onsdag 27 maj 2015

Svenska ungdomar lata........ påstår Svala Firus

En dam vid arbetsförmedlingen vid namn  Svala Firus har uttalat sig om Sveriges ungdomar.  vad är syftet att  nedklassa alla Sveriges ungdomar. Visst finns det lata  ungar också, och då får man se var de kommer ifrån.  Oftast från hem där de blivit uppfödda med guldsked i munnen, haft curlande föräldrar som ursäktat sina barn, att de inte mår bra om de skall behöva göra något tråkigt.
Men se på resten, som jobbat när de fått chansen från 14 års ålder, gjort allt för att få extra fickpengar för att kunna bygga omn datorn, åka på Dreamhack, tanka moppen, som de kanske fick vid 15 års ålder för att kunna förflytta sig lite smidigare eftersom kollektivtrafikens turtäthet  lyste med sin frånvaro.
Varför tas inte dessa som exempel Det är dessa ungdomar som blir nekade utbildningen, där den late inte ville komma, det är dessa ungdomar som ni aldrig kallartilll meningsfulla rekryteringsträffar. Jo kalleleser kommer men till arbeten för Viasat eller telefonbolag.  Försäljning av larm, abonnemang, tidningar etc.  Rena provisionsjobb med uselt betalt.för det är dessa jobb som hon ylar om.   Min idag 21 årige son har blivit kallad till diverse träffar, bla  rekryteringsträffar för lärlingsjobb i Danmark, jobb i Norge och Kanada. Av förklarliga skäl vill han inte flytta  till andra sidan jordklotet för att jobba, utan bostad, etc. För detta hjälper inte arbetsförmedlingen till med.  Rekryteringsresor till Norge har förekommit. Totalt fiasko. Vissa har tvingats att åka dit. Att  söka jobb och bosätta sig i ett annat land, eller annan landsända  är inte lätt och kanske borde Svala Firus sätta sig in i ungdomarnas situation.   Många har inte ens flyttat hemifrån och plötsligt  vill Af att de skall flytta flera hundra mil bort, utan det viktiga sociala nätverket.
Utbildning. Vissa av AF.s utbildningar är bra, framförallt yrkesutbildningarna. Men  en yrkesutbildning måste  även  ha ett intresse i botten.  Vi skall väl verkligen inte tilbaka till 90talet när man tryckte in arbetrslösa inför valen  på diverse svetskurser,  och annat där det fanns ledig plats, trots bristande intresse och handlag. en allmän utbildning är väl inte fel, men en ren yrkesutbildning som dessutom är ganska dyr, bör det inte finnas lite intresse där?
De flesta ungdomar  i min omgivning gör vad de kan för att få jobb, de har timanställningar, de jobbar extra hos vänner och bekanta,  de står uppsatta hos bemanningsföretag, men dessa tar bara emot studenter, för är det arbetslösa, då  måste de betala garantilön. svensk arbetsmarknad 2015 är det vi pratar om. Nä du Svala firus ta och  besök verkligheten.   Det är möjligt att det du beskriver är ett Lidingöfenomen eller rosengårdsfenomen.   men ungdomar ute på landsbygden som fått  arbetsvilja i modermjölken  och där föräldrarna arbetar de stämmer verkligen inte in på beskrivningen Barnen gör inte som föräldrana säger utan som de själva gör. går föräldrarna på bidrag år barnen på bidrag.  Fnyser föräldrarna åt skitjobb, då gör barnen det också.
DETTA är dagens sanning.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.  


1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera