tisdag 15 juli 2014

Anna Hagwall en skymf mot svenska kvinnan

En kvinna vid namn Anna Hagwall står högst på SD:s riksdagslista. Hon tycker att kvinnor som lever i förhållande där de blir misshandlade får skylla sig själva om de inte lämnar sin baneman.
Jag blir verkligen förvånad hur oupplyst denna dam verkar vara.   En kvinna som lever i ett förhållande där hon är nertryckt, har inte ork och förmåga att ta sig ur förhållandena. Eller omvänt, för det finns även män som  blir både psykiskt och fysiskt misshandlade. Redan när jag var barn reagerade jag på  de kvinnor som  alltid hade blåmärken och trillat i trappan.  Klumpiga.....
Fysisk misshandel syns, men psykisk, den syns inte. Den kan utföras på de mest raffinerade sätt.  att alltid tänka på hur man går sitter, tittar  och pratar med andra människor. Att behöva ringa varje rast på jobbet för att slippa anklagelser om  otrohet.  Tror verkligen Anna Hagwall att det är  lätt att ta sig ur ett sådant förhållande.
Många gånger  är kvinnan också arbetslös, sjukskriven, har deltidsjobb. Samhället ställer inte upp och skyddar när det väl kommer till kritan. Många väljer att stanna kvar, för att  den misshandlande har enorm makt.  Bättre att ha sin baneman framför sig, än att alltid behöva titta över axeln.
Nyligen läste jag en bok med titeln Asyl.  Den handlar om en kvinna som tagit sig loss men tvingas att lämna nära och kära, jobb och allt de äger och har tillsammans med sin nye man och  barn, varav det ena barnet är tillsammans med hennes baneman. Flyttar SVerige runt med skyddade identiteter, men ändå  hittar  flickans pappa dem. Hon överlever flera mordförsök. till slut återstår bara att flytta från landet och aldrig återvända. Att lämna syskon, åldrande föräldrar. allt för att överleva.  Slutligen hamnar dem i USA, där de som första svenska familj får asyl. Detta eftersom exet är brottsling både i sverige och i  sitt tidgare hemland i arabvärlden. Brottslingar får inte visum till USA.
Det finns åtskilliga kvinnor idag som flyttar runt, tvingas leva  med skyddade identiteter. Livrädda för att  upptäckas. Deras banemän gör allt för att  hitta dem. Lägger efterlysningar via facebook etc.  Det är skrämmande att en riksdagskvinna kan vara så total verklighetsfrånvarande.
Hagwall tycker inte att vi skall jobba för jämställdhet.  Hon är lika skruvad som extremfeministerna som vill ha all makt åt kvinnorna. tillbaka till spisen och hemmet, när vårdyrket och läraryrket var ett kall. ÄR det det Sverige vi skall ha framöver. Med hemmafruar som står i dörren och tar emot mannens unikabox och lägger framtidning, innetofflor och  glasögonen till honom efter en hård arbetsdag. Som går upp en halvtimme innan för att laga kaffe och bre mackor åt mannen. Flickor som går hushållsskola för att lära sig sköta ett hem.
 Är det det Sverige som är Hagwalls drömland - Då rä det viktigt att se till så att det bara blir en utopi, en drömbild på henne snäthinna. Min övertygelse är att ingen annan i SVerige vill ha tillbaka gamla tider.
Så Hagwall kan du stå framför misshandlade kvinnor ohc säga till dem, ni har er själv att skylla..... vill du träffa några så säg till, det löser vi. 

Vad blir nästa utspel Hagwall? Är utspelet i linje med SD:s partiprogram  är det rimligt att detta deklareras FÖRE valet.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar