tisdag 2 december 2014

Historien upprepar sig.

Ny demokrati ställde till oreda i Sverige på sin tid.   Vi har varit många som hoppats att så inte skulle ske med  SD i riksdagen. Men tyvärr är det   fortfarande Rosenbads Kindergarten som  gäller.
SD röstar mot LÖfvens budget och hävdar att ma ngjort samma sak med alliansen.
Så nu är det regeringskris.
Löfven kallar alliansen till möte för att få till sin budget. För hoppningsvis slipper vi  en runda med ett nyval nu 3 månader efter  senaste riksdagsvalet. Det kostar bara pengar och ställer till elände för landets ekonomi. Något som vi absolut inte behöver nu.
SD vill minska  flyktingmottagningen. Ja det är  ju något som  den med sunt förnuft inser att  så måste ske. Framförallt måste det till en uppstramning  och återhållsamhet när det g äller de bolag ala Attendo som tjänar grova pengar på flyktingmottagningen.
Vi har Blinkarsgården i vår kommun.  Ett f.d. särskilt behoende för de  som var som man uttryckte det  "utvecklingsstörda". Blinkarshemmet lades ner på 80talet och har därefter rymt  diverse olika verksamheter.  Jan Malmsjö, skådespelaren, sångaren, eller vad han nu kallar sig  var involverad också. Det kånkade med buller och bång efter några år.
Det förde en anonym tillvaro fram till 2009 då det blev aktuellt för s.k. transitboende. Därefter  stod det  mer eller mindre oanvänt några år för att återigen, utan kommunens vetskap öppnas igen.
 Blinkarpsgården drivs av Attendo. Ja just det, riskkapitalbolaget som jag skrivit om tidigare, och som vi bara genom att söka å attendo får upp spaltkilometrar med artiklar om. föga imponerande. Det är  unga fosterhemsflickan  Donia som  dör för att fosterfamiljen inte tar henne till doktorn och där Simrishamns kommun och Attendo sedan kliar varandra på ryggen och försöker mörka. Flickan som hade hela livet framför sig,  vi har äldreboendena där de äldre får ligga och bada i urin och avföring, där de är undernärda på svältens gräns. Boende där  de äldre får förgäves liggga och kalla på hjälp och där besvärliga patienter får sina larmklockor utdragna.   Nu klagas det från de boende på  möglig mat, toaletter som inte fungerar osv
Inte blir det något rabatt för migrationsverket, eller vår skattekassa för att  inte toaletter fungerar och för att ventilationen är undermålig.
Bert Karlsson har fått  ett sting av att vara samvetsröst och öppnar flyktingboende i parti och minut.
Had edetta skett om begränsningar i vinsterna  gjors. Nä knappast Då hade pengarna räckt längre. För visst skall vi hjäpa, visst skall vi ta emot de kvinnor som  riskerar att stenas och halshuggas till döds för att de  vill leva som moderna människor. Visst skall vi visa ödmjukhet och medkänsla med omvärlden såsom vi alltid gjort. Så gjorde farmor och farfar på 40talet när andra världkrigets offer kom till Sverige efter att ha varit fängslade i koncentrationsläger och andra  arbetsläger.
I all hjälpvilja så få rvi inte glömma de som hjälpte  andra världskrigets offer och vars krafter nu tryter. Den äldre generationen får det allt sämre, när  Reinfeldt och även andra tidigae än honom lekt och spelat monopol med pensionspengarna.
De tär också viktigt att  de som kommer hit kan skapa sig ett liv, att ta tlllvara deras kunskaper. Många av dem som kommer från Syrien idag är välutbildade. Det är inte extrema mordmaskiner vi får hit, utan de är de som flyr för sina liv och som inte vill bära vapen.
Religion har alltid skapat konflikter, folk som tidigare kunnat leva sida vid sida blir plötsligt fiender
mitt i allt står  Sverige,  det hjälpande världssamvetet som håller på att duka under av alla åtaganden. Trots medlemskap i EU  kommer ingen hjälp därifrån.Sverige betralar  stora summor till EU, men får mindre tillbaka och det som betalas tillbaka hamnar i storgodsens fickor.
Sd fäller regeringen och tar tyvärr inte ansvar. Vad vinner man med det.  I ett nyval, vad kommer attt hända då, får SD ökat inflytande. Nä knappast,  åtskilliga av SD röstare som hoppades på en förändring  kommer att inse attt den förädringen står inte SD för, trots att så kunde varit fallet för det enda  de bryr sig om, de flesta av representanterna i  SD:s riksdagsgrupp är invandringen och flyktingpolitiken. SD skiter fullständigt i den arbetslöse, den sjuke som är utförsäkrad. Skiter fullständigt i den ensamstående mamman som  knappt får det att gå runt och som inte har råd att köpa medicin till sina barn. SD skiter fullständigt i  de som tvingas leva på försörjningsstöd och  som tivngas jobba gratis. Man vänder kappan efter vinden när det passar och som läget är nu har man gått emot  sin egen  politik för att  statuera exempel och  genom detta orsakat en regeringskris istället för att  ta sitt ansvar, och  sedemera få ökat inflytande.  TA ansvar genom att lägga ner sina röster.    minnet är kort vi kan titta bakåt i tiden 20 år, när vi hade ny demokrati  i Rosenbaddarnas kindergarten. De åkte ut så det stänkte om det.    Samma sak kommer att häna med SD. men Sverige behöver ett alternativ till de  klassiska blocken. Sverige behöver ett  Sverigevänligt parti, som värnar om människan, om våra invånare, som tar tillvara på intressen gentemot Bryssel.  Som värnar om världsfreden, vårt Svenska jordbruk vår svenska välfärd.   Detta kunde SD varit och blivit, men  istället  tjurar man och  diskvalificerar sig till att stanna kvar i lekskolan.De som får betala för lekskolan är ensamstående föräldern som nu riskerar att gå miste om det höjda underhållet. Sveriges pensionärer  som får betala notan genom höjd skatt, Framförallt Sveriges arbetslösa som med en ny blå regering vid rodret eller  någon annan salig blandning  av maskrosor och annan ohyra i rosenrabatten får stanna kvar i Fas 3 tvångströjan.  Så SD med  denna manövern nu så svek ni era väljare.  men det kommer  en dag coh då blir det pay back time.    DÅ lär sd gå samm väg som nydemokrati, tillbaka till träsket man kom ifrån.   Vi är många nu som är chockade över tilltaget och jag är övertygad om att många idag ångrar att man la sin röst på SD.  
Kanske trots allt det likt fågel fenix  kan komma något bra ur den här soppan, kanske kan löfven få med  Lööf och de andra på en runda.  ATT göra som SD gjort nu, det är det samma som att sätta sig ner likt en treåring i ett hörn och tjura. Och det här gänget skall  vara med och styra vårt land. Det är så man kan gråta.

Tråkigt men sant.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln. 
Kågerödsmurveln.