tisdag 11 oktober 2016

Riskkapitalbolagen ödelägger Sveriges ekonomi

Sverige är det enda landet i världen där  ´riskkapitalbolagen tillåts  dränera stadskassan så som sker i  SVerige.
Vi ser  s.k. HVB hem i det otaliga även om de kan förmodas minska nu i samband med att ersättningen per  plats minskar, men fortfarande  rinner rejäla slantar ner i riskkapitalisternas fickor. Riskkapitalister och parasiter  ala Bert Karlsson är det sista som Sverige behöver. .
Vi har senaste veckan  nåtts av mycket tragiska nyheter. En handikappad kvinna dog på Hansas toalett  efter att hon nekats assistans. Vi kan läsa om en förälder till ett barn på 18 år som inte sovit en hel natt på 18 år desperat ber om hjälp och där kommunens handläggare ifrågasätter hur behovet plötsligt kan uppstå när det   gått bra i 18 år.
Men värst av allt   är utan tvekan historien om Barbro som  de sista veckorna i livet tvingades leva i misär i en outhärdlig stank, där sängen  rutttnat sönder av urin och spyor och där sängen  orubbligt satt fast efter hennes bortgång då hennes döttrar ämnade städa lägenheten.
Hennes löständer hade slängts in i ett skåp. Döttrarna har efter åt slagit larm men handläggaen  avbokade mötet.  Vem har då stått för denna vanvård som om det vore djur direkt lett till omhändertagande och djurförbud. Jo naturligtvis Attendo. Detta riskkapitalbolag som tillsammans med Carema som tvingades pga sitt dåliga rykte byta namn till Vardaga står för stora delar av  vanvården av våra äldre.
På 40talet vanvårdades  svaga och sjuka till döds i  nazisternas koncentrationsläger, även här i SVerige hade vi då koncentrationsläger vars  ansvarig hette Tage Erlander,  ( ja just det mr landsfader själv)
Idag  71 år efter andra världskrigets slut och då även  nassarnas dödsläger uppdagades  sköts avlivningen av  icke produktiva  effektivt av  riskkapitalbolagen.
Vi har senaste åren sett hur  den svenska välfärden bit för bit monterats ner och  nu rivs resterna med grävskopa samtidigt som  dynamitgubbarna placeras  här och där för att effektivt pulvrisera  de sista resterna av välfärden.
Det är bara en tidsfråga innan  alla tvingas teckna försäkringar, söka privat vård för att överleva, ja det är så idag i vissa fall, när landstingen säger nej till livsnödvändig behandling, där läkarna likt doktor Mengele  sorterar ut de överlevande................
Vi har försäkringskassan som effektivt  ger de sjuka en dödsinjektion  genom att neka sjukpenning.
Det som effektivt kan ta kål på en människa är oro för ekonomi och taket över huvudet, att inte kunna jobba men ändå anses som fris.
Arbetslösa sätts i arbete eller än värre "praktik" vars lön/ersättning  är så låg att det är omöjligt att leva ett drägligt liv. FAs 3 beslutades upphöra, men ersättes av tjänster i välfärden med 75% av minimilönen.
Om mindre än 2 år är det val i Sverige.  Det är hög tid att debatten om riskkapitalbolagen och välfärden  tas upp till en seriös diskussion så att svenska folket har en chans att i eftertankens kranka blekhet kunna välja väg för SVerige innan det är för sent.
Riskkapitalbolagen  dränering av svenska välfärden måste upphöra innan fler av de som en gång byggde landet får sluta sina dagar i en upprutten säng drunknandes i sina egna spyor.  Stoppa Attendo innan  de har ihjäl fler av våra nära och kära.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar