torsdag 24 april 2014

mobilt bredband - kan bli kostsamt

Under flera år har vi pumpats med info om att skippa vårt fasta bredband. Många har nappat på det, vi har skaffat mobiler med avancerade möjligheter att surfa, surfplattor, smart tv etc.
Nu kommer notan  för kalaset, nu  höjer man priserna. Tele2 höjer med 100% och lite till å sina  mobila bredband. Begränsad surfmängd ingår a 60 gb.
Men 60 gb  vad är det för en familj med  storsurfande tonåringar.
INGENTING, absolut ingenting.
Många känner sig lurade och med  all rätt.
Inget slår det fasta bredbandet via adsl eller fiber.  och har man detta kvar skall man  nog se till att behålla det, för stationerna byggs inte ut längre i samma takt och om några år kommer man säkerligen att plocka ner utrustning i mindre  frekventa anläggningar som kräver  uppgradering.
Samma sak gäller mobilabonnemang. Knappt kan man gå inom dörrarna på  Familia förrän  det kommer fram en säljare. De är som amöbor som haffar alla de ser. Går man förbi och nochalerar springer de efter och ropar, ursäkta. Alternativt står det någon snubbe och delar ut "lotter" utanför Mobilizera.  Varje gång man råkar gå in på en telenorbutik försöker de övertala mig att ändra mina abonnemang till familjeflex. "ni surfar inte så mycket", det är inte så stora mängder. Ni får fria samtal, mms och sms.
Ja, de abonnemang vi har idag  är s.k. pottabonnemang med  fri surf. Det är helt obegränsad surf och det innebär att vi utan vidare egentligen kunde skippat det fasta bredbandet.
Men  nej, kabel är och förblir det bästa och säkraste och det kommer det att vara under många år än.
 
Vid behov av att ringa extremt mycket en månad, ja då finns möjligheten att  ladda ett kontantkort  med 200 kr och ringa obegränsat under en månad.
http://www.metro.se/teknik/tele2-dubblar-priset-pa-mobilt-bredband/EVHndw!pKwqXe3XI3QdQ/

Det är billigt att ringa, för det gör man inte i samma utsträckning som för 10 år sedan.  Bredbandstelefonin som Telia hissar på  en används inte längre. De som väljer annan elverantör tvingas  ha kvar telefonin,  på något sätt, annars kommer räkning från Telia angående koppartråden. 
Jag försvarar verkligen inte Telia,  helst undviks detta maffiaföretag så långt det går. Men  när  Telia fick behålla kopparledningarna och själva infrastruktuen och nätet  så är det dem som dikterar villkoren.
Som vanligt sålde staten ut  infrastrukturen och som vanligt var det hål i huvudet.
TElefoni, vägar, el, vatten SKALL vara  ägt av samhället och utan vinstintressen. Idag  höjs priserna för att det skall göras uppgraderingar eller förbättringar, men  ändå höjs priserna för samma sak  kommande år. Någon förbättring, ja det ser man inte och den förbättring som sker läggs ut på entreprenad. Vinsten som dessa företag gör skickas  till något lågskatteland för att kyla  paraplydrinkarna. Det som blir över när högsta cheferna har löst ut sina fallskärmar....
vid tangentbordet
Kågerödsmureln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar