måndag 15 september 2014

Sagan om sandlådan och Dinkytoybilarna

Ja då var det dagen efter the D day eller V day. Valdagen.
Reinfeldt har lämnat skeppet och avgår som partiledare. Anders Borg hans  vapendragare  och lierade i det idoga arbetet att förstöra SVerige lämnar också det sjunkande skeppet.
Visst känns det lite ironiskt att  de bara kan  lämna skiten åt sitt öde,  istället för att städa upp efter det kaos som de åstadkommit.
Löfven försöker nu bilda regering med Miljöpartiet. Vänstern sträckte ut handen men han tog inte den.  Han försökte då flirta med Lööf men hon ville inte vara med och leka.
Detta påminner lite grann om en sandlåda och det är skrämmande.
Därför har jag roat mig med att skriva sagan om Sandlådan och Dinkytoy bilarna.  
Reinfeldt slängde sin spann och spade och gick hem, Borg sprang efter. Både kilade hem till mamma, för nu var det inte roligt längre.  Kvar ligger  alla dinky toysen spadarna och spannarna och frågan är vem skall städa upp.
 Jimmy och grabbarna med Ekeroth  i spetsen sitter på en bänk med sina järnrör och kollar trånande bakom sina solglasögon. DE sitter i sitt klubbhus på kullen och spanar ut över nejderna. VAd fan, Var skall REinfeldt ta vägen, kom tillbaka  så kan vi leka lite, du e ju vår idol grabben. Vi vill hjälpa dig, vi vet hur man städar och gör en rensande sanering.   Ekeroth  tittar längtansfullt på sitt järnrör, det var länge sedan han fått   gå på babbejakt. Sist han gjorde det blev det ett herrans liv Han brukar filma   sina jaktevents och titta på dem efter åt. Men nu hade någon  snott filmen på hans server och sålt det till kvällstidningarna. 
De vill ju så gärna va med  och leka med  coole Reinfeldt.  Men Reinfeldt vill inte leka med dem. Jimmy suckar. Han tittar sig i spegelbilden från  en glasruta och drömmer tillbaka till gamla tider när han satte skräck i sin hembygd  Sölvesborg, när han och polarna kom med sina kängor och bomberjackorna.  Han har fortfarande  sin gröna kvar i  garderoben och  ibland nrä inte Louise ser det så tar han fram den. Den hänger bakom folkdräkten och slokhatten. Han gillar egentligen inte att spöka ut sig i slokhatt och knätofsabyxor, men  Louise  tänder på det  och säger att han är sexig i hatten så  tja då får det vara så.  Dessutom är det en bra image ohc passar fint ihop med klubbens  logga.  De hade först en fackla, men sedan  kom någon på att en blåsippa vore bättre, för den är ju fridlyst.För att fördriva tiden  tar Jimmy på sig sin slokhatt, då den även är mascot vid nätcasinospelen som han  och Louise har som  tidsfördriv.  Sista året har de spelar för 1/2 miljon, men  det gör inte så mycket för det är ju vunna pengar och han har ju även arvode som ordförande som president i klubben. 
Löfven ser sig  villrådigt omkring. Vänstern  kan han ju inte hänga med, tänk om någon såg det. De är ju för sjutton muppar. VAr visserligen länge sedan de sprang med plakat och skrek om Chile och vietnam men ändå. Ränderna går aldrig ur.
 Miljöpartiet och  några av språkrören som sitter mest  och hänger  i ett träd tuggandes på ett  maskrosblad i i brist på Kat ja de vill kanske  vara med och leka, De är så där coolt gröna vågare som han alltid velat vara men inte vågat. Nu har han ju faktiskt chansen.
Löfven    har länge haft ett gott öga till Annie Lööf med sitt morotsfärgade hår. Han har försökt stryka henne på  huvudet och ta i hennes hår flera gånger, men hon bara fräser ilsket åt honom s å fort hon ser honom.  Han gjorde ett misslyckat försök att bjuda in henne på balen i sandslottet men hon nobbade honom och tog en dans med Reinfeldt istället. Lika korkad som en blondin fast hon är morot så har hon inte insett att han bara lekt lite med henne den där kvällen i Löövkojan i skogen.
Löfven ser sig villrådigt omkring.  Lekplatsen ser ut som ett inferno och det blir omöjligt att städa upp allting själv.  Hmmm, tänker Löfven,  där komme rju HÄgglund.  Ja men visst, han har ju alltid varit lite mesig. Det sägs att han kommer från ett  frireligöst hem i Jönköping och varken får svära eller dricka öl, så nog är han en mes alltid.
Han har varit bra kompis med Reinfeldt, men det har bara varit för att han varit springpojke åt honom.   Han kan väl få några dinkytoysbilar med sig hem. Reinfeldt och Borg lämnade ju dem alla. Ja men vad sjutton där är ju Björklund också. Han sitter på klätterställningen och gungar med benen. Han vill säkert ha några Dinkytoysbilar, bara han hjälper mig att städa. Löfven  går fram och frågar  Björklund. Björklund  vill fundera lite, för det blir jobbigt att städa och frågan är om några Dinkytoysbilar verkligen är värt besväret. Det vill till en totalsanering för att rensa i kaoset efter REinfeldt i sandlådan. Han  ville testa och se om sanden kunde drygas ut med sten och annat, så han sålde sanden   under gungorna  till Attendo.  DEt kändes självklart just då, för  Borelius ville ju ha lite sand och Reinfeldt ville ju så gärna leka med Borelius. Hägglund  vågar inte plocka med sig några dinkytoybilar, han vill fråga pappa först innan han  börjar sopa sand, för tänk om det är syndigt.  Pappa har sagt att man skall följa biblen och man skall inte stjäla. Tänk om det är stöld att ta några dinkytoysbilar och tänk om det är syndigt att leka med dem.   Hägglund rodnar vid bara tanken.  Skamfyllda känslor att åtrå dinkytoybilar.
Plötsligt vänder sig alla om.  Där kommer lättfotade Gudrun.  Hon har rosa fjäderboa runt benen och kortkort med nätstrumpor och svart snörliv. På huvudet har hon sin farfars gamla militärkeps från Ryssland. Men  Gudrun  vill ingen ha, för hon luktar gammalt fylle som vanligt, billigt rödtjut blandat med rysk finkelvodka. Gudrun kommer fram och börjar  dansa och slänga av sig kläderna.  Det ryktas att hon varit dansare på Docklands, men det är kanske bara ett rykte.
Löfven suckar och skriker, för fan kom tillbaka, ni kan väl inte lämna mig i det här kaoset. Sjöstedt säger återigen, Jag kan hjälpa dig, men Löfven  säger då Nä, glöm det.
Lövfen börjar  det oändliga hopplösa jobbet att städa. Alla dinkytoybilarna har fått repor och skråmor. Det blir dyrt att reparera dem.  Några har inte fått någon service och omvårdnad, för de  har rullat mer än 10 000 mil och är mer än 10 år. Då tyckte ju REinfeldt att de inte var något att ha och lägga pengar på. Det värsta han visste var ju också svenska bilar.  Allt annat är ju bättre än svenska tråkiga bilar.
Reinfeldt och Borg återvände aldrig till sin sandlåda igen för att städa upp efter sig.
Hur gick det sen då?
Löfven  accepterade så småningom  viss handräckning från Sjöstedt. Han gjorde också en tyst  överenskommelse  med Jimmy och grabbarna  om hjälp när mörkret fallit för dagen. De får hjälpa till att  sanera sanden från hårda stenar som punkterar däcken och gör bilarna obrukbara men får inte berätta för någon att de gör det.
Så småningom hjälpte även Lööf till, men hon  ville bara  samla Lööf  inte kratta sand. Löfven krattar än idag sandlådan och hittar vassa skärvor  och även krökta spik som inte går att rätta från när  Reinfeldt lekte i sandlådan.  Det visade sig nämligen att han inte bara  hällt skärv under gungorna och klätterställningen utan även  spannavis med krokiga rostiga spik. Ja suckar Löfven det var en elak rackare det där. Undrar hur många som fått skadade däck och plåtskador  av hans rostiga spik. Tänk vad snabbt det gick att förstöra sandlådan som tog så lång tid att skapa.
Sandlådan började byggas av Fabror  Tage och morbror Gunnar och deras kusin Olof  Kusin Olof  gillade pansarvagnar och lekte med flygplan när ingen såg på. Han trampade fel och trillade ur en pansarvagn och dog. Hans bror Ingvar tog sedan över sandlådan, men han  var inte intresserad av att utöka sandlådan som tidigare.  Så kom hans kompis Göran   och han ville själv bestämma över sin sandlåda Nya tider stundande och Göran fick sparken för att han inte skötte sandlådan. Reinfeldt fick jobbet för sina fina betyg. men det visade sig sedan att han själv fabricerat betygen och kompetensbevisen. Han hade inte en aning om hur en sandlåda skall skötas och underhållas. Men när sanningen kom fram kunde ingen sparka honom, det stod nämligen i kontraktet. Nu hade han dock tröttnat på sin sandlåda.  det var för mycket skit i den, därför  kände han för att lämna över  soporna till Löfven som nu får helrenovera sandlådan.  Det lär ta längre tid än det gjorde att bygga den. Löfven suckar. Var var det som det gick fel. Ja det måste vara då den natten när Kusin Olof trillade ur pansarvagnen.Det var en  chockartad överraskning för  alla i sandlådan.  Kusin Olof hade styrt den med hjärn-hand. Tänk om han kunde låtit bli pansarvagnarna. Alla sa ju till honom att de var farliga att leka med men han lyssnade inte.
Löfven börjar det mödosamma arbetet att reparera sandlådan ochså småningom kunde Löfven och hans vänner återigen börja bygga vägar i sandlådan och de Dinky toybilar som fortfarande var körbara har mödosamt reparerats.
Reinfeldt visade sig aldrig mer i sandlådan, han insåg att han gjort bort sig själv och sandlådan blev obrukbar. Han tog helt enkelt bort för mycket sand och gav till Attendo. Ingen ville ha honom i närheten av sandlådan igen. Reinfeldt var inte ledsen för det, han hade ju  egentligen inte gett bort sanden till Attendo utan  han sålde den  och skrev ett nyttjandeavtal med Attendo, så än idag får han motorolja ohc drivmedel till sina bilar. an leker inte längre med Dinkytoy bilar utan har nu börjat leka med sportscar exclusive på cayman isle. Stranden på Cayman Isle är ren och fin och gränsar intill sjön, så han har skaffat sig en amfibieferrari för att vittja fisknäten som Attendo har gett honom. Reinfeldt trivs som fisken i vattnet, behöver inte  kratta någon sandlåda eller någonting, och bara tanka och köra. När det kurrar i magen hämtar en en fisk eller två i näten med sin Amfibieferrari.
Borg, var blev han av. Jo han flyttade ut i skogen och kör numera bara fyrhjuling och snöscooter. Som Reinfeldts bästa kompis fick han  sin beskärda del av olja och bensin och han  har så det räcker och blir över av den varan i sin   grotta. Jimmy och hans gäng växte till sig och insåg att  det var Ekeroth som  var orsaken till att ingen ville ta i dem med tång. Jimmy fimpade honom ur gänget. Ekeroth tyckte tillvaron var tråkig och drog iväg till Långtbortistan  med sitt järnrör. och jagade babbar. Sist någon hörde något ifrån honom hade en Japansk sumobrottare tröttnat på hans järnrör och virat det 8 gånger runt halsen på honom. Han åkte därefter till Israel, men där var det ingen som ville ha honom så han ar numera tagit anställning som skoputsare åt en Iman i Kurdistanska bergen, dit inga vägar går.  Han lär inte komma därifrån för han tappade sitt pass i japan och är numera papperslös.
Ja nu är det dags att städa efter Reinfeldt och Borg. Inte i Sandlådan, om det bara vore så väl, nä nu är det dags att  se till så Sverige  kommer på rätt köl igen och slutar ta in vatten.  På sandskeppet Sverige  arbetar man bäst genom lagarbete och att man tillsammans ser till så att skeppet slutar ta in vatten.  Då överlever vi alla.
Tänk om det  bara handlade om Dinkytoysbilar och en sandlåda.  så mycket enklare det hade varit.  
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar