tisdag 12 augusti 2014

Aftonbladet, glömde en liten detalj.....

Aftonbladet skriver för en gång skull en vettig artikel.
Ungdomar är inte  ensidigt lata elller vägrar ta skitjobb.
Många sitter och väntar på sms för att få besked när och om de får jobba.
De vet inte om de skall jobba 1 eller 12 timmar.  Bemanningsföretag, Donken Max, Burger King. Alla är  bolag och brancher som  rått och girigt utnyttjar ungdomarna.
Regeringen gör lite utspel om praktik för ungdomar  och då tar man upp att de lever på socialbidrag.
Vem lever frivilligt på 3500 kr per månad + hyra el etc. Bor ungdomen hemma  får han/oftast inte  godkänt någon hyra, vlket innebär att föräldrarna i princip får försörja vuxna barn. Vem har sedan hjärta att slänga ut sina barn. ytterst få, detta vet kommunerna om därför  ger man avslag för  tidigare överenskommen och betald hyra för de umgdomar som antingen jobbat eller studerat och betalat för sig hemma.
Beslut som går att överklaga, om det finns förmåga och ork, för överklagande får göras varje månad. Vem tror att någon frivilligt lever på akassa och skiter i att jobba för att de får pengar ändå. Ja verklighetsfrånvarande politiker såsom Reinfeldt och gänget.
Tänk om de en enda dag kunde vara ute i verkligehten.
ulvenhag skall göra ett besök i verkligheen genom att flytta sitt kontor en månad till Hjällbo. Se på fan ett litet besök i verkligheten.
Men för att återgå till ungdomsarbetslösheten så  permanentas effektivt arbetslösheten överhuvudtaget av framförallt arbetsförmedlingen, men också av bemanningsföretag och fackföreningarna.
Arbetsfförmedlingen för att det  övervägande är inkompetenta dinosarier som lever i urtiden som sitter som arbetsförmedlare. Arbetsförmedlare som jagar statistikpoäng.  Arbetsförmedlare som älskar att nedvärdera och trycka ner sina offer, dvs arbetsförmedlingens kunder. Arbetsförmedlare som är rädda att själv förlora jobbet, dvs om det inte finns något behov av AF då blir de arbetslösa.  I många fall har det också varit avdankade politiker som besuttit stolarna på AF.Om det finns någon på AF som är vettig och brinner för sitt verkliga jobb och sina verkliga uppgifter att förmedla jobb, att få ut ffolk i vettiga och värdiga arbeten, att lyssna och efter bästa förmåga sammanknyta arbetsgivare och arbetslösa. Den stackarn lär inte klara många år på AF, utan  kommer att brinna  till en hög med aska i form av utbrändhet. Ja ni vet det där som  Christina Husmark Persson drabbades av men blev frisk efter 3 dagars sängliggande......
Bemanningsföretagen för att de numera gärna i första hand  anställer studenter  som bara vill ha timmar, inte  fasta jobb. För Facket har i sin iver att skapa heltidsjobb och få företagen att sluta utnyttja akassa och deltidsarbete, att skapa en trygg heltidssysselsättning  dragit åt snaran med kvarnstenen runt halsen på arbetslösa. Bemanningsföretagen har lovat att inte anställa arbetslösa på deltid, alltså anställer man inte arbetslösa alls, för garantilön vill inte utbetalas.  Sedan har vi den korkade 75dagars regeln. Du får stämpla 75 dagar, deltidsveckor, sedan får du inte mer ersättning.
Men nu har den regeln ändrats lite i smyg. För vilken vettig svensk som helst inser att  det är med deltidsjobb man får en heltid om man är pigg och rask. De flesta företag rekryterar fortfarande på så sätt.
Men reglen har inte marknadsförs. Det är nämligen så att i allt finstilt regelverk kan man om man har barn under 18 år gå över i aktivitetsgarantin fortsätta jobba deltid. Det är dessutom en rättighet, även om man har akassedagar kvar. Tyvärr är även arbetsförmedlarna oftast okunnig om detta.
En väninna till mig som är rörmockare, ja ni läste rätt. En tuff tjej, framåt med 3 små barn fick jobberbjudande från Norge.
Hon ringde till AF och frågade om hon kunde tacka ner. Men nej enligt kundcenter fick hon inte det utan tvingades tacka ja till jobbet som innebar 21 dagar bortovaro från barnen och 9 dagar hemma. Barnen är dessutom 4 och 6 år. Hon accepterade jobbet, och besökte för att ordna papper den ordinarier arbetsförmedlingen, där man klart sa nej till att hon var ttvingad att ta jobbet.  Nu gick det att ordna och jobbet innebär ett stort plus i kassan, så mannen var med på det.
Men vad gör den tjej eller kille som är ensamstående, eller har en partner som  inte kan hämta  och lämna barn samtidigt.
Enligt AF skall de inte ta hänsyn till detta.Alltså handlar det om att splittra familjer. Lagtexten är så snårig och luddig att inte ens AF:s jurister vet vad som gäller eller hur lagar skall tolkas.
Om någon anställer en nyanländ får företaget 85% i anställnigsstöd. Detta har utnyttjats av taxibranschen där idag 90% är icke svenskar. Med en låg lön på 5000 kr ohc provision på resten tvingas de äta under färd i bilen, för rast har man inte råd att ta. Bryta mot alla trafikregler. Samres, färdtjänst, sjukresor  är ett praktexemepel på detta. Resorna planeras  på en karta  på en anslagstavla i Senegal med hjälp av gps, som beräknar körtiden. Men den körtiden förutsätter  att det inte finns något trafikhinder tex i form av köer.
I verkligheten kan en sjukresa ta 2 timmar, med lite kringkörningar, och det finns åtskilliga exempel på  patienter som missat sina behandlingstider. För en cancerpatient är detta spektakel förödande. Att missa en behandlingstid, kan äventyra den sjukes liv. Det är ocks ådet faktum att man samlar ihopa sjuka som en skock får i bilen och det hostas, nyses över den patient som går på kemoterapi.
Men ett ledi Arbeit machts frei--koncenptet? Endast de friska och arbetsföra  är något att ha.
Sättet att  sortera ut är många. En liten man med mustasch och gäll röst öppnade gaskammarna. 70 år senare pågår samma sak, fast på ett raffinerat sätt,nämligen att ta ifrån  människor deras livsglädje och hopp. Samt utsätta vederbörande för  diverse bakterier och virus. Kemisk selektering. Endast de starka överlever.
Men men , nu är det snart val coh det är det viktigaste valet i modern tid.  tyvärr innebär det inte att vi återfår vårt gamla trygga land dagen efter valet. Det tar  åtskilliga år att återskapa tryggheten. Det som Reinfeld med sin välfärdsbulldoser har raserat på 8 år kommer att ta 80 och  bygga upp. En hel mansålder.
Jag älskar SVerige, och trots mitt brunsvarta hår och bruna ögon är jag  svensk. Släktforsknigen visar, förutom en och annan fader okänd  för 100-150 år sedan att mina förfäder  kom från Göingebygden och småland.  Med tanke på dåtidens  stora möjligehter att resa jorden runt kan ma nväl förutsätta att mina  släktband är från något exotiskt land. Så hur var det nu med det där med etiskt svenskt. Blond och blåögd.
Ja den som påstår att svenskarna är blonda och blåögda i  utseendet har sovit på en del av historielektionerna. Finska karelen ryssland har en blond befolkning på sina ställen. Ja SVerige och norge också men övergripande är cendre och mörk cendre.
Vore intressant att höra vad SVP säger om min svenskhet.
Kyrkböckerna  visar en sak, men  min hårfärg en annan.
Oavsett vilket så är jag så mycket skåning att mina fötter är täckta med en redig bördig mylla och det är jag förbannat stolt över. Mina förfäder var bönder, torpare, soldater och statare. Med flytt en gång per år har man tagit sig från Gunnaryd, vilket är det sista jag lyckats tyda i kyrkböckerna till Norra Åsum. 
Vi har idag en Stadsminister som hatar sitt land och sitt folk. Att få bort denna  man från tronen är århundrades viktigaste uppgift. För våra barns skull, våra äldre, vårt svenska lantbruk, vår svenska industri. Ja för vår egen skull.  Årets val 2014 är det viktigaste någonsin. Rösta hur du vill, men gör Reinfeldt arbetslös......
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar