måndag 1 september 2014

tankar i valtider

Så här 2 veckor innan valet svajar  opinionsundersökningarna likt en fura i  en höststorm.
En god vän till mig skrev ihopa en väldigt väl beskrivande text om hur vårt kära fosterland ser ut idag.
Det är precis så det är.
Tomma tunnor skramlar högst och jösses vad det skramlar om Alliansen. Sisådär 200 miljarder har de slarvat bort och hur mycket som dessutom hamnat i privata fickor vågar jag inte ens tänka på. Risken för hjärtinfarkt är för hög. Vad har vi fått? En usel skola, en järnväg som inte funkar, en åldringsvård som är urusel, en sjukvård som går på knä, utförsäkrade i slavarbete, en arbetslinje där man numera drar in pensionen för förståndshandikappade och sjukpenningen för cancersjuka, en arbetsförmedling som är så usel den kan bli, en utrikesminister som borde sitta inne för brott mot mänskligheten, ett land som gör olagliga vapenaffärer, en massa kolkraftverk som borde stängts och som vi förlorat 30-40 miljarder på, ett bostadsbyggande som endast riktar sig till de bättre bemedlade i medel och överklassen. Det finns mer, mycket mer som denna regering förstört och som det kommer att ta lång tid att bygga upp igen. Sluträkningen kommer att bli astronomisk. Dessutom vill man vräka in flyktingar, utan att det finns boende och arbeten till dem, vi har ju redan 400 000 öppet arbetslös, vi har mängder av ungdomar utan bostad. I Stockholm saknar ca 50% av alla ungdomar mellan 20-27 bostad. Det oerhört negativt även för företagen. De kan inte utvecklas och anställa för det saknas bostäder Hutlösa bostadspriser. Integrationen för flyktingar fungerar inte heller. Självklart skall vi hjälpa utsatta men det vi nu erbjuder är rent ut förnedrande. Så de verkliga amatörerna är den sittande regeringen. Skall vi rädda skolan och omsorgen måste den åter bli statlig. Då får vi en skola för alla. Pengarna till läxrut skall vi lägga på läxstudier I skolan för alla som behöver det, vinstdrivande friskolor måste stoppas. Föräldrarnas ekonomi får inte, som nu, avgöra ett barns möjligheter till bra skola. Då förlorar samhället en stor mängd av sitt humankapital vilket gör att samhället stagnerar. Alliansens politik har varit idiotisk i alla delar och bygger på visioner, ideer och rent bedrägeri. Allt för att vänner till regeringsmedlemmarna skall kunna tjäna grova pengar.Alliansen är en korrupt dynga!

Samtidigt som Ekeroth och gänget ylar om tiggare tvingas pensionärer tigga. Ni kan läsa om  Irene som sitter på torget och tigger till ost och grönsaker.  
Detta skall sättas i perspektiv till de jobbskatteavdrag som införts varav de sista infördes nyligen med hjälp av Sverigedemokraterna. Också det jobbskatteavdrag som  slutligen fick mig att  totalt ta avstånd från mitt gamla parti. Pajasen Kent Ekeroth ville inte diskutera med mig när jag inte delade hans åsikt om att det var STORA skattesänkningar för löntagare.  Min uträkning om 1-2 pizzor i månaden  gillade han absolut inte. Det är också något som  har gått som en röd tråd genom  mina år i SD. Man får inte ha egna åsikter. VI tycker så, vi tycker si. Som jag har skrivit innan, när man  deltar i beslut etc, måste det naturligtvis vara i linje med partiet, men  ingen skall berätta för mig vad jag skall tycka och tänka. Nope, det gjorde min mormor första gången jag röstade, trodde hon. 
Jag hoppas innerligt att Löfven får ta över rodret. Inte för att det blir bättre, för det tar många årtionden att återställa vårt land, om det överhuvudtaget går. Så långt har det gått när jag som  är genuint Sverigevänlig hellre ser att di röe tar över igen.  Kanske glorifierar vi 60-70talet. Det finns de som påstår det.  Må så vara att inflationen var hög, men  jobben var viktiga, inte riskkapitalisterna, inte marknaden.  Man värnade om de svaga i samhället.  Visst fanns det bostadslösa då också, men det var oftast personer med någon form av gravt missbruk, inte bara någon som råkat skilja sig eller bli arbetslös.
Men vi kan väl hoppas att  kapitalistrovdjurens sötebrödsdagar och balar på slottet är  historia. 
En artikel lät också berätta att Attendo i senaste anbudsgivningarna till Migrationsverket inte varit med. Har man sugit ut vad man kan nu av Moder svea, ända in i märgen.  Kom igen Attendo, lite mer oreda kan ni väl ställa tll med. 
Vi har också arbetsförmedlingen som fick  indikationer på att deras fas3  anordnare var olagliga. Men det har de beslutat nu att så är det inte. Allt för att skydda sina privata intressen.  Fas 3 ja, pengar som kunde gått till samhällsnyttigheter istället för  Jobbfabrikens Ivan Dazas djupa lommor. Eller Mats Persson i Landskrona som driver åtskilliga bolag med Arbetsförmedlingen som största och enda kund.
 Det är ändå så att kassan är gemensam och  det är en begränsad pott, varför är det ingen som kan fatta det. Det finns ingen finansminister med byxor som spottar ut hundralappar likt pojken med guldbyxorna som gick på SVT på 70talet. Skickar man ut pengar till diverse privata vinstintressen blir det mindre kvar för resten och då blir vår välfärd lidande. 
Istället för att sitta på vuxendagis  kan pengarna  och resurserna användas inom skola och äldreomsorg.
Samt naturligtvis att sköta våra grönområde. Värdig sysselsättning som ger resultat. Visserligen ger det mindre slantar i kassan till entreprenadföretag  som lagt anbud på grönyteskötsel, men  vadådå. Det är våra skattepengar det handlar om och då skall det vara det som är bäst för samhället och befolkningen, inte någons privata plånbok. Beredskapsarbetena vad var det för fel på dem. Avtalsenlig lön och en anställning som gav akassa och pension.  Det har genom åren funnits åtskilliga varianter av detta,  såsom apu, plusjobb. Sedan fanns det förr ALU, vilket var att jämföra till viss del med fas 3, fast skillnaden var att ingen fick betalt för att ta emot en gratisarbetare.
Årets val är århundradets viktigaste val. Nu gäller det att få bort Reinfeldt från rodret innan det går totalt åt helsike med vårt land.  Jag har tdigare jämfört honom med Hitler och det står jag till.   Man kan ta död på människor på olika sätt. Det Hitler sysslade med får aldrig förglömmas och aldrig upprepas. När de som var med och kunde berätta  har rest till minnenas dal, så måste dokumentationen och inspelningar, filmer etc som gjorts visas om och om och om igen. Varje 9e klass borde få resa till  någon koncentrationsläger och se, få känna bödelns skuggor vila över sig så att de aldrig någonsin  börjar fundera på om det hänt.   Människor kan  has ihjäl på olika sätt. I gaskammaren eller  genom att de långsamt förlorar hoppet och livsgnistan. Lika vidrigt vilket som.  Eller via felbehandlingar orsakade av överstressad vårdpersonal, hemliga besparingslistor inom vården. selektiv sjukvård. Vemskall få vård och vem skall få en biljett till ättestupan med lite smärtlindrin? Vem är väd att satsas på, vem skall få på sig träfracken.
Skolan i Sverige  är en katastrof. Vi som en gång hade världen bästa skola har nu fått se  skolan slås sönder totalt i en  riskkapitalisternas julafton. Omvärlden skrattar åt oss, så även norrmännen som idag lätt kan säga de dumma svenskarna.  Norgehistorierna  stämmer inte längre.  Norrmännen var betydligt smartare än SVenskarna även tidigare. Bla höll man sig utanför EU.  Man har varit restriktiv med invandring från början, istället för att öppna gränser och  inte kunna  erbjuda    de nya medborgarna ett vä rdigt liv. Norge skulle väl aldrig få för sig att öka befolkningen i en by som Röstånga med nästan  100% över en natt. Exemplen är många.
Norge nästa när min högskoleexamen är avklarad.
För att slutligen   kommentera en ny blunder från SD så har en SD-ledamot uttalat sig om Zlatan att man borde skjuta fanskapet.   Man ifrågasätter hur obildad får man vara.   Zlatan  är född i Sverige, han växte upp på Rosengård och han älskar Sverige.  Han  skulle aldrig säga något negativt om vårt land, såsom Loraine gjorde. Jag  är inte intresserad av fotboll och har aldrig sett en fotbollsmatch till fullo, varken med Zlatan eller någon annan.  Men  Zlatan  har satt SVerige på kartan  och för att alltid reta någon så kommer  här reklamen för Volvo med Zlatan samt en annan  version av Du gamla du fria
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar