lördag 30 november 2013

Många som reagerat på Kruses dubbla lön/pension

angående  Kruses pension  är det ett ganska stort antal som bett mig skriva om det här på bloggen.  Det upprör många att en arbetarpartiets representant roffar åt sig i kapitalets namn. Man ifrågasätter också hur han fått tjänsten som skolsjuksköterska och  vid en slagning på nätet har jag inte kunnat hitta någon utlyst tjänst. Nu kan jag inte reglerna men rimligtvis bör inte en politiker kunna tillsättas internt utan att  det utlyses. Det finns med all säkerhet fler inom kommunen som varit intresserade av denna tjänst och säkerligen lämpligare också. Man kan ifrågasätta hur en  person som varit frånvarande i yrket helt plötsligt kan få en tjänst. de flesta brukar få läsa om sin utbildning. Nä här luktar det mygel långa vägar.
En del kommentarer under artikeln talar sitt  tydliga språk.
Här är några av dem: 
 • Ingen får behålla sin A-kassa när de fått ett arbete, det borde även gälla Karl Erik Kruse (S) och hans visstidspension.
 • Lyxtillvaro för skattepengar.
  Det är endast politiker som får sådant.
  Usch!
 • Hr Kruse har nog sjungit Internationalen utan att förstå dess innebörd - "Sådan är Kapitalismen, otack är den armes lön, det är de rikas paradismen ingen hör en fattigs bön". Här ser man att Sossarna har svårt att leva upp till sina ideal, usch, fy fan, ut med er ur politiken.....
 • Lönsamt att arbeta? Ja så heter det från girighetspartiet M ju,känns som att herr Kruse har hamnat i fel parti.
 • Om Karl - Erik Kruse hade haft ett arbete där hade givet honom en arbetsskada så han var blivit förtidspensionerat men med en helt anden pension
 • Kruse borde göra det enda rätta och avsäga sig politikerpensionen när han nu jobbar för kommunen igen. Att fortsätta ta emot den är både ohederligt och moraliskt förkastligt, för att inte säga ett flagrant hån mot alla svalövsbor som röstat på honom och S genom åren.
 • Mmm...och hur just jobbskatteavdraget det faktum har gynnat i första hand dom mest välställda i hav av skillnad
  jämfört med låg och medelinkomsttagare är väll få som missat.Dom som är utsatta som tex arbetslösa och
  sjuka får ingen del av kakan som vanligt,bara tvärtom.Klart att det inte är ok med dubbla inkomster oavsett
  partitillhörighet, det är ett direkt hån mot alla arbetslösa som får leva med ångetst och istället sänkta ersättningar.
  Girighet har det alltid funnits och kommer alltid att finnas,speciellt när det förs en borgerlig omvänd Robin Hood
  politik i Sverige. Socialbidragsberoendet har ökat mer än det borde göra sedan 2006 på detta,pga försämrat
  regelverk i a-kassan så blev 150 000 utan ersättning, nästan 40 000 fas 3:are står med bra mycket tommareplånböcker än utsatta annars ska göra.        
 Man kan  lätt konstatera att det är minst 2 miljoner det kommer att kosta Svalövs kommun och den summan förutsätter att han fortsätter jobba till 65.  Vilken politiker gör det. Nej, troligtvis är att han går i pension på riktigt  någonstans runt 60 och då kan vi lätt nästan tredubbla summan.
Kommentaren ovan  om Internationalen är den bästa kommentar jag läst hittills. DEn är klockren och  visar tydligt vart den s..k solidariteten tagit vägen.  Oavsett vilken partitillhörighet är själv bäste vän och ju högre upp i den politiska hierarkin en person är desto  girigare blir han/hon.
Det är anmärkningsvärt att många som gör dessa manövrar är rödmärkta. göran Persson, Mona Sahlin.  Personer som stått och talat på 1a maj om jämlik broderskap och solidaritet. Ord som inte är värda att pränta på ett papper värt att torka sig i arslet med.  Det är också intressant att Skånskan inte skriver ett enda ord om Kruses pension... har man sovit eller man  vill tysta ner det.
Vore läge för en granskning om hur rekryteringen av skolsjuksköterskan gick till hur man valde just herr Kruse.,
ryggkliande eller kompetens?
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar