tisdag 9 juni 2015

HVB-hem utan kontroll och skenande sociala kostnader.

Så har otroligt nog Helsingborgs dagblad börjat gräva i flyktinghanteringen och den business det är i denna verksamhet.   Flyktingbarn som kommer till kommunerna stoppas in hos diverse olika vinstdrivande företag som inte ens har tillstånd att driva sin verksamhet.  Kostnader på upp till 5200 kr per dygn för en säng i ett delat rum.  Dvs lika mycket som en tvårumslägenhet kostar att hyra. Man skyller på att det är högre personaltäthet.   På ett av de boende som inte har tillstånd bor det idag 5 stycken, 5 styck a 5000 kr per dygn, är 25000 kr, dvs mer än vad en  ur personalen tjänar  per månad.  Det vanliga arvodet  är 1900 kr per dygn men pga av att migrationsverket skickar okontrollerat med flyktingbarn på kommunerna   utnyttjas detta av socialtjänsten, där personalen redan innan går på knäna och i många fall kansk eockså saknar förmåga att gräva och ta reda på  information om företagen.I artikeln kan vi läsa att följande företag har boenden i skåne samt antal.
Attendo (Malmö, Teckomatorp, Trelleborg, Bromölla) 5 boenden
Aleris (Malmö, Falsterbo) 4
VoB Syd (Kristianstad, Svedala, Eslöv, Furulund) 4
Baggium (Hörby, Helsingborg) 2
Andrahem (Malmö, Åkarp) 2
Plusfamiljen (Svalöv) 1
Makbo (Lund) 1
Awab (Munka Ljungby, Påarp) 2
Österlens folkhögskola (Tomelilla) 1
Aabid Integration (Hörby) 1
Frösunda Omsorg i Stockholm (Anderslöv) 1
Annas hus (Tomelilla) 1
Flintevångsgården (Staffanstorp) 1
Proprium vård (Malmö) 1
Föreningen Fogdaröd omsorg, vård och utbildning (Höör) 1
HVB UB i Limhamn AB (Malmö) 1
Bokskogens Hem AB (Vinslöv) 1
Att det är mörkläggning  från bla Svalövs kommun det är solklart. Vid sökning på hvbhem, syftet var att få fram uppgifter om FAmiljen som nu har boende på Svalövs hotell, hittade jag uppgifter om att Attendo har sålt in 15 platser till Svalövs kommuns socialtjänst a 1800 kr per dygn.  Trots att denna typ av ärenden rimligtvis borde debatterats fullt ut i kommunfullmäktige tas det i socialnämnden, och det är då endast 3 personer som beslutar.
Uppgifterna är från 2014 så helt akuella är de kanske inte när det gäller aktuella personers  beslutanderätt, men det är intressant att hitta hur så betydelsefulla beslut tas ner på   få personers inflytande.
Kanske är detta förklaringen till att vi idag har så många flyktingboende i Svalövs kommun. I fallet ovan var det hotell Mariesten som var aktuellt igen.  Vid den aktuella tidpunkten pågick debatt om odengården och  då hävdade man från kommunens sida att boendet var avvecklat. Det är nu ATtendo som driver det. Denna  parasit i samhället som likt en  snabbväxande kroppsparasit  droppar sina tentakler  i varenda organ i samhället och likt en binnikemask suger ur all näring ur kroppen/samhället.
När det gäller familjen, eller plusfamiljen Tornvillan som de heter  är en av styrelseledamöterna  EN Blomma Lodén 32 bast, boendes i Valdemarsvik.
Ja klingar det nu.....  Visst  ägaren till hotellet heter Lodén. DE uppgifter som förekommit är att vederbörande bara hyr ut sitt hotell till företaget. Men det är alltså  ägarintressen kopplat till  boendet.  Blomma Lodén har 6 stycken  bolagsarrangemang och är VD för  Plusfamiljen AB. Alla bolagen  är nystartade och har inga årsredovisningar. Undantag Plusfamiljen assistans, som omsätter 12 miljoner och redovisar en vinst på 45000.
En annan ägare i dessa bolag är David Söderlund, boende i  Sundbyberg.  Han har 7 engagemang, varav några är samma som Blomma Lodén. Man kan genom  sidor som ratsit  följa var olika  styrelsemedlemmar har för engagemang och man kan då se hur denna typ av verksamhet genomsyrar de olika styrelsemedlemmarna.
I Svalövs fall hamnade prislappen för de 10 platser som man själv hade för avsikt att nyttja under första halvåret 2014 på 5 miiljoner, alltså  1 miljon per boende. Samtidigt kostade försörjningsstöden för 131 bidragstagare 1 miljon  under december.  2014.  Av nyfikenhet tog jag fram filen för  bistånd  mars 2015 och då har beloppet ökat till 1,25 milj per månad.  Av kommunens 125 bidragstagande hushåll är 61 utrikesfödda inkl. flyktingar.   Medeltalet per  hushåll är 6500 kr  i bidrag.
Sammantaget  kan man se en röd tråd i  detta. Antalet flyktingar i kommunen har ökat, och då skenar socialbidragen. med en klar ökning. Visst ökar det över sommaren när  gymnasieeleverna slutar skolan och de har rätt att få sin försörjning av kommunen istället för föräldrarna, men  märk väl, nu  handlade det om mars månad, alltså då de flesta under 20 går i skolan.  Är det politiska gardet medvetna om ökningen, eller det skall komma som en överraskning inför budgeten i december.
Statistiken finns, men presenteras aldrig   för den breda massan.
Man frågar sig hur mycket kostar de olika flyktingboendena   kommunerna?  Boenden som  man betalar mångdubbelt högre än vad som är rimligt.
Var är planeringen, långsiktigheten.
Kommunerna har vetattom länge att de inte kan neka ta emot.
Man frågar sig också alla nedlagda skolor som finns, som oftast är i kommunal regi.
Vad hindrar att kommmunen  inkvarterar dem där istället för på hotell och hvbhem, samt har egen personal.
Lokalen finns, det är personalkostnad ohc  mat samt driftskostnader för byggnaderna.  Med tanke på att skolsalarna oftast är större än de rum som  riskkapitalbolagen  står till tjänst med, blir det rimligt  inte sämre boende och eftersom det är personer som sägs vara i behov av skydd och fruktar för sitt liv, så bör tacksamhet råda över en säng att sova i utan att  kulsprutorna viner runt öronen. Eller har jag fel.....
Varför  är kommunerna så korkade att man göder dessa samhällsparasiter som driver hvb-hem och dessutom utan tillstånd och  utan någon form av kontroll.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurvlen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar