fredag 22 augusti 2014

Reinfeldts lilla knähund.

Så har det nu blivit klart att REinfeldt bildar regering om de tillsammans med SD får majoritet.
Ett parti som han tidigare  hårdnackat påstod att han inte ville ha att göra med.
Ett parti som  senaste åren gång på gång vänt kappan efter vinden och  nu slutligen hoppat upp i knäet likt en väldresserad knähund.
Med tanke på de sista dagarnas uttalnande och vädjan från Reinfeldt som nu har för avsikt att öppna SVeriges gränser för att släppa in fler flyktingar.
Visst är det då märkvärdigt att SD  ens funderar på att vara stödparti till Alliansen.
Njae egentligen inte. För i SD sitter ett gäng maktkåta korrumperade   nickedockor.
Det är med sorg i hjärtat jag nu tar avstånd från SD, för i minvärld är SVerigedemokraterna ett parti som  på ett demokratiskt sätt skall värna om det egna landet Att jag en gång gick med I SD var för att ma nvar uttalat negativa till EU och även mot kärnkraft. Där har man vänt  seglet  efter vinden   och snällt lekt följa john till REinfeldt.
För 1 år sedan tog jag slutligen beslutet att lämna SD. Detta efter att  Kent Ekeroth  inte ville diskutera  varför sD vände kappan efter vinden  i jobbskatteavdraget och  de fakta jag presenterade för honom att ett femte jobbskatteavdrag motsvarade 1 pizza i månaden för normalsvensson.
En pizza som jag tror att de flesta glatt avstått i från  och hellre stoppat pengarna i välfärden.
Det står mer och mer klart att detta val blir  århundradets viktigaste val, ja  det viktigaste valet någonsin.
För skall vi kunna sopa upp en enda liten spillra av välfärden så är det absolut i sista  sekunden nu.
Välfärden ja, det är ju den som skall skrotas, vilket Reinfeldt medger i sin lilla mein Kampf  "Det sovande folket" För er som inte har läst den har jag lagt ut texten på en tidigare blogg.  Boken finns inte att köpa  men det fina med internet är att det sprids för vinden, och det skrivna ordet är svårt att tysta och ta bort.
Håll till godo läs och begrunda.

http://aktuellnu.blogspot.se/2013/07/det-sovande-folket.html
Så vill vi rädda Sverige finns det bara en sak och göra och det bär mig emot att ens erkänna det  men av två onda ting....
Nu är det bara rösta rött som återstår, det har REinfeldt nu gjort klart för oss som vill ha förändring.
Vem vill ha en blåturkos sörja med bruna inslag.
Tyvärr kommer Sverigedemokraterna att få ett stort antal betydande röster  av invånare som vill ha förändring, för SD står för  förändring säger man.
Men att förändra någonting till det bättre går inte när man   agerar som en väldresserad knähund.
Om 4 år är det val igen. Då får Sverigedemokraterna se sanningen i vitögat, men hur mycket skall  dåSvenska folket få betala, för sin naivitet  Hur mycket av den raserade välfärdens spillra finns då kvar, är den helt utpånad? Har vi då fått ett 50/50 samhälle. Människor som jobbar och människor som står utanför.
Sverige är fantastiskt.
Tur Norge söker kyl och värmepumpstekniker.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

söndag 17 augusti 2014

Tålamod krävs av svenska folket.

Reinfeldt vädjar om tålamod  och öppenhet.
Ja tålamod lär krävas, en ängels tålamod när Alliansens härjningar likt vikingabarbarer med statsfinanserna.  Det finns inte utrymme för  reformer och välfärd är hans budskap.
Men det finns utrymme till att stoppa vinster i halsen på riskkapitalbolagen via flyktingförläggningar, vårdhem där kvaliteten är under all kritik. Det finns utrymme att trycka miljoner i halsen på f.d. nydemokraten Bert Karlsson som plötsligt har blviit en  manlig variant av moder Teresa. Eller hur är det med det.
Ja det är många som vänder kappan efter vinden. där det luktar  kulor där  flockas de giriga riskkapitaliserna och lycksökarna likt spyflugor och gamar  runt ett kadaver.
Vi svenskar har alltid varit villiga att hjälpa, dock inte grannen nästgårds, eller den bostadslöse  som sover i trappuppgången, han/hon körs gärna iväg istället. 
Det öppnas flyktingförläggningar  lite kors och tvärts till kommunernas  stora förtvivlan, för planeringen går åt helsike.  I vår kommun finns det idag ett antal mottagningar.  Blinkarshemmet är väl det som är mest känt, men det finns odengården, Finstorpsgården, en avstyckad gård som varit till salu några år, där priset ökade med en miljon när migrationsverket blev hyresgäst.  Det finns ett ett f.d. sjukhem i Teckomatorp som senaste decennierna drivits som  hotell/värdshus/vandrarhem och som med jämna mellanrum kånkat. Det är idag ett hem för "ensamkommande flyktingbarn". De som befinner sig i dess närhet vore om det var svenska  "barn" i samma ålder, starkt förolämpade om de benämnts " barn". Det finns ett hem även i Svalöv. Nu ryktas det att även SValövs hotell kommer att hysa  hyresgäster från fjärran Östern. Vore väl angenämnt, om det vore turister, men i det här fallet är det stadskassan som står för fiolerna.
Ja vi svenskar har alltid varit humana. Efter andra världskriget fruktansvärda slakt av judar, zigenare och andra. kom det skadade utmärglade  brännmärkta människor  till Sverige. Människor som fick hjälp coh tacksamt tog emot det. man inhyste  krigsoffren i varje ledig lokal, gemene man ställde upp.
Precis som det skall vara. Det var en stor skillnad. Riskkapitalbolagen fanns inte då och kunde profitera på de drabbade. Det var ingen som satt och kallt kalkylerade med  hyra av tomma sängar.
Svenska folket öppnade sina hem för krigsbarn från Finland. En  insats som många år senare debatterats i det ondliga hur humant det var att barnen fick komma hit.  Men då räddade det säkerligen livet på många som annars gått under.
Media kör sina snyftstorys idag om hur synd det är om flyktingarna som tvingas  äta  torr kyckling  och i vissa fall ej får enligt tradition slaktat maträtter.  Men den som är drabbad av krig och elände gnäller knappast för detta. Att få tak över huvudet och leva i fred, bör om man varit utsatt för jordens helvete  huvudsaken.
Svenska folket har tålamod med det mesta.
Men tålamodet tryter och det sakll det göra när stadskassan åderlåts och pengarna skickas utomlands till några lågskatteländer. De dumma svenskarna, säger omvärlden och flinar förnöjt.
Vi är väl många som hoppas på ett regimskifte för vårt kära fosterlands skull.
Som den sverigeälskande person jag är med fötterna förankrade långt ner i den skånska dyngan  så kan jag med sorg i hjärtat konstatera att SD inte är ett alternativ att rösta på eftersom man  99 gånger av 100 sitter i knäet på REinfeldt och röstar med alliansen. Tex fällde man  förslaget om höjd akassa redan  för några år sedan. ma nskyllde på att det innehöll förslag om finansiering som de inte gillade. 
Ja vi får hoppas på regimskifte för att slippa  se vårt kära fosterland bli ett  oreparerbart konkursbo. Vi är på god väg och Reinfeldt erkännande  genom att be om tålamod är bevis nog. Märkligt nog fanns det pengar till ett femte jobbskatteavdrag. Så min käre svenske landsman/kvinna.  Vill du ha pension, vill du att dina barn skall få en värdig utbildning i skolan, vill du ha välfärd och kunna få vård när du är sjuk.Fundera på min uppmaning:
RÖSTA PÅ VAD DU VILL, MEN RÖSTA BORT ALLIANSEN  UNDVIK ATT RÖSTA PÅ SD, DÅ EN RÖST PÅ SD ÄR DET SAMMA SOM EN RÖST PÅ  REINFELDT OCH HÅLL FI UTANFÖR ROSENBAD.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

lördag 16 augusti 2014

Mindre än en månad kvar.........................

Alla partier utom Moderaterna anser att a-kassan skall höjas.
Att inte Moderaterna  inser att det är dags att höja en ersättningen i en försäkring, som är just vad det anges, en försäkring, inte ett bidrag, när socialbidragsnivån är högre än akassan är ett steg l deras linje att ta bort välfärden. Att införa det samhälle som vi redan har, två tredjedelssamhället.
När en stor del av befolkningen står utanför samhället ekonomiskt och lever i fattigdom.
Det är mindre än en månad kvar till valet.
Som der ser ut idag åker centern ut, liksom kristdemokraterna. Martinidrickande ravepartydrottningen Schyman har 2,1% och ett inträde i riksdagen  kan uteslutas. TAck och lov.
SD har ökat till 10%. Som den Sverigeälskande person  vore det självklart att rösta på SD, men nej det kommer jag inte att göra och det har inget med att jag inte är medlem i partiet längre. Det beror enbart på att man i sin maktkåthet kommer att fortsätta sitta i knäet på REinfeldt.
Att rösta emot höjning av akassan, eller lägga ner rösterna som man gjorde för några år sedan vilket omöjliggjorde en välbehövlig höjning.
Om lägsta nivån vore i linje med socialbidraget, då var det mer rimligt, men idag är socialbidraget eller försörjningstödet som det kallas idag  i nivå med det högsta.
Det innebär att socialstjänsten  är överhopad med ansökningar som kunde undvikas.
Det innebär också att människor som  lever tillsammans med någon annan får  leva på denna person.
Visst lever man ihopa och skall dela allt, i nöd och lust heter det.
Men att under en period av arbetslöshet behöva sälja bostad bil,  osv för att överleva, är det rimligt.
Man betalar till sin försäkring för att vara tryggad, precis som man betalar  en rejäl slant till sin hemförsäkring, eller bilförsäkring.
Man vill ha ut en rimlig del av värdet på sin bostad om den brinner upp, eller det blir påhälsning av tjuvar, vattenskada osv.
Om försäkringsbolagen skriver bort halva värdet eller mer vid ett inbrott, då byter vi försäkringsbolag. Vid arbetslöshet kan vi  bara bita ihopa.
En del partier vill höja första 100 dagarna. Det är i stort sett skit samma. För de första 100-200 dagarna täcker fackets försäkringar upp till 80%. Ja nu är det inte 80% för  den summan som ersätts  räknas efter tabell 34 och kolumn 4, alltså nästan 40% räknas bort. Någon skatt utgår inte då summan är skattefri.
Nej det är efter de 150 dagarna, som en höjd ersättning behövs.  Nrä sparkontot är tomt, elräknigarna bli höga under vintern och inkomsten är 11000 efter skatt. En skatt som är avsevärt högre än när man jobbar pga jobbskatteavdraget.
Men som arbetslös  har man reskostnader. Det är af:s diverse olika dagisaktivieter som  tar både tid och pengar från ett vettigt jobbsökande.
Vi kan dagligen läsa om FAS 3, den människovärdesvidriga lekstuga som Reinfeldt harskapat för"de lata som inte vill jobba". Men vilka är lata och vill inte jobba.  Denna verklighetsfrånvarande landsmans och landshatande  stadsminister som nu har åderlåtit och förstört  vårt fina land under 8 år har tydligen inte fått information om att jobben flyttar utomlands.
Stadskassan dräneras påvälfärdspengar via  riskkapitalbolagen.
På 1800talet och tidigare fanns statarna.  Vi är snart på väg dit igen.
Att träla för mat och husrum. Slaveriet och statarna avskaffades, men lik förbaskat finns det idag i en modern form.
Statarna flyttade  en gång om året, en fas 3 får gå kvar år ut och år in. Att söka jobb blir nästintill omöjligt då tiden går åt till resor  till fas 3 dagiscentran och  att sitta av tiden på FAS 3.
Dagligen  beskrivs det hur FAS 3 går till.
En del sitter av tiden, en del tvingas utföra regelrätta arbetsuppgifter som egentligen är riktiga jobb.
I värsta fall för lägsta ersättningen  från akassan och  komplettering med försörjningsstöd.
För att få försörjningsstöd krävs att alla tillgångar är borta. I de flesta fall får  man inte ens äga en bil. Skulle det vara så att det är någon som äger en skrotbil, så kräver de en värdering, som kostar 500-1000 kr, och intyget på värderingen kan hamna på 500 kr för mer är en skrotbil inte värd.
Värderingen räknas inte in i normen, men värdet av skrotbilen gör det och det blir plötsligt 1000-1500 kr lägre att leva på.
Socialtjänsten  bryter regelbundet mot lagarna, genom att ge avslag för det som egentligen skall godkännas. 5 månader senare eller mer  bifaller förvaltningsrätten och de tvingas betala ut - förutsatt att klienten orkar överklaga.
Vårt samhälle håller på att kollapsa under all privatisering. Vi har gått från världens bästa skola till att hamna under en del fattiga länder i afrika, vars styrande regeringar med stolthet  prioriterar skolan.
I Sverige priorieteras vinster till riskkapitalbolagen. 
Trots att vi inte har jobb till alla i detta landet så  öppnar SVerige dörrarna för  tusentals flyktingar. Nu är det något som vi SVenskar alltid gjort, så visst är det t radition. Men det är inte tradition att   personer som Bert Karlsson, Attendo etc  skall profitera på hjälpbehovet.
Att hyra turistanläggningar med dålig lönsamhet som lever på konkursens brant i turistorter där orten är död 10 månader om året och hyra ut sängplatser, vilket ger en bra slant i kassan.
Om vi backar 70 år tilblaka i tiden, så hjälpte  SVerige  det krigsdrabbade Europa. Det kom mängder med  f.d. fångar från koncentrationsläger, krigsläger som behövde hjälp. Sjuka, utmärglade. Barn  från Finland skickades till Sverige.
Men det som var annorlunda då var att Svenskarna öppnade sina hem för dessa människor.
Nog kan vi göra samma sak idag. Men den byråkratiska apparaten sätter effektivt stopp för att ta hand om föräldrarlösa barn, för då är det fosterhemsutredning i ett halvår först, minst.
Min mormor och morfar  hade under ett år en flicka från finland hos sig. Detaljerna hur hon hamnade där vet jag tyvärr inte så mycket om. Men hon skrev brev till "mamma"  varje år. Några av breven hittade jag när jag tömde mammas lägenhet.
De finska barnen skickadés tillbaka, i många fall hade de tom glömt sitt modersmål. De rycktes upp från tryggheten en gång till. 
Vi svenskar  är alltid villiga att hjälpa, men hellre  200 mil bort än  den hemlösa runt hörnet. Varför är det så? Varöfr kan vi inte hjälpa våra medmänniskor   i byn också. Vad utesluter  hjälp till båda kategorierna?
De blåblodige far gärna iväg  och hälsar på barnen i indien, men  den hemlöse mannen eller kvinnan som bor under  motorvägsviadukterna i en koja, den får inte besök.
För vårt land och vår välfärd och vår framtid  så får vi innerligt hoppas att vi får ett regimskifte. VEmskall man rösta på. Ja  det är ett svårt val. Mitt hjärta klappar för Sverige och SVerigedemokraterna vore ett självklart val, men med facit i hand efter de 4 år som  partiet funnits i riksdagen och i stort sett vid varje omröstning   röstat i enlighet med alliansen är detta uteslutet.
FEministitskt intitiativ är väl bara att  gapskratta åt. Deras senaste utspel om en mansskatt för att få till jämställdhet  var skrattretande. Men också kränkande för oss kvinnor som kämpar på i  den mansdominerade  världen.  Vi som förespråkar  jämställdhet på lika villkor. Som jobbar sida vid sida med männen och där vi alla respekterar varandra  oavsett kön, sexuell läggning, ursprung,  utseende eller hudfärg.  För oss är det kränkande med FI:s spektakelutspel.  Att Schyman gör ett sista race som poliker för att få uppmärksamhet. En uppmärksamhet som blev större när hon ravepartade på Docklands för 10-15 år sedan. Bättre hon blir i Simrishamn och vattnar sina stockrosor  på sommaren, där gör hon mindre skada.  Så vad skall man rösta på. Vänstern? Det enda partiet som säger nej till EU, nej till kärnkraft, och som vill begränsa vinsterna i välfärden.
Kanske det.
Det får vi se när valdagen kommer. Rösta skall jag göra   och Rösta bort Reinfeldt.
Vi kan också konstatera att det är dags för ett  SVERIGEVÄNLIGT parti som värnar om Sverige och vår välfärd.
Inte som käbblar om etiskt ursprung, eller dnatester. 
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.


tisdag 12 augusti 2014

Aftonbladet, glömde en liten detalj.....

Aftonbladet skriver för en gång skull en vettig artikel.
Ungdomar är inte  ensidigt lata elller vägrar ta skitjobb.
Många sitter och väntar på sms för att få besked när och om de får jobba.
De vet inte om de skall jobba 1 eller 12 timmar.  Bemanningsföretag, Donken Max, Burger King. Alla är  bolag och brancher som  rått och girigt utnyttjar ungdomarna.
Regeringen gör lite utspel om praktik för ungdomar  och då tar man upp att de lever på socialbidrag.
Vem lever frivilligt på 3500 kr per månad + hyra el etc. Bor ungdomen hemma  får han/oftast inte  godkänt någon hyra, vlket innebär att föräldrarna i princip får försörja vuxna barn. Vem har sedan hjärta att slänga ut sina barn. ytterst få, detta vet kommunerna om därför  ger man avslag för  tidigare överenskommen och betald hyra för de umgdomar som antingen jobbat eller studerat och betalat för sig hemma.
Beslut som går att överklaga, om det finns förmåga och ork, för överklagande får göras varje månad. Vem tror att någon frivilligt lever på akassa och skiter i att jobba för att de får pengar ändå. Ja verklighetsfrånvarande politiker såsom Reinfeldt och gänget.
Tänk om de en enda dag kunde vara ute i verkligehten.
ulvenhag skall göra ett besök i verkligheen genom att flytta sitt kontor en månad till Hjällbo. Se på fan ett litet besök i verkligheten.
Men för att återgå till ungdomsarbetslösheten så  permanentas effektivt arbetslösheten överhuvudtaget av framförallt arbetsförmedlingen, men också av bemanningsföretag och fackföreningarna.
Arbetsfförmedlingen för att det  övervägande är inkompetenta dinosarier som lever i urtiden som sitter som arbetsförmedlare. Arbetsförmedlare som jagar statistikpoäng.  Arbetsförmedlare som älskar att nedvärdera och trycka ner sina offer, dvs arbetsförmedlingens kunder. Arbetsförmedlare som är rädda att själv förlora jobbet, dvs om det inte finns något behov av AF då blir de arbetslösa.  I många fall har det också varit avdankade politiker som besuttit stolarna på AF.Om det finns någon på AF som är vettig och brinner för sitt verkliga jobb och sina verkliga uppgifter att förmedla jobb, att få ut ffolk i vettiga och värdiga arbeten, att lyssna och efter bästa förmåga sammanknyta arbetsgivare och arbetslösa. Den stackarn lär inte klara många år på AF, utan  kommer att brinna  till en hög med aska i form av utbrändhet. Ja ni vet det där som  Christina Husmark Persson drabbades av men blev frisk efter 3 dagars sängliggande......
Bemanningsföretagen för att de numera gärna i första hand  anställer studenter  som bara vill ha timmar, inte  fasta jobb. För Facket har i sin iver att skapa heltidsjobb och få företagen att sluta utnyttja akassa och deltidsarbete, att skapa en trygg heltidssysselsättning  dragit åt snaran med kvarnstenen runt halsen på arbetslösa. Bemanningsföretagen har lovat att inte anställa arbetslösa på deltid, alltså anställer man inte arbetslösa alls, för garantilön vill inte utbetalas.  Sedan har vi den korkade 75dagars regeln. Du får stämpla 75 dagar, deltidsveckor, sedan får du inte mer ersättning.
Men nu har den regeln ändrats lite i smyg. För vilken vettig svensk som helst inser att  det är med deltidsjobb man får en heltid om man är pigg och rask. De flesta företag rekryterar fortfarande på så sätt.
Men reglen har inte marknadsförs. Det är nämligen så att i allt finstilt regelverk kan man om man har barn under 18 år gå över i aktivitetsgarantin fortsätta jobba deltid. Det är dessutom en rättighet, även om man har akassedagar kvar. Tyvärr är även arbetsförmedlarna oftast okunnig om detta.
En väninna till mig som är rörmockare, ja ni läste rätt. En tuff tjej, framåt med 3 små barn fick jobberbjudande från Norge.
Hon ringde till AF och frågade om hon kunde tacka ner. Men nej enligt kundcenter fick hon inte det utan tvingades tacka ja till jobbet som innebar 21 dagar bortovaro från barnen och 9 dagar hemma. Barnen är dessutom 4 och 6 år. Hon accepterade jobbet, och besökte för att ordna papper den ordinarier arbetsförmedlingen, där man klart sa nej till att hon var ttvingad att ta jobbet.  Nu gick det att ordna och jobbet innebär ett stort plus i kassan, så mannen var med på det.
Men vad gör den tjej eller kille som är ensamstående, eller har en partner som  inte kan hämta  och lämna barn samtidigt.
Enligt AF skall de inte ta hänsyn till detta.Alltså handlar det om att splittra familjer. Lagtexten är så snårig och luddig att inte ens AF:s jurister vet vad som gäller eller hur lagar skall tolkas.
Om någon anställer en nyanländ får företaget 85% i anställnigsstöd. Detta har utnyttjats av taxibranschen där idag 90% är icke svenskar. Med en låg lön på 5000 kr ohc provision på resten tvingas de äta under färd i bilen, för rast har man inte råd att ta. Bryta mot alla trafikregler. Samres, färdtjänst, sjukresor  är ett praktexemepel på detta. Resorna planeras  på en karta  på en anslagstavla i Senegal med hjälp av gps, som beräknar körtiden. Men den körtiden förutsätter  att det inte finns något trafikhinder tex i form av köer.
I verkligheten kan en sjukresa ta 2 timmar, med lite kringkörningar, och det finns åtskilliga exempel på  patienter som missat sina behandlingstider. För en cancerpatient är detta spektakel förödande. Att missa en behandlingstid, kan äventyra den sjukes liv. Det är ocks ådet faktum att man samlar ihopa sjuka som en skock får i bilen och det hostas, nyses över den patient som går på kemoterapi.
Men ett ledi Arbeit machts frei--koncenptet? Endast de friska och arbetsföra  är något att ha.
Sättet att  sortera ut är många. En liten man med mustasch och gäll röst öppnade gaskammarna. 70 år senare pågår samma sak, fast på ett raffinerat sätt,nämligen att ta ifrån  människor deras livsglädje och hopp. Samt utsätta vederbörande för  diverse bakterier och virus. Kemisk selektering. Endast de starka överlever.
Men men , nu är det snart val coh det är det viktigaste valet i modern tid.  tyvärr innebär det inte att vi återfår vårt gamla trygga land dagen efter valet. Det tar  åtskilliga år att återskapa tryggheten. Det som Reinfeld med sin välfärdsbulldoser har raserat på 8 år kommer att ta 80 och  bygga upp. En hel mansålder.
Jag älskar SVerige, och trots mitt brunsvarta hår och bruna ögon är jag  svensk. Släktforsknigen visar, förutom en och annan fader okänd  för 100-150 år sedan att mina förfäder  kom från Göingebygden och småland.  Med tanke på dåtidens  stora möjligehter att resa jorden runt kan ma nväl förutsätta att mina  släktband är från något exotiskt land. Så hur var det nu med det där med etiskt svenskt. Blond och blåögd.
Ja den som påstår att svenskarna är blonda och blåögda i  utseendet har sovit på en del av historielektionerna. Finska karelen ryssland har en blond befolkning på sina ställen. Ja SVerige och norge också men övergripande är cendre och mörk cendre.
Vore intressant att höra vad SVP säger om min svenskhet.
Kyrkböckerna  visar en sak, men  min hårfärg en annan.
Oavsett vilket så är jag så mycket skåning att mina fötter är täckta med en redig bördig mylla och det är jag förbannat stolt över. Mina förfäder var bönder, torpare, soldater och statare. Med flytt en gång per år har man tagit sig från Gunnaryd, vilket är det sista jag lyckats tyda i kyrkböckerna till Norra Åsum. 
Vi har idag en Stadsminister som hatar sitt land och sitt folk. Att få bort denna  man från tronen är århundrades viktigaste uppgift. För våra barns skull, våra äldre, vårt svenska lantbruk, vår svenska industri. Ja för vår egen skull.  Årets val 2014 är det viktigaste någonsin. Rösta hur du vill, men gör Reinfeldt arbetslös......
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.


tisdag 5 augusti 2014

Svar från Miljöpartiet angående de svaga i samhället.

Jag ställde en fråga till de politiska partierna  för några månader sedan om vad man tänkte göra för att förbättra för de  svagaste i samhället. Istället för att få  ett konkret svar så har det kommit ifrågasättande om ordvalet om de svaga i samhället.
Trots flertalet påminnelser i diverse diskussionsforum har svaren lyst med sin frånvaro. Miljöpartiet  kontaktade mig  relativt omgående och ville först ha en träff med "utsatta". Men vem vill belysa att han/hon tvingas leva på bidrag från samhället och har det  knapert ställt, så jag bad dem att skriva ett skriftligt svar, som är läsbart för alla.
Svaret  är omhuldat och omskrivet, men består av en målsättning.
Visst kan jag förstå att Mp som är ett litet parti i  Svalövs kommun inte har något att sätta emot när treudden  kör sitt race.
Då övriga partier lyser med sin frånvaro likt en naken glödlampa så tolkar jag det som att intresset för de svaga i samhället är noll och intet. I diverse forum har det dock framkommit en del av representanternas människosyn och total verklighetsfrånvaro.
 Tackar för svaret Miljöpartiet, som  man  för övrigt mer kan tolka som en vision och väntar fortfarande träget på svaret från övriga partier.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.





Om en person redan ligger ner finns det tre alternativ att följa. Man kan sparka på personen, man kan gå vidare
och inte låtsas om personen eller så kan man hjälpa personen att resa sig. I miljöpartiets grundvärderingar är det
självklart att göra det sistnämnda.
En av de svagaste grupperna i vår kommun är
invånare som är beroende av försörjningsstöd och som alltför ofta
befinner sig i rena moment 22 situationer och som inget hellre önskar än att få möjlighet att bryta sitt
utanförskap.
Genom en insändare i lokaltidningen och via facebook gruppen Svalöv kommun debatt frågar Eva Rosqvist vad
vi i miljöpartiet ska göra för att hjälpa dem som befinner sig i denna situation och berättar om skräckexempel där
personer i flera år gått från åtgärd till åtgärd utan
att komma ut ur utanförskapet.
Om man vill göra det lite enkelt för sig själv som politiker kan man göra det hela till en fråga om ekonomisk
tillväxt och dra slutsatsen att ökad tillväxt ger fler arbetstillfällen och därmed fler möjligheter att bryta
utanf
örskapet och jag önskar ärligt att det vore så enkelt.
När Svalöv kommun utökade antalet socialhandläggare med 1,5 tjänster så konstaterade man i
myndighetsutskottet välfärd att ”
Många av klienterna står långt ifrån arbetsmarknaden och är inte de mest
att
raktiva för arbetsgivare att anställa
” sammanträdesprotokoll DNR:
327
-
2010 sid 5.
SCB presenterade samma
år en undersökning som visade att nära hälften av arbetsgivarna är ovilliga att anställa personer som befinner sig
i denna sits. Arbetsförmedlingens Ar
betsmarknadsrapport 2011 visar att en förödande majoritet (70
80%) av
dem som befinner sig i utanförskap är ständigt återkommande i olika former av
praktikprogram eller insatser år
ut och år in precis som Eva Rosqvist beskriver.
Vi i miljöpartiet anser
därför att det finns fler
dimensioner i problematiken än de ekonomiska aspekterna och
detta resonemang får stöd av forskning genomförd av Institutet För Arbetsmarknads och Utbildningspolitisk
utvärdering (IFAU) under ledning av Per Johansson professor i na
tionalekonomi vid Uppsala universitet. IFAU
rapport 2012:13 visade
empiriskt
att
arbetsgivare aktivt och medvetet valde bort (dvs diskriminerade) personer
som befann sig i ett
utanförskap och
därför kunde dessa
ha 65% lägre chans att bli kallade på
intervju.
Miljöpartiet arbetar aktivt för att ändr
a synen på hur utanförskapet kan
brytas
genom att ständigt arbeta med
frågan om diskrimineringen som idag ske
r på en allt tuffare arbetsmarknad
. Vi vill att man ska våga prata om
vad diskrimineringen kost
ar vårt samhälle i form av outnyttjat humankap
ital och förlorad kompetens.
Vi vill att
man ska sluta sparka på dem som redan ligger ner och att man ska sluta blunda för deras situation. Vi vill sträcka
ut en hjälpande hand till dem som ligger ner genom att
:
*
Synliggöra diskrimineringen av personer i utanförskap genom att ständigt arbeta med frågan
och ta
fram och implementera ramverk och verktyg för att öka möjligheterna att identifiera diskriminering.
Det innebär att avsätta resurser till att starta
riktad
e, gränsöverskridande och samordnade projekt
,
utbildningsprogram
, forum och mötesplatser
(som extraprojektet Sandviken kommun driver just nu
eller Stapeln projektet i Malmö)
där som personer i utanförskap
kan komma närmre ar
betsgivare
eller
får möjlighet att utvecklas till entreprenörer.
*
Motverkar diskriminering genom att
kommunen
tillämpa
r
anonymiserade ansökningar i rekrytering av
personal vilket ger personer i utanförskap ökade chanser att bli kallade till intervjuer.
*
Skapar sociala fonder som kan användas till att betala utbildningar för personer som befinner sig i
moment 22 situationer där de tvingas välja mellan att förlora försörjningsstöd
om de
tar en utbildning
som ska öka deras möjligheter att bli självförsörjande
eller behålla sitt stöd men stanna utanförskap
.
Lars Ahlfors
Miljöpartiet Svalöv