tisdag 10 juni 2014

Blatteförmedlingens ägare plockar ut 2,5 miljon per år i lön skyller på 50% i skatt.

Alliansens misslyckade jobbpolitik är det väl ingen som har  undgått att läsa och höra talas om. Det berömda FAS 3 som effektivt slår undan benen på riktiga arbeten. Moderna tiders trälar det är FAS 3:are det.
En av dem som likt joakim Von Anka vältrar sig i pengar som  tjänats på  andra människors olycka är Ivan Daza i STockholm. Ägare till Blatteförmedlingen som driver  Jobbfabriken. Han inkasserar 2,5 miljon i lön varje år samt naturligtvis aktieutdelning på deta 5-6 miljoner precis som förr om åren.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19034358.ab
Jobbfabriken har skapats för ett enda syfte att inkassera 5000 kr per deltagare i anordnarstöd.
Fas 3deltagarna får sitta på en stol i enlokal nere på söder, samma lokal som för 1 år sedan  råkade ut för takras och där deltagare skadades.
Märkligt nog har det blivit tyst i tidningarna om denna händelse. Vad som hände med de skadade och om de fick men av  sina skador det är det ingen som vet. Allt tystas ner effektivt.
 Fas 3 arrangörerna är sekretessbelagda, liksom hur många deltagare som är inskrivna i  Jobbfabrikens dagisverksamhet. Men siffror på både 800 och 1200 har figurerat tidigare.
Jag kollade nu lite snabbt på ratsit och lite förändringar har skett.
Ivan Daza är som tidigare skriven på Adolfs Fredriks Kyrkogata, skillnaden är att han numera står på C/o Revolution.  Han har också fått 8 bolagsarrangemang mot tidigare 3.

Ivan Luksic Daza

C/O Ravolution
Adolf Fredriks Kyrkogata 5 lgh 1603
111 37  Stockholm
Vi kan också utläsa att han startat ett bolag vid namn Jobbfabriken. Jobbfabriken drevs tidigare av Blatteförmedlingen AB. Jobbfabriken ab är registrerat  i april i år. Vi kan med all sannolikhet förutsätta att dessa manövrar är ett sätt att kringå EU:s pekpinnar om max 2 miljoner i  anordnarbidrag.
Blatteförmedlingen omsatte 31 miljoner 2012, räknar vi  5000x12 per deltagarre får vi 500 deltagare,
Redovisad vinst är 7 miljoner. Vi har då att räkna bort 2,5 miljon i lön till Daza, samt sociala avgifter. Vi kan också räkna bort  rejäla hyresdebiteringar, och lite andra omkostnader för kontor administration etc. Några direkta kostnader utöver lokaler kan jobbfabriken näppeligen ha. Ev  ledare har naturligtvis  anställningsbidrag på minst 2x arbetsgivaravgiften, men troligtvis  det bidrag som ger 85% av lönekostnaden men som inte ger rätt till nya ersättningsdagar på akassan, utan en returresa till FAS 3, allt för att säkra deltagarantalet. 33 3anställda enligt ratsit,  och lönekostnaden, redovisas i snitt per anställd. Det finns ytterligare en delägare som figurerar med efternamnet LIlja, även denan person har några bolag registrerade på sig, och ytterligare några delägare  till dessa bolag på andra bolag. sammantaget kan vi hitta 7-8 nyregistrerade bolag med korsvis ägande och följa dessa.
Att daza  förbereder sig på bistrare tider det kan vi lätt konstatera  och vi kan säkerligen förvänta oss konkurs av några  av bolagen.
Jag har tidigare skrivit om denna herre, jobbfabriken, Blatteförmedlingen, men även virtuella historiska modeller vars vinst och omsättning är en väl förborgad hemlighet då det går under  ideell förening. I den ideella föreningen köps sedan konsulttjänster in av medlemmarna.
Att tjäna pengar på andras olycka, dvs arbetslöshet och parasitera på samhället, vad kan man annars benämna att detta handlar om.  Men  en dag kommer payback time. Fas 3 skrotas eller inskränks via EU och det blir pay back time. Vi är många som vill se de här jyckarna leva på akassa, då lär den faschionabla adressen ovan bytas mot hökarängen, fittja eller något sådant.  Granne med Reinfeldt....
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar