torsdag 26 september 2013

Registrering i de vissnade rosornas spår

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17552415.ab
det stormar om zigenarregistret. Nu har det även uppdagats ett zigenararkiv, där bl.a. stockholms stad har  gjort hembesök och bedömt  individerna  efter renlighet och hygien. Hel Z halv Z  och icke Z.
Varför bli så upprörda? Blir man lika upprörd över register över Sverigedemokrater, Kommunister, vänstersyndikalister.
Såg ett reportage om rasbiologiska institutet i Uppsala som  fanns kvar och fortfarande finns registren kvar som "historiska dokument" . Dessa s.k. undersökningar som i Hitlers andagjordes på rasbiologiska institutet vars skapande var underskrivet av bla. sossarnas landsfader Hjalmar Branting.  Ja, rött kan också ta nyans av brunt..... När rosorna vissnar blir de bruna.
Funderade över när det lades ner. Z-.registret fanns kvar 1996, men rasb inst. stängdes tidigiare. Osäker på om det var 70 eller 80talet.
 Rasbiologiska institutet ledde till masssterilisering, något som SVerige utförde flest i världen av , långt efter att Hitler gjorde världen en tjänst i sin bunker. Uppseendeväckande eller hur.
Underskrivet av en brunmålad  ros.
Hittade en artikel skriven långt innan denna debatt började, där författaren också tar upp  det faktum att även idag  selekteras människor bort genom fosterdiagnostik. ca 250 foster per år aborteras för att de är skadade, utvecklingsstörda eller "genetiskt avvikande
http://www.eaec.org/svenska/Johansen/rasbiologin.htm
Rätt eller fel det kan man diskutera i det oändliga.
Officiellt framförs inte samhällsekonomiska intressen, men privat kan detta tas upp enligt skribenten.
http://fof.se/tidning/2012/8/en-meningslos-sortering-av-manniskor

Sveriges höjdares upprördhet över zigenarregistret   väcker  lite löjets skimmer när man tittar tillbaka på historien.  Oavsett vilken färg regeringen haft  har man kategoriserat och diskriminerat människor.
Så sent som på 70talet fick handikappade barn inte bo hemma och gå i skolan, ja faktiskt in på 80talet.
De skickades iväg på speciella skolor.
Många barn sattes i särskola, och görs än idag på lösa grunder.
Så både den blåa himlen och den röda solnedgången har sina skuggiga bruna fläckar.
Min åsikt? ja det är fel att  registrera personer i register bara för att man har en viss bakgrund, en viss politisk tillhörighet, kör en viss bil.  m.m. Samtidigt behöver polisen sköta sitt arbete. att man registrerar medlemmar i kriminella gäng, är det ingen som ifrågasätter.
Zigenare stjäl  är en vanlig fördom och många affärsinnehavare är väl luttrade när det kommer in flera gäng, men det är dessa som märks, inte de med Z-ursprung som bor i vanliga villor, jobbar etc.
En god vän till mig med ursprung från Iran berättade nyligen när "skandalen med registret uppdagades med feta rubriker i tidningarna  att när han var liten   drog alla sina barn inomhus när zigenarna kom, för zigenarna stal barnen och sålde dem..... 
Det har även funnits ett bögregister hos polisen. Polisen hade som uppgift att störa de avvikande  bögarna på tunnelbannornas toaletter.... Registret är förstört men finns kvar i minnet hos många. bla. Leif G W Persson.  Så Beatrice Ask och gänget  då har ni mer att förfasa er över, eller det är inte lika lockande kanske?

http://www.expressen.se/nyheter/gw-homosexuella-har-ocksa-registrerats/

Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar