torsdag 11 februari 2016

Kompetensbrist i kommunhusets regi.

Ingen har väl kunnat undvika debatten om svalövsmodellen. Ett privat företag skall hålla kommunen med vikarier. man påstår att det är för  vikariernas bästa och trygghet.
Vi är nog många som både skakar på huvudet och drar på smilbanden, eftersom vi  genomskådat lögnen och syftet  med  genomförandet för länge sedan.
Att  lönesänkarpartiet moderaterna  slåss för detta med armar och ben, det är väl ingen som är förvånad, ej heller liberalerna, dvs f.d. folkpartiet.  Men att sossarna som säger sig företräda arbetarna och den vanliga löntagaren  går på med yllestrumporna är däremot uppseendeväckande. Nu har dock deras kommunala företrädare Birgitta Jönsson, ja ni vet bagarens dotter från Tågarp fått  retirera något. Medlemmarna har sagt nej och trots att  de finns de som påstår att   Svalövs kommuns invånare är lågutbildade, så lågutbildade att man måste ha  hit  högskoleutbildade från mellanöstern för att höja statusen på utbildningsnivån på  invånarna, så  har S medlemmar  genomskådat de duster och lögner som Jönsson och gänget kör med.  man säger nämligen nej till  denna s.k. svalövsmodell.
För faktum är att  det räcker med vanlig  grundskola, ja tom förskolenivå för att fatta att privat alternativ ALDRIG någonsin kan bli ett billigare  alternativ till kommunal och offentlig verksamhet. Den offenltliga verksamheten skall inte drivas med vinstintresse och även om man i privata sektorn kapar ett antal chefer och mellanchefer så  är vinstintresset där och skjuter inte kommunen till mer pengar  för köp av tjänster än det kostar i kommunal regi, så lär kvaliten bli  därefter. Anställningstrygghet. Ingen skall väl inbilla  oss lågutbildade kommuninvånare ( ja vi som inte läst på universitetet, att vi sedan har längre utbildning än vad  många  har på kommunhuset det är en annan sak) Man verkar inte heller  tro att det finns dem som följer med debatt och annat i media.  För vända kappan efter vinden som det passar det gör bagarens dotter allt för att få igenom  överenskommelse med sina lierade.
Det som först påstods skulle vara anställningstrygghet har nu blivit kompetensfråga. "Ett privat företag har betydligt mer kompetens och nätverk jämfört med en kommun.
Visst är det märkligt att man inte anställer kompetent personal på kommunen.
Då är det till syvene och sist det troliga förklaringen till att kommunen går med  10.9 miljoner i underskott, att barnens  säkerhet på LInåkerskolan  är undermålig, att elever får åka ambulans till sjukhuset och elever slås medvetettslösa medan personal står skräckslagna och ser på.
Är kompetensbrist förklaringen till att  man bryter mot socialtjänstlagen regelbundet både när det gäller hantering av LVU, och när det gäller  försörjningsstöd.
Är det kompetensbrist det handlar om är det kanske dags för en fundering på att upplösa kommunen  och slå samman Svalövs kommun med någon annan kommun där kompetensen finns.
Kompetensbristen som gör det aktuellt och angeläget att byta ut ledningen i svalövs kommun, både på tjänstemannanivå och på  politikernivå.
Nu sprack mjölsäcken för bagarens dotter............
vid  tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar