söndag 17 augusti 2014

Tålamod krävs av svenska folket.

Reinfeldt vädjar om tålamod  och öppenhet.
Ja tålamod lär krävas, en ängels tålamod när Alliansens härjningar likt vikingabarbarer med statsfinanserna.  Det finns inte utrymme för  reformer och välfärd är hans budskap.
Men det finns utrymme till att stoppa vinster i halsen på riskkapitalbolagen via flyktingförläggningar, vårdhem där kvaliteten är under all kritik. Det finns utrymme att trycka miljoner i halsen på f.d. nydemokraten Bert Karlsson som plötsligt har blviit en  manlig variant av moder Teresa. Eller hur är det med det.
Ja det är många som vänder kappan efter vinden. där det luktar  kulor där  flockas de giriga riskkapitaliserna och lycksökarna likt spyflugor och gamar  runt ett kadaver.
Vi svenskar har alltid varit villiga att hjälpa, dock inte grannen nästgårds, eller den bostadslöse  som sover i trappuppgången, han/hon körs gärna iväg istället. 
Det öppnas flyktingförläggningar  lite kors och tvärts till kommunernas  stora förtvivlan, för planeringen går åt helsike.  I vår kommun finns det idag ett antal mottagningar.  Blinkarshemmet är väl det som är mest känt, men det finns odengården, Finstorpsgården, en avstyckad gård som varit till salu några år, där priset ökade med en miljon när migrationsverket blev hyresgäst.  Det finns ett ett f.d. sjukhem i Teckomatorp som senaste decennierna drivits som  hotell/värdshus/vandrarhem och som med jämna mellanrum kånkat. Det är idag ett hem för "ensamkommande flyktingbarn". De som befinner sig i dess närhet vore om det var svenska  "barn" i samma ålder, starkt förolämpade om de benämnts " barn". Det finns ett hem även i Svalöv. Nu ryktas det att även SValövs hotell kommer att hysa  hyresgäster från fjärran Östern. Vore väl angenämnt, om det vore turister, men i det här fallet är det stadskassan som står för fiolerna.
Ja vi svenskar har alltid varit humana. Efter andra världskriget fruktansvärda slakt av judar, zigenare och andra. kom det skadade utmärglade  brännmärkta människor  till Sverige. Människor som fick hjälp coh tacksamt tog emot det. man inhyste  krigsoffren i varje ledig lokal, gemene man ställde upp.
Precis som det skall vara. Det var en stor skillnad. Riskkapitalbolagen fanns inte då och kunde profitera på de drabbade. Det var ingen som satt och kallt kalkylerade med  hyra av tomma sängar.
Svenska folket öppnade sina hem för krigsbarn från Finland. En  insats som många år senare debatterats i det ondliga hur humant det var att barnen fick komma hit.  Men då räddade det säkerligen livet på många som annars gått under.
Media kör sina snyftstorys idag om hur synd det är om flyktingarna som tvingas  äta  torr kyckling  och i vissa fall ej får enligt tradition slaktat maträtter.  Men den som är drabbad av krig och elände gnäller knappast för detta. Att få tak över huvudet och leva i fred, bör om man varit utsatt för jordens helvete  huvudsaken.
Svenska folket har tålamod med det mesta.
Men tålamodet tryter och det sakll det göra när stadskassan åderlåts och pengarna skickas utomlands till några lågskatteländer. De dumma svenskarna, säger omvärlden och flinar förnöjt.
Vi är väl många som hoppas på ett regimskifte för vårt kära fosterlands skull.
Som den sverigeälskande person jag är med fötterna förankrade långt ner i den skånska dyngan  så kan jag med sorg i hjärtat konstatera att SD inte är ett alternativ att rösta på eftersom man  99 gånger av 100 sitter i knäet på REinfeldt och röstar med alliansen. Tex fällde man  förslaget om höjd akassa redan  för några år sedan. ma nskyllde på att det innehöll förslag om finansiering som de inte gillade. 
Ja vi får hoppas på regimskifte för att slippa  se vårt kära fosterland bli ett  oreparerbart konkursbo. Vi är på god väg och Reinfeldt erkännande  genom att be om tålamod är bevis nog. Märkligt nog fanns det pengar till ett femte jobbskatteavdrag. Så min käre svenske landsman/kvinna.  Vill du ha pension, vill du att dina barn skall få en värdig utbildning i skolan, vill du ha välfärd och kunna få vård när du är sjuk.Fundera på min uppmaning:
RÖSTA PÅ VAD DU VILL, MEN RÖSTA BORT ALLIANSEN  UNDVIK ATT RÖSTA PÅ SD, DÅ EN RÖST PÅ SD ÄR DET SAMMA SOM EN RÖST PÅ  REINFELDT OCH HÅLL FI UTANFÖR ROSENBAD.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar