onsdag 9 juli 2014

Insamlingen till Odengården blir till ett härsket valfläsk.

Det 'är inte  utan att det är rätt så roande att se på hur Centern i Svalöv slår mynt av att de samlar in prylar till behövande på Odengården.
Måste vara ett perfekt läge att göra det, så här 2 månader innan valet.  Centern i svalöv visar humanitet och medmänsklighet, empati och allt vad det nu benämns så man blir tårögd....
Man berättar vitt och brett hur tacksamma flyktingarna är.
att de är tacksamma det betvivlar jag inte en sekund. Det som Centern tydligen har missat är att det i anordnarens åtagande är att  förse flyktingarna på odengården med erforderliga förnödenheter.
Förnödenheter som nu blir gratis, därmed ökar förtjänsten och vinsten för arrangören som  liksom Attendo kan betecknas som riskkapitalbolag.
Men nu när Centern har hjälp och empatidräkten på sig, så  kan man väl mobilisera och hjälpa de svaga i vår kommun. De hemlösa i vår kommun och de barnfamiljer som näppeligen har mat för dagen.  Den kategori som man  i kommunfullmäktige  mycket väl kan stå och förneka dess existens.
Mig veterligt var det några privatpersoner som tog initiativ till insamlingen. Ändå har centern mage att briljera  över det.
 Jag ställde en fråga till alla partier i Svalövs kommun angående vad de hade för tankar och planer för att hjälpa de svaga i samhället.  Fortfarande lyser svaren  med sin frånvaro. Centern   är tystare än en mussla.
Givetvis kan inte under tecknad i debatter låta bli att ställa frågan i samma tråd som man  briljerar över hur duktiga man varit och vad man vill göra. Av någon konstig anledning tystnar man direkt  och tråden dör ut. 
Centern har idag gjort ett utspel angående ett utegym vid Svalövs sjön, något som andra varit  pessimistiska till då det kräver underhåll.  Utegym i all ära, det är inte att föringa, samtidigt som vi bor i SKånes vackraste bygd. Det finns gott om naturliga  hinder i form av stengärde, stenar, diken och ett löpband kan enkelt ersättas med  några kilometer grusväg i skogen.   Det är också roande att i debatten  läsa hur självgod Centerns  självutnämnde kommunalrådskandidat  är när han informerar f.d. kommunalrådet Kruuse om hur lyhörd han är  och lyssnar på invånarna.
Utan att  någon ens beskylt honom för att vara populistisk i diskussionen så skriver kommunalrådskandidat  F Jönsson så här: "arl-Erik, är det populistiskt att lyssna på medborgarna och leverera det de vill ha? I så fall är jag skyldig". Visst är det roande hur de ägnar sig åt röstfiske med stora nätet.  
Men märkligt nog  verkar  flötet förvandlas till stora vaxproppar som  växer till sig direkt  när  någon  nämner insatser för svaga i samhället.  
En sak är säker det feta valfläsket det stinker riktigt härsket. Frågan är om någon kommer att stå ut med stanken ju närmare valet vi kommer.
Upplysningsvis lyser svaren med sin frånvaro från varje parti. De enda som har kommit med någon form av respons är miljöpartiet  som i Lokaltidningen har gett sitt svar och även ställt en rak fråga till undertecknad om hur  svar önskas.
DETTA är att lyssna på invånarna, även om frågorna är  obekväma och  inte bidrar till något  napp vid röstfiske.
Så  kommunalrådskandidat her Fredrik Jönsson, vad är ditt svar? Vad vill du  och Centern göra för att underlätta för de svaga i samhället som i dagens läge tvingas leva på existensminimum ohc försörjningsstöd. Vad tänker ni göra för att underlätta för Svalövs kommuns  invånare som har det sämst. Vad tänker ni göra för att  de skall  få mäjlighet till ett drägligt  och anständigt liv.
Samma fråga ställs till övriga partier som dock inte än så länge briljerat över sin egen förmåga på samma sätt som  och kommunalrådskandidat F. Jönsson.
Det är inte utan att dte är riktigt roande att se hur  gänget plötsligt vaknar till  i sin törnrosasömn plötsligt inser att de kanske måste  börja  prata med invånanarna.
Cirka 500 personer  får ekonomiskt bistånd i Svalövs kommun. Knappt 10 000 är röstberättigade i Svalövs kommun enligt statistik  5% av de röstberättigade handlar det om. . Lika många som röstade på miljöpartiet i valet 2010 i Svalövs kommun.  5% - kanske biljetten till den åtråvärda kommunrådsposten..... 

Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar