söndag 14 september 2014

Skeppshunden har fått ny husse.

Då var viktigaste valet till ända någonsin. Jag tror att det är mer än jag som jublande konstaterat att Reinfeldt nu blivit  avsatt från kaptensposten på det sjunkande vraket Sverige.  Frågan är om  den som nu tar över rodret kommer att kunna föra skutan i hamn, efter att gamle kaptenen  sålt av både roder, segel och motor.
Kanhända med hjälp av skeppshunden SD  som likt en väldresserad knähund med all sannolikhet fogar sig efter sin herre.  Ikväll slog det mig att eftersom man vänder kappan efter vinden som det passar för tillfälligt, är det inte någonting som talar emot att SD framöver kommer att   rösta  som sin nye husse. Alllt för att inte bli akterseglad på någon öde ö någonstans. Har man en gång fått smaka på maktens  söta nektar vill man likt alkoholisten bara ha mer och mer.
Fortfarande skriker  man högt bla. i Svalövs kommun där någon uttryckte sig att  Svalövborna borde skämmas som gett SD sin röst.
20 och nästan 30 % i vissa valdistrikt talar sitt tydliga språk.
Man vill ha förändring.  Men klarar SD att  ge  invånarna förändring. kommer man att  vakna och  lyssna på sina väljare. Kommer SD att yttra sig i någon annan fråga än invandringen. Under min tid i SD försökte jag få till en motion för att hjälpa de "svaga i samhället". Men intresset var noll.  Har intresset vaknat nu.
Har de nya ledamöterna  mindre stolar att sitta på än att flacka land och rike runt för att sitta i regionfullmäktige, kommunfullmäktige, diverse förbund osv.
EN sak slog mig gällande presentationen av ledamöterna. Några ansikten är nya, några är gamla bekantingar från min tid.
 Men vice ordförande, som är en gammal räv i gänget och  tycker att alla färger slutar i grått presenteras som röntgensköterska.  Nu är det så att hon inte jobbat på  ungefär 10 år som röntgensköterska, utan enbart hållit på att hoppa från den ena stolen till den andra för SDs räkning. Hur kvalitativt detta arbete kan bli, det kan vi fråga oss.   Intresset var iallafall noll när det gällde att göra något för utsatta medborgare.
SÅ har vi taxidrivern.  Ja han har haft egen taxirörelse som  kånkat 1-2 gånger. Har skuldsanering sedan några år tillbaka.  Har under lång tid levt på akassa och  ägnat sig åt politik. Jag träffade vederbörande på en rekryteringsträff dit han var kommenderad av AF.  Han uttryckte tydligt att han inte kände för att jobba, utan det var bra att gå på aktivitetsstöd och hos jobbcoach.  Men eftersom det var lite tajt ekonomiskt  drygade han ut kassan genom att plocka burkar i vägkanten. Ja ni vet pantburkar.  Så om ni ser en man med hästsvans, svart skinnhatt och kostym på en vit minicykel som dyker ner i vägkanten på jakt efter de åttråvärda burkarna så är det SD.s ledamot i kommunfullmäktige.
Men så fick han  en fas 3 placering och då var det inte lika roligt längre, 8 timmar i sysselsättningsfasen, så då blev det  taxikurs och sedan jobb hos ett taxibolag.
Ja fas 3 är kränkande för de flesta, men ibland  får man känslan av att det faktiskt kan få ut en och annan latmask i arbete.
 Sedan har vi en f..d florist som sålde sin butik för 1 år sedan och plötsligt blev aktiv politiker. Hon kandiderade nu till Riksdagen, regionen och kommunfullmäktige. Eftersom det är 1 år sedan lite drygt som jag lämnade sd och hon var nyinkommen som styrelsemedlem då  måste jag medge att det är en raketkarriär, komma från ingenstans, hoppa ur en blomsterkyl och  på väg till riksdagen. Dock är det okänt vilken plats hon är på.
Blir det någon förändring nu då.....
Ja förändring lär vi få vänta på, för frågan är om det någonsin kommera tt gå och bygga upp det som som Reinfeldt har raserat med den store släggan. Spillran av välfärd , kommer den att kunna fångas upp och  återställas.  Inte hinns det med på 4 år, kanske 40 om vi har tur.
Sjukförsäkringen, arbetslöshetsförsäkringen, fas 3 utfasningen,  höjning av barnbirag, underhåll och bostadsbidrag.   värdesäkra pensionerna. allt det som krävs  och som är akutåtgärder för att  lindra biverkningarna efter 8 år med Reinfeldt. Återställa skolan och kvalitetssäkra undervisningen samtidigt som riskkapitalisternas skola måste reducera sina vinster. Får se hur många skolor vi  får se stänga närmaste året.
Miljoner rosor strös  över Sverige i natt och färgar landet rött. Hur giftiga är dess törnen. 
Vid tangentbordet
kågerödsmurveln.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar