söndag 28 oktober 2012

Buga och nicka för FAS 3


Av en ren händelse hittade jag ett inlägg angående fas 3 från moderaten Helena Rivieré.
http://www.newsmill.se/artikel/2010/12/16/arbetsl-sa-borde-vara-tacksamma-f-r-hj-lpen
Jag brukar inte länka till andra partiers bloggar, men den här är så vidrig och återspeglar moderaternas tankesätt. buga och niga med mössan i hand. Hennes artikel avslöjar det genuina i moderaterna. Ränderna går aldrig ur en Zebra.
En arbetslös skall vara tacksam för fas 1-2 och 3. Vara tacksam för att den oduglige arbetslöse får förmånen att vara hos en arbetsgivare so mfår 5000 kr för att han/hon får bara där och ”visa vad vederbörande duger till. Det är skrämmande hur verrklighetsfrånvarande en moderat kan vara. visst är det meningsfullt med praktik, om praktiken är meningsfull, men att arbeta och slita 8 timmar per dag för akassa eller försörjningsstöd, som i de flesta fall är mellanskillnaden mellan inkomster i form av barnbidrag/vårdbidrag/underhållsbidrag/bostadsbidrag och existensminimum. Alla bidragen räknas som inkomst. I vissa fall är det fas 3 are so mutan akassa eller annan ersättning som får jobba heltid för så lite som 5-6000 kr per månad. Vårt dagliga bröd giv oss idag…… Men faktum är att om det gått under benämningen lön hade facket kommit med stora släggan och stängt arbetsplatsen. Nu kallas det fas 3 och görs med fackets goda minne.
Häromdagen fick jag höra talas om en som fått brev från kommunen att det finns jobb några månader på kommunen och att vederbörande skall infinna sig 2 dagar senare för ”anställningsintervju”. Ja, men det lät ju toppen, även om det bara är 2 månaders jobb så ger det ändå möjlighet att gå med i akassa och kanske i framtiden kunna få en utbildning/jobb.
Men när hon kom till anställningsintervjun var det frågan om praktik inte anställning, ändå sades det öppet att vederbörande skulle ersätta en som var sjukskriven. Det handlade också om självständigt arbete. Efftersom personen ifråga ifrågasatte riktigheten i ”praktik” så lär vederbörande säkerligen inte komma ifråga för tjänsten.
att skapa kommunala arbeten till invånare som uppbär försörjningsstöd är inte helt fel, men det förutsätter att det är ett arbete med avtalsenlig lön, allt för att komma ur det eviga ekorrhjulet med bidrag. För ingen vill väl leva på försörjnmingsstöd att få sin ekonomi ut och in och uavig/rätvänd varje månad. Att behöva bli ifrågasatt över sina ägodelar och utgifter. Att ingte kunna spara från en månad till en annan för då skall det gå till nästa månads försörjning.
att uppbära försörjningsstöd är något av det mest nedvärderande och kränkande en invånare kan råka ut för.
Jag vet för jag har ju under senaste året hjälpt min mamma att få den hjälp hon hade rätt till , efter år av nekande och förhalande i Landskrona.
Landskrona kommuin ja. En kommun som sätter i system att ordna ”praktik”. en praktik som består av gratisarbete till höjdarna. När det uppdagades rullade ett huvud, spel för gallerierna. Sedan blev det tyst och lugnt igen och säkerligen pågår hanteringen av gratisarbete bakom lykta dörrar fortfarande. Om du kliar mig på ryggen, så kliar jag dig.
Men för att återgå till aktuell ovannämnda blogg så blir jag mörkrädd. Moderaterna brukar skrika om SD:s mörka historia, man överdriver gärna lite för att skrämma svenska folket för brunrocksspöket.
Men brunrock eller nazister. Vem har haft mest samröre med dessa under årens lopp, jo det är den gamla högern. Nu är det inget som man gärna erkänner. Lika lite som sossarna erkänner sin mörka historia i form av svenska interneringsläger med Per Albin Hansson, SVeriges s.k. landsfader som föreståndare.
Sett ur ett historiskt perspektiv så har moderaterna, högern, eller vad de nu kallat sig vid olika tillfällen varit en form av bakåtsträvare. Moståndare till allmän rösträtt, förtidspension, fri abort, sjukkassa 8 timmars arbetsdag. Däremot sa man ja till Irakkriget 2003, när alla andra partier sa nej. Så summan av kardemumman kan man konstatera att Moderaterna är et tparti som inte vill ha någon form av välfärd och trygghet men gärna deltar i strider…………
Hårddraget I know, men allt är inte svart eller vitt, det kan vara grått också.
Nrä jag växte upp fick jag höra genom bägge öronen var jag är ´kommmen ifrån. Givetvis menade min gamla mormor Arbetarnas parti. Men det var då det.
Idag är sossarna inte värda att rösta på och något arbetarparti är det definitivt inte. oavstt vilket parti det handlar om, så är svenska folket det glömda folket idag.
Det fanns en dekal för bilar där de stod. Indianerna stoppade inte invandringen – nu lever de i reservat.
Riktigt så långt har det inte gått här i Sverige, men vi är på god väg. Det skall vara böneutrop, halalslaktat skött is kolorna. Den svenska kulturen och de svenska åsikterna sätts åt sidan. Så även den svenska lagen. Man importerar kött som är slaktat på ett för Sverige lagvidrigt sätt. ÄR det inte dubbelmoral. Det är okej om det inte sker i Sverige. Jag har frågat mig många gånger vad är det för fel på stekt fläsk med löksås och potatis till. Eller köttbullar med potatismos, sås och lingon. Det svenska matkulturarvet håller på att sakta men säkert försvinna med Reinfeld och Lövden ivrigt påhejande. Reinfeldt kommer om hundra år säkerligen att nämnas som stadsministern som hatade sitt land och sina landsmän.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar