fredag 20 juni 2014

Gärna flyktingboende - men inte här tack!!!!

I Hällevik ligger hotell Hanöhus. En  idyll som fört en tynande tillvaro  och skiftat arrendator genom åren.
Nu har Bert Karlssons, Sveriges "nöjeskung" fått det i sina klor.
Då tror man givetvis att dess status som nöjespalats kommer att åter få sin forna glans. Men ack nej.
Bert Karlsson är numera ingen nöjeskung utan  driver ett antal flyktingförläggningar runt om i SVerige.
Sölvesborgs kommuns högsta höns Emilie Pilthammar Moderat  uttalar sig diplomatiskt kritiskt.  Ja hon kan  ju inte kritisera sin egen ledares  strategi och politik. Men det lyser tydligt igenom att  hon bryr sig inte om det blir flyktingförläggningar bara hon slipper dem.
Genom den vansinniga politik som nu förs och där man skyller på LOU:en  har nu detta även drabbatr Sölvesborgs kommun. Att inte kunna planera att drabbas av kostnader som inte kan påverkas och som inte finns i budget.
Hur många bor i Hällevik, hur många flyktingar  trycks nu in på hotellet. Ja tro inte att de få enkelrum, utan det sätts in sängar i varje skrubb. Bert Karlsson vill tjäna så mycket pengar det bara går innan  det kommer begränsningar i etableringen.
Svalövs kommun har vi Röstånga, också det en turistort förvisso drar röstånga med söderåsen ett annat klientel än Hanö och listerlandet som med sitt kustnära läge drar  badsugna turister. Röstånga, Skäralid etc  lockar främst naturintresserade turister som söker sig till lugnet och stillheten. Men statusen som turistattraktion kan rimligtvis anses likvärdiga.  Så vad är skillnaden Emelie Pilthammar. Inte ett dugg.
 Vi är många som intresserat  väntar på reaktionerna när det öppnas flyktingboende  på Lidingö, Saltsjöbaden, Djursholm etc.  Var lugn det kommer.
I en lokal debatt skrev en tjej så här:
Det enda som för mig är viktigt i frågan om asylsökandes boende är att det är ett värdigt boende och att mottagandet är kompetent och varmt. Det är människor i kris vi talar om och inte något kannabaliserande öht. Jag tycker att tanken är god att privatpersoner får lov att upplåta sina "lokaler" efsm annars hade inga el väldigt få kommuner frivilligt gått med på att upplåta sina lokaler för ändamålet. Det har vi flera exempel på (kommuner som hävdar att de inte har bostäder/lokaler för mottagande av asylsökande). Det man missar med detta är att kommunens ansvar för att tillgodose tex skola och sjukvård, begränsas iom att de aktuella boendena tillkännages med väldigt kort varsel. Och vilka blir lidande för det? Människor som redan är i kris. Och DET är inte ok!

Mitt svar till henne löd så här:  
När inte kommuner kan planera sin verksamhet för att det kommer ett stort antal barn som rkäver utbildning, specialresurser då drabbar det alla i kommunen. Vi har också det faktum att det är STORA pengar med i boendet. Tro inte att de upplåter odengården av humanitära skäl, eller att Bert Karlsson är en stor humanitär och vll göra hjälpinsatser. Nä det är business från början till slut. Här gäller det att tjäna så mycket pengar som möjligt. Den som tror något annat är riktigt blond och naiv och nu menar jag inte hårfärgen utan tillståndet. Då kan man fråga sig varför ingen vill upplåta boende till hemlösa. Jo vi vet alla svaret, det är inga pengar med i bilden. Idag fryser hemlösa i SVerige ihjäl, hemlösa som blivit hemlösa och hamnat utanför samhället av olika skäl. Sjukdom, missbruk, arbetslöshet. Idag är det inte enbart "lodisar" som blir hemlösa, utan det kan drabba alla, även dig..... livet kan förändras på 10 sekunder genom olycka sjukdom etc. Den som inte är arbetsför, men anses frisk av försäkringskassan hamnar i ingenmansland. Inget arbete ingen bostad. Ta och gör ett besök hos hemlösas hus i Helsingborg eller stadsmissionen, så träffar du människor som bor i "världens rikaste land" och som bara äger det som de har på kroppen och en bärkasse med ägodelar, alltså det som även flyktingar har. Skillnaden är att för de hemlösa öppnas inga dörrar. VARFÖR... jo för det finns ingen business i att hyra ut till hemlösa. Migrationsverket betalar STORA pengar för sängplatser, vare sig de är belagda ellerinte. Märk väl här, att jag angriper inte flyktingar, utan migrationverket och den vansinniga migrationspolitik som förs i detta land. Man ger uppdrag åt Attendo och andra att driva verksamheten. Ta reda på vadAttendo är för något, hur stora vinster de har och var vinsterna tar vägen. Vinster som kommer från våra skattepengar, de skickas i en pipeline till Caymanöarna och andra skatteparadis. Rimligast vore att migrationsverket själva drev sina anläggningar med anställd personal. Vi har hört mycket kritik om hur de driver Blinkarsboendet. Minimalt med personal och passiv tillvaro, en passiv tillvaro som är pressande för de boende, vilket gör att det bryter ut bråk och annat och polisen har idag vipbiljett dit.

Det låter ju ädelt att inte bry sig om annat än värdigt boende.  Men nu är det inte  riktigt detta som är syftet med flyktingboendena. Utan det är att  tjäna så mycket pengar som möjligt på verksamheten.
Hon nämnde också i ett tidigare inlägg att  campinganläggningar tog chansen att få sin verksamhet att gå runt.
En camping har sin högsäsong på sommaren, så är det och en sådan verksamhet får anpassas till sommarmånaderna. Det är campingägarna medvetna om det är solklart.
Jag ifrågasätter varför ingen  är så sugen på att öppna boende för hemlösa. Blinkarpshemmet har fört en tynande tillvaro i många år, varför har ingen  öppnat dörrarna för hemlösa eller de som tvingas bo i Frazzes ruckel för ockerhyror. Jo naturligtvis, hemlösa bringar inga  stora inkomster. SÅ då konstaterar vi hur ädel Bert Karlsson är i sitt sinne, öppenhjärtigt och välkommande så länge det bringar in pengar.
Sänk ersättningen till 1/2 så lär ni se hur stort intresset är för att driva flyktingförläggningar.
Detta handlar enbart om pengar inget annat. Det ser vi tydligt på Blinkarpshemmet där Attendo har minimalt med personal, och där sysslolösheten  är påfrestande så påfrestande att polisen  regelbundet  kallas dit pga bråk. Den som tror att Bert Karlsson  är en vänlig själ som vill alla människor väl  är blond och naiv, nu menas naturligtvis inte hårfärgen här, utan tillståndet.
Denna  vanvettiga cirkus som migrationsverket har skapat  drabbar alla i samhället genom att kommunerna belastas hårt  i sin redan  hårt belastade ekonomi och det drabbar i slutändan barn, ungdomar, äldre, vägunderhåll. you name it.
Det är riktigt roande  att läsa vad som nu sker, samtidigt som det är tragiskt och förödande för samhället i stort och det i slutändan drabbar  sjukvården. Läste en mycket bra blogg, skriven av en aktiv SVerigedemokrat. en berättelse ur verkligheten, hur hennes styvfar förnekades rätt provtagning för att det kostnde pengar, men pga hennes kompetens som läkare  och det faktum att hon visste var hon skulle röja runt och vilka som stod som adressat för anmälan fick han rätt vård till slut. Men hade han inte haft henne så vore han död vid det här laget. Så frågan är hur många är det som dör pga fel provtagning, eller underlåten behandling.  Prislappen får återigen de sjuka och  svaga i samhället betala. Detta är en konsekvens av Reinfeldts  politik och den s.k. arbetslinjen.  Husmark Persson  tidigare Svalövspolitiker för M fick bära hundhuvudet för  sjukförsäkringen i sin roll som minister Men inte mår hon dåligt för det, hon bor idag i en flott villa i Borstahusen. Pensionärstillvaron speglar sig i det blanka havet.
REinfeldt vill inte kännas vid sitt författarskap vilket jag tog upp i min förra blogg. Där för är det roande att det nu blivit diariefört och med de regler som råder  kommer den nu att vara  bevarad åt eftervärlden.
Fas 3 och flyktingverksamhet  har blivit Sveriges Youkon Gold.  Skillnaden är att  hackan  har blivit  utbytt mot  en tom lokal och resårmadrasser.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar