lördag 28 juni 2014

spillrorna av världens bästa välfärd öppnar för kvacksalveri

Åtskilliga gånger får vihöra att SVerige har världens bästa skola världens bästa sjukvård och vi är världens rikaste land. Den som lever i den tron är verkligen ute och seglar i det blå.
Vi har kanske världens dyraste sjukvård, beroende på att så många privata aktörer som nu fått startat upp sina riskkapitalbolag pumpar pengar både från patienter och landstingen.
Vi kan i aftonbladets artikel läsa om hur privata vårdmottagningar försöker prångla på patienter samma typ av hörapparat som Björn skifs har och som skriver ut waran regelbundet, trots att det finns andra och bättre mediciner.
Waran är blodförtunnande och skall hindra stroke, men då det har samma ingredienser som råttgift skall det ges med stor  försiktighet och  täta kontroller. Täta kontroller som vårdmottagningarna tjänar på. ett blodprov som tar 5 minuter och som ger slantar i budgeten.
Men vem får betala priset, jo det är patienten som får åka till vårdmottagningen i tid och otid. Givetvis är waranbehandling förenat med risker.
Den bättre medicineringen är dyrare, men innebär bättre livskvalitet för patienten och i slutändan för mindre kontroller och därmed belastas vården mindre även för landstinget som betalar notan.
 Vi har senaste tiden kunnat läsa om cancer sjuka som inte fått behandling utan skickas hem för att dö. Utan anhöriga som röjer rundor  kan de bara gå hem och vänta på träfracken, trots att det finns behandling.
Mitt sunda förnuft säger att  när det skall pumpas ut vinster i vården så tummar man på kvaliten.
De som driver de här bolagen vill tjäna så mycket pengar som möjligt, speciellt som det till hösten lär bli ett regeringsskifte. Moderaterna  har urusla siffror och jag trorknappast att någon vettig svensk är så blond och blåögd att han/hon köper Reinfeldts blåa dunster en runda till.
Alla partier UTOM Moderaterna vill  återställa akassans värde.
Moderaterna likställer akassan med bidrag. Det säger väl allt om synen på människor.
Lägg sedan till strategin för det sovande folket så har vi en klar bild.
Men en stadsminister som hatar sina landsmän, vad kan man begära då.
SVerige har rasat många platser på listan över bästa skolorna. Tom några av de fattigaste länderna i Afrika har bättre resultat än SVerige, det säger väl det mesta.
Läkarna har fått order om att göra en selektiv bedömning om vilka som skall få botande cancerbehandling och vilka som skall få smärtstillande för att  invänta slutet. TROTS att det finns behandling att få.
Allt detta leder till att kvacksalveriet frodas. I hd kan vi läsa en artikel om Lennart Nilsson från viken som lurar svårt sjuka människor att dricka ett värdelöst medel och  betala 6000 kr i månaden.    Till sin hjälp har han en tandläkare i HElsingborg som skickar kunder till honom och som berättar om hur 18 patienter blivit hjälpta. Vi kan också läsa i artikeln om hur svårt sjuka har tagit sina sista sparslantar i ett desperat försök att  bli av med sin dödande cancer.
hur lågt får man sjunka egentligen.
Man kan dra paralleller om   när  några med koppling till Jehovas vittne sålde hönsfoder som bantningsmedel. Ja det som man har lagt in som en rolig scen i Sällskapsresan har verklighetsförankring. Det stod några artiklar i tidningen, långt före internets tid, så troligtvis har det fallit i glömska.
Hittade en artikel  som nämner det.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar