tisdag 15 juli 2014

Jobbcoach som vuxendagis.

EN av de större. sk. utbildningsföretagen som även har vuxendagis för arbetlösa delade ut ett "kompendium" om hur man söker jobb och skriver ansökan.
 Som exempel angav man bla fastighetsskötare. Det är inte utan att jag blir mörkrädd när jag läser deras förslag till ansökan. Den typen av ansökan ger knappast något arbete. Å andra sidan är det väl inte det som är meningen, för är det någon som mot förmodan får jobb då får jobbcoachföretaget mindre ersättning. Som exempel på ansökan hade man skrivit så här:

Egentligen ville jag bli brandman..... 

men jag är allergisk mot rök. Fast jag har kvar viljan att rädda mäniskor. SÅ när en glödlampa går sönder ett avlopp stoppas upp eller en kopieringsmaskinslocknar vill jagfinnas där och undanröja problemet.... Så här finns Mats Persson, en händig, hjälpsam och snäll fastighetsskötare. Om ni har behov av en extra stark hand och en räddare i nöden så ärmin förhoppning att ni inte behöver leta mer. Om ingen annan hinner före med att anställa mig, så lovar jag att höra av mig inom en snar framtid. 

Mvh

XX 
Ja vad säger man. Rappakalja, bullshit. 
Den som satt ihopa denna texten har inte varit ute på arbetsmarknaden och vet knappast vad en fastighetsskötare gör. 
Mycket enkelt kan man gå in på  amv:s hemsida och söka efter fastighetsskötare: 
46 träffar.

Här är en HSBförvaltning som söker fastighetssskötare: 
Huvudsakliga
arbetsuppgifter som fastighetsskötare är att ta hand om våra kunders
fastigheter. Arbetet kan vara allt ifrån skötsel av grönytor, lokalvård,
service av värme- och ventilationsanläggningar till att vid behov fixa enklare
el- och VVS- reparationer i lägenheter och lokaler.


Ett annat exempel:  

Vi söker en Fastighetsansvarig för Åre Continental Inn AB
Vi söker dig som har dessa egenskaper
* Ansvarstagande
* Duktig på att organisera
* Nytänkande
* Tidigare erfarenheter inom ventilation, kyla & vvs, värmepumpar, styr och regler mm är fördelaktigt
* Driven
* Självgående
* Tekniskt lagd
* Händig
* Systemtänkande

Exempel nr 3.
• Du skall ha genomgått grundskola eller motsvarande.

• Erfarenhet av yrkesmässig fastighetsskötsel.

• Du har goda kunskaper i Svenska i både tal och skrift.

• B-körkort är ett krav.

• SSG Entre-utbildning är meriterande

Personliga egenskaper



• God servicekänsla och kunna hantera olika möten med människor.

• Lyhörd för kundens behov.

• Flexibilitet och god samarbetsförmåga.

• Representativ och vara en god ambassadör för vårt företag.

• Noggrann, strukturerad och systematisk.

• Självständig och handlingskraftig.

• Positiv attityd.


Ett 4:e exempel:
Vi söker en person som har några års arbetslivserfarenhet - att du är utbildad eller har erfarenhet inom den tjänst du söker samt att du även kan jobba med datorer, larm mm. Du kommer att ansvarar för vår Svanen-verksamhet, är säkerhetsansvarig, ansvarig för arbetsmiljön mm.
Vi vet att du kan jobba i team, att du även kan jobba självständigt. Elbehörighet och snickarkunskaper är meriterande. Du gillar trädgårdsarbete och har nödvändig social kompetens för att kunna serva din kollegor och våra gäster med det mesta inom fastighetsskötsel och vaktmästareområdet. Att du kommer att göra ett riktig bra jobb, hoppas vi på. Vi kommer att erbjuda dig en spännande arbetsplats.

Ett 5:e exempel, ett boende för nyanlända:
Arbetsuppgifter
Sedvanliga uppgifter inom fastighetsskötsel som; klippa gräs, skotta snö, sanda, sköta värmesystem , sköta nyckelservice mm.

Kvalifikationer
Personliga egenskaper som samarbetsförmåga, professionalitet, tydlighet och engagemang är viktiga för uppdraget.

Ett års erfarenhet av liknande arbete krävs.
Du ska kunna förstå och uttrycka dig på engelska då du kommer att möta människor från andra kulturer och länder i arbetet.

Slutligen ett sjätte ledigt arbete, denna gången på Eslövsbostäder.
ARBETSUPPGIFTER
Fastighetsskötaren har tillsammans med fastighetsteknikern ansvaret för den dagliga driften. Som regel tar fastighetsskötaren emot felanmälan från hyresgästerna, utför enklare justeringar, servicearbeten, reparationer och vid behov tillkallar specialister. Du arbetar i ett team bestående av fastighetstekniker, fastighetsskötare, förvaltare och driftchef.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har fastighetsskötarutbildning eller motsvarande. För att lyckas väl i denna tjänst har du en hög social kompetens, samarbetsförmåga och servicemoral. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift samt ha goda kunskaper i datorhantering och Officepaketet. Du ska ha erfarenhet från el, vvs, styr & regler, ventilationssystem, systematiskt brandskyddsarbete är meriterande.
B-körkort krävs.




Som synes är det en genomgående ttråd att ha  tekniska kunskaper, så  hur detta faller samman med att rensa avlopp och byta glödlampor,  det   kan man fråga sig.   I annonserna finns önskemål om styr och reglertekniska kunskaper, elbehörighet, hantverkskunnighet,  vvskompetens, ventilation osv.
Vidare ifrågasätter jag också upplysningen om att vederbörande är allergisk mot rök. I en fastigehtsskötares vardag ingår att gå in till hyresgäster som både rökar, har kattfarm, ostädat, dammråttornas bevarare.  En person som är allergisk   sorteras ut direkt från högen av presumtiva anställningsbara personer.  Vem vill ha en allergiker som är på sjukhuset varje gång vederbörande gått in hos en rökande hyresgäst.  Vem vill betala dess sjuklön när allergin övergått till kroniska luftrörsproblem.

Det som är extra skrämmande är att detta är ett kompendium som riktar sig till ungdomar. ARbetsökande som inte har så stor erfarenhet eller kunskap och skinn på näsan för att våga ifrågasätta exemplet.
Det som händer med det här dagiskompendiet är att ungdomar kommer ännu längre från arbetsmarknaden, tvingas bo hemma än längre, inte får möjlighet att skapa sig ett liv  kanske förrän långt efter de 30.
Det tog 4 timmar att gå igenom de 5 sidor med exempel och information om hur man "säljer" sig själv samt analyserar företaget behov. Man har också delat ut en lista för att komma på jobb som inte finns.
Jobb som inte finns, som man söker, ja det gör ju alla idag. Det är nämligen detsamma som att göra en intresseanmälan till ett företag som man är intresserad av att arbeta på.
Detta skall pågå i 18 veckor. 3,5 timmes resa varje dag med buss och tåg.
Vad ger det - absolut ingenting.
Jo ett företag inkasserar  x antal kronor som jobbcoach. Under de 18 veckorna skall även praktik  göras. Praktikperiod som innebär att ungdomarna inte är där, men coachföretaget får ersättning ändå, eftersom de anses som handledare. En praktik som innebär att de kan ta in nya  deltagare med ny ersättning.
Företaget  har sin bas i Luleå omsatte 2012 362 miljoner. Ökat sin omsättning med  170 miljoner på 2 år
Ägarna av företaget 2 gentlemen har flertalet konkurser bakom sig, samt även flera bolag 10-15 tal vardera med verksamhet inom arbetsmarknad.

Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln. .

Vi tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Anna Hagwall en skymf mot svenska kvinnan

En kvinna vid namn Anna Hagwall står högst på SD:s riksdagslista. Hon tycker att kvinnor som lever i förhållande där de blir misshandlade får skylla sig själva om de inte lämnar sin baneman.
Jag blir verkligen förvånad hur oupplyst denna dam verkar vara.   En kvinna som lever i ett förhållande där hon är nertryckt, har inte ork och förmåga att ta sig ur förhållandena. Eller omvänt, för det finns även män som  blir både psykiskt och fysiskt misshandlade. Redan när jag var barn reagerade jag på  de kvinnor som  alltid hade blåmärken och trillat i trappan.  Klumpiga.....
Fysisk misshandel syns, men psykisk, den syns inte. Den kan utföras på de mest raffinerade sätt.  att alltid tänka på hur man går sitter, tittar  och pratar med andra människor. Att behöva ringa varje rast på jobbet för att slippa anklagelser om  otrohet.  Tror verkligen Anna Hagwall att det är  lätt att ta sig ur ett sådant förhållande.
Många gånger  är kvinnan också arbetslös, sjukskriven, har deltidsjobb. Samhället ställer inte upp och skyddar när det väl kommer till kritan. Många väljer att stanna kvar, för att  den misshandlande har enorm makt.  Bättre att ha sin baneman framför sig, än att alltid behöva titta över axeln.
Nyligen läste jag en bok med titeln Asyl.  Den handlar om en kvinna som tagit sig loss men tvingas att lämna nära och kära, jobb och allt de äger och har tillsammans med sin nye man och  barn, varav det ena barnet är tillsammans med hennes baneman. Flyttar SVerige runt med skyddade identiteter, men ändå  hittar  flickans pappa dem. Hon överlever flera mordförsök. till slut återstår bara att flytta från landet och aldrig återvända. Att lämna syskon, åldrande föräldrar. allt för att överleva.  Slutligen hamnar dem i USA, där de som första svenska familj får asyl. Detta eftersom exet är brottsling både i sverige och i  sitt tidgare hemland i arabvärlden. Brottslingar får inte visum till USA.
Det finns åtskilliga kvinnor idag som flyttar runt, tvingas leva  med skyddade identiteter. Livrädda för att  upptäckas. Deras banemän gör allt för att  hitta dem. Lägger efterlysningar via facebook etc.  Det är skrämmande att en riksdagskvinna kan vara så total verklighetsfrånvarande.
Hagwall tycker inte att vi skall jobba för jämställdhet.  Hon är lika skruvad som extremfeministerna som vill ha all makt åt kvinnorna. tillbaka till spisen och hemmet, när vårdyrket och läraryrket var ett kall. ÄR det det Sverige vi skall ha framöver. Med hemmafruar som står i dörren och tar emot mannens unikabox och lägger framtidning, innetofflor och  glasögonen till honom efter en hård arbetsdag. Som går upp en halvtimme innan för att laga kaffe och bre mackor åt mannen. Flickor som går hushållsskola för att lära sig sköta ett hem.
 Är det det Sverige som är Hagwalls drömland - Då rä det viktigt att se till så att det bara blir en utopi, en drömbild på henne snäthinna. Min övertygelse är att ingen annan i SVerige vill ha tillbaka gamla tider.
Så Hagwall kan du stå framför misshandlade kvinnor ohc säga till dem, ni har er själv att skylla..... vill du träffa några så säg till, det löser vi. 

Vad blir nästa utspel Hagwall? Är utspelet i linje med SD:s partiprogram  är det rimligt att detta deklareras FÖRE valet.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

torsdag 10 juli 2014

november revolutionens ärrvävnad.

Såg en mycket intressant serie filmklipp kallad  novemberrevolutionen. Det var den händelse som sedan har benämnts som det som startrade den nya tiden, det marknadsanpassade samhället.
Vi minns  vårt ljuva 60 och 70tal som många gånger kanske inte var swå ljuvt. Men  det är bla. en sak som skilde åt då mot idag, förutom att vi idag sitter med näsorna ner i våra surftelefoner och får ett hysteriskt anfall om inte den vi mailar, surfar eller kickar  svarar  direkt. Alla politiska partier, oavsett om de räknades till höger eller vänster prioriterade jobben. Arbetslösheten var rekordlåg med dagens mått mätt. 2-2,5 %. Alla skulle ha jobb till varje pris. Med jobben kom lönökningarna och  välfärden.
Vi som växte upp på 70talet fick itutat oss att jobb det skulle man ha  och jobben de fanns.
Fast man pratade om arbetslöshet redan då. Arbetsförmedlingen sommar, fanns vid drottningtorget i Malmö, en lokal i gatuplanet dit man cyklade varje morgon kl. 8 för att få dagens jobb utdelade.  Platsjournalen hette deras tidning  och den utkom varje dag. På 80talet kom den  3 dagar i veckan och nu vete sjutton 1 gång i månaden kanske.
För att återgå till filmklippet så  hävdade man att Gunnar sträng, den gamle  finansministern  var en stor bromskloss som ödets ironi  drog han sig tillbaka och man tilsatte en minister vid namn  Kjell Olof Feldt.
Bengt Dennis, ja ni vet han 500% och Feldt var tillsammans med Erik Åsbrink de som stod för de nya tiderna. Man ville ha en avreglering av finansmarknaden.
GAmla tider hade man reglerat finansmarknaden genom att  reglerat kreditmarknaden, varvid det rådde brist på pengar att låna.
Inflationen ökade, man devalverade för att  göra exportprodutkerna billigare, eftersom lönerna steg, lönerna höjde. Ja det var ju en karusell det som inte höll i längden, det kan vi  inse nu.
Men det experikment som man  genomförde det gjordes bakom ryggen på då styrande politiker. Bla Olof Palme som strax före sin död blev informerad 5 dagar innan novemberrevolutionens genomförande visade sig vara ointresserad av frågorna och svarade, gör som ni vill. Jag begriper det inte ändå. Kjell Olof Feldt har nu 30 år efter i eftertankens kranka blekhet vilket han gör i programmet erkänt att ma ngick förbi regering, riksbanksfullmäktige, friserade och mörkade.
Den som var ytterst ansvarig för den katastrof som sedan bankade på dörren genom  bankkrisen 1990 var Bengt Dennis. Det var han som i egenskap av riskbankschef  skulledragit i nödbromsen och handbromsen dessförinnan.
Under de djupa krisåren som sades vara den största krisen sedan 30talets depression  gick 90 000 företag i konkurs, vi fick en halv miljon arbetslösa i landet.
DET experiment man genomförde kallades för nyliberalism ohc precis som allt annat elände kommer det fån USA. Thatcher och REagan stod för detta i Usa och England.  Men Engelsmännen är inte så beskedliga som vi svenskar, som knyter näven i fickan och går på. Därblev det upplopp, vilket vi kan hitta omfattande information om.

På 80 och 90talet hade jag hus, liksom jag har idag.
Men  det hus som vi köpte 1988 hade  vanliga lån, inte låsta räntor mitt under all krisen och  vi hade  lånekostnader på ett hus med lån på 370000 där vi betalade 7-8000 kr bara i räntor.  När jag började på macken 1983 hade jag en timlön på 31 kr, när jag slutade 1988 hade jag 48 kr.  Summa summarium gick alltså en lön till bara räntor. Samtidigt låg driftkostnaderna på 5-700 kr. Idag har jag en räntekostnad på 2800 kr, och en driftkostnad på 3000 som ändå får anses "billig".
Det är märkligt vad man glömmer fort. Men jag minns den malande oron  över höga räntor mitt under krisen. Arbetslös som jag var då, med endast springvikariat inom äldrevården och barnomsorgen.
Slutet av 80talet fick vi också yuppina. De stora klipparnas mästare, deras käraste ägodel var attacheväskan och mobiltelefonen som fick benämningen yuppinalle.  En stor rejäl koloss med utdragbar antenn. De första bärbara var Eriksson Hotline som kom i mitten av 80talet. en fyrkantig låda med orange display, det absolut hetaste som fanns att uppbringa.   Slutet av 80talet kom  nmt motorrola  som var "bärbar med utfällbar antenn. Den gick på det gamla nmt 900 systemet som idag är skrotat.
Nåbar ja,  på Facebook har börjat cirkulera bilder på en telefonkiosk där det står, när jag var ung var detta min mobiltelefon.   Det fanns telefonkiosker i varje gathörn, så det var inga problem. Idag finns det knappast någon enda kvar i Sverige.  Någon gång  mitten av 90talet försvann  myntinkastet och ersattes med telefonkort, men de blev  inte någon succe utan       mobilerna gjorde sin entre hos gemene man.
9 kr i minuten kostade ett mobilsamtal nrä jag köpte min första mobil. Sms var inte uppfunnit.
Nej det var inte  heden hös, utan vi flyttar oss 20 år tillbaka i tiden. En alcatel HB 100 blev min första mobil. Tyvärr fungerade inte masten där vi bodde, utan vi fick köra  5 km för att få kontakt med masten. Europolitan hette  telebolaget som sedan bytte namn   till vodafone och som numera heter Telenor.
Nåväl  efter november revolutionen och den  därefer kommande krisen växlade man spår i sVerige och det är det vi ser sviterna av idag. Arbetslösheten får vara det den är, resten är nöjda och har det gott ställt. Marknaden bestämmer. DEt finns ingen plats för de svaga och utsatta i samhället.
till en början fungerar det säkert, men idagt har vi sett att det inte fungerar .Välfräden som varit  Sveriges flaggskiepp håller på att  sjunka likt Titanic Det enda vi kan göra är att stå på däck och sjunga We shall overcome. Livbåten den försvinner i horisonten ohc i den sitter herrarna Reinfeldt och gänget, väl medvetna om att  det sjunkande skeppet SVerige är utom räddning. Men vad gör det, vi införde ju en fri finansmarknad.
20 år efter den stora finanskrisen som  innebar att svenska staten fick gå in med en räddningsinsats för att rädda bankerna efter deras sunkiga spekulationsaffärer. Fallskärmarna  utlöstes till höger och vänster. Svenska folket fick se både sina besparingar och sina fastigheter förlora i värde. Bankerna sa upp lån för vissa kunder vars fastigheter  tvångssåldes på executiv auktion för en spottstyver och dess forne ägare blev skyldiga  stora belopp som snabbt ökade eftersom räntor och avgifter  lades på. Nu 20 år efter  börjar man undra, skall inte bankerna pröjsa tillbaka. pay back time.  Idag genererar bankerna vinster igen till sina riskkapitalbolagsägare och finansfamiljer. Finansfamiljer som nu inför valet börjar oroa sig fö rett regimskifte. Vi är många idag som håller alla tummar ohc tår vi kan för ett regimskifte. Det går totalt åt helvete för gamla Sverige om vi skall ha Reinfeldt vid makten 4 år till.
ARbeit machts frei åt det 3/4 samhälle som redan idag finns här och som gör att det idag finns invånare i landet som blir bostadslösa  och inte har mat för dagen.
Det är ju de här invånarna som inte finns.
Det är det här som gör att man är obekväm när  man ställer frågan vad  vill ni göra för de svaga i samhället.
 I ren desperation börjar en del, i icke ledande ställning   vränga ord och yla över  "svaga" Men byt ordet svaga till utsatta. Ord är ord, det är bara sammansatta bokstäver, det är dess innehåll som betyder något.
En facebookvän till mig skrev så här idag när hon delade länken till min  insändare i lokaltidningen.

Eva - de utsattas vapendragare, vilken tigrinna som kämpar! Svar kom från lokal politiker med karriärambitioner: "Det finns inga svaga människor. Det finns människor med olika behov över tid, men att sätta etiketter på folk har aldrig hjälpt. För min del har själv är bästa dräng alltid gällt." Detta uttalande är både anmärkningsvärt och mycket avslöjande.

Jag blir så  glad  över de orden.  Men förbannad över det svar jag fick av kommunalrådskandidaten. Det finns inga svaga människor. Det var just det jag kände, att ingen räknar med de som  är utsatta i samhället idag.  Ingen vill ha dem, göm dem...  Men en utsatt människa har också en röst och kanske  vi efter valet får se eftertankens kranka blekhet, när  x antal hundra röster fattas för att  få den  eftersuktade rollen som kommunråd. Kanske just det antal röster som  motsvarar de   väljare som nonchalerades. 
Varje gång jag läser något av det  mundiarredrabbade uttalande som gjorts skriftligt eller muntligt, förundras jag över hur en enda person kan vara så egofixerad.  Låten som Magnus uggla skrev för många år sedan passar som handen i handsken. Jag mår illa..... Jag mår illa.  
 vid tangentbordet
 Kågerödsmurveln. 

Facket va fan ska det va bra för?

Artikeln i Dagens Arbete får mig att haja till.   Ja jag kan hålla med om att hemförsäkring och bensinrabatt, då är det skitsamma om man är med eller inte.
DEt klingar lite klockor av oro när  man innte lyckats få ut sitt budskap mer än till försäkringar och rabatter.
 JAg är inte rödmärkt, faktum är att jag för närvarande är totalt politisk villrådig. SD vill jag inte rösta på och vill inte räkna mig därhän  efter alla idiotiska  utspel och kovändningar bla i frågan om både kärnkraft och  jobbskatteavdrag. Nu lär det dessutom komma  någonting om arbetsmarknadspolitiken också.  Det luktades på långt håll när man inte vill utala sig om fas 3 framtid elle rinte.  Det luktar ryggkli  och knähund med Reinfeldt. Dessutom är det så att en röst på SD är en röst på REinfeldt har det visat sig,  för när Reinfeld säger sitt, så sitter SD fint och räcker vacker tass.
Facket är förvisso  något som har stark anknytning till socialdemokraterna och har alltid haft.  Men oavsett vilket håll man än gå åt politiskt så finns det fördelar som inte går att  bortse ifrån.
Som fackansluten har man bla ett  ovärderligt juridiskt skydd vid konflikt med arbetstgivare, utebliven lön etc som  inte går att mäta i pengar. En sak är säker juridisk hjälp är dyrt. Även om hemförsäkringen tar kostnaden  hamnar det ändå på 300-500 kr per timme beroende  på vilken typ av  hjälp man behöver.
En tvist med arbetsgivare om utebliven lön  är föga lönande om det inte handlar om nästintill sexsiffriga belopp. 
vidare har vi nu under 8 år med borgeligt styre blivit varse om vad lönedumpning är för något. 
Så det är hemskt tragiskt att inte facket fått ut sitt budskap på ett bättre sätt.
Glöm billiga stugor, bensinrabatter, hemförsäkringar. Det är anställningstryggheten som gäller.  Att du har rätt till den heltid du har,  om du nu jobbar deltid. Att de arbetsider som överenskommit gäller. Önskas det något annat, ja då är det ny överenskommelse. 
De flesta fackförbund har dessutom tecknat en extra arbetslöshetsförsäkring som ingår för medlemmar.  Den ger bättre ersättning de första 100-150 dagarna av arbetslösheten.
Redan idag har fackets makt försvagats rejält och man kan inte göra så mycket åt bemanningsföretagen. dET man gjort som drabbar medlemmar och framförallt arbetslösa ungdomar är en överenskommelse att bemanningsföretagen inte skall ta in  arbetslösa på deltid så att de stämplar upp för resten.
Detta har fått till resultat att bemanningsföretagen inte anställer arbetslösa. För i sin iver att  få till trygghet för de anställda  så har facket  istället ordnat så att arbetslösa inte får jobb, vare sig de stämplar eller inte.  Den som studerar   har betydligt lättare att få jobb på bemanningsföretag.  Allt handlar givetvis om den  garantilön som bemanningsföretagen vill slippa betala.
Bemanningsföretag är av ondo, det som igår gick att ha behovsanställda för skall det idag vara bemanningsföretag till.  allt  för att slippa arbetsgivaransvaret. Arbetsmiljön, där behöver vi verkligen facket, som fortfarande har musklerna kvar och då med hjälp av arbetsmiljöverket som  går in och stoppar miljöfarlig verksamhet.  Fackförbunden bör rimligtvis ta detta som en varningsklocka och verkligen informnera om sin verksamhet, inte bara försäkringar, batteriladdare och annat.  Unionen skänker en solcelllscriven batteriladdare till alla sina nya medlemmar. Jag har varit medlem i facket i 30 år varav i unionen i 11, men inte skickar man någon solcellsladdare till mig för det.

Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.


Idagblev jag attackerad av en centermedlem,  angående uttrycket "svaga människor i samhälle": 
Detta uttryck är något som används generellt i debatter. Skribenten fick det plötsligt till att jag kränkte   människor med den benämningen.  Men fortfarande har man inte gett något konkret svar vad man vill göra för att förbättra för de Ekonomiskt svaga och utsatta  i samhället.  Nu är strategin att märka ord istället för att svara på den fråga som ställdes från början. Det är uppenbart att det är obekvämt med  frågor som  inte handlar om Multiarenor, utegym, badhus och annat.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

onsdag 9 juli 2014

Svaret från kommunalrådskandidaten återspeglar Alliansens synsätt

Sent om sidor  har nu kommunalrådskandidaten i svalövs kommun svarat på frågan  om vad man ´vill göra för  de som är beroende av försörjningsstöd.  Svaret jag fick gjorde mig riktigt mörkrädd och förbannad.  Jag hoppas innerligt att  vi i Svalövs kommun slipper se F Jönsson som kommunalråd.

"Det finns inga svaga människor. Det finns människor med olika behov över tid, men att sätta etiketter på folk har aldrig hjälpt. För min del har själv är bästa dräng alltid gällt."

Svaret  ovan  gör mig stum. Det är ett orimligt svar från en representant för ett parti som säger sig värna om den lilla människan. 
Jag hittade också en intressant artikelserie om Blinkarps asylboende. 
Jag rekommenderar mina läsare att  läsa den. Det består av 5 delar. 
https://meritwager.wordpress.com/2014/07/09/blinkarp-lilla-stjarna-dar-del-1/
Givetvis kom det en kommentar från centern som ett brev på posten. Jaghann inte mer än trycka  sänd så  kom följande kommentar.  
Bra initiativ av Edward Nordén i Centerpartiet i Svalövs kommun!
 Att vid varje tillfälle  lobba och göra reklam för sig själv och sitt parti får mig att må illa.
 som jag skrev i min tidigare blogg idag  motsvarar  Svalövs mottagare av försörjningsstöd  mer än 5% av de röstberättigade. 5% som vänder kommunalrådskandidaten ryggen och lika många till  i sympati  för sina medmänniskor. Vad får vi för resultat då? DEn som lever får se efter valet. 

En klok facebook vän skrev dnedanstående kommentaren gällande artiklarna om Blinkarp och hon har fullständigt rätt. Kejsaren är naken....


Det tjänar inget till att bortförklara vad som händer i Blinkarp. Det som händer där händer överallt i hela Sverige numera. Förklaringen är enkelt. Högerpolitikerna tycker att marknaden ska sköta allt som en stor marknad. Människor eller slaktdjur. Det spelar ingen roll. Nu har vi facit på hur det gick med Alliansens vidlyftiga försöksprojekt med välfärden. Media har äntligen börjat rapportera från verkligheten ute i Sverige. Och den verkligheten är inte rolig. Skattepengarna har skickats som vinster till Cayman Island. Vinster genereras genom att lämna låga anbud och hålla inne på utgifter och personal som inte får en anständig arbetsmiljö. Så vill högern styra Sverige. En del politiker gör som de tre aporna och dunkar sina kompisar på ryggen. Vi andra gör som pojken i HC Andersens saga och säger: Kejsaren är naken, d v s högerpolitikens vackra kläder har nu genomskådats.

Vid tangentbordet

Kågerödsmurveln. 



Insamlingen till Odengården blir till ett härsket valfläsk.

Det 'är inte  utan att det är rätt så roande att se på hur Centern i Svalöv slår mynt av att de samlar in prylar till behövande på Odengården.
Måste vara ett perfekt läge att göra det, så här 2 månader innan valet.  Centern i svalöv visar humanitet och medmänsklighet, empati och allt vad det nu benämns så man blir tårögd....
Man berättar vitt och brett hur tacksamma flyktingarna är.
att de är tacksamma det betvivlar jag inte en sekund. Det som Centern tydligen har missat är att det i anordnarens åtagande är att  förse flyktingarna på odengården med erforderliga förnödenheter.
Förnödenheter som nu blir gratis, därmed ökar förtjänsten och vinsten för arrangören som  liksom Attendo kan betecknas som riskkapitalbolag.
Men nu när Centern har hjälp och empatidräkten på sig, så  kan man väl mobilisera och hjälpa de svaga i vår kommun. De hemlösa i vår kommun och de barnfamiljer som näppeligen har mat för dagen.  Den kategori som man  i kommunfullmäktige  mycket väl kan stå och förneka dess existens.
Mig veterligt var det några privatpersoner som tog initiativ till insamlingen. Ändå har centern mage att briljera  över det.
 Jag ställde en fråga till alla partier i Svalövs kommun angående vad de hade för tankar och planer för att hjälpa de svaga i samhället.  Fortfarande lyser svaren  med sin frånvaro. Centern   är tystare än en mussla.
Givetvis kan inte under tecknad i debatter låta bli att ställa frågan i samma tråd som man  briljerar över hur duktiga man varit och vad man vill göra. Av någon konstig anledning tystnar man direkt  och tråden dör ut. 
Centern har idag gjort ett utspel angående ett utegym vid Svalövs sjön, något som andra varit  pessimistiska till då det kräver underhåll.  Utegym i all ära, det är inte att föringa, samtidigt som vi bor i SKånes vackraste bygd. Det finns gott om naturliga  hinder i form av stengärde, stenar, diken och ett löpband kan enkelt ersättas med  några kilometer grusväg i skogen.   Det är också roande att i debatten  läsa hur självgod Centerns  självutnämnde kommunalrådskandidat  är när han informerar f.d. kommunalrådet Kruuse om hur lyhörd han är  och lyssnar på invånarna.
Utan att  någon ens beskylt honom för att vara populistisk i diskussionen så skriver kommunalrådskandidat  F Jönsson så här: "arl-Erik, är det populistiskt att lyssna på medborgarna och leverera det de vill ha? I så fall är jag skyldig". Visst är det roande hur de ägnar sig åt röstfiske med stora nätet.  
Men märkligt nog  verkar  flötet förvandlas till stora vaxproppar som  växer till sig direkt  när  någon  nämner insatser för svaga i samhället.  
En sak är säker det feta valfläsket det stinker riktigt härsket. Frågan är om någon kommer att stå ut med stanken ju närmare valet vi kommer.
Upplysningsvis lyser svaren med sin frånvaro från varje parti. De enda som har kommit med någon form av respons är miljöpartiet  som i Lokaltidningen har gett sitt svar och även ställt en rak fråga till undertecknad om hur  svar önskas.
DETTA är att lyssna på invånarna, även om frågorna är  obekväma och  inte bidrar till något  napp vid röstfiske.
Så  kommunalrådskandidat her Fredrik Jönsson, vad är ditt svar? Vad vill du  och Centern göra för att underlätta för de svaga i samhället som i dagens läge tvingas leva på existensminimum ohc försörjningsstöd. Vad tänker ni göra för att underlätta för Svalövs kommuns  invånare som har det sämst. Vad tänker ni göra för att  de skall  få mäjlighet till ett drägligt  och anständigt liv.
Samma fråga ställs till övriga partier som dock inte än så länge briljerat över sin egen förmåga på samma sätt som  och kommunalrådskandidat F. Jönsson.
Det är inte utan att dte är riktigt roande att se hur  gänget plötsligt vaknar till  i sin törnrosasömn plötsligt inser att de kanske måste  börja  prata med invånanarna.
Cirka 500 personer  får ekonomiskt bistånd i Svalövs kommun. Knappt 10 000 är röstberättigade i Svalövs kommun enligt statistik  5% av de röstberättigade handlar det om. . Lika många som röstade på miljöpartiet i valet 2010 i Svalövs kommun.  5% - kanske biljetten till den åtråvärda kommunrådsposten.....



 

Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln. 

onsdag 2 juli 2014

Överfulla sjukhus stänger avdelningar, skickar strokepatienter till Köpenhamn och lungproppspatient skickades hem

En i min bekantskapskrets drabbades av stroke. Men på sjukhuset i LUnd fanns inte plats. Det var överfullt samtidigt som man stängt vissa avdelningar för att  spara pengar. Men var är den besparingen när patienter  som behöver en akutbehandling av stroke inte kan tas om hand utan skickas till Köpenhamn istället. Hur mycket dyrare blir denna vård  än om  personen ifråga fått sin behandling i SVerige. Att tvingas,  svårt sjuk skickas till ett annat land, förvisso grannlandet är inte heller roligt. Det kostar också anhöriga en  rejält högre slant att ta sig till Köpenhamn istället för till Lund, då reskostnaden mer än fördubblas pga bro, tåg eller båt.
Vården som sådan är det säkerligen inget fel på, men det innebär stor oro för patienten och kan innebära risker för att komplikationer tillstöter pga stress.
Vidare skickades en annan  man  i 70årsåldern hem med proppar i lungan, propplösande medicin och med beskedet att du får ta dig till Malmö imorgon med  sjukresor.
Efter en orolig natt som gick bra trots allt beställde han sjukresa. Bad särskilt om att få en rullstol, då han undast kan gå max 5 meter för egen maskin. Men då kundcentrat numera finns i Senegal uppstod naturligtivs språkförbristring och någon  rullstol fanns inte tillgänglig när han kom ner till Malmö.
oförmögen att själv ta sig fram stapplade han fram till några stolar som stod i entren och fick vänta där tills det råkade passera en sköterska som kunde hjälpa honom.
Hur många får sätta livet till  i den bristfälliga vården och denna vansinneskarusell med stängda sjukhus, besparingar på läkemedel. Blodproppar i lungorna kan vara  livshotande och blir det oftast om det inte sätts in behandling. Det minsta man kan förutsätta då är väl någon form av övervakning.
När det sedan är en person som bor ute på landsbygden, där telefoner slutar fungera när det åskar och med några hundra meter till närmaste granne då borde det vara självklart med en plats. Om inte annat bör man kunna  flytta lite mindre vårdkrävande, svårt sjuka till patienthotellet eller framförallt öppna upp de avdelningar som stängt för semester, framförallt sängplatserna bör enkelt kunna frigöras.
PRivatiseringarna och vinsterna i vården har nu gått så långt att svenska folket utsätts för livshotande fara  om de råkar bli sjuka. Å andra sidan. Den som är sjuk, är inte värd något i Reinfelds värld. Går vi  knappt hundra år tillbaka i tiden så fanns det en annan man som  också tyckte  att sjuka, arbetslösa, handikappade och äldre var totalt värdelösa. Han löste det genom att skicka dem till den slutliga lösningen.
Är neddragningarna i vården och övrig välfärd Reinfeldts slutliga lösning
Arbeit Machts frei.
Som det ser ut nu kommer Reinfeldt att bli arbetlös i september. Vi får väl hoppas att svenska folket  inte drabbas av total minnesförlust över vad som har drabbats och åstadkommit den vanliga svensken under de sista 8 åren och att valresultatet  kommer att sparka honom  från sin tron.
Tyvärr lär vi inte se någon förbättring  de närmaste 4 åren oavsett vem som än kommer attt regera, för det tar  årtionden att städa upp  och återuppbygga efter orkanen Reinfeldts  framfart.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.