tisdag 16 september 2014

Löfven bjuder upp till dans på balen i Sandslottet

Söndagens valresultat var föga överraskande.  Svenska folket har sagt sitt.   Besvikelsen är stor hos Moderaterna. Reinfeldt  lämnar det sjunkande skeppet, trots att han för  bara några dagar sedan utropade. Ni kan inte stoppa mig.
Kvar  står de forna kompisarna ur alliansen och frågar vad som hände 1/3 av svenska folket har satt röstkortet i rosenrabatten. 13% plockar blåsippor. Löfven har från början utryckt önskan om gula maskrosor i blombuketten.  Han tyckte det vore trevligt med blåklint också. Men  det verkar som att han inte får några blåklint, eller vitsippor i sin bukett. Nejlikor vill han inte ha.
REnt spontant  känns det som att besvikelsen över  den förlorade makten kommer att  sätta Sverige i en knepig situation. Alla ser till sin förlorade stolthet och vägrar likt tjuriga barn att samarbeta.
SVenska folket har berättat vilken väg som skall väljas.  Då är det de styrande politikernas  förbannade skyldighet att svälja stoltheten och styra skeppet dit folket vill.
I vårt land är politiker folkvalda, men av någon anledning ser man det som en rättighet att vara i Rosenbad, sedan man väl kommit dit.  Annie Lööf tjurar som en fjortonårig  liten flicka för att hon inte får ha de blåa skorna, istället för de röda. 
Löfven försöker ta på sig rollen som landsfader, vilket med all sannolikhet inte är så lätt, då denna tid är förbi och folkhemmet för årtionden eldades upp i en brandövning påhejad av finansvalpar med yuppinallar och attacheväskor.
DEt är hög tid nu att ta ansvar för landet Sverige och tillsammans sträva efter att rädda välfärden. Svenska folke thar sagt vilken väg det skall vara då är det  övriga partiers skyldighet att jobba för Svenska folkets bästa. Inte motarbeta.
Varenda mediakanal siar om att regeringen skall bli fälld i budgeten. Var tog lyhördheten vägen. Att jämka och samarbeta att ge eftergifter för att vinna. Att välja sina strider. Var tog det sunda förnuftet vägen.
Rosenbad känns mer och mer som en ankdamm där en rejäl sanering behöver ske.
V sträcker ut handen till S och S vägrar ta emot. S sträcker ut handen mot FP, men fp vill inte vara med.
Likt ett barn är de så extremt dåliga förlorare att man starkt kan ifrågasätta deras kompetens att styra landet. Naturligtvis gäller detta alla partier.
SD har fått 13% i huvudsak är det REinfeldts väljare som agerat otrogna. VARför. Kanske för att man insett att det ders hövding sysslat med är att sälja ut landet till lägstbjudande.
Han efterlämnat ett land i kaos och misär. Där skolan är en total katastrof jämfört med omvärlden och där skolorna  idag jämförs med  fattiga länder i AFrika. Vi har pensionärer som  inte har mat för dagen. Barn som fryser, hemlösa som sover på bänkar och i trappuppgångar.
Vi har en arbetslöshet som börjar närma sig 30talets depression. Men Reinfeldt skröt med att han skapat 300 000 nya jobb. Nu kan man vända och vrida allt med statistik. 30 000 nya jobb, det innefattar även tillfälliga jobb  på minimum 1 timme. sÅ man frågar sig hur många jobb är tillsvidare eller längre  tillfälliga jobb. Bemanningsföretagen har   kalasat gott på arbetsmarknadskaoset. timanställda som aldrig kan ta semester är utan sjuklön vid sjukdom osv.  Ja de ingår inte i arbetslöshetsstatistiken, för  arbetslösa får inte jobb på bemanningsföretag.  I sin iver att   att motverka deltidsanställningar har avtal skrivits med fackförbunden om att inte anställda arbetslösa som stämplar. Någon grundlön/garantilön är inte bemanningsföretagen instresserade av. Allt detta har skett med Reinfeldts goda minne för det är så här han vill ha arbetsmarknaden.  Några få som har fasta jobb, resten jobbar för  urusla löner och utför skitjobb med långa arbetsdagar och mössan i hand för att få nästa pass.
Det är sjukt att politiker inte får ta ansvar för konsekvenserna av sina beslut, utan bara kan dra för att det inte är roligt längre. Dessutom får de en väl tilltagen pension för att "överleva"W. Det är inga 11000 kr  kr per månad efter skatt, som den trälande svensken får.
Jag roade mig tidigare idag med att jämföra partiprogram och blevförvånad över centers filosofi. Fritt fram att starta arbetsförmedling, men kontrollen av de arbetslösa skall vara kvar på arbetsförmedlingen.  Hur tolkar man det. Svenska folket är lata jävlar som inte vill jobba utan bara myglar?
Jag roade mig tidigare att skriva en saga om Sandlådan och dinkytoybilarna.  Jag tycker själv att tyvärr beskriver den SVerige  av idag. Den är skriven med Ironi, men tyvärr är det dagens sanning. 
Hur länge skall sandlådekriget fortsätta? Man kan konstatera att oavsett partitillhörighet så är det en samling verklighetsfrånvarande maktkåta  vuxna barnungar som  fått "förtroendet att  styra SVerige. VAd vill man åstadkomma. Nyval? ÄR det det som är avsikten? Vad vinner man på det. Är alliansen så naiva och tror att det  skall bli annorlunda resultat. När resultatet blir det samma vad blir det då Nyval igen. Skall vi ha nyval var 3:dje månad,  för att  man inte kan enas om spannar och spadar i sandlådan. Vad vinner Löfven  och gänget  på att från början  säga att man aldrig skall samarbeta med SD. Ordet aldrig, ta aldrig detta i er mun.
Det blir så svårt att ändra på saker och ting
I Svalövs kommun där jag bor kommer den ena kommentaen efter den andra på olika forum.   "
Nu så vet man vad som göms I Kågeröd. Idyllen fick i natt en stor spricka" är en kommentar som  någon fällde.   Kan någon berätta för mig vad det är för skillnad på denna by idag och igår. Den ser likadan ut.  Konsum ligger där det legat de sista 40 åren, Det luktar choklad omkvällarna från Barry Callebaut. Mjukglassen i kiosken smakar likadant idag som igår   Man ägnar också spaltkilometrar på att analysera varför resultatet ble vsom det blev  1/4 av SValövs befolkning röstade på SD. KD  åkte ur kommunfullmäktige, moderaterna förlorade 5 mandat Varöfr måste man peka ut något speciellt.  Varför inte bara acceptera att den stora massan inte är nöjd med sittande allians jobb?
Varför måste man hela tiden yla över att SD varit passiva, när SD  flertalet gånger bedyrar att det är andra med i leken nu. Notera att jag i detta inte lägger någon värdering över seriositeten i uttalandet. Vissa är samma idag som tidigare, så aktiviteten där lär nog inte förändras. Samtdiigt har det kommit in nya friska kvastar och alla vet vi att nya kvastar sopar bäst i början, så ombyte förnöjer.
Det måste bli slut på sandlåde kriget nu och ett krafttag måste tas för att få sVerige på rätt köl igen, så som våra förfäder gjort tidigare, när det gällt i olika koalitioner.  Läs och lär av historien på alla sätt.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar