torsdag 28 maj 2015

Svalövsmodellens samarbetspartners i konkurs.

Svalövs kommun har problem att anställa personal och få in vikarier till ädlreomsorg och barnomsorg.  för mig låter det inte så märkligt eftersom man bara  låter folk jobba tills de blir lasade, sedan åker de ut i kylan. man har skrivit kontrakt med ett bemanningsföretag Lejonet och Partners.
Tidigare hade man kontrakt med Personal direkt och de har haft problem att skaka fram vikarier och  personal till kommunen.   Som alla vet har bemaningsföretag som policy att inte anställa  arbetslösa.
Så i kommunen går ett antal av de tidigare vikarierna arbetslösa eftersom de inte får jobba, många ungdomar har trälat för kommunen i två år och åker nu ut i kylan pga lasningen.
 Det som är märkligt med Personal direkt och det avtal som nu skrivits med Lejonet och partner är att  de har samma postadress och  Personal direkt är försatt i konkurs sedan mitten av maj 2014. 
Avtalet mellan kommunen och Lejonet och Partners skrevs nu i dagarna och det innebar att ma nvar väl medveten om  att Personal direkt är i konkurs.
 Att det finns tydliga kopplingar mellan bolaget är klart Lejonet och Partners har köpt upp Personal driekt, veteranpoolen osv.
Är det inte rimligare att avveckla bolaget snyggt och prydligt istället för att  låta det gå i konkurs för att bli av med skulderna.  Enligt  bolagsverket  ägs bolaget av  Mikael Kemi från Stockholm.
Lejonet och partners ägs avRene Fischer och en person vid namn frid.  Dessa personer kan man koppla till flera andra olika företag,  fastighetsförvaltning, itföretag, import etc. 
 vid en sökning på adressen hittade jag att wihlborgs hyr ut lokalerna, och det är till uthyrning nu. bilder visar att lokalerna är tomma.  så frågan är  är detta ett postboxföretag, hur seriöst är Svalövs kommuns nya samarbetspartners och varför är det fortfarande problem att få fram vikarier.
Det är också märkligt att avtalet går över till lejonet och partners, och det trots att man vet om att Personal driekt har kånkat. Samma ägare rensa upp lite bland skulder. Varöfr kollar man inte upp  sina partners bättre hos kommunen. Hur mycket är det i skatteskuld i konkursen och vad är det för belopp det handlar om i konkursen.  förra årets bokslut visade också positiva siffror, och en omsättning på 40 miljoner, så var har  den omsättningen tagit vägen och hur har det kunnat bli på obesstånd. vinsten visade på föga 44000 men omsättnignen har pekat uppåt i flera år.
Är det en hund begraven, vem tjänar på detta av Svalövs kommuns politikerbrödraskap.
luktar det mygel?
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar