tisdag 25 september 2012

Haddile, Tintin och lite saxat ur nyhetsflödet.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15496910.ab
Barn är oskyldiga. Det finns en liten flicka som heter Haddile boendes sedan spädbarnsåldern hos en familj i Östra Göinge. Må så vara att det är en socialdemokratisk kommunpolitiker ohc man från den annars mycket informativa sidan Fria Tider har hävdat i princip korruption.
Man tar up de höga arvoden som betalas för fosterhem. Det som talar mot detta i det här fallet är at familjen endast har 1 fosterbarn och det är tydliga och starka band mellan flickan och fosterföräldrarna. Av humanitära skäl bör man låta familjen behålla flickan.
Mamman lämnade flickan vind för våg tillsammans med en man som misshandlade flickan och slog henne sönder och samman. Detta är väl skäl nog att förlora sitt föräldrarskap. Hur skall man hitta mamman som är från Algeriet, men har franskt medborgarskap. Vad är det som säger att mamman är i Frankrike. Flickan kan inte språket, hon kommer inte ihåg sin mamma. Dessutom får man fatt i mamman.
Fosterfamiljen vill adoptera henne. En familj som vill adoptera får ingen fosterbarnsersättning. Detta bör man rimligtvis se på med seriösa ögon. Så små barn är oskyldiga varelser. Att aftonbladet kan vara lite tveksamt i sitt agerande med snyfthistorier kors och tvärst det vet vi. Vi kan ta mannen som rånade en redlöst berusad på spåret, en illegal invandrare. Här är det tveklöst att vederbörande bör utvisas med enkel biljett omgående, en gör man det…. nääää.Däremot vill man skicka en liten tvåårig flicka, rycka upp henne från sina rötter till okänt land.
Sverige är fantastiskt.
Så skribenter på fria Tider, använd sunda förnuftet när ni skriver. Allt är inte svart eller vitt.
Svart är däremot en av seriefigurerna i Tintin, vilket gör att ett bibliotek i Stockholm där det sitter en mångkulturell henförespråkare som chef. Vederbörande vill nu kasta ut Tintinklassikerna från barnhyllan med motiveringen at Tintin är rasistisk.
Tintin skapades 1929 och dess skapare gjorde sista albumet 1963. 26 album har getts ut. Åtskilliga är de barn som läst Tintin med ingivelse och drömt sig bort i äventyrens land.Dessa Hen och kulturella förespråkare har ett löjets skimmer över sig. när skall förslaget komma att man skall förbjuda kaffe som dryck, för kaffe är ju svart och svart är ju rasistiskt…Det är nu snart ju och förslagsvis har vi redan årets julklapp. Tintins äventyr……….. Till de allmänbildades stora glädje för tintins äventyr går hem även idag och lockar barn till välbehövlig lästräning. Serier, böcker, dagstidningar, allt tränar ett barn på att läsa och med tanke på de kunskaper som barnen går ut med i skolan är varenda minuts läsning guld värd. Hen i all ära, men ingen tar dem på allvar. Varken hen eller några kvarglömda aktersegladekarlhatande feminister.
Helt uppenbart lönar det sig att protestera för under tiden denna blogg skrevs har biblioteket tagit tillbaka sitt förhastade beslut.
Om allt skall vara lämpligt enligt hen, homo, afro feministisk etc så kommer åtskilliga hyllor att gapa tomma.
Barn idag är inte korkade, de köper inte allt som står i serietidningar. Mig veterligt finns det andra filmer, tidningar etc som är betydligt mindre lämpligt än Tintin, dessa visas utan omsvep på eftermiddagarna på diverse barnkanaler.
Sila mygg och svälj blåvalar………….

http://www.aftonbladet.se/debatt/article15499926.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15497718.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15499309.ab
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar