onsdag 8 juli 2015

Funktionshindrad man på sjukhuset efter att Borlänge kommun brutit mot lagen.
När jag startade bloggen Kågerödsmurveln, så var syftet att  bevaka svalövs kommuns myglande politiker och tjänstemän. En av de första bloggarna jag skrev var den om skolmatsutförsäljningen där det då blivande kommunalrådets mans bolag som  det numera f.d. kommunalrådet Charlotte Wachtmeister satt med i styrelsen. blivande och dåvarande är alltså samma person.  Detta var 2010, och det har blviit åtskilliga bloggar sedan dess. Tyvärr försvann många av de tidigare bloggarna i samband med en uppdatering av webbhotellet som jag då hade.  med åren har det även blivit en del bloggar utifrån andra händelser i andra kommuner.  Nu är det återigen dags att sätta en annan kommun på kartan. Denna gången är det Borlänge kommun som begått allvarliga överträdelser mot lagen i samband med att de nekat en funktionshindrad man, som går under LSS ekonomisk hjälp med elräkningar  och som under 6 veckor levt i lägenhet utan el.  Detta har nu inneburit att mannen som jag haft kontakt med idag  hamnat på sjukhuset med benbrott, bensår och vätska i lungorna samt en kraftig lunginfektion. 
Tyvärr har inte mannen några direkta anhöriga eller andra som för hans talan och detta har inneburit att kommunens lagvidriga beslut att neka mannen bistånd  har fått  de långtgående konsekvenser som jag nämnde ovan. utan tvekan är detta framkallande av fara för annan och det skall absolut polisanmälas. Jag har nu också kopplat in min gode vän Erling som hjälpt åtskilliga i samband med bla Svalövs kommuns och Landskrona kommuns  övergrepp mot sina medborgare.
Trots att det står i SVeriges socialtjänstlag  angående elförsörjning och att det då ma nhävdar nöd skall påskyndas ärendet tar det lång t id och man gör detta i förhoppning att den sökande skall  låna pengar av vänner och bekanta. De som inte har den möjligheten  är utlämnad  och drabbas skoningslöst hårt.
 I fallet i Borlänge kommer  kommunen att polisanmälas. undertecknad har anmält till IVO på basis av tidningens artikel.
Samtidigt frågar jag mig, varför har inte asssistansbolaget reagerat innan. Varför har inte assistenterna reagerat och försökt hjälpa mannen. för  även arbetsmiljön har  varit oaccetabla då de inte bla kunnat duscha mannen och han har fått göra sina behov i sängen som inte heller kunnat höjas och sänkas.
Att kunna höja och sänka en säng när man  sköter om en brukare som är funktionshindrad är a och o och en förutsättning för attså långt det är möjligt eliminera  arbetsskador. 
I det här fallet har vi en man som inte fått duscha på 6 veckor för att man inte kunnat  ladda liftarna, mannen har varit fjättrad i sängen, fått göra sina behov i sängen, inte kunnat besöka toaletten.  Alltså långt kränkande behandling.  Den långa tiden i sängen har också alltså lettt till bensår och en kraftig infektion samt även benbrott och mannen var  inte riktigt på det klara vad som hänt, men han gissade att han trillat av sängen och brutit benet på två ställen.
Borlänge kommun har genom detta  garanterat försämrat mannen s funktion. Till saken hör att mannen har varit utan el i 6 veckor bara har assistans dagtid och alltså varit fånge i sin lägenhet  under  dygnets övriga timmar samt då i sängen.
Dagligen läser man  hur socialtjänsten i olika kommuner bryter mot lagen och man  kan ifrågasätta varför man anställer inkompetent personal som inte läser lagstiftningen.  Man läser också om socialsekreterare som är överhopade med arbete, dvs man skyller på detta. Dock är detta fallet så allvarligt att det  råder total avsaknad av sunt förnuft och den socialsekreterare som tagit beslutet   bör omgående särskiljas från sin tjänst  och ett förslag är att  omplacera henne/honom till att rengöra toaletter i någon mörk källare där hon/han inte kan  åstadkomma  någon skada. 
Jag skrev alltså ett brev till Borlänge kommun och de har svarat, men när jag pratade med mannen idag hade de inte hört av sig, han hade försökt få kontakt med dem för en vecka sedan men de har inte återkommit. även detta är ett brott mot lagen.

I Landskrona kommun sitter det idag en man utan el i en mögellägenhet som socialen betalar för.
Det har varit känt länge att han "bott lite annorlunda"och ett allmänt samtalsämne vid kaffebordet på kommunen.  Även detta fallet är  min gode vän Erling involverad i och det   kommer att göras en polisanmälan. Landskrona kommun har sitt eget sätt att bli av med  fjärde klassens medborgare. Man har genom landskrona stadutvecklingsbolag fått hyresvärdarna att skriva på  papper på att inte ta in  boende utan fast jobb och inkomst.  Fastighetsägaren renoverar inte, utan tar ut ocker hyror av de boende som inte har något  annat val än att  bo kvar i lägenheter som egentligen är utdömda. När de renoveras så lyxrenoveras dem och de boende åker ut tll en oviss framtid.   Mannen i artikeln är  hotad att bli utslängd. 
Först nu när tidningen skrivit om fallet och Erling tagit sig an det har de aviserat  att mannen skall få hjälp. I artikeln kan vi läsa att mannen grillar sin mat. Då kan man  också påtala brandrisken för övriga boende i huset.   att grilla på balkongen.... Det är knappast tillåtet. Möjligtvis med elgrill, men det lär knappst fungera i det här fallet. Gällande avloppsfrågan i Svalövs kommun har nu kommunen fått backa sedan de fick bakläxa av förvaltningsrätten. I övrigt inte så mycket nytt men jag bevakar  fallet och skriver fortlöpande om något nytt framkommer.  

Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar