lördag 16 augusti 2014

Mindre än en månad kvar.........................

Alla partier utom Moderaterna anser att a-kassan skall höjas.
Att inte Moderaterna  inser att det är dags att höja en ersättningen i en försäkring, som är just vad det anges, en försäkring, inte ett bidrag, när socialbidragsnivån är högre än akassan är ett steg l deras linje att ta bort välfärden. Att införa det samhälle som vi redan har, två tredjedelssamhället.
När en stor del av befolkningen står utanför samhället ekonomiskt och lever i fattigdom.
Det är mindre än en månad kvar till valet.
Som der ser ut idag åker centern ut, liksom kristdemokraterna. Martinidrickande ravepartydrottningen Schyman har 2,1% och ett inträde i riksdagen  kan uteslutas. TAck och lov.
SD har ökat till 10%. Som den Sverigeälskande person  vore det självklart att rösta på SD, men nej det kommer jag inte att göra och det har inget med att jag inte är medlem i partiet längre. Det beror enbart på att man i sin maktkåthet kommer att fortsätta sitta i knäet på REinfeldt.
Att rösta emot höjning av akassan, eller lägga ner rösterna som man gjorde för några år sedan vilket omöjliggjorde en välbehövlig höjning.
Om lägsta nivån vore i linje med socialbidraget, då var det mer rimligt, men idag är socialbidraget eller försörjningstödet som det kallas idag  i nivå med det högsta.
Det innebär att socialstjänsten  är överhopad med ansökningar som kunde undvikas.
Det innebär också att människor som  lever tillsammans med någon annan får  leva på denna person.
Visst lever man ihopa och skall dela allt, i nöd och lust heter det.
Men att under en period av arbetslöshet behöva sälja bostad bil,  osv för att överleva, är det rimligt.
Man betalar till sin försäkring för att vara tryggad, precis som man betalar  en rejäl slant till sin hemförsäkring, eller bilförsäkring.
Man vill ha ut en rimlig del av värdet på sin bostad om den brinner upp, eller det blir påhälsning av tjuvar, vattenskada osv.
Om försäkringsbolagen skriver bort halva värdet eller mer vid ett inbrott, då byter vi försäkringsbolag. Vid arbetslöshet kan vi  bara bita ihopa.
En del partier vill höja första 100 dagarna. Det är i stort sett skit samma. För de första 100-200 dagarna täcker fackets försäkringar upp till 80%. Ja nu är det inte 80% för  den summan som ersätts  räknas efter tabell 34 och kolumn 4, alltså nästan 40% räknas bort. Någon skatt utgår inte då summan är skattefri.
Nej det är efter de 150 dagarna, som en höjd ersättning behövs.  Nrä sparkontot är tomt, elräknigarna bli höga under vintern och inkomsten är 11000 efter skatt. En skatt som är avsevärt högre än när man jobbar pga jobbskatteavdraget.
Men som arbetslös  har man reskostnader. Det är af:s diverse olika dagisaktivieter som  tar både tid och pengar från ett vettigt jobbsökande.
Vi kan dagligen läsa om FAS 3, den människovärdesvidriga lekstuga som Reinfeldt harskapat för"de lata som inte vill jobba". Men vilka är lata och vill inte jobba.  Denna verklighetsfrånvarande landsmans och landshatande  stadsminister som nu har åderlåtit och förstört  vårt fina land under 8 år har tydligen inte fått information om att jobben flyttar utomlands.
Stadskassan dräneras påvälfärdspengar via  riskkapitalbolagen.
På 1800talet och tidigare fanns statarna.  Vi är snart på väg dit igen.
Att träla för mat och husrum. Slaveriet och statarna avskaffades, men lik förbaskat finns det idag i en modern form.
Statarna flyttade  en gång om året, en fas 3 får gå kvar år ut och år in. Att söka jobb blir nästintill omöjligt då tiden går åt till resor  till fas 3 dagiscentran och  att sitta av tiden på FAS 3.
Dagligen  beskrivs det hur FAS 3 går till.
En del sitter av tiden, en del tvingas utföra regelrätta arbetsuppgifter som egentligen är riktiga jobb.
I värsta fall för lägsta ersättningen  från akassan och  komplettering med försörjningsstöd.
För att få försörjningsstöd krävs att alla tillgångar är borta. I de flesta fall får  man inte ens äga en bil. Skulle det vara så att det är någon som äger en skrotbil, så kräver de en värdering, som kostar 500-1000 kr, och intyget på värderingen kan hamna på 500 kr för mer är en skrotbil inte värd.
Värderingen räknas inte in i normen, men värdet av skrotbilen gör det och det blir plötsligt 1000-1500 kr lägre att leva på.
Socialtjänsten  bryter regelbundet mot lagarna, genom att ge avslag för det som egentligen skall godkännas. 5 månader senare eller mer  bifaller förvaltningsrätten och de tvingas betala ut - förutsatt att klienten orkar överklaga.
Vårt samhälle håller på att kollapsa under all privatisering. Vi har gått från världens bästa skola till att hamna under en del fattiga länder i afrika, vars styrande regeringar med stolthet  prioriterar skolan.
I Sverige priorieteras vinster till riskkapitalbolagen. 
Trots att vi inte har jobb till alla i detta landet så  öppnar SVerige dörrarna för  tusentals flyktingar. Nu är det något som vi SVenskar alltid gjort, så visst är det t radition. Men det är inte tradition att   personer som Bert Karlsson, Attendo etc  skall profitera på hjälpbehovet.
Att hyra turistanläggningar med dålig lönsamhet som lever på konkursens brant i turistorter där orten är död 10 månader om året och hyra ut sängplatser, vilket ger en bra slant i kassan.
Om vi backar 70 år tilblaka i tiden, så hjälpte  SVerige  det krigsdrabbade Europa. Det kom mängder med  f.d. fångar från koncentrationsläger, krigsläger som behövde hjälp. Sjuka, utmärglade. Barn  från Finland skickades till Sverige.
Men det som var annorlunda då var att Svenskarna öppnade sina hem för dessa människor.
Nog kan vi göra samma sak idag. Men den byråkratiska apparaten sätter effektivt stopp för att ta hand om föräldrarlösa barn, för då är det fosterhemsutredning i ett halvår först, minst.
Min mormor och morfar  hade under ett år en flicka från finland hos sig. Detaljerna hur hon hamnade där vet jag tyvärr inte så mycket om. Men hon skrev brev till "mamma"  varje år. Några av breven hittade jag när jag tömde mammas lägenhet.
De finska barnen skickadés tillbaka, i många fall hade de tom glömt sitt modersmål. De rycktes upp från tryggheten en gång till. 
Vi svenskar  är alltid villiga att hjälpa, men hellre  200 mil bort än  den hemlösa runt hörnet. Varför är det så? Varöfr kan vi inte hjälpa våra medmänniskor   i byn också. Vad utesluter  hjälp till båda kategorierna?
De blåblodige far gärna iväg  och hälsar på barnen i indien, men  den hemlöse mannen eller kvinnan som bor under  motorvägsviadukterna i en koja, den får inte besök.
För vårt land och vår välfärd och vår framtid  så får vi innerligt hoppas att vi får ett regimskifte. VEmskall man rösta på. Ja  det är ett svårt val. Mitt hjärta klappar för Sverige och SVerigedemokraterna vore ett självklart val, men med facit i hand efter de 4 år som  partiet funnits i riksdagen och i stort sett vid varje omröstning   röstat i enlighet med alliansen är detta uteslutet.
FEministitskt intitiativ är väl bara att  gapskratta åt. Deras senaste utspel om en mansskatt för att få till jämställdhet  var skrattretande. Men också kränkande för oss kvinnor som kämpar på i  den mansdominerade  världen.  Vi som förespråkar  jämställdhet på lika villkor. Som jobbar sida vid sida med männen och där vi alla respekterar varandra  oavsett kön, sexuell läggning, ursprung,  utseende eller hudfärg.  För oss är det kränkande med FI:s spektakelutspel.  Att Schyman gör ett sista race som poliker för att få uppmärksamhet. En uppmärksamhet som blev större när hon ravepartade på Docklands för 10-15 år sedan. Bättre hon blir i Simrishamn och vattnar sina stockrosor  på sommaren, där gör hon mindre skada.  Så vad skall man rösta på. Vänstern? Det enda partiet som säger nej till EU, nej till kärnkraft, och som vill begränsa vinsterna i välfärden.
Kanske det.
Det får vi se när valdagen kommer. Rösta skall jag göra   och Rösta bort Reinfeldt.
Vi kan också konstatera att det är dags för ett  SVERIGEVÄNLIGT parti som värnar om Sverige och vår välfärd.
Inte som käbblar om etiskt ursprung, eller dnatester. 
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar