onsdag 2 juli 2014

Överfulla sjukhus stänger avdelningar, skickar strokepatienter till Köpenhamn och lungproppspatient skickades hem

En i min bekantskapskrets drabbades av stroke. Men på sjukhuset i LUnd fanns inte plats. Det var överfullt samtidigt som man stängt vissa avdelningar för att  spara pengar. Men var är den besparingen när patienter  som behöver en akutbehandling av stroke inte kan tas om hand utan skickas till Köpenhamn istället. Hur mycket dyrare blir denna vård  än om  personen ifråga fått sin behandling i SVerige. Att tvingas,  svårt sjuk skickas till ett annat land, förvisso grannlandet är inte heller roligt. Det kostar också anhöriga en  rejält högre slant att ta sig till Köpenhamn istället för till Lund, då reskostnaden mer än fördubblas pga bro, tåg eller båt.
Vården som sådan är det säkerligen inget fel på, men det innebär stor oro för patienten och kan innebära risker för att komplikationer tillstöter pga stress.
Vidare skickades en annan  man  i 70årsåldern hem med proppar i lungan, propplösande medicin och med beskedet att du får ta dig till Malmö imorgon med  sjukresor.
Efter en orolig natt som gick bra trots allt beställde han sjukresa. Bad särskilt om att få en rullstol, då han undast kan gå max 5 meter för egen maskin. Men då kundcentrat numera finns i Senegal uppstod naturligtivs språkförbristring och någon  rullstol fanns inte tillgänglig när han kom ner till Malmö.
oförmögen att själv ta sig fram stapplade han fram till några stolar som stod i entren och fick vänta där tills det råkade passera en sköterska som kunde hjälpa honom.
Hur många får sätta livet till  i den bristfälliga vården och denna vansinneskarusell med stängda sjukhus, besparingar på läkemedel. Blodproppar i lungorna kan vara  livshotande och blir det oftast om det inte sätts in behandling. Det minsta man kan förutsätta då är väl någon form av övervakning.
När det sedan är en person som bor ute på landsbygden, där telefoner slutar fungera när det åskar och med några hundra meter till närmaste granne då borde det vara självklart med en plats. Om inte annat bör man kunna  flytta lite mindre vårdkrävande, svårt sjuka till patienthotellet eller framförallt öppna upp de avdelningar som stängt för semester, framförallt sängplatserna bör enkelt kunna frigöras.
PRivatiseringarna och vinsterna i vården har nu gått så långt att svenska folket utsätts för livshotande fara  om de råkar bli sjuka. Å andra sidan. Den som är sjuk, är inte värd något i Reinfelds värld. Går vi  knappt hundra år tillbaka i tiden så fanns det en annan man som  också tyckte  att sjuka, arbetslösa, handikappade och äldre var totalt värdelösa. Han löste det genom att skicka dem till den slutliga lösningen.
Är neddragningarna i vården och övrig välfärd Reinfeldts slutliga lösning
Arbeit Machts frei.
Som det ser ut nu kommer Reinfeldt att bli arbetlös i september. Vi får väl hoppas att svenska folket  inte drabbas av total minnesförlust över vad som har drabbats och åstadkommit den vanliga svensken under de sista 8 åren och att valresultatet  kommer att sparka honom  från sin tron.
Tyvärr lär vi inte se någon förbättring  de närmaste 4 åren oavsett vem som än kommer attt regera, för det tar  årtionden att städa upp  och återuppbygga efter orkanen Reinfeldts  framfart.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar