fredag 30 november 2012

Tjejkörd – gubbkörd, känn dig omkörd grabben


http://hd.se/mer/2012/10/30/tjejkord-jag-kopplar-inte/
Skribenten Patrik Lundberg gör sig lustig över annonser med texten tjejkörd. Vad innebär tjejkörd. Ja går vi 30-40 år tillbaka i tiden så fick frun i huset endast köra när familjen varit på fest och mannen i huset intagit snapsar till maten.
Hur säker bilförare blir ma npå det. Man hade oftast bara en bil i familjen och den hade mannen.
Men tiderna förändras. Kvinnans hittade nyckeln till frihet och idag är vi i stort sett jämställda vilket Patrik Lundberg tydligen inte tycks inse trots att han av bilden att döma är ganska ung.
Vissa av kommentarena vill göra gällande att tjejkörd innebär att kopplingen är slut. Visst finns det tjejer som kör som krattor, men de flesta har bra erfarenhet. Fördelen med tjejer som tar körkort är att de som nyblivna körkortsinnehavare oftast kör ordentligt, inser att de inte är kung på vägen, utan tar mindre risker. En sak som tjejer är bättre på är att planera sin körning. Själv har jag de sista 10 åren tillryggalagt minst 5000 mil per år bakom ratten.
Fullgod bilförare, nä knappast, men med 30 år bakom ratten totalt så anser jag mig kunna hantera en bil hyfsat bra.
Unga snorvalpar som får körkorte i handen kör många gånger som jubelidioter, ibland undrar man om de fått körkortet på postorder. Höga farter genom byn där det är 30. Inte sällan ser man bilarna med både en och två bulor.
Tjejer däremot brukar oftast ta det lugnt i trafiken första året, vilket statistiken pratar sitt tydliga språk. I hens tecken får försäkringsbolagen numera inte lov att ta dyrare försäkringspremier för män än för kvinnor.
Oftast har medelålders män stora muskelstinna penisförlängare till bilar, fast det är kanske det som behövs när något annat sviktar….och är torrt som en öken Bilen är statuspryl nr 1. Har du fin bil är du en stark man. Oftast finns det två bilar i familjen, kvinnan som oftast skjutsar barn, handlar etc får hålla till godo med en bil som är för liten och som kostar betydligt mindre än vad däcken eller stereon till mannens muskelknippe kostar. Visst är det patetiskt. Mannen som kör en sam skall ha den säkraste bilen, medan det dyraste familjen har, dvs barnen tvingas åka i en mindre rishög.
Begreppet tjejkörd anses i de flesta annons sammanhang som något positivt. Att servicarna är gjorda efter 3000 mil coh 4 år är bullshit. Det finns åtskilliga män som låter saker och ting trilla sönder innan det repareras.
Själv tillhör jag den kategorin som både rensar avlopp, tvättar bilen, kollar olja och byter däck. Någon karl har jag inte i huset och de gånger jag haft det så har den formen av aktivitet lyst med sin frånvaro från deras sida. Soffan och datorn har lockat mer.
Så herr LUndberg. Den tiden är förbi när vi tjejer var blonda bimbosar. Sorry grabben vi både kör bättre, meckar våra bilar själv, fixar vi inte det så betalar vi reparationen för pengar vi tjänar genom att vi förvärvsarbetar. Ledsen grabben medn det är girlpower som gäller. Nitar och läder eller rosafärgade kläder.
Gubbkörd, vad är det, ja, det är något som jag skulle akta mig för, för en sån bil innebär oftast en hög kostnad av reparationer. Framförallt brukar en gubbkörd bil vara betydligt tröttare i motorn och ha en seg koppling. Motorn har knappt hunnit bli varm. Visst är bilen välskött, men dne är så igenbegad av att ha sniglat sig fram i 30 med hatten i backspegeln och kepsen på radiantennen med p1 i högtalarna att det går fortare att köra moppe.
Fördomar har vi alla, eller? Så grabben känn dig omkörd och nerkörd…………….The bitch is back….
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar