tisdag 10 september 2013

11 september

Idag är det den 11 september. En dag som nog etsat sig fast i minnet hos de flesta. Det var den dagen bland många andra dagar som förändrade världen. Det var den dagen som terrorismen fick ett ansikte på ett brutalt och skoningslöst sätt.
Flygplan som  på ett overkligt sätt flyger in i twintower som börjar brinna och sedan pulvriseras. 50000 människor dödades enligt första prognoserna, man vet väl inte riktigt hur många som strök med i olyckan. Det visades bilder från  flera ställen där flygplan flyger medvetet in i byggnader och där passagerrarna bla består av självmordsbombare från terrororganisationer.
Visst har det hänt åtskilliga terrordåd sedan dess. Men  dådet mot  twintower har för  alltid etsat sig fast på näthinnan. Det  är den dagen vi blev varse om hur sårbara vi är, hur någon  på grund av sin fanatiska tro kan skada andra människor samtidigt som  de  själva rusar mot en säker död.
Den 11 september 2001  kom jag hem från mitt jobb på Ramlösa Hälsobrunn där jag då jobbade som maskinoperatör. Satte mig vid min dator och  får då ett mail från  min dotters pappa att slå på tv:n.
Först fattade jag inte  att det inte var en film. Men vilken kanal jag än  bytade till så var det samma film.  Jag tror hela Sverige, ha hela världen som hade tillgång till tv eller annat media  följde händelserna i New york.

För 3 år sedan höll vi på att få en tragedi i Stockholm. En man sprängde sig till döds  i Stockholm. Fullastad med sprängmedel. Något gick fel och det var bara han som  strök med.
Åren rusar iväg, vi glömmer, barmhärtigt.
Estonia, vem tänker på det nu. 1994. Jan hewelius, något år tidigare.
Herald of Enterprise, Scandinavian star.  Haverirapporterna friseras när det passar med statens goda minne.
såg igår en film om rasbiologiska institutet och de massteriliseringar som ägde rum  på 40-50 och 60talet.   En kvinna i filmen  blev tvångssteriliserad samtidigt som hon tvingades genomgå en abort i 26 veckan. Orsak, epilepsi.
Man kategoriserade  befolkningen efter huvudform. Ett runt huvud  ja då var personen  kriminell, våldsbenägen. Bästa var den avlånga formen - det betydde intelligens. Visst är det absurbt.
Sverige steriliserade  flest människor i klass med nazityskland. Det som  skiljer är att man började  på allvar efter andra världskriget, när vidrigheterna i Tyskland och Hitlers koncentrationsläger uppdagades.  Av någon anledning var det  övervägande kvinnor som steriliserades. 
60000  personer steriliserades endast 1500 har fått ersättning för övergreppen man utsattes för.
Mycket experiment har  förekommit i det dolda. Lobotomeringen av psykiskt sjuka. Hur många som utsattes för det är  det knappast någon som vet. Officiella siffror är en sak, fakta är en annan.
Man kan väl konstatera att Sverige har sina  bruna fläckar med skuggan av svarta kors på röd och blå bakgrund.
Övergrepp sker än idag från statens sida. Idag  mot arbetslösa och sjukskrivna som  effektivt men långsamt och skoningslöst förlorar  hälsa hopp och livskvalitet.   Arkebuseringsordern är undertecknad. F. Reinfeldt  helt i linje med hans vision i det sovande folket där han kallar svenska folket för sovhjärnor och mentalt handikappade.
Denna man styr  vårt land idag,  - förhoppningsvis endast 1 år till. Frågan är hur lång tid det tar att rätta till  den välfärd som har slagits i spillror. Det skylls på att Sverige inte hade råd med välfärd  och aldrig haft det. Att det lånades pengar till välfärden.
Idag lånas det pengar till skattesänkningar. Ett femte jobbskatteavdrag som ger några tior i plånboken för gemene man.  Ett  glanslöst tomt innehållslöst  vallöfte som motsvarar en pizza för gemene man.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar