lördag 21 juni 2014

Migrationsverket räddningen för Odengården?

Knappast har väl någon undgått att Svalövs kommun blev tagna på sängen gällande det plötsliga flyktingboendet  på Odengården.
Odengården byggdes som konferens och kursgård åt  sockerbolaget en gång.
Idag drivs odengården hotell coh konferens av  2 herrar. Exakta uppgifter kan fås på Ratsit bla. Där kan man också se att odengården gått med brakförlust  varje år. 1/2 miljon i förlust på en omsättning på 3,5 milj.
Man behöver inte vara  doktorand i Matte för att inse det faktum att driva en verksamhet med förlust varje år  är det få förunnat att fixa i längden. Nu står endast de sista 3 årens bokslut på ratsit.
dET har också talats väldigt tyst om hur många det är som skall bo där. Eller dvs hur många sängplatser det handlar om, För oavsett om det sover någon i sängen eller inte så uppbär Odengården ohc deras samarbetsplartner  en ersättning som vida överstiger den  rumshyra som det kostar för en turist att bo där ett dygn.  DÅ ingår förvisso endast frukost, men  dygnsarvodet i det fall som sängplatserna är outhyrda överstiger turisthyran, sover någon i sängen ökar ersättningen med 3-400 kr.
Vi kan väl också förmoda att ett enkelrum blivit dubbelrum och dubbelrummen blivit familjerum.  Allts åkanske tom 5-6 personer i ett rum.   Varje person inbringar en sänghyra. det är business det.
I Röstånga jäser det och företaget som står som arrangör  är  Vindilen AB . Vid   kontroll på Ratsit hittar vi 1,2 miljon i omsättning

Vindilen AB
KULLAVIKS ÄNGSVÄG 8
429 31  KULLAVIK
Verksamhetsbeskrningen låter så här:  Föremålet för bolagets verksamhet är att bedriva konsult- verksamhet inom informationsteknologi, förvaltning av och handel med värdepapper, samt därmed förenlig verksamhet. Alltså inget som handlar om boende eller vård, utan så långt ifrån som det bara går.
MEN...
Kopplat till Vindilen genom ägandet  hittar vi också.

Godhem Invest AB
C/O PWC, BOLAGSGRUPPEN
LILLA BOMMEN 2
405 32  GÖTEBORG
Denna verksamhetsbeskrivning låter så här.  Bolaget ska bedriva ABT-boende, HVB-hem och vårdverksamhet, äga, hyra och förvalta fastigheter samt bedriva därmed förenlig verksamhet.
Så en vild gissning är att det är ett antal  företag med i bilden som alla skall ha sin del av arvodena från Migrationsverket. en av delägarna är inte heller folkbokförd i SVerige. så en vild gissning, har vi ett nytt miniattendo, där vinster skyfflas iväg  till Caymanöarna.
Här är fler artiklar om problemen i Röstånga.
Bekräftar viss brottslighet ,
I artikeln  nämns drygt 60 boende.
Det nämns också ett namn Ulrika Lillhage bosatt i onsala.  I Onsala kan vi också hitta kopplingar till ägarna  av Vindilen AB och diverse andr abolag som har kopplngar till varandra. Med kopplingar menar jag att en person har engagemang i bolag, där andra personer har engagemang som sedan har ytterligare engagemang. man kan alltså följa  och få någon form av röd tråd. Nu är det inte alltid att det finns en tråd eller koppling. Men när besläktade verksamheter och  verksamheter där det är stora pengar inblandade typ fastigheter, vård, omsorg och inte inst flyktingboende.  har oftast en tydligt tråd. 
Lillfast AB
C/O LILLFAST
ONSALA GODHEMSVÄG 111
439 93  ONSALA
Ovannämnda bolag är belagt med konkursansökan. 
Det finns med all sannolikhet  anledning att  återkomma till flyktingboendena i Röstånga med omnejd och de problem som rapporteras därifrån. 
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar