onsdag 26 september 2012

Attendo samhällets cancersvulst med förgreningar i regeringen


Attendo samhällets cancersvulst med förgreningar i regeringen

http://www.dn.se/sthlm/det-kanns-som-att-jag-lurade-honom

Ingen har väl undvikit den upprörande artikeln om Eddie som får ligga och simma i avföring, inte får sina blöjor bytade om han inte ringer själv. Men Eddie är senil. Var sker detta någonstans. Jo givetvis på ett av Attendos äldreboende.
Attendo detta företag vars moderbolag har sitt säte i något lågskatteland och där man med regeringens goda minne dränerar stadskassan med rasande fart och tar livet av äldre. Man öppnar flyktingboende på löpande band och det har förekommit uppgifter om 14000 kr per natt för en sängplats. Med tanke på det stora antalet flyktingar som väller in i landet så är vi många som misstänksamt undrar om det finns värvare där nere. För varför tar man sig flera hundra mil till ett kallt land i norr och hur får man information. för 150 år sedan åkte svenskar till Amerikat. Man sålde allt man gde och hade, för att få pengar till biljetterna, oftast lockade av någon värvare som berättade om det underbara landet, där guldet flödade och där alltid var av xl-size. Vi har väl alla sett utvandrarna/nybyggarna och sista brevet hem. Triologin om Carl-oscar och kristina, om deras liv och leverna. Hur Kristina längtade hem till SVerige men aldrig fick återse det kära fosterlandet. Men det var länge sedan. Idag åker vi inte båt tilll Amerikat, vi köper en restresa och 8 timmar senare hoppar vi av planet.
Men i Somalia med omnejd ärdet ett stort antal analfabeter som ger sig iväg. Vem informerar om det god a landet där allt serveras på ett silverfat? Vi skall komma ihåg att när Svenskarna utvandrade fanns det inget at hämta utan det var hårt arbete, blod svett tårar, man tvingades att lära sig
I fallet Eddie gick kommunens tjänsteman i god för att det var ett bra boende, men hon hade inte varit där och kollat…… Vad gör hon för bedömning, hur bra mingel och events Attendo bjudit på?
Dessa misserabla dödsinstitut som tar livet av äldre en efter en antingen genom att kränka dem så att livsglädjen försvinner eller genom att man ser till att frysa dem sjuka så de stryker med i en lunginflammation eller någon annan komplikation. Hur länge skall de få hålla på med regeringens goda minne. Återigen uppmanar jag någon legaliserad murvel att kolla aktieägarna i attendo och relationerna med höga vederbörande i regeringen.
Så har vi en annan tragisk händelse. Igår måndag omkom en liten treårig pojke vid en obevakad övergång i Billeberga.
En olycka som kunde hindrats om det funnits låsbara grindar, ljussignaler etc. Det är andra gången på 3 år som det händer något med små barn. Förra gången var det ett hål i staketet i TEckomatorp där ett barn stack igenom. Vi skallinte heller förglömma den olycka som hände utanför Kågeröd för 1 år sedan då en av åra invånare här i byn förolyckades. Mycket frågetecken har ställt angående den olyckan. Men Det anmärkningsvärda var den dåliga sikt som rådde pg.a. hög växtlighet samt att banverket 2 dagar efter olyckan huggt ner allt sly. Varför, jo förmodligen för att man försummat skötseln av spårområdet.
Tragiskt är det iallfall.
Vid tangentbordet
En regnig onsdageftermiddag i Kågeröd
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar