskador, bla visades ett reportage om ett barn som fötts utan ögonglober. Det danska moderbolaget hävdade bestämt att det var struntprat om giftet. Det var totalt ofarligt. I ett filmklipp dricker den danska vd:n ett glas som påstås vara  den tillverkade produkten.
Närboende Grannar, varvid Monica Nilsson, den unga 2-barnsmamman som sedan har premierats för sin kamp mot kemijätten var en av dem, upptäcker att det grävs på området om nätterna.  Sedemera uppdagas över 1000 nergrävda tunnor med sönderrostat och sönderfrätt  ytskikt som läcker ut sitt innehåll.
Det visas bilder på området där det står stora  ekipage med tankar.
Många år har gått sedan BTkemi, men dess skugga vilar kvar ännu och efterverkningarna finns fortfarande kvar.  Idag dör folk i cancer, den vanligaste orsaken till att befolkningen i torp avlider. Samband, ja det kan manbara spekulera i. 
Det bor idag runt 1700 invånare i Teckomatorp.  Men i ESS och Maxlabs fotspår skall den gamla Kemihålan bli så attraktiv att ytterligare 2800  invånare kommer att flytta till byn.
Allt enligt kommunens utsago för att få köpa Teckomatorpsgården.
Vem tror på sagor. Ja det kan ma nfråga sig.
Istället  kanske man bör fundera över varför befolkningen minskar i kommunen, för det har det gjort de senaste åren. I det fall det förekommit en ökning är det begränsat till tvåsiffriga inflyttande.
En fråga man kan ställa sig är hur många som jobbade på BT-kemi som lever idag. Alla som arbetade där kan inte ha varit runt 40 och idag alltså mellan 80 och 90. Några borde i rimlighetens namn varit runt 20 och därmed 50-60 år. Hur många har dött i cancer. en intressant siffra. På 70talet hände en stor olycka i italien, en tank blev överhettad. Mer än 1000 männniskor fick brännskador, och 10000tals djur fick nödslaktas.En växtgiftfabrik som tillverkade samma typ av växtgift som BT Kemi.
Nu äntligen vaknade myndigheterna och man stängde fabriken för gott.
 BTs svarta  förgiftade skugga vilar fortfarande över TEckomatorp, Det ryktades under många år att det grävts ner tunnor utanför fabriksområdet.  Med all säkerhet var det så.  Men har man undersökt TEckomatorpsgården, vem vet vad som gömmer sig under den gamla gödselhögen.

LänTotalt antalAntal vuxna biståndsmottagare2)Antal barnBiståndsmot-
Kom-
Kommun
bistånds-
     Totalt   därav


därav


under 18 årtagare i % av
mun-


mottagare1)


kvinnor
män
inrikes-
utrikesfödda4)


befolkningen
kodfödda3)inkl. flyktingar



12Skåne län
39 627
25 313
12 730
12 583
8 904
16 401
14 314
3,2

1260
Bjuv
381
253
138
115
130
123
128
2,6

1272
Bromölla
241
155
83
72
87
68
86
2,0

1231
Burlöv
516
342
164
178
128
214
174
3,1

1278
Båstad
164
113
60
53
59
54
51
1,2

1285
Eslöv
629
425
200
225
208
217
204
2,0

1283
Helsingborg
5 262
3 273
1 646
1 627
1 165
2 108
1 989
4,1

1293
Hässleholm
817
510
262
248
234
276
307
1,6

1284
Höganäs
251
171
77
94
79
92
80
1,0

1266
Hörby
368
253
128
125
135
117
115
2,5

1267
Höör
237
164
72
92
123
41
73
1,5

1276
Klippan
254
163
83
80
101
62
91
1,5

1290
Kristianstad
2 836
1 739
879
860
533
1 205
1 097
3,6

1261
Kävlinge
234
160
74
86
113
47
74
0,8

1282
Landskrona
2 182
1 356
709
647
382
968
826
5,2

1262
Lomma
92
61
26
35
28
33
31
0,4

1281
Lund
..
..
..
..
..
..
..
..

1280
Malmö
..
..
..
..
..
..
..
..

1273
Osby
310
177
84
93
67
110
133
2,4

1275
Perstorp
226
136
80
56
64
72
90
3,2

1291
Simrishamn
230
157
76
81
109
48
73
1,2

1265
Sjöbo
196
133
63
70
106
27
63
1,1

1264
Skurup
156
110
58
52
78
32
46
1,0

1230
Staffanstorp
226
139
63
76
82
57
87
1,0

1214
Svalöv
257
183
84
99
90
93
74
1,9

1263
Svedala
130
82
42
40
66
16
48
0,7

1270
Tomelilla
216
145
86
59
91
54
71
1,7

1287
Trelleborg
746
510
268
242
286
224
236
1,8

1233
Vellinge
75
54
24
30
38
16
21
0,2

1286
Ystad
304
224
106
118
135
89
80
1,1

1277
Åstorp
420
270
140
130
159
111
150
2,8

1292
Ängelholm
368
265
129
136
168
97
103
0,9

1257
Örkelljunga
225
145
71
74
81
64
80
2,3

1256
Östra Göinge
258
161
76
85
109
52
97
1,9

Klippan kommun bryter mot socialtjänstlagen.

Så har vi ytterligare en kommun som sällar sig till den  föga imponerande klubben för brott mot sociallagstiftningen. Denna gången är det KLippan.
Jag kontaktade kommunen för några vänners räkning. Sedan mannen blivit arbetslös har inkomsterna halverats och familjen har redan sålt det mesta de äger av värde för att överleva.
Som alla vet är akassan inte  någr a80% av inkomsten utan  många kan liksom undertecknad förlora båd e50 och 60% av inkomsten och det utan att ma när någon extremt höginkomsttagare. Ett vanligt heltidsjobb  och vi är där och snurrar.
Nåväl det har tagit tid för familjen att få besked. Man har   frågat efter kompletterande papper flertal gånger, istället för att som brukligt är gå igenom vad som behövs och fråga efter komplettering för att sedan snarast titta på pappret.
Det har nu gått  flera veckor sedan  kompletterande papper lämnades in. Man tvingades också skicka kopia på sonens bankkontouttdrag då man slarvat bort detta. Känns  det igen?
Slarva bort papper, det verkar vara en kommunal sjukdom det där.
Som den obekväma murvel som jag är så skickade jag ett brev till några ledamöter i socialnämnden i Klippan och påtalade  problemet.  Ordförande i socialnämnden Sinclair svarade väldigt snabbt, tom på en helg som detta och det skall han verkligen ha eloge för.
 Han informerade mig om att klippan har restriktiva regler och jag konstaterade direkt att dessa bryter mot socialtjänstlagen på flera punkter.

Jag citerar ur mailet:
Utan att kommentera det enskilda fallet vill jag ändå ge vissa allmänna kommentarer.


Vi har en mycket restriktiv hantering av försörjningsstöd i kommunen. Flera andra kommuner har gjort studiebesök för att se hur vi hanterar dessa frågor. Skälet till det är att vi haft låga kostnader jämfört med andra kommuner.
Varför har vi då det? Jo, vi har hela tiden ställt krav på motprestationer från den enskilde. Dessa kan vara att studera, aktivt söka arbete och under tiden vara sysselsatt i vårt "Arbetscentrum". Vi tillåter heller inte någon att komma påverkad av några droger (alkohol, narkotika eller annat). Om detta händer dras försörjningsstödet ner till lägsta nivå för att täcka mat i princip.
När det gäller boende så följer vi Socialstyrelsens rekommendationer om att tillåta boende under 3 månader i ett boende som är för stort ( antal rum i en lägenhet eller om man bor i hus). Därefter uppmanas man att söka annat boende. Undantag från detta kan naturligtvis göras i enlighet med SoS . Beträffande hyresnorm så är den i Klippan följande:
1 vuxen 3600kr
1-2 vuxna 4400kr
1-2 vuxna + 1 barn 5300kr
2 barn 5900kr
3 barn 6600kr
4 barn 7300kr
5 barn eller fler 8000kr
Beträffande realiserbara tillgångar så gäller det att avyttra dessa. Här avses inte de materiella ting som anses ingå i hemmets standard. Bil ingår om den inte behövs för arbete t.ex


Ansökan ska behandlas snarast - det har vi som en servicegaranti!
Barns som studerar på gymnasium och erhåller inkomster under 10 000 under sommaren räknas ej in.
Man kräver motprestationer -  Kommuner kan inte tvinga personer över 26 år  att delta i praktik, utbildning är  väl kanske en sak, men  inte jobba gratis, vilket det brukar vara frågan om.  Hyresnormen? Jag ifrågasatte direkt denna då det bla. i vår byhåla här, dvs kågeröd kostar 9200 kr för 4 rok. FAmiljen i fråga har 2 barn i övre tonåren och det är knappst  möjligt för dem att dela rum.  Lite privatliv har  väl alla rätt i.
Det är inte heller att kräva att allt skall avyttras.
JAg lägger här socialtjänstlagen nedan.
Det som klippan kommun bryter mot är markerat i blått.....
4 kap. Rätten till bistånd
1 § Den som inte själv kan tillgodose sina behov eller kan få dem tillgodosedda på annat sätt har rätt till bistånd av socialnämnden för sin försörjning (försörjningsstöd) och för sin livsföring i övrigt.

Vid prövningen av behovet av bistånd för livsföringen i övrigt får hänsyn inte tas till den enskildes ekonomiska förhållanden om rätten att ta ut avgifter för biståndet regleras i 8 kap.

Den enskilde ska genom biståndet tillförsäkras en skälig levnadsnivå. Biståndet ska utformas så att det stärker hans eller hennes möjligheter att leva ett självständigt liv. Lag (2010:52).
1 a § Följande inkomster ska inte beaktas vid bedömningen av rätten till bistånd enligt 1 §
1. hemmavarande barns inkomster av eget arbete,
2. hemmavarande skolungdomars inkomster av eget arbete, om skolungdomarna är under 21 år.

Till skolgång räknas studier i grundskolan eller gymnasieskolan eller annan jämförlig grundutbildning.

Inkomster som avses i första stycket får dock beaktas vid tillämpning av 1 § till den del de överstiger ett halvt prisbasbelopp per kalenderår enligt lagen (1962:381) om allmän försäkring. Lag (2007:1429).
1 b § För den som har beviljats eller beviljas bistånd i form av boende i en sådan särskild boendeform som avses i 5 kap. 5 §, ska det ingå i en skälig levnadsnivå att kunna sammanbo med make eller sambo. Detta gäller under förutsättning att paret varaktigt har sammanbott eller, om den ena parten redan bor i ett sådant boende, att paret dessförinnan varaktigt har sammanbott.

Första stycket gäller oavsett om maken eller sambon har behov av boende i särskild boendeform. Lag (2012:597).

2 § Socialnämnden får ge bistånd utöver vad som följer av 1 § om det finns skäl för det.

3 § Försörjningsstöd lämnas för skäliga kostnader för
1. livsmedel, kläder och skor, lek och fritid, förbrukningsvaror, hälsa och hygien samt dagstidning, telefon och radio- och TV-avgift,
2. boende, hushållsel, arbetsresor, hemförsäkring samt medlemskap i fackförening och arbetslöshetskassa.

Skäliga kostnader enligt första stycket 1 ska i enlighet med vad regeringen närmare föreskriver beräknas enligt en för hela riket gällande norm (riksnorm) på grundval av officiella prisundersökningar av olika hushållstypers baskonsumtion. Om det i ett enskilt fall finns särskilda skäl, ska socialnämnden dock beräkna dessa kostnader till en högre nivå. Nämnden får också i ett enskilt fall beräkna kostnaderna till en lägre nivå, om det finns särskilda skäl för detta. Lag (2009:1233).

4 § Socialnämnden får begära att den som uppbär försörjningsstöd under viss tid skall delta i av nämnden anvisad praktik eller annan kompetenshöjande verksamhet om den enskilde inte har kunnat beredas någon lämplig arbetsmarknadspolitisk åtgärd, och
1. inte har fyllt tjugofem år, eller
2. har fyllt tjugofem år men av särskilda skäl är i behov av kompetenshöjande insatser, eller
3. följer en utbildning med tillgång till finansiering i särskild ordning men under tid för studieuppehåll behöver försörjningsstöd.

Praktik eller kompetenshöjande verksamhet som avses i första stycket skall syfta till att utveckla den enskildes möjligheter att i framtiden försörja sig själv. Verksamheten skall stärka den enskildes möjligheter att komma in på arbetsmarknaden eller, där så är lämpligt, på en fortsatt utbildning. Den skall utformas med skälig hänsyn till den enskildes individuella önskemål och förutsättningar.

Socialnämnden skall samråda med Arbetsförmedlingen innan beslut fattas enligt första stycket. (Lag 2007:409).
5 § Om den enskilde utan godtagbart skäl avböjer att delta i praktik eller annan kompetenshöjande verksamhet som anvisats enligt 4 §, får fortsatt försörjningsstöd vägras eller nedsättas. Detsamma gäller om han eller hon utan godtagbart skäl uteblir från praktiken eller den kompetenshöjande verksamheten.

6 § Den som deltar i praktik eller annan kompetenshöjande verksamhet enligt 4 § ska i det sammanhanget inte anses som arbetstagare. I den utsträckning den enskilde utför uppgifter som stämmer överens med eller till sin art liknar sådant som vanligen utförs vid förvärvsarbete, ska han eller hon dock likställas med arbetstagare vid tillämpning av 2 kap. 1–9 §§, 3 kap. 1–4 och 6–13 §§, 4 kap. 1–4 och 8–10 §§ samt 7–9 kap. arbetsmiljölagen (1977:1160) och av bestämmelserna om arbetsskadeförsäkring i socialförsäkringsbalken. Lag (2010:1284).

Fortsättning följer med all säkerhet.
Lite uppdatering.
Socialen har  meddelat läkaren att intyget han  skrivit inte är godkänt. De är övertygad om att kvinnan i huset kan jobba. Men hur vore det om man lyfte luren till handikapp/hjälpmedelsenheten som installerat en trapphiss i huset för 150000..... eftersom kvinnan inte kan gå uppför trapporna för att duscha.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

onsdag 8 maj 2013

poäng på arbetsförmedlingen

DNu kommer det ena avslöjandet efter det andra om hur det fungerar på arbetsförmedlingen. Kvantitet och tramfs framför  kvalitet, struktur och seriositet.
ARbetsförmedlarna får poäng för varje åtgärd de sätter arbetslösa i, och för handlingsplaner som uppdateras.
Arbetsförmedlingen är ett dagis för inre kretsen och inbördes beundran. Skrota skiten, det är ingen som får jobb därigenom ändå. Man förmedlar jobb och tycker att man är duktig, jobb som finansieras till stora delar av staten, men man glömmer en liten detalj. Att kolla om det drabbar någon annan.
Taxibolag går i kånken, cafeer stänger, det slår ut  gammal etablerad verksamhet för att  bemanningen körs med låga kostnader.  Men allt är klart i linje med REinfelds arbeetslinje, som handlar om att sänka lönerna så mycket som möjligt.
Först plockade man bort beredskapsarbetena som på 80talet var till för att få arbetslösa i arbete och lönebidragsanställda, dvs någon med ett handikapp som fick jobb med lönebidrag.
idag återinförs det på bred front, men resultatet blir att man konkurrerar ut de "riktiga jobben".
 DEt startas utbildningar överallt, lägg ett anbud, lågt sådant, allt enligt lagen om offentlig upphandling. Hyr en lokal och anställ några utbildare på  bidrag. Praktik på 30-40% på företag, inte så noga var den arbetslöse hamnar. Säljkurser, städkurser. 8 timmars utbildning på hur en putstrasa fungerar. Hru tror dem att  40-50 åringar känner sig som får gå kurs för att lära sig städa.
Det som är viktigt är arbetsmiljön, arbetsställningar, för att undvika arbetsskador. Trasföringen tror jag de flesta kan redan innan.

Folkuniversitetet är en anordnare av "utbildning" söka jobbkurs, aktivitetskurs. Vuxendagis kallar många det för.  Det är 5tusingen man är ute efter eftersom det oftast innefattar fas 3are. Många tvingas åka i timmavis för att komma till en  aktivitet som varar några timmar. Allt för att anordnaren skall få 5tusingen för varje deltagare. Det trycks in 30-40 personer i små lokaler. Bord, bänkar stolar är inte anpassade och deltagarna får problem med sina ryggar bl.a. Men vad gör det... de är ju bara fas3are ändå och sådana har inga rättigheter. Precis som statarna inte hade.
JAg läste en artikel om att socialbidraget, eller försörjningsstödet som det heter numera   blir en försörjning för fler och fler. Detta som endast var det absolut ytterst tänkbara  för bara 15 år sedan.
Det stod också att om några år kommer endast 10% att vara berättigade till akassa.
Så lysande Reinfeldt..... Du sänker lönerna, tvingar folk att sälja vad de äger och har, många får inte en krona i bidrag, för att de råkar ha en partner som jobbar... Bil, hus, andra ägodelar tvingas man sälja. Precis det  fattigmanssamhälle som Moderaterna strävar efter.  Oro, sjukdomar, armod, knalt med pengar minskar livslängden och eftersom de inte duger till något ändå, de lata arbetslösa, så är det lika bra att  de dör i förtid, vilket sker pga. sjukdom, eftersatt tandstatus etc.
Visst är det ruggigt.  Vi är på väg från en sjukvård för alla till "basvård", skola för alla till en segregering som redan är här. Förslummade bostadsområden och  försämrade pensioner. Jobba hela livet och sedan dö direkt. Den idealiske medborgaren.  Jag frågar mig, var har mitt fina Sverige tagit vägen, det land som  alla världens länder såg upp till som ledde välståndsligan. Bästa skolan, bästa äldreomsorgen.  Ja det försvann genom den pipeline där Riskkapitalbolgen a la carema och attendo  skickar sina vinster och överskott till Caymanöarna.
Vi får väl hoppas att REinfelst och gänget  får sälla sig till skaran arbetssökande efter valet 2014. Bättre med sossarna, nä det blir det inte, därför är det viktigt att SD får mer inflytande.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

söndag 5 maj 2013

Personalcentralen.... värt att kolla upp.

http://bloggar.aftonbladet.se/oppengranskningbidragsjobben/2013/05/tva-sparkades-for-att-ge-tina-nystartsjobb/
Så har äntligen gammelmedia vaknat. Jag tipsade dem om blatteförmedlingen/jobbfabriken, men det hålls det tyst om, trots att öve r800 är sysselsatta  av blatteförmedlingen. Sysselsatta och sysselsatta, blatteförmedlingen håvar in 5000 kr för varje  arbetslös fas3:are som  sitter av tiden på en stol.
Det finns tom de företag som hyr ut fas 3:are och tar betalt för dem.  Men får fas3:aren betalt, har  han/hon ett giltigt skydd, nej.
På 1800talet fanns det statare, de var livegna och kontrakterades mot mat husrum, en mycket låg  lön i form av kontanter för 1 år framöver. Fas 3 är moderna tiders statarslaveri.
Går du in i fas 3 kommer du inte ut, sa någon till mig.
För bara något år sedan fick en fas3:are inte ens lov att gå en arbetsmarknadsutbildning. Detta har tack och lov ändrats.
Arbetsförmedlingen hotar, bestämmer styr och ställer.  Du skall, annars drar vi in ersättningen.
Du skall söka jobb som du inte är behörig till, vad händer då, jo arbetsgivaren drar sig för att anställa.
Det kommer bara obehöriga ansökningar ändå. Personalcentralen heter ett bemanningsföretag i Malmö, ägaren är Jörgen Rosman, vars ursprung är kirseberg. Hur jag vet det, jo vi gick nämligen i samma  klass i gymnasiet.
http://www.sydsvenskan.se/malmo/bolag-tar-betalt-for-gratis-arbetskraft/
På deras hemsida kan man läsa: Behöver du personal? Vi erbjuder personallösningar i form av bemanning, rekrytering och urvalsservice när du ska anställa. Dessutom arbetar vi med omställningsstöd och jobbcoachning.
Jobbcoaching. Innebär det att man inkasserar 5000 kr per "praktikant/fas 3:are.
Vi har VHM, virtuella historiska modeller. Också ett  fas 3-skojarföretag som  livnär sig på fas 3 ersättining
http://aktuellnu.blogspot.se/2013/03/virtuell-historisk-modell-av-fas-3.html
ägarförhållandena för VHM ser ut så här.

Styrelse

Styrelseledamot Nilsson, Helge Per Åke, 70 år
Styrelseledamot Albertsson, Rolf Erland, 69 år
Styrelseledamot Rosborn, Sven Gunnar, 63 år
 


Nilsson, Helge Per Åke, 70 år äger detta bolag:
SSA sysselsättningsanordnare AB
KRUSEGRÄND 42 C
212 25 MALMÖ


Svensk Näringsgrensindelning SNI

85594 Personalutbildning
47593 Specialiserad butikshandel med glas, porslin och andra bosättningsvaror
95240 Reparation av möbler och heminredning
81100 Fastighetsrelaterade stödtjänster
46150 Provisionshandel med möbler, hushålls- och järnhandelsvaror
 

Verksamhetsbeskrivning

Bolaget ska bedriva fastighetsservice, konsultering inom affärsutveckling, isblästring av fasad, jobbcoaching, inramning, utbildning inom IT och därmed förenlig verksamhet.


Rosborn, Sven Gunnar, 63 år är engagerad i följande:
Pilemedia Handelsbolag
SIGURDSGATAN 11
215 66 MALMÖ

KONSULTATIV VERKSAMHET OCH PRODUKTION INOM OMRÅDET BILD OCH INFORMATION. TILLVERKNING OCH FÖRSÄLJNING AV SOUVENIRER.
albertsson, Rolf Erland, 69 år
verkar inte vara speciellt aktiv, han har en enskild firma som verkar vara  nedlagd. 
För att återgå till personalcentralen, så har Herr Rosman registrerat ytterligare ett företag
PC Packning Jörgen Rosman AB
HANÖGATAN 1
211 24 MALMÖ
Verksamhetsbeskrivning
Bolaget skall på uppdrag av kunder bedriva legotillverkning och tjänsteproduktion inom industri-, handel, servicebranschen samt därmed förenlig verksamhet.
En vild gissning är att han liksom flera andra företag tar emot uppdrag och stoppar in fas 3. Gratis arbetskraft noll  koll på arbetsmiljöregler och annat.  Jobba och håll käften, annars blir du av med din ersättning.
Rena Gestapometoderna alltså.

Så har vi ett utdrag ur Ratsit gällande personalcentralens omsättning och vinst.
Vinsten är förvånansvärt låg, ja det blev ju förlust. Kanske dags att  kolla herr Rosman lite noggrannare.

Resultaträkning

2012

 

2011

 

2010


Omsättning: 22 585 Nedåtgående 30 260 Neutural 29 977
Rörelseresultat: -44 Nedåtgående 1 484 Nedåtgående 2 198
Resultat efter finansnetto: 146 Nedåtgående 1 307 Nedåtgående 2 208
Årets resultat: 100 Nedåtgående 679 Nedåtgående 1 608
 

Balansposter

2012

 

2011

 

2010

Omsättningstillgångar: 8 417 Nedåtgående 9 744 Nedåtgående 10 974
Anläggningstillgångar: 15 Nedåtgående 22 Nedåtgående 32
Aktiekapital: 100 Neutural 100 Neutural 100
Eget kapital: 2 286 Nedåtgående 2 786 Uppåtgående 2 407
Obeskattade reserver: 300 Neutural 300 Uppåtgående 0
Långfristiga skulder: 0 Neutural 0 Neutural 0
Kortfristiga skulder: 5 846 Nedåtgående 6 680 Nedåtgående 8 598
Balansomslutning: 8 432 Nedåtgående 9 766 Nedåtgående 11 005
 

Nyckeltal

2012

 

2011

 

2010

Bokslutperiodens längd: 12   12   12
Kassalikviditet (%): 144,0 Neutural 145,9 Uppåtgående 127,6
Soliditet (%): 29,7 Neutural 30,7 Uppåtgående 21,9
Vinstmarginal (%): 0,6 Nedåtgående 4,3 Nedåtgående 7,4
Omsättningsförändring (%): -25,4 Nedåtgående 0,9
Omsättning per anställd: 452 Neutural 445 Neutural 428
Genomsnittlig lön: 319 Uppåtgående 296 Uppåtgående 279
Antal anställda: 50 Nedåtgående 68 Neutural 70
 
Belopp anges i TKR
Vi kan ju hoppas att Kvp och aftonbladet gör en liten djupdykning i detta.
Malmö kommun betalar lönen  och Rosman håvar in kulorna. Dessutom är lönen garanterat under gällande avtal, för det gäller ju inte, eftersom de är anställda av Malmö kommun.
Så numera  drivs kafeer, restauranger, förpackningsverksamhet, städverksamhet etc med hjälp av bidragsanställda och fas 3:are.
Arbetsförmedlingen går  helt fräckt ut och erbjuder företagen bidrag. Kanske är man så usel i sitt jobb att man inte kan förmedla jobb utan att  ge en hög med morötter.
Ansätllda sparkas, avtal sägs upp för att ta in "WNystartsjobbare, Fas3:are
Men hur var det nu. Fas 3 fick inte ersätta någon annan.
Vart är ´vårt kära fosterland på väg. Jo ner i avgrunden, en enkel biljett till 4:e och 5:e samhällsklassen, Allt i linje med Arbetslinjen. Arbeit Macht frei...............
Fortsättning följer
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.