lördag 19 september 2015

Svenska folket lider av latmask..............tycker Svantesson.

Nu har akassan höjts och det är något som skär i ryggmärgen på moderaterna som sedan urminnes tider varit emot allt vad välfärd, reformer och   gott liv åt breda massan varit.  Moderaterna och tidigare högern  var och är  piskans parti. Hand i hand med den tidigare adeln och även nazisterna  förra århundradet. Något som även  gamla bondeförbundet och socialdemokraterna  också hängde med.  Ironiskt nog inget man vill  kännas vid idag,utan säger att det var andra tider då.   Andra tider men en röd tråd i tiden är att   den svage får stå med mössan i hand och be om hjälp. 
 Moderaternas Elisabeth Svantesson  skriver i artikeln att nu  har akassan höjts kraftigt, och den bortre sjukförsäkringsgränsen    är borta. Förtäckt kommer ingen att vilja jobba i Sverige, och alla kommer att vara sjukskrivna.
 det är skrämmande att  en person med denna människosyn skall få sitta som representant i Sveriges riksdag och med den  verklighetsfrånvarande världsbilden hon verkar ha.
 100 första dagarna har höjts i akassan, det stämmer, men i praktiken gör det inte så mycket  då de flesta  fackföreningar har tecknat  tilläggsförsäkringar i 150 dagar för sina medlemmar, en tilläggsförsäkring som ger skattefri inkomst ala nettobeloppet från  skattetabell 35 kolum 5.
Första 100 dagarna får de flesta jobb, och det påverkar inte ekonomin på samma sätt som flera års arbetslöshet gör.
 Något som också verkar vara en allmän syn är att akassan är ett bidrag, så fel så fel, det är en försäkring.  vi betalar  till vår akassa om vi inte väljer att stå utanför.
Sjukförsäkringens bortre gräns, ärligt talat, tror hon verkligen att folk frivilligt blir sjuka och hoppar jämfota över köer i vården och väntetider på behandlingar.
Det damen ifråga glömmer  är att den som är arbetslös  mister stora delar av sitt sociala nätverk, och så även den som är sjuk. Men af är ju räddaren i nöden och stoppar in både arbetslösa och sjukskrivna på vuxendagis som t ack för besväret får den som tar hand om  det vuxna barnet 5000 kr per månad. Allt detta har skapat en  vansinnig marknad för företag som förvarar människor. Jobbfabriken, ABF,.Miroi, Hermods. alla är de vuxendagis.
Men Elisabeth Santesson, Reinfeldtsgänget har ju styrt det   sjunkande skeppet i 8 år nu, blev det bättre med  arbetslinjen, kom fler i arbete?  Minskade behovet av försörjningsstöd?
Nä knappast. Oavsett om akassan höjs med 80  kr om dagen, vilket på en månad ger netto 1000 kr, då man som arbetslös betalar högre skatt, eller inte så är även den nya akassan inget som någon strävar efter att leva på
hisnande 12000-13000  kr i månaden. Nu skall vi rulla hatt, eller hur blir det med det.
Nä lilla madame se till att komma ut i verkligheten och ta reda på hur folk lever. Hur många som tvings söka försörjningsstöd av en enda anledning, de är arbetslösa. Många fler lever på sin partner och åtskilliga ungdomar bor kvar hemma och försörjs av sina föräldrar.
Visst finns det latmaskar, men kommer de i arbete för att de tvingas leva på absoluta minimum, nä knappast, de anpassar sig.   När masken i ryggen tar överhand, spelar det ingen roll.
Existensminimum för en familj på1 vuxen och 2 tonårsbarn är idag är ca 20 000 med en hyra på 7000 kr ligger  på ca 20000 kr.  Trots bostadsbidrag på 2000 kr, och ett höjt underhåll med 300 kr per barn, så  hamnar familjen fortfarande 500 kr under existensminimum.
Då har jag räknat med kostnaderna för ett busskort på 800 kr, till ovanstående summa kommer läkarvård, mediciner etc.
Antalet sjukskrivna riskerar att öka skriver damen ifråga. Men .... titta på verklighten istället, många kommer i utanförskap, för att de inte får den rehab som de behöver och tvingas vara arbetslösa, men oftast då utan ersättning, för  af anser att de är för dåliga. meningslösa arbetsträningar när det klart framgår av ett läkarintyg att patienten inte kan arbeta, har en kronisk sjukdom eller långvarig sjukdom.
Tror verkligen Elisabeth santesson att Sverige består av idel latmaskar som inte vill jobba. Hur är det man säger, som man känner sig själv känner man andra.
Med 61000 i månaden + övrig ersättning  är det lätt att skita när röven är full, och håna de som inte kan. Tyvärr kan man också konstatera att Löfven och gänget   har sällat sig till dem som vill ställa till ett helvete för arbetslösa, denna gången genom det som riskerar bli ett totalfiasko, extratjänster i välfärden.  Något som många med mig hade hoppats på skall vara något bra. men icke. Trots att den person som sliter sina 75% och får en lön som  understiger det normala avtalet,  betalar full skatt  som sina arbetskamrater, så räknas inte arbetet för kvalificering till akassan. Efter  2 år  är arbetet slut och  någon återgång till aktivitetsgarantin går det inte att göra, för det är inom 1 år.  Därmed har  Regeringen Löfven  gett dem en biljett till  försörjningsstödsberoeende, eller att bli försörjd av någon annan i familjen.  Men men det ser ju bra ut på pappret och orsak och verkan slår inte fullt ut förrän efter nästa val..................... Som jag skrev i min förra blogg fick jag då svar på min fråga från arbetsdepartemenetet.  de resterande 25% blir obetalt. Så hur blir det då för den som inte  får inkomsterna att uppnå existensminimum, då får denna person, trots att personen  ifråga jobbar och förmodligen har en rejäl resväg, söka bistånd.   Grattis Sverige, det blev en ny vinstlott,ytterligar  ett spik till välfärdskistan inför dess färd ner i avgrunden.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar